menu

Hier kun je zien welke berichten dutchtuga als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Platoon (1987)

4,0
Een klassieker met een fantastische score. Toen waren games gebaseerd op films nog het uitkijken waard. De eisen lagen destijds wel wat lager, maar wat heb ik hier toen van genoten. Ocean rules.

Silent Hill: Downpour (2012)

3,5
Ben nu ongeveer halverwege en hoewel ik ervan geniet, is dit toch niet de Silent Hill zoals ik die ken. De game mist de echte freaky sfeer en dat komt voornamelijk door het creature design, dat lang niet mee kan met het design dat we in voorgaande delen hebben gezien (die kung-fu monsters; serieus?) en de muziek, die best sfeervol is, maar wel behoorlijk Amerikaans. De industriële geluiden en tunes die we van Yamaoka kennen, zijn helemaal weg. Dat Korn ( ) de theme-song mocht opnemen helpt ook voor geen meter. Rest de verder wel prettige sfeer en het design van de stad, dat als vanouds erg knap is. Uiteindelijk is het toch weer genieten van het spelen van een nieuwe Silent Hill-spel, wat een geniale reeks zeg, maar het Japanse, 'disturbing', sausje mag er binnenkort wel weer overheen. Overigens mag er wel snel een patch komen want de frame-rate is wel degelijk een probleem.

Silent Hill: Origins (2007)

Alternatieve titel: Silent Hill: Ørigins

4,0
Zeer sfeervolle en sterke Silent Hill alweer. Ware het niet voor de krakkemikkige controls, dan had deze fijne toevoeging aan de saga een nog hoger cijfer gekregen.
4*