menu

Hier kun je zien welke berichten Duke Nukem als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

World Is Not Enough, The (2000)

Alternatieve titel: 007: The World Is Not Enough

4,0
Ik heb dit spel samen met Tomorrow Never Dies in een duo-pack gekocht. TWINE is duidelijk een beter spel, met een betere besturing en het is een FPS wat maakt dat het makkelijke aimen is tijdens de vuurgevechten. Wel jammer dat er blijkbaar geen cheat codes voor de PS1 zijn. Er zijn ook geen check points, als je sterft moet je dus het level opnieuw opstarten. Bij TND had je dit probleem dan weer niet, als je daar stierf hoefde je niet helemaal opnieuw te beginnen. Zo heb ik level 2 volledig uitgespeeld tot James Bond aan de luchtballon aankomt waarmee Elektra wil ontsnappen, waarop ik even moest nadenken wat te doen en ik meteen werd doodgeschoten. Missie mislukt, start dus maar helemaal van het begin. Cruel!
Net als in TND krijg je stukjes van de film tussen de missies door, dat vind ik dan weer een heel leuke 'touch'!

World Snooker Championship 2007 (2007)

2,0
Dit spel moet je zeker niet kopen! Er zit een erg vervelende bug in het spel, waarbij het teleurstellende geroezemoes van het publiek aanhoudt als een speler een pot mist. Er is wel een mouw aan te passen door op de cirkel-knop te drukken (op de PS2) en zo de actie te versnellen. Het aanhoudende geluidseffect stop dan, maar bij een volgende gemiste pot zal je het opnieuw moeten aanhoren. Onvergeeflijk dat ze deze bug niet hebben opgemerkt voordat dit spel werd uitgebracht!

Je kunt bij een spelletje met z'n tweeën niet meteen in Preston spelen, zoals in eerdere versies van dit spel wel kon, maar moet die arena eerst vrijspelen. Ook de bekende snookerspelers zijn nog "gelockt". Je kunt nu wel opgeven als je denkt niet meer te kunnen winnen. Dat kan zelfs van aan het begin van de match. In tegenstelling tot WSC 2003 kan je nu geen eerste persoons view meer vasthouden door de x-knop ingedrukt te houden. Je kunt wel naar de first person view gaan tijdens het aanleggen van je shot door op L1 te drukken, maar eens je het shot neemt wijzigt de view naar een derde persoons standpunt. Het spel is ook minder vergeeflijk dan de voorgangers in deze serie. Als je teveel effect gebruikt, mis je erg gemakkelijk het shot.

Commentaar wordt deze keer geleverd door John Parrott, Steve Davis en John Virgo. Virgo kan op de zenuwen gaan werken met zijn sarcastische en flauw-komische opmerkingen.

“Someone put the coffee on, this is gonna take a while.”

"Is he forgotten the rules or something? It's the white ball you want to hit with the big, long stick!"

“I could absolutely murder for a cucumber sandwich right now. Topped of with plenty of sour cream.”

World Snooker Championship Real 2008 (2008)

4,0
stikelbaarch schreef:
Niet echt een heel denderend spel. Echt iets voor de echt snookerfans.

Ja ha, een snookerspel is echt iets voor een snookerfan. (Hoewel je kunt ook een spelletje 8- en 9-ball spelen) Het is even wennen na het spelen van World Snooker Championship 2003 en latere versies die voor dit spel kwamen. De besturing is wat gewijzigd. Voor je aanlegt, kun je eerst helemaal rond de tafel lopen en de tafel vanuit elke positie bekijken. Deze keer geef je geen effect aan de bal meer met de cirkel-knop. Je moet nu op de R1 knop duwen en tegelijk met de rechter hendel het effect bepalen. Vervolgens moet je met diezelfde hendel ook de kracht van je shot bepalen, waarna je op het kruisje drukt om het shot te nemen. Eerlijk gezegd is dit nogal omslachtig en dus geen verbetering. Ik heb nogal wat shots gemist doordat ik veel te zacht speelde. Het kan weliswaar zijn dat ik aan deze nieuwe besturing nog moet wennen, maar ik vind het minder intuïtief spelen. Het spel ziet er wel heel mooi uit. Je kunt in allerlei grote venues spelen. Ook de presentatie is mooi verzorgd. Het geluid is goed, de ballen maken het geluid dat ze horen te maken, en de commentaren worden gegeven door John Virgo, John Parrott en legendarische snookerspeler Steve Davis.

World's Scariest Police Chases (2001)

4,0
Een spel dat gebaseerd is op de gelijknamige TV show uit 1998, waar ik vroeger graag naar keek. In die show zag je echte politie chases, overvallen en arrestaties, o.a. met helikopterbeelden. De stem van sheriff John Bunnell uit de show wordt ook in het spel als narrator gebruikt.

Dit spel lijkt een beetje op een kruising tussen Driver en GTA, maar in plaats van de misdadiger (zoals in GTA) ben je de politie. Het grappige is dat GTA oorspronkelijk Race'n'Chase zou heten, en dat het de bedoeling was dat de speler een politieagent zou zijn. In de GTA spellen kun je niet als politeagent spelen, maar in dit spel kan het dus wel. Alleen kun je niet uit je auto stappen, dit is puur een spel dat draait om de autoachtervolgingen. En je kunt ook schieten terwijl je rijdt, of met een vriend spelen en die laten schieten. Het mikken gaat echter heel moeilijk in een rijdende auto.

Een vervolg op dit spel stond gepland, maar dat is jammer genoeg niet doorgegaan.

Worms (2009)

Alternatieve titel: Worms PSN

4,0
DonOswaldo schreef:

Geinige worms waarmee je de strijd aangaat en een aantal toffe wapens. Soms blijft het wat klunzen met de ninja rope/jetpack en het blijft me verbazen hoe goed de CPU soms is met het richten van de bazooka/grenade, maar dat mag de pret niet echt bederven. Persoonlijk gezien het leuks tegen een vriend of online, al waren de challenges ook wel leuk (al was het wat vreemd dat iets van challenge 13 de moeilijkste van allemaal was). 4*
Ik bak er niets van met dat jetpack en die rope. Ik blaas altijd mezelf op en tuimel overal af. Maar het is wel lachen, vooral leuk met een maatje naast je.

Worms: Ultimate Mayhem (2011)

4,0
Ik heb deze aangeschaft als onderdeel van Worms Collection, samen met Worms en Worms 2 Armageddon. En ik moet zeggen, Worms werkt even goed in 3D als in 3D. Het is zelfs makkelijker om preciezer je aanvallen te richten.