menu

Hier kun je zien welke berichten Duke Nukem als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

UEFA Champions League Season 1998/99 (1999)

4,5
donnyq schreef:
Heb dit spel uren met vrienden en alleen gespeeld. Is een van de beste voetbalgames ondanks de slechte graphics.

Eens, ondanks de minderwaardige graphics was dit toch mijn favoriete voetbalspelletje op de PS1. Samen met de opvolger UEFA Champions League Season 1999/2000, dat hier op deze site blijkbaar niet te vinden is. Dat spel is wat kleurrijker en speelt eigenlijk net hetzelfde. Om een of andere reden heb ik season 1998/1999 meer gespeeld. Mijn favoriete move was de omhaal, waarbij de speler zijn lichaam naar achteren en zijn been omhoog gooit om de bal achterwaarts over zich heen te spelen. Corners nemen is bijzonder gemakkelijk in dit spel, je kunt bijna niet missen.

UEFA Champions League Season 1999/2000 (2000)

4,5
Eigenlijk kan ik hier hetzelfde schrijven als bij de versie van een jaar eerder, want de uitstekende gameplay is niet veranderd. Ondanks de (naar onze huidige maatstaven) minderwaardige graphics was dit toch mijn favoriete voetbalspelletje op de PS1. Samen met de voorganger dus, UEFA Champions League Season 1998/1999. Deze versie is wat kleurrijker en speelt eigenlijk net hetzelfde. Maar om een of andere reden heb ik season 1998/1999 meer gespeeld.

Dit spel is ontwikkeld door hetzelfde team dat ook World League Soccer en Michael Owen's WLS '99 ontwierp. En dat kun je merken, die games hebben dezelfde vlotte gameplay en zijn ook erg plezierig om te spelen. Mijn favoriete move was de omhaal, waarbij de speler zijn lichaam naar achteren en zijn been omhoog gooit om de bal achterwaarts over zich heen te spelen. Corners nemen is bijzonder gemakkelijk in dit spel, je kunt bijna niet missen.

Wat ik ook erg goed vind, is dat een gemiste pas niet zomaar in de voeten van een speler van de tegenploeg beland (wat vaak in andere voetbalgames gebeurt), maar de bal rolt dan gewoon ergens op een verlaten stukje gras. Ook kun je in dit spel met de bal aan de voet een sprintje doen, waarbij je speler de bal wat voor zich schopt. Als de tegenspeler je dan tackelt, wordt er bijna gegarandeerd een gele kaart getrokken. Later werd dit in andere spelletjes ook toegepast, maar in veel voetbalgames van die tijd plakte de bal gewoon aan de speler zijn voet.