menu

Hier kun je zien welke berichten Duke Nukem als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Need for Speed: Hot Pursuit (2010)

Alternatieve titel: Need for Speed: Hot Pursuit - Remastered

4,5
awasiku schreef:
De game ziet er grafisch gelikt uit en het race als vanouds lekker .
Geen poes pas ..., gewoon lekker racen
Inderdaad lekker racen zoals vanouds, net als in NFS: Hot Pursuit II. Gewoon je auto en je baan kiezen, en rijden maar. Je kunt zowel als racer of als politie agent spelen. De besturing is gewoon perfect. Je kunt zelfs als agent een auto meteen doen stoppen door hem een tikje aan de zijkant achteraan te geven, net als in het echt dus. Het enige minpunt is het ontbreken van een split screen multiplayer optie. Geen idee waarom dat bij PS3 racers vaak niet werd beschikbaar gesteld. Het enige racespel met die optie dat ik voor de PS3 heb, is Dirt3. Een ander probleem is dat er online niemand meer te vinden is om mee te racen.

Need for Speed: Hot Pursuit 2 (2002)

5,0
Hadouken schreef:
Deze was erg vermakelijk. Mooie locaties en heerlijke bolides. In 2P mode echt heel veel gedaan.
FrK. schreef:
Heel vet vervolg en voor die tijd echt prachtig En Co-Up-mode owned ook in dit deel
Inderdaad, een plaatselijke multiplayer mode. Dat is iets wat nieuwe games echt missen. Ik heb mij uren geamuseerd met het spelen van dit spel (en andere spellen) samen met mijn broer. Need for Speed: Hot Pursuit II (2002) is mijn favoriete racespel, met mooie omgevingen en stoere wagens. Need for Speed was toen nog een vet spel, ook met een goede (arcade) handling van de auto's!

Need for Speed: Most Wanted (2012)

2,5
NFS aapt Burnout Paradise na, met een slechtere besturing dan. Het zal wel meer simulatie zijn, maar als je tegen elke muur of tegenligger aanknalt omdat je auto bijna onbestuurbaar is, dan is er maar weinig fun aan. Je went er natuurlijk na een tijdje wel aan, maar eens je een klein foutje maakt kun je dit niet meer herstellen want de auto draait niet snel genoeg de andere kant op. Ik wil tenslotte NFS spelen en niet Burnout botsautootjes.

In tegenstelling tot BP zijn er online wel nog spelers te vinden om mee te racen. Er zijn een pak leuke auto's, maar die krijg jij natuurlijk niet meteen om leuk mee rond te rijden, en dan start jij je eerste race met een Ford Focus tegen Bugatti's en dergelijke snelheidsduivels. De stad ziet er degelijk uit, met overal zaken (banken, vuilbakken, lantaarnpalen) die je kapot kunt rijden. Het geluid van de motoren klinkt ook goed. Maar er valt erg weinig te beleven in dit spel. Je rijdt eenzaam doorheen de stad op zoek naar markers om een korte race met slechts een tegenstander op te starten. Dan hou je L2 en R2 ingedrukt om de race op te starten.

Af en toe krijg je een horde politieauto's achter je aan die je moet zien af te schudden, maar waar dit in de oudere NFS: Hot Pursuit spelletjes nog verhoogde adrenaline en extra spanning bracht is het hier eerder irritant want de politie komt in vliegende vaart van achteren op je ingereden. Ik zie ook geen optie om zelf als copper te spelen. Racers die het moeten hebben van een open wereld zijn gewoon niet mijn ding. Geef mij maar een ouderwets racespel waarbij je een baan en een auto kiest, en dan gaan met die banaan!

Need for Speed: Rivals (2013)

1,5
Autobahn schreef:
Waarom kunnen ze niet een Need for Speed game maken zoals vroeger (Need for Speed 3 Hot Pursuit), waarin je gewoon lekker een baan kunt uitkiezen, een auto kunt uitkiezen en gewoon kunt gaan racen?
Daar ben ik het dus volkomen mee eens. Hou niet zo van deze moderne open wereld online racespellen. Je moet steeds wachten tot je iemand tegenkomt om mee te racen (of te arresteren). En er is geen duidelijk race parcours. Soms rijd je dus helemaal de verkeerde kant op, terwijl je denkt dat je midden in een high speed chase zit. En waarom geen split screen racers meer?

Need for Speed: Shift (2009)

4,5
Je wilt toch niet dat je na een crash niet meer verder kunt racen? Ik vind het juist goed dat je ervoor kunt kiezen om de schade enkel visueel te maken. Het is even wennen aan de wat logge besturing als je de oude NFS games gewoon bent. In Shift gedragen ze zich veel meer als echte auto's met een behoorlijk gewicht. NFS gaat dus qua gevoel meer voor de simulatie, maar zonder de fun uit de gameplay te halen. Je hoeft ook geen eeuwen te wachten voordat je met leuke auto's over allerlei parcours kunt vlammen. Als ik het niet wist zou ik niet eens vermoeden dat dit een NFS spel is, het doet meer denken aan Toca Touring Cars van Codemasters. De graphics zijn uitmuntend en het geluid is vet. Een leuke arcade racer die er uitziet als een sim. Ook de muziek vind ik deze keer niet storend hard. De racemuziek kun je gelukkig uitzetten.