menu

Hier kun je zien welke berichten BlackskullB als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Digimon World (1999)

4,5
Erg goed spel moet ik eerlijk zeggen, had er eerst niet zoveel van verwacht maar toen ik het eenmaal een keer speelde was ik meteen verkocht. Ik ging het hele land af op zoek naar dat spel want ik had m eerst alleen gehuurd bij de lokale videotheek, maar ik kon m nergens vinden. Ik vind het echt heel goed gedaan en erg leuk om je eigen Digimon gewoon op te voeden en dat ie ook dood kan gaan. En vooral ook dat verschillende stats ook verschillende digivolutions opleveren. Beter dan Pokémon in mijn ogen, in Pokémon gaan die beestjes nooit es dood, en ze zullen altijd in één beestje evolueren, terwijl het bij Digimon toch echt ligt aan de manier hoe je hem behandelt. Een 4,5* zeker weten.

Fire Emblem: Radiant Dawn (2007)

Alternatieve titel: Faiā Emuburemu: Akatsuki no Megami

5,0
Ik heb dit spel recent gekocht, in ongeveer 50-60 Uur uitgespeeld, en ik kan zeggen dat ik me elke seconde heb vermaakt. De cel-shaded graphics zijn erg mooi, leuke animaties tijdens de gevechten, een erg goed verhaal, en veel mogelijkheden. Op het eerste gezicht erg weinig extra's, maar dat blijkt een foute aanname na het spel te hebben uitgespeeld. Wat wel erg jammer is zijn de weinige cutscenes, aangezien de cutscenes topkwaliteit zijn.
Ook leuk zijn de tussenstukjes waar je je eventjes kan voorbereiden op het volgende chapter, zodat je kan zorgen dat iedereen op zijn/haar best is. De eindbaas was vrij makkelijk, in 5 turns verslagen zonder veel casualties, net 1-2 dacht ik. Ik ga straks nog met de clear data overnieuw beginnen, heb gehoord dat je dan wel als Prince Pelleas kan spelen, en je dark magic kan gebruiken.
Al met al vind ik dit zeker een 5* waard.

Mario Kart 64 (1996)

4,5
Geweldig spel, het verveelt mne nooit en het blijft gewoon ontzettend leuk om met vrienden te spelen, je leeft er gewoon helemaal in mee als je met 3 vrienden in je huiskamer aan het spelen bent, ook geweldig om de reacties te zien/horen van je vrienden als je ze iets flikt daar. 4,5*

Mario Party (1998)

4,5
Dit vond ik toch wel de leukste game van de Mario Party reeks. Helaas word het met elk deel slechter, ze kunnen wel eens ophouden met maken. Ok, het was ontzettend leuk tot aan Mario Party 3 toe. Mario Party 7 ging wel, maar was niet bepaald echt leuk ofzo. Elk deel word gewoon saaier , er komen misschien meer mogelijkheden bij, maar dat voegt niet echt iets extra's toe ofzo. Maar om terug te komen op dit spel, ik vind de minigames heel erg leuk om te spelen, daar gaat het spel ook eigenlijk om =P
Verder is het leuk om de verschillende Mario characters bij elkaar te zien. Erg leuk spel. 4,5*

Pokémon Crystal (2000)

Alternatieve titel: Pocket Monsters Crystal

4,0
Dit vond ik de leukste van allemaal, was ook mijn 2de Pokémon game. De beste toevoeging vond ik de bewegende Pokémon tijdens de gevechten en als je de stats ervan bekeek. Ook erg leuk was de battle tower, die bijna onmogelijk te doen was. Ik heb daar nu alle 251 Pokémon, dus een volle Pokédex, en dat heeft me ongeveer 6 jaar gekost. Ben er erg trots op en het heeft me heel veel werk gekost om het dan eindelijk zover te laten komen.
Ze hadden natuurlijk wel een paar dingen moeilijker kunnen maken, zoals de Elite Four, die zijn volgens mijn mening nooit echt moeilijk geweest.
Ik heb hier uren - eigenlijk jaren - speelplezier aan gehad nu ik erop terugkijk, en de gameplay is -zoals elke Pokémon game op de gameboy- erg leuk en vermakelijk, redelijk apart, jammer was wel dat je Pokémon nooit echt doodgaan en altijd maar in dezelfde Pokémon evolueren. Het was leuk geweest, en wat volwassener dat je Pokémon ook dood konden gaan na verloop van tijd, want tja, je loopt wel gewoon voor altijd met dezelfde Pokémon rond. Nou is dat niet zo'n probleem voor mij, sinds ik alle 251 Pokémon voor het kiezen heb, maar als je Pokémon dood konden gaan zou het een beetje emotie in het spel zetten, en het wat volwassener laten overkomen. Er zou ook wel wat meer variatie in het spel kunnen zijn, nu is het meer van dat je je er maar gewoon doorheen vecht en de meesten nemen dan niet eens de moeite om ze allemaal te vangen. Ik bedoel, dat is immers de hele bedoeling van Pokémon in het algemeen. 'Gotta Catch 'Em All' he?
Er zouden bijvoorbeeld wat mini-games bij kunnen en ook heel wat meer verhaal. Dit spel heeft eigenlijk niet eens echt een verhaal.
Als er bijvoorbeeld een diepe verhaallijn in zou zitten dan zou het een bijna perfecte game kunnen zijn. Maarja, dan zouden de kinders het niet meer begrijpen en daar gaat je markt dan.
Pokémon is uiteindelijk toch wel meer bedoeld voor de kinderen, niet zozeer voor pubers etc.
Nu ik erop terugkijk verlaag ik mijn stem naar4* sterren.

Super Smash Bros. (1999)

5,0
Een vreselijk goed spel. Absoluut het beste spel dat ik ooit gespeeld heb tot SSBM kwam. Maar zelfs met SSBM speel ik dit spel nog vaak genoeg. Ik vind het echt geweldig hoe je iemand vreselijk hard kan afmaken en ook de sound effects van de klappen geven je het gevoel dat je echt harde klappen uitdeelt. In SSBM is dit zeker weten afgezakt, de klappen komen veel zachter aan en klinken ook zo. En helaas kan je niet meer van die monsterlijk lange combo's maken als in dit spel. 5*

Super Smash Bros. Brawl (2008)

5,0
Heb hem gister binnengehaald, en nou zeg wat een geweldig spel is dit. Ik heb nog lang niet alles kunnen uitzoeken qua opties en dergelijke, maar dat komt nog wel ergens deze week/maand/jaar =P
Geweldig gewoon, de besturing met de Gamecube Controller is gewoon heel erg vloeiend, terwijl ik erg ontevreden was over de besturingen van de Wiimote, speelt heel erg raar en vervelend, springen lukt niet altijd of juist wanneer het niet moet, omhoog komen lukt ook niet echt goed. Maar verder is het gewoon een heel erg goede game, met zoveel extra's en verbeteringen dat ik het gewoon niet meer bij kan houden. Maar ooit zal ik het allemaal uitzoeken. Verder was ik de gameplay erg gewend met de Gamecube Controller omdat ik natuurlijk SSBM heb gespeeld, en daar -ik weet het eigendunk- toch wel goed in was en nog steeds ben.
Een hele, hele, hele hele dikke 5*!!!!

Super Smash Bros. Melee (2001)

5,0
Aah, Super Smash.
DE beste game ooit als je het mij vraagt ^^
Ik speel het al jaren en jaren achter elkaar en het verveeld gewoon nooit en te nimmer.
Het blijft altijd een uitdaging om bijv event 51 te verslaan ^^
Maar het beste vind ik toch wel de 1 on 1 gevechten tegen iemand die even goed/beter is dan jij!
De spanning tussen de 2 vechters loopt hoog op terwijl als je op het scherm kijkt die 2 alle kanten op vliegen en springen en allerlei moeilijk te volgen moves doen.
Al zijn Kirby enzo flink achteruit gegaan hier in Super Smash Bros. Melee, de toevoeging van Falco vind ik helemaal geweldig.
De snelheid gecombineerd met die krachtige aanvallen zijn gewoon een meesterwerk onder de characters.
Dingen die ik helemaal onnodig vond zijn de toevoegingen van Mr. Game & Watch en Ice Climbers.
Vreselijke characters zijn dat, ze doen bijna geen vlieg kwaad.
Al kan je je wel vermaken aan de glitches die ze kunnen uitvoeren met bijvoorbeeld de pan van Mr. Game & Watch.
Of de freeze glitch van de Ice Climbers, al heb ik die nog niet onder de knie.
Ook zou ik zeggen om de moeilijkheidsgraad wat te verhogen, want vechten tegen 1 pc van lvl 9 is niet erg moeilijk en geeft geen uitdaging voor als je niemand kan vinden waarmee je kan vechten.
Al zijn de events wel leuk om te doen, ze vervelen toch al gauw.
De Homerun Contest is verder helemaal geweldig om te doen, ook leuk om je vriend(in) te zien flippen als het keer op keer niet lukt om die ene truuk goed uit te voeren zodat de Sandbag extra ver vliegt.