menu

Hier kun je zien welke berichten Hannibal als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Dreamfall (2006)

Alternatieve titel: Dreamfall: The Longest Journey

5,0
Perfect spel. De besturing is wennen maar na gewenning is het een uiterst prettige besturing.
De mooiste adventure die ik ooit heb gespeeld, wat een verhaal.
Een spel waar ik niet mee kon stoppen uit nieuwsgierigheid naar het verloop van het verhaal.
Het is vrij makkelijk om uit te vinden wat je moet doen, maar dat heb ik als erg positief ervaren. Het is ook wel eens leuk om niet urenlang in dezelfde omgeving rond te lopen.

Mafia (2002)

Alternatieve titel: Mafia: The City of Lost Heaven

5,0
In 2002 moest je een gloednieuwe pc bezitten om dit spel te kunnen spelen, dus speelde ik het 2 of 3 jaar later, toen ik een pc had die dit spel wel kon trekken. En wat waren de graphics adembenemend, ik zat vol verbazing naar de sigarettenrook te kijken die de monitor uit leek te komen.

Nog indrukwekkender was het verhaal, en de sfeer. Ik genoot van elke level, ook van de race. (die ik bij de tweede poging won)
Ik zat zo in dit spel dat ik echt geschokt was toen ik erachter kwam dat ik verraden was door een goede vriend!

Met andere woorden: Een fantastisch spel die van mij de maximale score krijgt. Nu mag eindelijk deel 2 wel eens uitkomen!

Shogun: Total War (2000)

4,0
Is er echt buiten mij maar één persoon op GamesMeter die dit gespeeld heeft? Wat was ik verslaafd aan dit spel. Het enige strategische spel dat ik ooit heb gespeeld. (en dat ik begrijp )

Eigenlijk is het een bordspel, waar je gebieden moet binnenvallen als je de indruk hebt dat je de legers daar wel aankan.
Je kunt een leger verzwakken door een ninja te sturen die de leider van een vijandelijk leger vermoordt.

Als je ninja niet zo ervaren is, is de kans groot dat hij wordt gezien en zelf om het leven wordt gebracht. Tevens kun je spionnen sturen om er achter te komen wat de vijand van plan is.
Het is ook leuk om een bondgenootschap af te sluiten, samen het halve land afslachten, en wanneer je hem niet meer nodig hebt val je hem gewoon aan.

Als je een gebied binnenvalt, heb je de keuze om de oorlog te laten "uitrekenen". Dan krijg je gewoon in beeld te zien: 'je hebt gewonnen' of 'je hebt verloren'.

Het is natuurlijk het leukste om de oorlog daadwerkelijk zelf te leiden. Best wel moeilijk, maar ontzettend leuk om te doen, en spannend. Een euforisch gevoel wanneer de vijand het hazepad kiest! Dan zit ik echt juichend achter mijn pc.

4*

Tomb Raider (1996)

5,0
Tomb Raider; dit is het spel wat in het langst aaneengesloten heb gespeeld omdat ik er gewoon niet mee KON stoppen. Af en toe een kleine eet- drink- en plaspauze en ik ging weer verder. Een compleet etmaal zat ik met dit spel in een andere wereld en leefde even niet op de aarde. Dit spel was destijds zo ongelofelijk vernieuwend, dat ik de indruk had dat het niet beter kon. Nu weet ik wel beter natuurlijk, maar dit spel blijft voor mij zeer speciaal, en nu ben ik met de 'remake' bezig, en het is dat ikzelf ook tien jaar ouder ben geworden, anders zou de pizzaboer weer moeten uitrukken om mij van nieuwe energie te voorzien.

Tomb Raider: Anniversary (2007)

5,0
Ik zou op mijn leeftijd niet meer zo enthousiast moeten zijn over een computerspelletje, maar dit spel doet me in een tweede jeugd belanden.

Je zou zeggen dat een remake niet origineel is, maar dat vind ik juist wel. Dit spel is zo ontzettend anders als deel 1, en toch heb ik vaak een dejá vu als je op bepaalde gedeeltes in het spel komt en de omgeving herkent uit het eerste deel.
De opdrachten die je er moet doen zijn anders en vaak een hele uitdaging. De T-Rex in het derde level is bijna onverslaanbaar en later In het Colosseum wordt je aangevallen door Gorilla's en luipaarden, spectaculairder kan het bijna niet.
De puzzels zijn niet zo heel erg moeilijk, maar dat hoeft van mij ook niet. Ik vind het prima zo, perfect spel! 5* natuurlijk

Tomb Raider: Chronicles (2000)

Alternatieve titel: Tomb Raider V

3,5
Één van de mindere delen, maar toch wel vermakelijk. Wat erg leuk in dit spel is, is dat je veel van de 'voorgechiedenis' van Lara Croft te weten komt.
Je start het spel ook als een jonge Lara, vanzelfsprekend zonder wapens en gadgets.

Na het fantastische Last Revelation was dit wel weer een klein tegenvallertje, jammer dat de tombes weer in het geheel verdwenen zijn.

Tomb Raider: The Angel Of Darkness (2003)

1,0
Met heel veel moeite heb ik dit spel uitgespeeld. Niet dat het nou zo moeilijk was, maar ongelofelijk frustrerend, en een verhaal van likmevesje.

Lara is in dit deel gewoon een zeikwijf geworen dat niet wil doen wat jij wil.

Als ze in dit deel een deurtje wil opentrappen zegt ze verdorie dat ze "nog niet sterk genoeg is" om dat te doen. Dan moet je eerst een kratje verschuiven en dan kan ze het ineens wel. Totale kolder!
Als ze langer dan een paar seconden aan een richeltje of touw hangt dan treed de melkzuur snel op en laat ze zich vallen.
Als je een sprongetje wil maken van "het ene naar het andere", dan springt ze niet naar "het andere", maar naar een richting waar je haar absoluut niet wil hebben.

De levels zijn ook niet leuk en saai.
De level op het kerkhof waar je via sprongen op en over grafstenen en grafkamers verder moet komen... het slechtste, lelijkste en meest frustrerende Tomb Raider level dat ik ooit heb gespeeld.

En dan heb ik het nog niet eens over Curtis gehad. Hoe verzinnen ze het! Een vriendje voor Lara! Dat ze überhaupt de illusie hadden dat Tomb Raiderfans dat leuk zouden vinden. We willen helemaal niet met een vent spelen! En helemaal niet als het een vriendje van Lara is!.

1.0*

Tomb Raider: The Last Revelation (1999)

Alternatieve titel: Tomb Raider IV

5,0
Wat een fantastisch deel weer, vooral na het zwaar tegenvallende derde deel. Eindelijk is Lara weer in de tombes van Egypte te vinden, waar ze thuishoort.
De puzzels zijn soms weer heerlijk moeilijk, en de klim op een pyramide is een echte uitdaging, één verkeerde stap en u kunt weer van onder af aan beginnen.

5*

Tomb Raider: Underworld (2008)

4,0
Matig op de WII, simpel en kort.
Immense ruimtes wandel je doorheen met een gevoel dat je veel gemist hebt, maar je hoeft gewoon niet veel te doen om verder te komen. Ik wil hem nog wel eens spelen op de PS3. De besturing is bij Anniversary veel beter. Bij dit deel zie je te vaak Lara op een grote afstand en moet je maar hopen dat je de goede kant op springt. Niet slecht, maar had er wel meer van verwacht. Wanneer komt de volgende nou eens!

Top Spin 4 (2011)

Valt erg tegen op de Wii. Het speelt traag, alsof je voortdurend in slow motion speelt. Ook moet je vér voordat de bal bij je is al slaan, want als je op het moment slaat dat je zou moeten slaan ben je gewoon te laat, of je slaat de bal op niet zo'n charmante manier in het net. De besturing is vervelend want de hebt de nunchuck nodig die met een kabel vastzit aan de remote waar je mee slaat. Niet erg handig, alleen een remote zou moeten voldoen, aangezien het spelletje tennis ook met alleen een racket gespeeld wordt. Hoe je dan moet lopen weet ik even niet, maar daar moeten ze bij Nintendo maar een oplossing voor bedenken, die worden daarvoor betaald.
Een draadloze nunchuck zou ideaal zijn voor dit spel.