menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van Duke Nukem. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2020, februari 2020, maart 2020, april 2020, mei 2020, juni 2020, juli 2020, augustus 2020, september 2020, oktober 2020, november 2020, december 2020, januari 2021, februari 2021, maart 2021, april 2021, mei 2021, juni 2021, juli 2021, augustus 2021

Pac-Man (1980) 5,0

Alternatieve titel: Puckman, gisteren om 16:06 uur

stem geplaatst

» details  

Tetris (1989) 5,0

gisteren om 12:46 uur

stem geplaatst

» details  

Pong (1972) 4,0

gisteren om 12:45 uur

stem geplaatst

» details  

Uncharted: The Lost Legacy (2017) 3,5

afgelopen vrijdag om 22:45 uur

stem geplaatst

» details  

Worms: Ultimate Mayhem (2011) 4,0

afgelopen vrijdag om 19:19 uur

Ik heb deze aangeschaft als onderdeel van Worms Collection, samen met Worms en Worms 2 Armageddon. En ik moet zeggen, Worms werkt even goed in 3D als in 3D. Het is zelfs makkelijker om preciezer je aanvallen te richten.

» details   » naar bericht  » reageer  

Worms 2: Armageddon (2009) 4,0

afgelopen vrijdag om 19:09 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 3,0 sterren

» details  

Worms (2009) 4,0

Alternatieve titel: Worms PSN, afgelopen vrijdag om 19:05 uur

(reactie op ander bericht)

Ik bak er niets van met dat jetpack en die rope. Ik blaas altijd mezelf op en tuimel overal af. Maar het is wel lachen, vooral leuk met een maatje naast je.

» details   » naar bericht  » reageer  

Sonic Unleashed (2008) 1,0

afgelopen vrijdag om 18:51 uur

stem geplaatst

» details  

Sonic Generations (2011) 3,5

afgelopen vrijdag om 18:41 uur

stem geplaatst

» details  

Sonic the Hedgehog (1991) 3,0

afgelopen vrijdag om 18:40 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 3,5 sterren

» details  

Midnight Club: Los Angeles (2008) 3,0

afgelopen vrijdag om 15:17 uur

MopWat grappig je rijdt gewoon rond in dezelfde stad als in GTA V, terwijl dat spel pas vijf jaar later zou worden gemaakt. Ik ben normaliter niet zo voor street racers, maar dit spel verdient mijn aandacht want het komt uit de handen van Rockstar. De gameplay in dit spel is in vergelijking met 'echte' race games erg arcady, een beetje zoals in GTA V dus. Je begint met een trage auto waardoor je enkel de gemakkelijkste races kunt winnen.

Het verkeer zit vaak in de weg, waardoor je voortdurend moet uitwijken om niet op andere auto's te botsen of tegen een muur of boompje aan te rijden. Dit allemaal terwijl je tegenstanders nooit lijken te crashen en nooit een foutje maken. Je kunt in dit spel geen voetgangers omver rijden, wat een beetje vreemd aanvoelt als je GTA gewoon bent, maar dat zou het racen dan ook nogal bemoeilijken.

Door het winnen van races verdien je geld en REP punten. Zo kun je nieuwe races openspelen en duurdere auto's aanschaffen. Af en toe krijg je filmpjes te zien met 'niggas' die de hood mentaliteit uitstralen à la GTA SA en je belachelijk zitten te maken, maar gelukkig duren deze filmpjes niet te lang.

Enkele keren reed ik in straten rond waarvan de texture opeens verdwijnt en de wielen van mijn auto in de grond zakken. Het is de eerste keer dat ik zoiets zie in een PS 3 game. Dergelijke fouten zouden toch echt niet mogen voorkomen in een afgewerkt spel. Dit is een leuk spelletje als je op de PS3 wilt racen in L.A., maar een echte simulatie racer is dit natuurlijk niet. Eerder GTA V waarbij je niet uit je auto kunt stappen en met markers die over de map verspreid liggen, waarmee je streetraces kunt opstarten.

(reactie op ander bericht)


Dat is inderdaad een probleem want je rijdt in een stad met veel straten en zijstraatjes, dus voor je het weet rijdt je de verkeerde richting uit. Je kunt op de map geen waypoint zetten waardoor je op de straat ziet waarheen je dient te rijden. Het enige wat je hebt is een mini-map met daarop een gele stip van je bestemming, en een blauwe pijl die boven je hoofd hangt. Maar dan nog is het erg makkelijk om de verkeerde straat in te rijden als je even je oog van de pijl en de mini-map afhaalt en op de weg let, of naar een tegenstander kijkt die je van de baan probeert te rammen, want agressief zijn ze wel.

» details   » naar bericht  » reageer  

Race Driver: GRID (2008) 4,0

afgelopen vrijdag om 10:31 uur

Dit is een heel degelijke racer uit de Codemasters stal. De besturing is heel goed, er zitten tal van mooie auto's en veel circuits in het spel. Je kunt zelfs Le Mans letterlijk 24 uur rijden. De enige minpuntjes zijn voor mij de lelijke geelbruine kleurenfilter en de harde muziek bij de herhalingsbeelden als je een race hebt uitgereden. Ook zie ik geen optie om de perfecte racelijnen op het parcours te zien. En de camera is iets te laag gepositioneerd, waardoor je weinig overzicht over het circuit hebt.

» details   » naar bericht  » reageer  

Need for Speed: Shift (2009) 4,5

afgelopen vrijdag om 07:52 uur

Je wilt toch niet dat je na een crash niet meer verder kunt racen? Ik vind het juist goed dat je ervoor kunt kiezen om de schade enkel visueel te maken. Het is even wennen aan de wat logge besturing als je de oude NFS games gewoon bent. In Shift gedragen ze zich veel meer als echte auto's met een behoorlijk gewicht. NFS gaat dus qua gevoel meer voor de simulatie, maar zonder de fun uit de gameplay te halen. Je hoeft ook geen eeuwen te wachten voordat je met leuke auto's over allerlei parcours kunt vlammen. Als ik het niet wist zou ik niet eens vermoeden dat dit een NFS spel is, het doet meer denken aan Toca Touring Cars van Codemasters. De graphics zijn uitmuntend en het geluid is vet. Een leuke arcade racer die er uitziet als een sim. Ook de muziek vind ik deze keer niet storend hard. De racemuziek kun je gelukkig uitzetten.

» details   » naar bericht  » reageer  

Top Gun (2007) 1,0

afgelopen donderdag om 22:19 uur

Inderdaad niet heel goed. Ook jammer dat de camera bij het derde persoons aanzicht heel hoog boven je vliegtuig hangt, zodat je helemaal niets kunt zien in die camerastand. In het eerste persoons camera standpunt zie je niks van de cockpit.

» details   » naar bericht  » reageer  

Overcooked! 2 (2018) 4,0

afgelopen donderdag om 12:16 uur

stem geplaatst

» details  

Crash of the Titans (2007) 1,0

afgelopen donderdag om 11:41 uur

Het is eigenlijk schandalig dat Naughty Dogs de naam van haar geliefde mascotte Crash Bandicoot heeft uitgeleend tot dit soort games die niets meer te maken hebben met de oorspronkelijke games en gewoon niet leuk meer zijn. Dit is saai, lelijk en kinderachtig. In plaats van appels moet je nu blauwe bollen verzamelen en op monsters rondrijden en met andere monsters vechten. Waarom? Omdat. Mja omdat men geen betere ideeën had, neem ik dan maar aan.

» details   » naar bericht  » reageer  

Crash Bandicoot: Mind over Mutant (2008) 0,5

afgelopen donderdag om 11:36 uur

Eens met mijn voorgangers. Dit is wellicht het slechtste 'Crash Bandicoot' spel ooit gemaakt, en ik zet de naam van onze geliefde PS mascotte tussen haakjes want dit is eigenlijk zijn naam niet waardig.

» details   » naar bericht  » reageer  

Crash Bandicoot: The Wrath Of Cortex (2001) 3,5

afgelopen donderdag om 11:22 uur

Het enige Crash spel op de PS2 dat een beetje lijkt op de originele Crash Bandicoot spellen op de PS. Maar niet even leuk om te spelen. Jammer genoeg zwakken de Crash games nog verder af na dit spel, men verliet
alles wat zo goed was aan de originele trilogie.

» details   » naar bericht  » reageer  

Red Dead Redemption 2 (2018) 5,0

afgelopen donderdag om 11:14 uur

stem geplaatst

» details  

Red Dead Redemption (2010) 4,5

afgelopen donderdag om 11:14 uur

stem geplaatst

» details  

Far Cry 5 (2018) 4,5

afgelopen donderdag om 08:11 uur

Naast het free roamen in de prachtige open wereld en de leuke missies, kan je ook nog zelf maps maken en die online alleen of met anderen spelen. Daar heb ik uren aan besteed en ook aan het spelen van de maps die anderen hebben gemaakt. De gameplay is erg leuk. Het enige wat ik aan dit spel aan te merken heb, is dat de missies na een tijdje wat repetitief worden. Maar daarom speel ik dan ook vaker de online maps. Dit is zeker een van mijn favoriete games op de PS4.

» details   » naar bericht  » reageer  

L.A. Noire (2011) 3,5

afgelopen donderdag om 07:54 uur

Ik begon met hoge verwachtingen aan dit spel (ik weet dat dat gevaarlijk is) en natuurlijk zijn de graphics erg mooi en de gezichtsanimatietechniek is geweldig, maar hoe zit het met het belangrijkste in een game: de gameplay? Hoewel er een mooie open wereld-weergave is van LA uit de jaren 40, is er behalve de hoofdmissies echt niets te doen in deze levenloze stad. Je hebt geen huis, er zijn geen interessante nevenmissies of minigames, geen misdaden die random plaatsvinden waarbij je de dief/aanrander kunt inrekenen. Je kunt wel doelloos door de stad rijden, en dat is het dan ook. Het rijden is prima trouwens en de auto's zien er mooi uit, het deed me erg denken aan Mafia 2.

Er is geen multiplayer of co-op, dus hoe zit het met de verhaalmodus? Nou, het is behoorlijk lineair en het wordt heel snel oud: dwaal rond op een plaats van de misdaad totdat je controller begint te trillen, waardoor je een hint krijgt dat er een aanwijzing is om naar te kijken. Je kunt de plaats niet verlaten voordat je elke aanwijzing hebt gevonden. Dan rijden jij en je partner naar een verdachte of getuige om hem een ​​paar vragen te stellen die in je schriftje staan. Je moet naar hun gezichtsuitdrukking kijken om te beslissen of ze de waarheid vertellen. En dat werkt dus niet goed, ik kan helemaal niets aflezen aan hun gezicht. Ze kijken vaak alsof ze last van verstopping hebben, ik omschrijf het als de David Arquette-uitdrukking: is hij onzeker, probeert hij te lachen, voelt hij schaamte, of tracht hij verleidend te kijken? Wie zal het zeggen, zijn gezicht lijkt een mengelmoes van emoties en overprikkeling weer te geven.

Het systeem van 'waar, twijfel, leugen' is naar mijn mening niet erg efficiënt: als je voor twijfel kiest, zal je personage tegen de verdachte schreeuwen, maar als je kiest voor liegen, zal hij zachter zijn in zijn benadering, dat snap ik niet ! Het maakt ook niet uit of je tijdens de ondervragingen een fout maakt, want elke keer dat je een fout maakt, moet je het hele ding herhalen totdat je doet wat de game wil dat je doet. Je kunt dus gewoon elke vraag stellen en elke beslissing nemen, totdat je datgene hebt gevonden dat het spel wil dat je kiest.

Er zijn een paar gevallen waarin je een crimineel op straat moet vangen. Houd gewoon R2 vast om achter hem aan te rennen en schiet of arresteer hem als je dichtbij bent. Je hoeft geen knoppen in te drukken om over hekken of daken te springen, dat doet de game voor je! En er zijn ook een paar schietpartijen, verstop je gewoon achter een auto of een muur, gebruik het handige auto-aim-systeem om een ​​paar criminelen neer te schieten, en dat is alles!

Deze game had zoveel potentieel, maar de actie is gewoon te saai en er is geen replay-waarde in deze game, geen multiplayer en geen interessante open wereld met side-quests of willekeurige evenementen. Je kunt niet met mensen op straat praten, je kunt je wapen ook niet naar believen gebruiken. Het is gewoon een interactieve film zonder vrije keuzes, je hoeft alleen maar te doen wat de game-ontwikkelaars willen dat je doet om tot de juiste conclusies te komen en de zaak af te ronden. Verschillende conclusies hebben geen invloed op de uitkomst van het spel, er is sowieso voor zover ik weet maar één uitkomst, dus echt nadenken is niet nodig. Gewoon vallen en opstaan, keer op keer totdat je de oplossing hebt gevonden en door naar de volgende zaak, om hetzelfde opnieuw te doen.

Desalniettemin is het een spel dat ik zeker in mijn verzameling laat zitten, omdat het in zijn genre (en het is uniek in zijn genre) wel heel goed gemaakt is. Hoewel deze review veel kritische punten bevat, heb ik toch respect voor de ontwikkelaars van dit spel, voor hun moed en lef om iets anders te proberen. Het hele film noir gevoel zit er wel goed in. Ik zal het dus zeker nog eens opnieuw proberen. En ik hoop dat er meer games zoals dit gemaakt worden, zij het met wat meer afwisseling en een open wereld waarin je meer interactief bezig kunt zijn.

» details   » naar bericht  » reageer  

Sports Champions 2 (2012) 4,5

afgelopen donderdag om 07:27 uur

Even goed als de eerste Sport Champions. De move controller is echt ideaal voor sport games en zou meer gebruikt moeten worden. Wel opletten dat je genoeg ruimte maakt zodat je meubels niet sneuvelen (vooral bij het boksen), en ook oppassen voor een tenniselleboog!

» details   » naar bericht  » reageer  

Sports Champions (2010) 4,5

afgelopen donderdag om 07:25 uur

Er zijn eigenlijk veel te weinig PS3 games waarbij je de move controller kunt gebruiken. Dit spel (en zijn opvolger Sport Champions 2) is fantastisch! Soms werkt het kalibreren niet helemaal goed, maar over het algemeen is de gameplay erg fijn afgesteld en registreert het spel jouw bewegingen onmiddellijk. Ook kan het zijn dat je meubeltjes in gevaar komen als je teveel in het spel opgaat. Zo is bij mij thuis een aquarium gesneuveld tijdens het tafeltennissen. Na alle visjes te hebben gered, ging het spelen gewoon verder. Zo verslavend is het wel!

» details   » naar bericht  » reageer  

TimeSplitters: Future Perfect (2005) 3,5

afgelopen woensdag om 18:23 uur

Ik vind TS2 toch beter dan dit vervolg. Betere graphics, muziek en vooral missies. Ook de split screen multiplayer is leuker, vooral om samen te co-open. Ik vind de cartoony stijl van TS2 juist erg leuk. Het is wat kleurrijker. Ik vind het sowieso moeilijk om de vijanden van je vrienden te onderscheiden in de TS games, door het gebrek aan kleurverschil. Hoewel ik moet bekennen dat de besturing in TS2 wat moeilijker is, omdat je gun steeds op en neer zwalpt. Wel leuk dat je deze keer wat voertuigen kunt besturen, hoewel de besturing nogal slecht is. De online multiplayer heb ik niet geprobeerd maar ik veronderstel dat deze niet meer ondersteunt wordt.

(reactie op ander bericht)

Inderdaad, TS2 heeft meer afwisseling en leukere levels.

» details   » naar bericht  » reageer  

Colin McRae: DiRT 2 (2009) 3,5

afgelopen woensdag om 18:07 uur

(reactie op ander bericht)

Inderdaad, omslachtige menu's en idiote pogingen om hip te doen. Ik wil helemaal geen urenlange uitleg door stomme dudes en chicks, een vervelende storymode of een personage scheppen met een naam en toenaam die opgeleid dient te worden als racer en in een camper woont. Ik wil ook niet een goedkoop autootje kopen om mee te starten, missies doen of XP verdienen. Ik wil gewoon een auto en een baan kiezen, en racen! Jammer want met de graphics en de controls zit het anders helemaal goed. Gelukkig ging Codemasters met DIrt3 terug naar basics.

» details   » naar bericht  » reageer  

DiRT 3 (2011) 4,0

afgelopen woensdag om 17:31 uur

Dit is een heel goede rally game, met mooie landschappen en een prima besturing en geluid. Dit spel heeft ook de mogelijkheid om via split screen met een maat te spelen, dat is een groot pluspunt. Je kunt rally's rijden waarbij de racers om beurten starten, maar ook gewoon tegen elkaar (en computer tegenstanders) samen racen, via de Rallycross mode. Aangezien ik het spel tweedehands heb gekocht is de VIP Pass code al gebruikt en dus kan ik niet online spelen zonder er extra voor te betalen. een echte schande is dat! Een ander nadeel is dat je niet meteen uit een hoop auto's kunt kiezen, je bent om te beginnen per race mode beperkt tot een twee- of drietal auto's.

» details   » naar bericht  » reageer  

Need for Speed: Hot Pursuit (2010) 4,5

Alternatieve titel: Need for Speed: Hot Pursuit - Remastered, afgelopen dinsdag om 22:43 uur

(reactie op ander bericht)

Inderdaad lekker racen zoals vanouds, net als in NFS: Hot Pursuit II. Gewoon je auto en je baan kiezen, en rijden maar. Je kunt zowel als racer of als politie agent spelen. De besturing is gewoon perfect. Je kunt zelfs als agent een auto meteen doen stoppen door hem een tikje aan de zijkant achteraan te geven, net als in het echt dus. Het enige minpunt is het ontbreken van een split screen multiplayer optie. Geen idee waarom dat bij PS3 racers vaak niet werd beschikbaar gesteld. Het enige racespel met die optie dat ik voor de PS3 heb, is Dirt3. Een ander probleem is dat er online niemand meer te vinden is om mee te racen.

» details   » naar bericht  » reageer  

Need for Speed: Most Wanted (2012) 2,5

afgelopen dinsdag om 21:15 uur

NFS aapt Burnout Paradise na, met een slechtere besturing dan. Het zal wel meer simulatie zijn, maar als je tegen elke muur of tegenligger aanknalt omdat je auto bijna onbestuurbaar is, dan is er maar weinig fun aan. Je went er natuurlijk na een tijdje wel aan, maar eens je een klein foutje maakt kun je dit niet meer herstellen want de auto draait niet snel genoeg de andere kant op. Ik wil tenslotte NFS spelen en niet Burnout botsautootjes.

In tegenstelling tot BP zijn er online wel nog spelers te vinden om mee te racen. Er zijn een pak leuke auto's, maar die krijg jij natuurlijk niet meteen om leuk mee rond te rijden, en dan start jij je eerste race met een Ford Focus tegen Bugatti's en dergelijke snelheidsduivels. De stad ziet er degelijk uit, met overal zaken (banken, vuilbakken, lantaarnpalen) die je kapot kunt rijden. Het geluid van de motoren klinkt ook goed. Maar er valt erg weinig te beleven in dit spel. Je rijdt eenzaam doorheen de stad op zoek naar markers om een korte race met slechts een tegenstander op te starten. Dan hou je L2 en R2 ingedrukt om de race op te starten.

Af en toe krijg je een horde politieauto's achter je aan die je moet zien af te schudden, maar waar dit in de oudere NFS: Hot Pursuit spelletjes nog verhoogde adrenaline en extra spanning bracht is het hier eerder irritant want de politie komt in vliegende vaart van achteren op je ingereden. Ik zie ook geen optie om zelf als copper te spelen. Racers die het moeten hebben van een open wereld zijn gewoon niet mijn ding. Geef mij maar een ouderwets racespel waarbij je een baan en een auto kiest, en dan gaan met die banaan!

» details   » naar bericht  » reageer  

Burnout Paradise (2008) 2,0

Alternatieve titel: Burnout Paradise: Remastered, afgelopen dinsdag om 19:57 uur

Het spel begint al heel vervelend met een voice over die je niet kunt skippen, het ontvangen van een drivers license waarvoor je je foto moet geven, en dan krijg je een wrak van een auto want je mag niet kiezen waarmee je rijdt. Dit is geen race spel waarbij je zelf je banen en je auto kiest. Nee, je moet in een lelijke stad rondrijden op zoek naar andere challengers om mee te racen, wat niet lukt want de server is down. Je kunt ook niet gewoon in split screen met je maatje thuis spelen. De muziek is hard en lelijk, zoals in de meeste racers. Dan heb je nog die dynamische camera waarvan je bijna zeeziek wordt. De bike handled dan wel weer vlotjes, maar er zijn ook voor de bikers geen races te vinden. Dan maar een politieauto gekozen, dan wordt ik meteen naar de PS Store gestuurd maar daar staat "not available now". Cops and Robbers kun je dus ook niet meer spelen. Wat valt er dan eigenlijk nog te doen met dit spel? Geef mij dan maar de oude Burnout games op de PS2, of beter nog: NFS: Hot Pursuit II.

» details   » naar bericht  » reageer  

Red Dead Redemption: Undead Nightmare (2010) 3,0

afgelopen dinsdag om 18:52 uur

stem geplaatst

» details  

Saw (2009) 3,0

Alternatieve titel: Saw: The Videogame, afgelopen dinsdag om 18:38 uur

stem geplaatst

» details  

Battlefield 3 (2011) 1,0

afgelopen maandag om 20:29 uur

Quick time events en gescripte onzin, van checkpoint naar checkpoint hollen via smalle wegjes waar je geen stap mag afwijken. Grafisch ziet het spel er gelikt uit, en de controls zitten ook goed. Het voelt ook echt alsof je in een modern oorlogsgebied ergens in de woestijn zit. Alleen zie je door de onderbelichting vaak geen hand voor je ogen en word je voortdurend uit de immersie gehaald door het script. Ook de voertuigen besturen verloopt volgens het script en daar mag niet van worden afgeweken. De tussenfilmpjes duren ook veel te lang, het lijkt meer op een film dan een game.

Multiplayer dan: co-open is leuk, zowel als voetsoldaat als in een voertuig. Jammer genoeg is er bijna geen sessie meer te vinden met spelers. Die zitten natuurlijk met z'n allen in de versus mode te kampen. De versus modes zijn echt godgeklaagd. Elke speler is van een erg hoog level, je schiet je geweer erop leeg en zij schieten jou met één kogel dood. Ze hebben ook vaak een uitrusting alsof ze een missie naar de maan gaan doen, terwijl jij er uitziet als een cadet die vers van de soldatenschool komt. Opnieuw in een vliegtuig gestapt, en werd weer onmiddellijk opgeblazen.

Straaljagers vliegen constant boven je hoofd en schieten als volleerde snipers een kogel door je kop. En anders krijg je wel een tank over je heen. De teams zijn ook vaak onevenredig verdeeld. Ik weet niet of het verliezende team overloopt of niet, maar ineens zit je met drie spelers tegen tien. Je krijgt ook niet de tijd om de voertuigen te leren besturen, want voordat je het weet heeft een veteraan je uitgeschakeld. Toen ik met een straaljager wou opstijgen, werd ik door een helikopter meteen neergehaald. In een ander vliegtuig gestapt en werd meteen weer opgeblazen.

» details   » naar bericht  » reageer  

Call of Duty: Black Ops II (2012) 2,5

afgelopen maandag om 20:03 uur

Ik val waarschijnlijk in herhaling met deze review maar opnieuw dus dat gescripte gedoe, zoals Aahyd al opmerkte. Het valt hier wel mee zegt hij, ik vind van niet het stoort me echt! Ik rijd bijvoorbeeld met mijn paard een tank tegemoet, draai hard naar links en rechts maar het paard stevent recht op de tank af. Ik dacht: is mijn controller kapot? Maar dan snap ik het, een cut scene start waarbij m'n paard valt en ik er vanonder moet klimmen om nipt te vermijden dat de tank over me heen rijdt. Allemaal volgens het script dus!

De campaign vind ik anders nog wel goed: leuke settings, redelijke graphics, stoere mannentaal, veel schieten. Maar het zijn die talloze cut scenes die me uit de flow halen. Je loop gewoon van checkpoint naar checkpoint, en van cut scene naar cut scene. Waarom laten ze mij niet zelf bepalen hoe ik een missie wil aanpakken of waarheen ik loop? En waarom kan je die stomme filmpjes tussendoor niet overslaan? En dan heb je nog die robots en besturing vanop afstand. Dat wil ik helemaal niet. Ik wil een shooter spelen, gewoon lekker schieten met geweren en granaten gooien.

De multiplayer dan maar, nooit mijn favoriete gedeelte van COD geweest want de lobbies zitten altijd vol met campers en schreeuwende tieners die je voor noob uitmaken. Er zijn amper nog spelers te vinden, dus heb ik deze maar geskipt. Local multiplayer met een maatje bij je thuis kan wel nog. Je hebt de keuze uit 14 maps, waaronder het luxueuze yacht dat een speler voor GTA online heeft nagemaakt. Je kunt friendly en enemy bots instellen en kiezen uit 5 custom classes voor je wapen layout.

Tenslotte is er nog mogelijks het beste onderdeel van COD:BO2, namelijk de zombie maps. Je kunt ze local spelen of online. Gelukkig zijn er nog spelers te vinden voor een potje zombies killen. De maps zijn erg sfeervol en de zombies zijn best wel creepy. Dit (en de local multiplayer) is voor mij de enige reden om nog terug te gaan naar dit spel. Voor de zombie maps en de local multiplayer geef ik dan ook 4*, voor de rest van het spel kan ik niet meer dan 1* geven.

» details   » naar bericht  » reageer  

Conflict: Desert Storm (2002) 4,0

afgelopen maandag om 13:27 uur

stem geplaatst

» details  

Modern Warfare 2 (2009) 3,0

Alternatieve titel: Call of Duty: Modern Warfare 2, afgelopen maandag om 01:45 uur

De campaign is helemaal scripted, niets vrijheid dus en veel filmpjes tussendoor die je helemaal uit het ritme halen. Je teamleden lopen constant in de weg of blokkeren de doorgang. Toch blijf je spelen, het verhaal zuigt je erin. Wel vervelend dat je de hele tijd je teamleader moet volgen. Vaak was ik al veel verder doorgedrongen in de vijandelijke linie, en dan moest ik dus wachten of terug gaan omdat de teamleader was achtergebleven of een andere weg wou opgaan. Ook het breachen van de deuren met het daaropvolgende quicktime-event waarbij je de hostages moet beschermen en de bad guys moet killen, wordt al heel snel vervelend.

Online multiplayer dan. De maps zijn overzichtelijk en goed ingedeeld. De sessies worden nog goed gevuld voor een spel uit 2009, en worden vooral bevolkt door high rank players die je in stukken schieten nog voordat je iets heb gezien. Heel leuke is dat je met twee spelers via split screen Special Ops kunt spelen. En je kunt ook tegen elkaar spelen. Je hebt de keuze uit: team deathmatch, search and destroy, sabotage, domination, headquarters, capture the flag en demolition. Er zijn maar liefst 16 maps beschikbaar.

» details   » naar bericht  » reageer  

Medal of Honor (2010) 2,5

25 juli, 22:04 uur

De campaign mode is leuk en het spel ziet er erg mooi uit, met realistische belichting. Het is wel erg gescript, en je kunt niet te ver van het uitgestippelde pad afwijken. Als je team bijvoorbeeld onder vuur wordt genomen door een man met een machinegeweer ergens op een hogere plek, dan mag jij hem niet onschadelijk gaan maken maar moet je hem onder vuur nemen terwijl iemand van je team erheen sluipt. Je mannetje kan ook niet over kleine heuveltjes lopen, maar moet netjes het pad volgen.

Het valt pas op hoe gescript deze games zijn als je van het scenario probeert af te wijken. Ons team wordt bijvoorbeeld onder vuur genomen door een bende die zich in de bergen schuilhoudt. De opdracht wordt gegeven om ons in een huisje te verschansen en Adams (de speler) moet de vijand een voor een afschieten. Als je het huis verlaat en de heuvels inloopt, wordt je meteen neergeschoten. Maar als je netjes het script volgt, lijkt het wel een interactieve film, en dat kan een uurtje vermaak geven. Een ander pluspunt is dat je bij de PS3 versie een kopie van Medal of Honor Frontline (een spel uit 2002) erbij krijgt. Je kunt dan weer als First Lieutenant James Patterson nazi's gaan afknallen.

De multiplayer vind ik minder geslaagd. Eveneens kleine maps waarbij je niet van het pad kunt afwijken, en er heerst totale chaos op het slagveld. Voor je het weet wordt je gesniped door een speler die op veilige afstand ligt te campen. Vaak weet je niet eens waar vandaan je onder vuur wordt genomen. Wel verbazingwekkend dat er elf jaar na datum nog steeds een bijna volle online lobby te vinden is.

"Adams, Adams! Cover me, Adams! Come on Adams, we gotta move! Adams!"

» details   » naar bericht  » reageer  

Frogger (1997) 3,5

25 juli, 19:58 uur

stem geplaatst

» details  

Sonic the Hedgehog CD (1993) 3,0

Alternatieve titel: Sonic CD, 25 juli, 19:41 uur

stem geplaatst

» details  

Battlefield: Bad Company 2 (2010) 3,0

25 juli, 18:58 uur

Na Battlefield 3 ook nog een keertje deze Battlefield: Bad Company 2 uit de kast gehaald, en dit spel bevalt mij veel beter. Een degelijke single campaign met uitstekende controls, mooie visuals (je ziet tenminste de vijand) en slimme A.I. Gebouwen kunnen bijna helemaal vernield worden door tanks. Wel vreemd dat je geen raampje van een huis kunt inslaan om er dan doorheen te klauteren. Soms lukt het we maar dan moet je eerst springen en dan bukken. Dat zou meer mogelijkheden scheppen om de vijand te verrassen.

Online multiplayer mankeert een co-op mode, maar de versus mode is niet mis. Mooie maps die niet te groot zijn, met voertuigen her en der verspreid waarmee de speler zich naar het doelwit kan begeven. Ook hier weer high ranked spelers (verkleed als struiken en tot de tanden bewapend) die de newbies geen kans geven om aan het spel te wennen. Ik schoot met een sniper geweer een vijand in de rug, waarop hij zich omkeerde en mij gewoon doodschoot met zijn machinegeweer.

Ook tanks en helicopters maaien je als soldaat op de grond genadeloos neer. Blijkbaar kun je er niets tegen uitrichten. Ik leegde mijn machinegeweer op een helicopter die neerging, waarop gemeld werd dat de speler zelfmoord heeft gepleegd. Aan het einde van de sessie slaagde ik er toch in om twee vijanden neer te snipen. Eindresultaat van mijn eerste online match: 3 kills, 13 deaths. Voor het online gedeelte geef ik 2,5* en voor de single player mode 3,5*.

» details   » naar bericht  » reageer  

Brothers in Arms: Hell's Highway (2008) 3,5

25 juli, 09:52 uur

Het spel heeft een lekker sfeertje en ziet er mooi uit, het gras beweegt in de wind en de dorpjes zien er goed uit met appelbomen en bloemetjes in het gras. Het geluid is ook goed, je hoort in de verte geschiet, vliegtuigen rondrazen en granaten ontploffen. Wel een beetje vreemd dat Nederlanders in het Engels praten met een Russisch accent. Ik vind het blurry effect als je in de verte kijkt, erg vervelend. Je kunt het bij de opties ook niet uitzetten.

Het is wel even wennen aan de aparte besturing. Met X loop je sneller, maar dan heb je dus geen duim meer vrij om rond je te kijken met de R hendel. Je kunt dan enkel nog met de L hendel sturen. Inzoomen om te schieten doe je niet met L1 of L2, maar door de R hendel in te drukken. Door de L hendel in te drukken kan je bukken. Schieten gebeurt wel nog steeds met de R2 knop. Met R1 gooi je een granaat en met L2 beveel je je teamleden. Je kunt niet springen en geen deuren openen, en soms kan je niet eens over een laag obstakel klauteren als dit niet de bedoeling is. Een Duitser die je bestormt in het gezicht slaan of een mes in de keel duwen is blijkbaar ook niet mogelijk. Het schieten met de sniper is wel erg voldoening schenkend.

Dus in het kort, een goed maar frustrerend WWII spelletje met een beperkte besturing en controle. Het werken met een team is een leuk idee, maar niet altijd handig uitgewerkt. Het coversysteem voelt soms geforceerd aan. Zonder het coversysteem te gebruiken, kan je geraakt worden ook al sta je achter een muur. Maar als je het coversysteem wel gebruikt, wordt je niet geraakt ook al steekt je kop uit vanachter een te laag muurtje. Het mikken vanuit cover lukt soms niet goed. Je moet de L hendel gebruiken om vanuit cover te mikken, maar dan wordt je zelf neergeschoten. Je moet steeds op L1 drukken om uit de cover te komen, wat tijdrovend kan zijn als je net onder vuur wordt genomen door een Duitser die achter je staat.

» details   » naar bericht  » reageer  

Call of Juarez: Bound in Blood (2009) 4,0

24 juli, 22:49 uur

stem geplaatst

» details  

Call of Juarez: Gunslinger (2013) 4,0

24 juli, 22:21 uur

Echt een ruig gevoel van het wilde westen krijg je van dit spel. De wapens klinken heel realistisch (zelfs het herladen), de omgeving bestaat uit mooie natuur en kleine stadjes, de artwerk is erg apart en je lijkt wel in een cowboy stripboek rond te lopen, de stemacteurs doen het erg goed, de muziek (met o.a. gitaren en mondharmonica) is opzwepend en de voice over stem is heel cool. Alleen jammer dat je niet kunt paardrijden, dat er geen local (co op) multiplayer is, en ook zijn de shootouts met de bosses (de duels) nogal moeilijk. Je moet de techniek echt aanleren.

» details   » naar bericht  » reageer  

Duke Nukem Forever (2011) 3,0

24 juli, 21:32 uur

Na wat flauwekul (Duke gaat plassen, twee meiden zuigen Duke af, een jongen wil een handtekening van zijn held, Duke tekent op een bord...) begint de actie pas echt. Het spel doet soms wat denken aan Doom (2016): een actievolle first person shooter met aliens, veel blood and gore, en brutale finishing moves. De graphics zijn beduidend minder, maar het is dan ook een spel uitgebracht voor de vorige generatie consoles. Ook voelen de wapens niet echt zwaar in de hand, hoewel de shotgun wel goed klinkt en de RPG is zoals vanouds een moordwapen. En de ripper mag er ook wezen.

De aliens reageren vreemd genoeg niet als hun maatje dat vlak naast hen staat wordt neergeschoten. En het doet er blijkbaar niet toe in welk lichaamsdeel je hen schiet, ze gaan bijvoorbeeld niet op één been hinken als je hen in de poten schiet. Het spel is beduidend makkelijker dan de oude DN games, je wordt echt bij het handje genomen en alles verloopt erg lineair. De levels zijn kort en je moet telkens een cutscene of laadscherm doorstaan.

Maar met de actie en humor zit het wel goed, hoewel de humor erg kinderachtig is. Er zit veel afwisseling in het spel, hoewel je moet er wel voor zijn: rondlopen als een verkleind Duke Nukemtje en een RC autootje besturen bijvoorbeeld. Wel grappig maar het haalt je uit de brute actie. Ook het puzzelen en platformen is niet bijster goed uitgewerkt en soms regelrecht frustrerend. Zo moet je op gegeven moment bovenop een Duke Nukem standbeeld klauteren, en daar viel ik steeds weer vanaf omdat het springen en klauteren puur giswerk is en de besturing niet zo soepel verloopt.

Kortom dit spel is niet heel goed te noemen, maar is toch een leuke hommage aan een grootheid uit de gaming geschiedenis. Soms wringen de stijlen een beetje omdat men zowel voor de brute actie als voor de flauwe humor wil gaan. Bovendien zit er teveel onzin tussen de missies. Zo moet je een condoom, een dildo en popcorn voor een stripper zoeken, om zo een laptop te bekomen. Voor het pure schietgedeelte geef ik 4* maar voor de flauwe stukken tussendoor (en dat zijn er jammer genoeg te veel) kan ik maar 2* geven. Hail to the king!

You got guts! Now lets see how they look like!!

(reactie op ander bericht)

Dat dus.

» details   » naar bericht  » reageer  

Resident Evil 2 (1998) 4,0

Alternatieve titel: Biohazard 2, 24 juli, 10:05 uur

stem geplaatst

» details  

Codename: Tenka (1997) 3,5

Alternatieve titel: Lifeforce Tenka, 24 juli, 01:46 uur

stem geplaatst

» details  

MDK (1997) 3,0

24 juli, 01:43 uur

stem geplaatst

» details  

Pong: The Next Level (1999) 3,0

23 juli, 22:00 uur

stem geplaatst

» details  

The Witcher 3: Wild Hunt (2015) 2,0

23 juli, 21:28 uur

stem geplaatst

» details  

Far Cry Primal (2016) 4,0

23 juli, 21:15 uur

Een originele setting dit keer in de prehistorie maar het spel valt na een tijdje wel in herhaling. En vanwege de setting zijn de mogelijkheden eerder beperkt qua wapens en omgevingen. Maar met een wild beest aan je zijde in het hoge gras rondsluipen, stamgenoten redden, jagen en vijanden aanvallen is toch een bijzondere ervaring die maar weinig games bieden.

» details   » naar bericht  » reageer  

Gran Turismo (1997) 3,0

23 juli, 19:08 uur

(reactie op ander bericht)

Need For Speed is inderdaad beter. GT heeft veel auto's en mooie graphics voor zijn tijd, maar de besturing is allesbehalve realistisch. Ik heb uren besteed aan dit spel, vooral om alle rijbewijzen te halen. Pas als je de duurdere sportauto's verkrijgt, wordt de besturing iets beter.

» details   » naar bericht  » reageer  

Payday: The Heist (2011) 2,5

23 juli, 12:42 uur

stem geplaatst

» details  

Best of Arcade Games (2014) 3,0

23 juli, 11:17 uur

Vier leuke games die gebaseerd zijn op klassiekers. Vooral de air hockey is leuk. Ook Bubble Busters, de zoveelste kloon waarbij je met een balletje andere balletjes van dezelfde kleur moet laten barsten, is goed vormgegeven. Alleen vind ik dat de cursor (of het pijltje) te traag draait, waardoor je niet heel snel kunt spelen. Bij Brick Breaker heb ik diezelfde klacht. Tetraminos is wel leuk, maar bijlange niet zo goed als de originele Tetris game.

» details   » naar bericht  » reageer  

Need for Speed: Rivals (2013) 1,5

23 juli, 10:36 uur

(reactie op ander bericht)

Daar ben ik het dus volkomen mee eens. Hou niet zo van deze moderne open wereld online racespellen. Je moet steeds wachten tot je iemand tegenkomt om mee te racen (of te arresteren). En er is geen duidelijk race parcours. Soms rijd je dus helemaal de verkeerde kant op, terwijl je denkt dat je midden in een high speed chase zit. En waarom geen split screen racers meer?

» details   » naar bericht  » reageer  

Super Rub 'a' Dub (2007) 3,5

23 juli, 10:23 uur

(reactie op ander bericht)

Erg leuke manier van spelen inderdaad, ik begrijp niet waarom niet meer games hier gebruik van maken. Het is weliswaar niet erg gezond voor je controller, vermoed ik. Een leuk maar uitdagend spel, met vrolijke muziek en een schattige uitstraling. Badeendjes rule! (geen idee waarom ik dat zei)

» details   » naar bericht  » reageer  

Far Cry (2004) 4,0

Alternatieve titel: Far Cry Classic, 23 juli, 10:16 uur

stem geplaatst

» details  

Pinball Arcade (2012) 3,0

23 juli, 10:02 uur

Een standaard pinball spel. De graphics zijn matig goed, maar niet bijzonder. Er zijn wel veel tafels om uit te kiezen, waarvoor je weliswaar moet betalen om ze vrij te spelen. In de PS3 versie heb je de beschikking over 4 camera views.Met het rechter hendeltje schiet je de bal omhoog. Met het linker hendeltje geef je een ruk aan de tafel, wat geheid leidt tot een "tilt" melding als je er te vaak gebruik van maakt.

» details   » naar bericht  » reageer  

Pac-Man Championship Edition DX (2010) 4,0

Alternatieve titel: Pac-Man Championship Edition DX+, 23 juli, 08:34 uur

stem geplaatst

» details  

This is Football 2005 (2005) 3,0

Alternatieve titel: TIF2005, 23 juli, 08:04 uur

Ik zie geen enkele verandering ten opzichte van de versie uit 2004. De moeilijkheidsgraad lijkt iets verhoogd te zijn, maar dat kan aan mij liggen. Je kunt nog steeds lachen met de schwalbes en grove tackles. En een-tweetjes uitvoeren, wat je tegenwoordig ook niet in elk voetbalspelletje meer kunt doen. De spelers glijden ook nog steeds over het speelveld alsof ze boter aan hun schoenen hebben. En als je een sliding uitvoert, duurt het zolang tot je poppetje weer opstaat dat een tegenspeler alweer met de bal wegloopt. Wel een leuk arcade voetbalspelletje, maar dus geen verbetering ten opzichte van oudere versies.

» details   » naar bericht  » reageer  

This Is Football 2004 (2004) 3,5

Alternatieve titel: TIF2004, 23 juli, 07:45 uur

Een leuk arcade-achtig voetbalspelletje, dat je gemakkelijk oppakt en meteen een spelletje kunt spelen. Je kunt schwalbes en gemene tackles uitvoeren. En ook een-tweetjes uitvoeren (X-knop gevolgd door driehoekje). De spelers glijden een beetje over het speelveld en zien er blokkerig uit. Toch is dit grafisch gezien een hele verbetering op de versie uit 2002, die ik ook in mijn bezit heb.

» details   » naar bericht  » reageer  

This Is Football 2002 (2002) 3,0

Alternatieve titel: TIF2002, 23 juli, 07:39 uur

Inderdaad, de schwalbes en zware tackles zijn toch uniek aan dit spel. Het spel is erg arcady en gemakkelijk om op te pakken en meteen een leuk spelletje te voetballen. Ook leuk dat je zowel een kort een-tweetje kunt doen als een een-tweetje met hoge terugspeelbal. De spelers zien er nog meer blokkerig uit dan in de vervolgdelen, en de camera view (zelfs op far) is te dichtbij.

» details   » naar bericht  » reageer  

Frogger: Hyper Arcade Edition (2012) 3,5

23 juli, 00:06 uur

stem geplaatst

» details  

ZEN Pinball 2 (2013) 4,0

22 juli, 23:51 uur

stem geplaatst

» details  

Tiger Woods PGA Tour 12: The Masters (2011) 3,0

22 juli, 23:31 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 3,5 sterren

» details  

Pro Evolution Soccer 2012 (2011) 4,0

Alternatieve titel: PES 2012, 22 juli, 22:44 uur

Ik heb PES qua besturing en speelbaarheid altijd beter gevonden dan de FIFA games. De basis besturing is eenvoudig: met X geef je een korte pas, met O een hoge/lange pas, met driehoekje een doorsteekpas en met vierkantje schiet je op doel. (Je kunt de button configuration ook aanpassen, en bijvoorbeeld schieten met O) Met L1 kies je de speler die het dichtst bij de bal is. Met R1 kan je snel lopen. Maar voor de ervaren gamer zijn er gevorderde technieken om uit te diepen. Je kunt jammer genoeg de camerastand niet manueel aanpassen. De enige camera positie die ik acceptabel vind, is de Pitch Side camera (en misschien de Long camera). De verticale camera volgt de speler niet als hij halverwege de match van spelershelft wisselt, dat is wel een serieus mankement.

» details   » naar bericht  » reageer  

FIFA 12 (2011) 3,5

22 juli, 22:03 uur

FIFA 12 is een leuk voetbalspelletje om alleen of met een maat op de PS3 te spelen. De besturing is welbekend: met X geef je een korte pas, met vierkantje een hoge pas, met driehoekje een doorsteekpas en met de O-knop schiet je op doel. Hardlopen doe je met de R2 knop en met L1 kun je de bal doen stoppen aan je voet. De besturing voelt soms wat traag aan. Zo had ik al lang op vierkantje gedrukt om een voorzet te geven, maar de speler liep gewoon over de lijn met de bal. Ook een voorzet geven loopt meestal uit op balverlies. Als je een pas geeft en die komt niet bij een medespeler aan, dan rolt de bal altijd precies in de voeten van een tegenspeler. In FIFA 12 is er de mogelijkheid om de camera in bijna elke gewenste stand te zetten die je maar verkiest. Ik zet meestal de camera op Tele Broadcast, met de camera height op 5/6 en de camera zoom op 4.

» details   » naar bericht  » reageer  

Virtua Tennis 2009 (2009) 4,0

22 juli, 11:25 uur

Virtua Tennis 2009 is meer een arcade spel, in vergelijking met bijvoorbeeld Top Spin 3. Dat wordt al meteen duidelijk als je het muziekje hoort tijdens de wedstrijden, maar gelukkig kun je de muziek afzetten in het menu. De besturing is eenvoudig; met X doe je een slag met topspin, met O en vierkantje geef je slice aan de bal en met driehoekje doe je een lob bal. De bal uitslaan of in de net slaan is bijzonder moeilijk, behalve tijdens het serveren dan. De doubles games hebben een hoge moeilijkheidsgraad, de tegenspelers spelen op hoog niveau, zelfs als je op easy mode speelt. Het spel afmaken met een volley bal aan de net is ook niet simpel, zelfs als je als Federer speelt. Grafisch ziet het spel er wel oké uit. Alleen lijken alle ballenjongens en lijnscheidsrechters wel klonen van elkaar te zijn. Je hebt de beschikking over 3 camera posities, waarvan enkel de verre camera speelbaar is. De andere twee zijn veel te dichtbij. Al met al is dit weer een goed spel van de Virtua Tennis stal. Als je van arcade tennisgames houdt is dit een aanrader, als je meer voor simulatie gaat dan kies je misschien beter Top Spin 3.

» details   » naar bericht  » reageer  

Top Spin 3 (2008) 4,0

22 juli, 10:55 uur

Dit is niet een tennisspelletje dat je zomaar even oppakt en begint te spelen als een professional. Het vergt een zekere aanpassing als je arcade games zoals Virtua Tennis gewoon bent. Timing is heel belangrijk, alsook je positie op het veld ten opzichte van de bal. Met X sla je een vlakke slag, met O een slag met topspin, met vierkantje een slag met slice en met driehoekje een lob/dropshot (naargelang of je de linker joystick omhoog of omlaag richt). Ook de rechter joystick kan worden gebruikt voor de slagen. Je hebt de keuze uit 5 camerastandpunten: TV far, TV, TV close, Zoom, Zoom close. Bij een doubles match heb je slechts de keuze uit 2 camerastandpunten: TV en TV close. En als je met twee op een console speelt, dan zijn er 3: TV far, TV en TV close. Je kunt ook kiezen of bij het wisselen naar de andere kant van het tennisveld de camera de speler volgt of niet. In Top Spin 3 kunnen mannen tegen vrouwen spelen, wat niet in elk tennisspel mogelijk is. Ook leuk dat je met tennislegendes als Boris Becker en Björn Borg kunt spelen.

» details   » naar bericht  » reageer  

Dead Island (2011) 4,0

22 juli, 10:50 uur

Far Cry meets Dying Light, althans aan deze games doet dit me denken. Grafisch ziet het er mooi uit, vooral op het paradijslijk eiland. Veel meer dan zombies in elkaar slaan en wat opdrachten uitvoeren voor verschillende lui is het niet. Maar het wordt nog leuker als je het online in co op speelt. Je kunt een ander een handje helpen en behoudt zelf de vooruitgang die je maakt. De Ryder White campaign vind ik iets minder, het doet me meer aan Dying Light dan aan Far Cry denken. Minder open wereld dus, en je wordt soms overspoeld door hordes zombies. Toen ik aan de quest One Bridge To Far kwam, had ik amper een pistool en een mesje. Overleven in de riolen met hordes zombies, die trouwens erg snel kunnen lopen in dit spel, was voor mij bijna onmogelijk. De voertuigen besturen niet zo heel soepel, en gedragen zich allesbehalve echte auto's. Het duurde een tijdje voordat ik doorhad dat je op de rem moet trappen om de auto te starten, vreemd! Maar het blijft natuurlijk grappig om de zombies omver te rijden, daarvoor wijk je met plezier eens uit naar links of rechts.

Ik geef dit spel 4* maar mijn platform (PS4) staat niet bij de mogelijkheden. Even aanpassen dus?

» details   » naar bericht  » reageer  

Dying Light (2015) 2,5

22 juli, 09:56 uur

stem geplaatst

» details  

Dead Island: Retro Revenge (2016) 2,5

22 juli, 08:29 uur

Een simpel retro arcade style game waarbij je steeds van links naar rechts loopt en zombies met allerlei wapens in de pan hakt, of zelf wordt neergeslagen. De speler gebruikt vierkantje, driehoekje, rondje of X om verschillende slagen en schoppen uit te delen, maar het maakt eigenlijk niet uit welke knop je kiest. Het komt uiteindelijk aan op een potje constant button bashen, want als je iets te vroeg of te laat reageert wordt je zelf geraakt. Er zijn verticaal drie banen waarin je kunt lopen, en de zombies kunt vermijden. Maar er zijn ook slimmeriken bij die je langs achteren aanvallen! Niks bijzonder en het verveelt snel. Wel leuk dat je score wordt bijgehouden, als je er genoeg van hebt dan kun je later het spel dus gewoon weer opnemen waar je gebleven was. Niet zoals in een echte arcadehal, waar je steeds helemaal opnieuw moet beginnen.

» details   » naar bericht  » reageer  

Sonic Mania (2017) 3,0

21 juli, 22:55 uur

stem geplaatst

» details  

Spider-Man (2018) 1,5

Alternatieve titel: Spider-Man: Remastered, 21 juli, 22:20 uur

stem geplaatst

» details  

Friday the 13th: The Game (2017) 4,0

21 juli, 17:32 uur

(reactie op ander bericht)

Echt? Damn, dat is jammer! Ik was van plan om Friday the 13th nog eens te installeren, want ik vond dat toch een uniek en spannend spel. De fun is er wel af als er een groepje vrienden als counselors met z'n allen samenspannen tegen Jason, en allemaal snelle counselors zoals Vanessa of Brandon nemen en over ontelbare first aid sprays beschikken. Daar kun je als Jason bijna niet tegenop. Maar anders is het een erg leuk spel, dat de sfeer van de jaren '80 horrorfilms goed weergeeft. Alleen al dat spannend muziekje tijdens het beginscherm, ki ki ki ki, ma ma ma ma.

» details   » naar bericht  » reageer  

Overcooked! (2016) 4,0

Alternatieve titel: Overcooked: Special Edition, 21 juli, 13:41 uur

Naast Moving Out, is Overcooked de perfecte couch co-op game om met je vrienden of familie te spelen. Een biertje en zak chips erbij... en dan is het lachen, gieren en brullen geblazen!

» details   » naar bericht  » reageer  

Rocket League (2015) 4,0

21 juli, 13:02 uur

stem geplaatst

» details  

LittleBigPlanet 2 (2011) 4,0

Alternatieve titel: Little Big Planet 2, 20 juli, 20:58 uur

stem geplaatst

» details  

The LEGO Movie Videogame (2014) 2,5

20 juli, 20:54 uur

stem geplaatst

» details  

LEGO Marvel Super Heroes (2013) 3,0

20 juli, 20:41 uur

stem geplaatst

» details  

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy (2017) 5,0

20 juli, 20:35 uur

De Crash Bandicoot games zijn zo'n beetje de beste platformers die ik ooit heb gespeeld. Ik heb er uren plezier aan beleefd op mijn eerste PlayStation console. En nu zitten ze alle drie in één pack, mèt een grafische upgrade! Sommige levels zijn inderdaad nogal moeilijk en soms zelfs op het randje van oneerlijk. Het kan erg moeilijk zijn om een sprong juist in te schatten. En als je levens op zijn, dan roep je het natuurlijk uit van de frustratie.

» details   » naar bericht  » reageer  

Moving Out (2020) 4,0

20 juli, 18:07 uur

Wat heb ik gelachen met dit spel! Vooral leuk als je met een of twee vrienden samenspeelt. Sommige kleine objecten, zoals kartonnen dozen, gooi je met gemak zelf in de verhuiswagen. Maar grotere voorwerpen, zoals een sofa, moet je met twee spelers opheffen want anders lukt het niet. En door de (opzettelijk) slechte besturing sukkel je met moeite doorheen een deuropening met een sofa of koelkast. Je moet ook mooi synchroon samen grotere voorwerpen over obstakels gooien. Van je één, twee en hupsakee! Met meer missies en meer verscheidenheid aan omgevingen, was dit spel nog genialer geweest. Maar voor enkele korte sessies is dit ideaal voor een avondje lachen en grollen met je vrienden of familieleden.

» details   » naar bericht  » reageer  

Minecraft (2009) 3,5

20 juli, 17:58 uur

(reactie op ander bericht)


Ja, digitale Lego. Daar doet dit spel mij ook aan denken. Ik dacht eerst, wat een kinderspel is me dit! Maar toen ik een huis begon te bouwen, kon ik het spel bijna niet meer neerleggen. Ik vroeg ook andere gamers die mijn sessie kwamen bezoeken om tips, sommigen gaven interessante tips en andere braken mijn huis zomaar af. Uiteindelijk maakte ik een heel modern glazen huis waar je kunt doorheen kijken. Later bouwde ik nog een middeleeuws kasteel. Enfin, na het bouwen van enkele bouwwerken is het voor mij nu wel weer genoeg geweest. Maar ik begrijp wel waarom anderen dit een fantastisch spel vinden!

» details   » naar bericht  » reageer  

LittleBigPlanet 3 (2014) 3,5

Alternatieve titel: Little Big Planet 3, 20 juli, 17:45 uur

In dit derde deel gaan we terug naar de vrolijke, kleurrijke en fantasievolle wereld van LBP. Ook de stemmen van Stephen Fry en Hugh Laurie zijn terug. Je kunt je eigen levels maken, wat ik nog niet heb uitgeprobeerd. Het lijkt me een pak werk. Sommige door andere spelers gemaakte levels zijn wel oké, maar vaak lijken ze nergens op. Leuk dat je dit spel met twee via locale co-op kunt spelen. Zo kunnen vaders met hun kinderen samenspelen, of met een jonger broertje of neefje! Regelmatig kan ik echter niet online gaan, er schijnt dus nog een enorme bug te zijn die het spel op de PS4 parten speelt wanneer je probeert verbinding te maken met de LBP servers?

» details   » naar bericht  » reageer  

Mafia III (2016) 3,0

19 juli, 07:52 uur

Ik heb dit spel pas gekocht toen de prijs was gezakt, omdat ik er veel over gelezen had en men zei dat het in alles een stapje omlaag is in vergelijking met Mafia 2. En ja, men had dus helemaal gelijk! Hoewel dit een open wereld lijkt, kun je eigenlijk niks doen behalve steeds maar weer dezelfde opdrachten uitvoeren. Er is ook veel minder interactiviteit met de wereld om je heen.

Dit wordt goed geïllustreerd in enkele youtube filmpjes. Ik zal onderaan dit bericht enkele linkjes plaatsen. Je ziet daar hoe je in Mafia 2 naar de carwash kunt gaan, tanken in een benzinestation, je auto kunt pimpen of een likje verf geven. Je kunt in je huis deuren openen (en sluiten), ramen openen, jezelf in de spiegel zien bewegen, een hapje uit de koelkast nemen. Je kunt je auto repareren. Je kunt inbreken in auto's en winkels, door de politie achtervolgd worden voor 'speeden' en de politie omkopen. De politie schiet je niet zomaar dood maar arresteert je. Als je inbreekt in een winkel, wordt er politie tape op de deur geplakt. Je kunt geld aan een bedelaar geven, een hotdog aan een kraampje kopen of je schoenen laten opblinken. Als je tegen iemand aanloopt kun je een robbertje vechten. Als je op een lichaam stapt, zakt je voet er niet doorheen zoals in Mafia 3. En als je door bloed loopt, zie je voetafdrukken op de grond. De stad leeft, je hebt verschillende seizoenen, mensen praten met elkaar en lijken echt ergens heen te gaan.

Voor mij is Mafia 2 dus echt het hoogtepunt in deze franchise. Er was meer oog voor detail en realiteit. Mafia 3 lijkt haastig gemaakt te zijn, met weinig oog voor detail of realiteit. Het is een leuk verteld verhaal, waarin je als een stoere bink rondloopt en iedereen met een klap tegen de grond kunt werken. De jaren '60 soundstrack is leuk en de graphics zijn verbeterd. Maar dat is het zowat, het spel voelt aan als een vreemde eend in de Mafia-bijt. Het is zeker niet de volle prijs waard.

Mafia vergelijk

(autoherstel, auto flippen, tanken, carwash, paint job, interactiviteit, bloed voetafdrukken, op lichamen stappen, vechten, inbreken, services, rook, reactie politie)

Mafia vergelijk (2)

(banden lekschieten, autoschade, snelheidsovertreding, tanken, carwash)

Mafia vergelijk (3)

(autoschade, autosloop, winter, bedelaar, winkeldiefstal)

» details   » naar bericht  » reageer  

Batman: Arkham Knight (2015) 0,5

18 juli, 21:45 uur

stem geplaatst

» details  

The Adventures of Tintin: The Game (2011) 3,0

Alternatieve titel: The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn, 15 juli, 14:01 uur

(reactie op ander bericht)

De film vind ik ook maar stom Hollywood vermaak, een verkrachting van Kuifje eigenlijk. Maar als je dit spel niet vergelijkt met de stripboeken, dan is het wel vermakelijk en zeker als je het co-opt. Je speelt als Kuifje, kapitein Haddock, Bobbie en Bianca Castafiore.

» details   » naar bericht  » reageer  

Medal of Honor: Warfighter (2012) 2,0

15 juli, 10:54 uur

Waar ik voor Medal of Honor (2010) nog een halfvolle lobby online kan vinden, zit ik helemaal op mijn eentje te wachten op gegadigden voor dit spel. De campaign mode dan maar doen. En ook hier zit je precies midden in een interactieve oorlogsfilm, waarin alles gescript is. Je kunt bijna niet van het uitgestippelde pad afwijken. Regelmatig wordt je verplicht om naar een 'spannend' filmpje te kijken nadat jouw team een deur open stampt of als je een bepaalde area betreedt. En ook tussen de missies krijg je ze voorgeschoteld. Vaak kun je die filmpjes ook niet skippen. De sfeer zit wel goed, en visueel ziet het er allemaal knap uit. Maar de belichting laat het vaak afweten, je ziet soms geen hand voor je ogen.Ik heb geprobeerd om een felle lamp die in een donkere hotelgang in mijn gezicht scheen kapot te schieten, maar blijkbaar zijn die volledig bulletproof.

» details   » naar bericht  » reageer  

Pure Pool (2014) 4,0

14 juli, 22:30 uur

Ik heb bij dit spel ook het Snooker pakket gekocht. Het is moeilijk om online spelers van je eigen niveau te vinden, meestal zijn het doorwinterde spelers die je zo van tafel spelen. Je kunt ook met twee op één console spelen in een snookerclub/taverne (inclusief bandje, bar en het geroezemoes van de klanten), maar je kunt niet deelnemen aan een fictieve wedstrijd in een bekende snooker arena zoals in de oude snookergames. Ook kun je geen spelletje spelen tegen een AI bestuurde Ronnie O'Sullivan of Stephen Hendry. In dit biljartspel gebruik je niet de X-knop om een stoot te nemen, maar wel de rechterhendel op de controller (op de PS4). De tafel en ballen zien er mooi uit. Het geluid van de ballen die in de pockets vallen kon echter beter, het klinkt wat te licht. De muziek op de achtergrond stoort voor mij, maar je kunt de volume wijzigen of helemaal 'muten'. Ook het lawaaierige publiek op de achtergrond kun je hiermee gelukkig uitschakelen.

» details   » naar bericht  » reageer  

World Snooker Championship Real 2008 (2008) 4,0

14 juli, 22:20 uur

(reactie op ander bericht)


Ja ha, een snookerspel is echt iets voor een snookerfan. (Hoewel je kunt ook een spelletje 8- en 9-ball spelen) Het is even wennen na het spelen van World Snooker Championship 2003 en latere versies die voor dit spel kwamen. De besturing is wat gewijzigd. Voor je aanlegt, kun je eerst helemaal rond de tafel lopen en de tafel vanuit elke positie bekijken. Deze keer geef je geen effect aan de bal meer met de cirkel-knop. Je moet nu op de R1 knop duwen en tegelijk met de rechter hendel het effect bepalen. Vervolgens moet je met diezelfde hendel ook de kracht van je shot bepalen, waarna je op het kruisje drukt om het shot te nemen. Eerlijk gezegd is dit nogal omslachtig en dus geen verbetering. Ik heb nogal wat shots gemist doordat ik veel te zacht speelde. Het kan weliswaar zijn dat ik aan deze nieuwe besturing nog moet wennen, maar ik vind het minder intuïtief spelen. Het spel ziet er wel heel mooi uit. Je kunt in allerlei grote venues spelen. Ook de presentatie is mooi verzorgd. Het geluid is goed, de ballen maken het geluid dat ze horen te maken, en de commentaren worden gegeven door John Virgo, John Parrott en legendarische snookerspeler Steve Davis.

» details   » naar bericht  » reageer  

Rayman Origins (2011) 4,0

14 juli, 19:50 uur

Even goed als Rayman Legends. Deze ziet er wat klassieker uit, maar speelt ook erg lekker! En de muziek is weer top.

» details   » naar bericht  » reageer  

Rayman Legends (2013) 4,0

Alternatieve titel: Rayman Legends: Definitive Edition, 14 juli, 19:42 uur

Een leuke platformer, soms wel een beetje moeilijk en dan moet je al gauw een level talloze keren opnieuw doen. Mooie graphics en vooral ook leuke muziek. De muzieklevels, waarbij je op de muziek moet bewegen en springen, vind ik het leukste deel van dit spel. Ook goed dat je de levels met z'n tweetjes kunt spelen!

» details   » naar bericht  » reageer  

Jak X: Combat Racing (2005) 3,0

14 juli, 12:33 uur

Verzorgde graphics en je krijgt een goed gevoel van snelheid. Crash Team Racing is echter leuker als racer in dit genre. Terwijl het daar nog grappig is als je wordt opgeblazen, is het hier alleen maar ergerlijk!

» details   » naar bericht  » reageer  

The Simpsons Game (2007) 3,5

14 juli, 12:01 uur

(reactie op ander bericht)


Eens, de camera positie en ook de matige besturing maken van The Simpsons Game een matig spel. Wel leuk dat je samen op één console co-op kunt spelen!

» details   » naar bericht  » reageer  

The Simpsons: Hit & Run (2003) 4,0

Alternatieve titel: The Simpsons: Hit and Run, 14 juli, 11:56 uur

GTA voor de kids, en ook voor de volwassenen die fan zijn van The Simpsons natuurlijk! De stemmen zijn allemaal ingesproken door de originele cast. Het enige wat ik mis, is een co-op mode (zoals je wel in The Simpsons Game hebt). Maar je kunt wel via split-screen tegen elkaar spelen. En de camera positie is soms verkeerd. Je kunt die wel bijsturen, maar dat verloopt traag en moeizaam.

» details   » naar bericht  » reageer  

Blood Stone (2010) 3,5

Alternatieve titel: 007: Blood Stone, 14 juli, 11:23 uur

Dit is zo'n gevalletje van meh, valt wel mee! Het is natuurlijk een Bond game dus dan wil je het wel spelen. het ziet er mooi uit, de omgevingen toch, de gezichten van de personages zien er eerder vreemd uit en ook de cut-scenes zijn niet je dat. De ontploffingen zijn wel spectaculair en het geluid en de muziek zijn ook goed. De gameplay is het voornaamste onderdeel en valt wel mee. Het schieten is leuk maar de besturing van de voertuigen is minder, het is soms moeilijk om jouw auto op de baan te houden. Het is wel een leuke afwisseling en er zouden eigenlijk meer rij-missies in het spel mogen zitten. Zo vind ik de achtervolgingsmissie met de boot erg leuk. Het spel is erg lineair en je kunt niet echt kiezen hoe je de missies wilt spelen of waarheen je wilt gaan. Als je niet meer weet wat te doen, dan heb je een handig 'mobieltje' om het volgende doel te vinden. Vreemd genoeg zijn er niet veel andere gadgets voorhanden, wat je toch zou verwachten van een James Bond spelletje. Blood Stone is een gemiddeld spel dat enkel rasechte fans zal aanspreken, die persé alle Bond games willen uitproberen.

» details   » naar bericht  » reageer  

Doom II: Hell on Earth (1994) 4,0

Alternatieve titel: Doom 2, 14 juli, 08:29 uur

Even leuk als de eerste Doom. Het oogt inderdaad nogal verouderd, maar het ziet er eigenlijk wel crisp and clean uit en het speelt zo vlotjes. De wapens (vooral de dubbelloops shotgun) klinken goed. Het enige wat mij soms stoort, is dat je soms lang moet zoeken naar de sleutels. Gelukkig zit er wel een mini-map in het spel, zodat je niet voortdurend in rondjes aan het lopen bent.

» details   » naar bericht  » reageer  

Kane & Lynch 2: Dog Days (2010) 4,0

13 juli, 21:09 uur

Even leuk als het eerste spel, vooral de co-op mode. Geweldige shootouts. Maar de shakey cam is wel misselijkmakend en het aimen verloopt niet altijd even vlotjes. Vooral dat shotgun, waarbij je slechts ongeveer kunt bepalen waarheen je schiet. Het is een genadeloos spel. Zo werd ik meerdere keren gedood door een voorbij rijdende auto. Of een vijand die mij langs achter aanviel. Het spel komt over als een gewelddadige film met goede voice overs en een aardig verhaal. Erg stijlvol gefilmd. Ook grappig die blurry beelden als je iemand in het gezicht schiet of als er wat bloot in beeld komt.

» details   » naar bericht  » reageer  

Kane & Lynch: Dead Men (2007) 4,0

13 juli, 19:26 uur

De twee psychopathische protagonisten zijn erg goed neergezet. Ze hebben elk hun achtergrondverhaal en karakter. Sterke voice acting. Lynch doet wat denken aan Trevor en Kane aan Michael uit GTAV. Je zit meteen dik in de actie. Het verhaal, hoe kort een eenvoudig het ook is, wordt op een interessante manier verteld. De technische kant is misschien niet de sterke kant van dit spel (het mikken, vooral naar vijanden die veraf zijn, kan een uitdaging vormen), maar de sfeer en stijl van dit spel is uniek. Het voelt echt aan als een actiefilm. Leuk om samen co-op te spelen. Ik heb mij geen moment verveeld.

» details   » naar bericht  » reageer  

The World Is Not Enough (2000) 4,0

Alternatieve titel: 007: The World Is Not Enough, 12 juli, 23:36 uur

Ik heb dit spel samen met Tomorrow Never Dies in een duo-pack gekocht. TWINE is duidelijk een beter spel, met een betere besturing en het is een FPS wat maakt dat het makkelijke aimen is tijdens de vuurgevechten. Wel jammer dat er blijkbaar geen cheat codes voor de PS1 zijn. Er zijn ook geen check points, als je sterft moet je dus het level opnieuw opstarten. Bij TND had je dit probleem dan weer niet, als je daar stierf hoefde je niet helemaal opnieuw te beginnen. Zo heb ik level 2 volledig uitgespeeld tot James Bond aan de luchtballon aankomt waarmee Elektra wil ontsnappen, waarop ik even moest nadenken wat te doen en ik meteen werd doodgeschoten. Missie mislukt, start dus maar helemaal van het begin. Cruel!
Net als in TND krijg je stukjes van de film tussen de missies door, dat vind ik dan weer een heel leuke 'touch'!

» details   » naar bericht  » reageer  

Tomorrow Never Dies (1999) 3,0

Alternatieve titel: 007: Tomorrow Never Dies, 12 juli, 20:08 uur

Dit is toch wel een spel dat haar ouderdom laat zien. De besturing voelt gewoon niet lekker aan. Zelfs met auto-aim valt het niet mee om de vijanden neer te schieten. Je staat soms domweg naar de verkeerde kant te schieten. Als je te dicht tegen een persoon staat, kun je hem niet eens neerschieten. Je moet dan eerst een stapje achteruit zetten. Ook je popje voortbewegen verloopt niet altijd heel soepel. Je kunt met L1 en R1 weliswaar naar links en rechts 'strafen', maar toch geraakte ik verschillende keren vast aan een deurpost of muur. Leuk is dan weer dat er een boel stukjes uit de film in het spel zitten. 007 heeft ook een klein beetje de gelijkenis van Pierce Brosnan, maar jammer genoeg heeft hij zijn stem niet aan dit spel verleend. Enkel voor de 'die hard' Bondfans en verzamelaars.

» details   » naar bericht  » reageer  

Driver: Parallel Lines (2006) 3,5

12 juli, 18:12 uur

stem geplaatst

» details  

Hitman 2: Silent Assassin (2002) 4,0

12 juli, 17:29 uur

stem geplaatst

» details  

Slam Tennis (2002) 4,0

11 juli, 21:08 uur

Dit is een degelijk tennisspel, dat ik bijna even leuk vind als Virtua Tennis 2. Slam Tennis heeft zelfs op enkele vlakken verbeteringen aangebracht, vooral in de multi-player mode. Zo volgt de camera de persoon die de serveerder is. Degene die opslaat krijgt dus automatisch de camerastand achter zich.

En ook wordt het driehoek knopje gebruikt (PS2-versie). Terwijl je met X een normale slag (zonder effect) slaat, verricht je met de ronde knop een bal met topspin, met vierkantje geef je dan weer backspin aan de slag, en met driehoekje doe je een lobbal.

In Virtua Tennis 2 gebruik je slechts drie knoppen en heeft het driehoek knopje geen functie. met X gebruik je topspin, met de ronde knop geef je slice-effect aan de bal en met vierkantje verricht je een lobbal. Eigenlijk voelt de topspin eerder aan als een normale, vlakke slag en de lob lijkt meer op een slag met topspin-effect.

Dus ik zou concluderen: VT 2 is het leukste spel voor de single player mode, maar Slam Tennis is beter als je met twee wilt spelen. Er zitten minder bekende tennissers in. Zo heb je Kafelnikov, Moya, Henman om uit te kiezen (niet meteen de meest klinkende namen). In VT 2 krijg je meer bekende spelers zoals Rafter, Pioline, Kafelnikov, Haes en Moya.

Er is nog een derde tennisspel voor de PS2, dat zeker ook niet slecht is, en dat is Top Spin. In Top Spin gebruik je de vier knoppen op de controller op precies dezelfde manier als bij Slam Tennis. Je kunt in Top Spin ook spelen als Federer, toch wel een van de beste tennisspelers ooit! En ook als de minder getalenteerde maar veel knappere Sharapova. Maar de gameplay is stroever dan in VT 2 en Slam Tennis, en de graphics ogen anno nu eerder onaantrekkelijk.

» details   » naar bericht  » reageer  

UEFA Champions League Season 1999/2000 (2000) 4,5

11 juli, 18:42 uur

Eigenlijk kan ik hier hetzelfde schrijven als bij de versie van een jaar eerder, want de uitstekende gameplay is niet veranderd. Ondanks de (naar onze huidige maatstaven) minderwaardige graphics was dit toch mijn favoriete voetbalspelletje op de PS1. Samen met de voorganger dus, UEFA Champions League Season 1998/1999. Deze versie is wat kleurrijker en speelt eigenlijk net hetzelfde. Maar om een of andere reden heb ik season 1998/1999 meer gespeeld.

Dit spel is ontwikkeld door hetzelfde team dat ook World League Soccer en Michael Owen's WLS '99 ontwierp. En dat kun je merken, die games hebben dezelfde vlotte gameplay en zijn ook erg plezierig om te spelen. Mijn favoriete move was de omhaal, waarbij de speler zijn lichaam naar achteren en zijn been omhoog gooit om de bal achterwaarts over zich heen te spelen. Corners nemen is bijzonder gemakkelijk in dit spel, je kunt bijna niet missen.

Wat ik ook erg goed vind, is dat een gemiste pas niet zomaar in de voeten van een speler van de tegenploeg beland (wat vaak in andere voetbalgames gebeurt), maar de bal rolt dan gewoon ergens op een verlaten stukje gras. Ook kun je in dit spel met de bal aan de voet een sprintje doen, waarbij je speler de bal wat voor zich schopt. Als de tegenspeler je dan tackelt, wordt er bijna gegarandeerd een gele kaart getrokken. Later werd dit in andere spelletjes ook toegepast, maar in veel voetbalgames van die tijd plakte de bal gewoon aan de speler zijn voet.

» details   » naar bericht  » reageer  

Call of Duty: World at War (2008) 5,0

Alternatieve titel: Call of Duty 5: World at War, 11 juli, 18:38 uur

Dit is een erg goeie shooter met tamelijk grote maps en realistisch aanvoelende wapens. COD gaat hiermee terug naar haar roots (W.O.II). Niet altijd even gemakkelijk, maar het loont de moeite om er in te investeren. Je kunt zelfs tanks besturen. Dit spel heeft een sublieme co-op multiplayer mode, waarin je samen met een andere speler en ook enkele computergestuurde soldaten ten strijde trekt tegen de moffen en de Jappen. Ik heb al uren plezier beleefd aan dit spel. En dan heb ik de zombie-mode nog niet eens uitgeprobeerd. Grafisch is COD:WAW misschien wat achterhaald, maar de gameplay is enorm leuk!

» details   » naar bericht  » reageer  

Duke Nukem: Time to Kill (1998) 4,0

9 juli, 22:23 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

» details  

Metal Gear Solid (1998) 1,0

9 juli, 22:08 uur

(reactie op ander bericht)


Heb jij echt na twaalf jaar weer ingelogd om dit bericht te plaatsen en op mijn lage score te reageren?

Ik besef dat dit spel erg veel lovende kritiek heeft ontvangen, maar ik vind het allesbehalve een vermakelijk spel. Dan vind ik Syphon Filter, een game in hetzelfde genre (sneaky spionage) en dat slechts een jaartje later uitkwam, veel beter. Gabe Logan is een meer sympathieke protagonist. Daarnaast is het verhaal interessanter en de speelbaarheid een stuk beter.

Om de vergelijking verder te zetten, grafisch hebben deze games veel gemeen: ze maken gebruik van blauwgrijze tinten. MGS heeft wel meer groen, waardoor het lijkt alsof je onder water zit. De omgevingen zijn ook saaier en behoorlijk leeg.

In SF heb je meer het gevoel in een open wereld rond te lopen, terwijl je in MGS vastzit in een kleine omgeving met gangen en kleine kantoortjes en labo's. Je moet precies gaan waar je wordt verondersteld dat je je moet begeven. In SF heb je dat ook in zekere mate maar de wereld voelt organischer aan, met meer natuurlijke omgevingen zoals straten en in een metrostation. Bij MGS staan overal vierkante en rechthoekige containers om je achter te verschuilen. Het voelt aan als een kunstmatige omgeving.

Je krijgt ook niet het gevoel midden in de actie te zitten, doordat je door het vogelperspectief steeds boven je poppetje hangt. Daardoor kun je vaak niet zien of een gang doodlopend is of niet. Je loopt dan tegen de muren aan, op zoek naar een uitweg. Ook mikken en schieten wordt door deze vreemde camerastand bemoeilijkt. Soms krijg je weliswaar een firstperson view, bijvoorbeeld als je door een ventilatorschaft moet kruipen (en ja, heel traag op je buik door schaften kruipen is net zo saai als het klinkt). Je moet je soms ook verschuilen in kartonnen dozen en dan ziet de vijand je niet. Er is immers niets verdacht aan een kartonnen doos die voor je neus voorbij kruipt, toch?

Solid Snake (wat een naam ook!) kan via zijn Solitan Radar System alle vijanden als icoontjes op de map zien, zelfs in welke richting ze kijken. Als je wordt opgemerkt, verdwijnt deze gave plots zonder reden. Je moet ook lichtbundels op de grond omzeilen om niet gedetecteerd te worden. Je sluipt dus voortdurend rond met een oog op de map om lichtbundels en icoontjes, alsook camera's te vermijden. Verder heeft Snake ook een codec waarop hij de hele tijd gestoord wordt door zijn oversten die dan in zijn oor gaan zeuren. De twee vrouwelijke collega's Mei Ling en doctor Naomi beginnen meteen te flirten met Snake.

"Well if you make it back in one piece, maybe I'll let you do a strip search on me!"

Het spel neemt zichzelf veel te serieus met dramatische muziek en erg lange tussenfilmpjes, en veel gepraat tussendoor. Zoals gezegd, wordt je steeds gebeld en uit de flow van de actie gehaald. Het spel bestaat voornamelijk uit het rondsluipen, je achter muren of containers of in dozen verstoppen, rondkruipen en het vermijden van bosses die overpowered zijn.

Misschien is 1* wat weinig voor dit spel. Enkele details laten de technische prestatie zien, zoals ademwolkjes aan de mond van de poppetjes en voetafdrukken in de sneeuw. Maar voor de moderne gamer doet dat natuurlijk niets en het is niet voldoende om de erg saaie gameplay te verhullen en ik heb weinig plezier aan dit spel beleefd, enkel veel ergernis. Daarom kan ik gewoonweg niet hoger scoren. De MGS games zijn voor mij enorm overroepen, ik verbaas me dan ook over de hoge waardering die ze krijgen. Maar natuurlijk is het leuk voor jou als jij ze helemaal te gek vindt. Het weze je van harte gegund!

"Who are you?"
"I am deepthroat!"

» details   » naar bericht  » reageer  

Die Hard Trilogy (1996) 3,5

9 juli, 19:49 uur

Het tweede deel is eigenlijk enkel met een lightgun speelbaar, met een controller is het niet te doen. Het eerste en derde deel zijn wel leuk!

» details   » naar bericht  » reageer  

Tenchu: Stealth Assassins (1998) 4,0

9 juli, 18:45 uur

stem geplaatst

» details  

Burnout 3: Takedown (2004) 4,5

8 juli, 11:30 uur

Ook voor mij is dit de beste uit de Burnout serie. Vooral leuk om met een vriend te spelen. Je kan kiezen uit Race, Road Race, Team Crush, Double Impact en Party Crash. De graphics zijn verbeterd ten opzichte van het voorgaande spel. De verlichting is echt een stuk beter geworden. Je krijgt ook meer het gevoel van snelheid. De omgeving wordt zelfs wat 'blurry' bij hoge snelheden. Ook is het geluid van de auto's nu wat realistischer. Je kunt niet meer een claxon gebruiken, wat nochtans een grappig extraatje was in Burnout 2.

» details   » naar bericht  » reageer  

Burnout 2: Point of Impact (2002) 4,0

8 juli, 11:16 uur

Leuk spel! Terwijl je bij andere racers de tegenliggers moet vermijden is het bij Burnout de bedoeling om zoveel mogelijk carnage te veroorzaken! Je kunt natuurlijk ook gewoon racen, dat is vooral leuk samen met een vriend. De graphics en omgevingen zijn heel simpel maar kleurrijk. Soms erger ik mij wel als er weer eens een bus uit een zijstraat komt, en ik er met een snelvaart tegen aanrijdt. Ook vervelend dat je niet terug kunt rijden, er zit namelijk een rode banner die je de toegang verspert. Een leuk detail vind ik dan weer dat je met de cirkel knop kunt toeteren.
Minder goed dan NFS Hot Pursuit II, maar toch dikke fun!

» details   » naar bericht  » reageer  

DTM Race Driver 3 (2006) 4,5

Alternatieve titel: ToCa Race Driver 3, 8 juli, 10:10 uur

Een van de beste racers voor de PS2. Een goed evenwicht tussen simulatie en arcade. Inderdaad is dit geen gemakkelijk spel. Ik vind het jammer dat als je gewoon een Free Race wilt doen of met twee spelers een rondje wilt racen, dat dan bijna alle banen nog gelockt zijn. Die moet je dus eerst vrijspelen, jammer! Het geluid van de ronkende motoren is erg realistisch. Je ziet ook mooi de schade aan je auto bij botsingen. Met een leuke view in de cockpit (je ziet weliswaar geen stuur). Alleen bij de view van buiten mochten er wel meerdere camera standpunten voorzien zijn. Of beter nog: dat je zelf de stand van de camera zou kunnen aanpassen.

» details   » naar bericht  » reageer  

World Snooker Championship 2007 (2007) 2,0

8 juli, 09:22 uur

Dit spel moet je zeker niet kopen! Er zit een erg vervelende bug in het spel, waarbij het teleurstellende geroezemoes van het publiek aanhoudt als een speler een pot mist. Er is wel een mouw aan te passen door op de cirkel-knop te drukken (op de PS2) en zo de actie te versnellen. Het aanhoudende geluidseffect stop dan, maar bij een volgende gemiste pot zal je het opnieuw moeten aanhoren. Onvergeeflijk dat ze deze bug niet hebben opgemerkt voordat dit spel werd uitgebracht!

Je kunt bij een spelletje met z'n tweeën niet meteen in Preston spelen, zoals in eerdere versies van dit spel wel kon, maar moet die arena eerst vrijspelen. Ook de bekende snookerspelers zijn nog "gelockt". Je kunt nu wel opgeven als je denkt niet meer te kunnen winnen. Dat kan zelfs van aan het begin van de match. In tegenstelling tot WSC 2003 kan je nu geen eerste persoons view meer vasthouden door de x-knop ingedrukt te houden. Je kunt wel naar de first person view gaan tijdens het aanleggen van je shot door op L1 te drukken, maar eens je het shot neemt wijzigt de view naar een derde persoons standpunt. Het spel is ook minder vergeeflijk dan de voorgangers in deze serie. Als je teveel effect gebruikt, mis je erg gemakkelijk het shot.

Commentaar wordt deze keer geleverd door John Parrott, Steve Davis en John Virgo. Virgo kan op de zenuwen gaan werken met zijn sarcastische en flauw-komische opmerkingen.

“Someone put the coffee on, this is gonna take a while.”

"Is he forgotten the rules or something? It's the white ball you want to hit with the big, long stick!"

“I could absolutely murder for a cucumber sandwich right now. Topped of with plenty of sour cream.”

» details   » naar bericht  » reageer  

Cool Boarders 3 (1998) 3,5

8 juli, 08:26 uur

Ook leuk dat je met de L1 en R1 knop je tegenstanders in het gezicht kunt meppen.
Ik ben geen grote fan van snowboard spellen, maar deze heb ik wel een tijdje gespeeld.

» details   » naar bericht  » reageer  

Soulblade (1996) 4,0

Alternatieve titel: Soul Edge, 8 juli, 08:04 uur

(reactie op ander bericht)

Tekken vind ik persoonlijk nog beter, maar Soulblade is zeker een goed spel en beiden zijn uitgegeven door Namco. Het leuke bij Soublade is dat je een wapen gebruikt. Je kunt springen, bukken, een horizontale of verticale slag uitvoeren, schoppen en een aanval afweren (blokken). Er zijn ook combo's mogelijk door verschillende toetsen tegelijk in te drukken.

» details   » naar bericht  » reageer  

Return to Castle Wolfenstein (2001) 3,5

6 juli, 21:22 uur

stem geplaatst

» details  

Tom & Jerry in House Trap (2000) 4,0

6 juli, 19:43 uur

Een grappig spel voor de fans van de Tom & Jerry cartoons. In sommige levels moet je elkaar de hersenpan inslaan maar in andere levels moet je een bepaalde opdracht om het eerst vervullen, bijvoorbeeld Spike de hond wakker maken met een trompet en andere instrumenten. Leuk (vooral de multiplayer mode inderdaad)!

» details   » naar bericht  » reageer  

TinTin: Destination Adventure (2001) 4,0

Alternatieve titel: Kuifje: Avontuur Onbekend, 6 juli, 15:20 uur

Kuifje, het liefdeskind van Belgische striptekenaar Hergé wordt in deze game op een leuke manier naar de PS gebracht. Het spel ziet er eenvoudig maar mooi uit. Kuifje lijkt op de ouderwetse reporter die we allemaal zou goed kennen uit de strips. De muziek is vrolijk en opgewekt.

Het spel bestaat uit het verzamelen van munten met daarop de afbeelding van Bobbie, het hondje van Kuifje. De speler moet voldoende munten verzamelen om naar het volgende level over te gaan. Het spel heeft leuke verwijzingen naar verschillende stripalbums: de Zwarte Rotsen, de schat van Scharlaken Rackham, het Zwarte Goud, Mannen op de maan en tenslotte Vlucht 714.

De speler kan Kuifje zich laten bukken, iemand slaan, een fotoflits laten afgaan om dieren af te schrikken, chloroform-flessen laten gooien. Je kunt ook springen en aan bepaalde afgronden of takken hangen (en slingeren). Af en toe mis je een sprong, omdat het spel niet altijd goed reageert, en beland je in de afgrond. Ook de fotoflits werkt alleen maar als je heel dicht bij een dier bent (en dan ben je soms al dood). Een leuk detail is dat als je doodgaat (en je zult vaak doodgaan), dat je dan zo vaak kunt opnieuw beginnen bij het laatste checkpoint als je wil.

Het spel is in 2.5 D gemaakt, je beweegt dus altijd van links naar rechts. Aan het begin van elk level zit je samen met kapitein Haddock en enkele andere personages naar een televisie-scherm te kijken, waarop het volgende verhaal wordt bekeken. Haddock vertelt wat ervaringen en dan start de missie. Eigenlijk verdient dit spel 3.5*, maar omdat het Kuifje is doe ik er een half puntje bij.

» details   » naar bericht  » reageer  

For Honor (2017) 2,0

6 juli, 14:43 uur

Dit spel kan niet in de schaduw staan van Chivalry: Medieval Warfare. Ten eerste is het een third person slasher, wat het intense gevoel van zelf in de strijd te zijn al meteen wegneemt. En ten tweede is de besturing niet zo vrij als in Chivalry. Je hoeft niet meer zelf je slagen te richten en te timen, dat doet de computer wel voor jou. Je kunt ook je slagen niet 'midway' vertragen of versnellen. Het gaat minder om tactische behendigheid en inzicht, en meer om de schone schijn. Je locked automatisch on tot een bepaalde speler en ziet dan een op, neer, links of rechts pijltje naargelang zijn stance. En dan moet jij je aan die stance aanpassen om te verdedigen. Of hem proberen slaan tegen de richting van zijn pijltje in. Belachelijk gewoon!

Het spel ziet er wel mooier gelikt uit, maar het geeft je niet de vrijheid die je in Chivalry wel hebt. Wat dit spel echter volledig de das omdoet, zijn de microtransacties. Een speler krijgt een (oneerlijk) strategisch voordeel door meer geld uit te geven aan de ontwikkelaars van dit spel, door betere wapens en uitrustingen aan te schaffen. Als je online wilt spelen zal je ook veel geduld nodig hebben om een volle sessie te vinden.

Bovendien zijn de matchmaking-systemen belachelijk en ontoereikend, je wordt in wedstrijden geplaatst met teams die overpowered zijn en je meteen in de pan zullen hakken door constant dezelfde aanvallen (4 spelers tegen 1) te spammen. Zelden zal je eerlijke one-on-one gevechten vinden, waarbij het om de skill van de spelers gaat. In Chivalry loont het om tijd te investeren in het spel en beter te worden, maar For Honor is je tijd echt niet waard.

» details   » naar bericht  » reageer  

Chivalry: Medieval Warfare (2012) 4,0

6 juli, 11:42 uur

Chivalry: Medieval Warfare is een heel origineel spel dat ik op de PS4 heb gespeeld. Het leuke is dat je niet zomaar op een knopje duwt en de computer doet zelf een indrukwekkende beweging, nee je moet het helemaal zelf doen. Er is dus geen stomme auto-aim! Er is enige vrijheid in hoe je slagen worden uitgevoerd (je kan drag gebruiken om te "slepen"), je kunt een slag annuleren of de andere kant op kijken om te voorkomen dat je teamgenoten raakt. Er zijn 4 soorten krijgers met hun eigen wapens en vechtstijl.

Het is wel jammer dat het enkel online te spelen is, er is dus geen storymode of gewoon zelf rondlopen en npc's doodslaan. Dat is jammer omdat er ten eerste tegenwoordig niet altijd spelers online te vinden zijn die klaar staan om elkaar de schedel in te kloppen, maar ook omdat online spelen soms vervelend kan zijn - bijvoorbeeld als je groepjes spelers tegenkomt die bevriend zijn en zich met z'n allen tegen jou keren. Ik heb zelfs meermaals spelers gezien die in mijn team zitten, maar toch de vijand meehelpen. Ze slaan dus hun eigen teamgenoten dood. Het idee dat je andere spelers kunt wegstemmen, klinkt goed omdat je op die manier trollen kunt wegsturen. Maar in de praktijk stemmen andere spelers je vaak weg, ook al heb je niets mispeutert maar gewoon omdat je niet tot hun kliekje behoort of als je te sterk bent en het spel van hen wint. Een ander probleem is dat pelers met een hoge "ping" (en dus een trage internetverbinding) het spel erg 'laggy' maken.

De graphics zijn niet erg mooi, maar het geluid van de zwaarden die tegen elkaar kletteren en het gebrul van de woeste krijgers is wel indrukwekkend te noemen. De gameplay van dit spel is uiterst leuk en het vereist een zekere behendigheid. Als je niet voortdurend vermoord wil worden, is het wel aangewezen om online wat tutorials te bestuderen. Sommige spelers gebruiken allerlei trucs en vreemde bewegingen die waarschijnlijk door de makers van dit spel niet eens bedoeld waren. Ze spinnen cirkels als een heuse ballerina. Het oogt niet alleen belachelijk, maar het kan je helemaal gek maken ook!

Ook leuk is dat de speler dit als een first person slasher kan spelen, en dus geen vaste third person view heeft zoals bijvoorbeeld For Honor. Ik vermoed dat het spel nu online niet meer ondersteund wordt, aangezien er een vervolg is gemaakt. Maar helemaal zeker ben ik dat niet. Ik heb het al een tijdje niet meer gespeeld (vanwege frustratie in verband met eerder genoemde problemen met dit spel))

(reactie op ander bericht)


Vier maps is inderdaad nogal weinig.

» details   » naar bericht  » reageer  

Lucky Luke (1998) 3,5

Alternatieve titel: Lucky Luke: On the Dalton's Trail, 5 juli, 21:57 uur

Ja, als kind was ik wel een fan van de Lucky Luke strips. Dus is het leuk om een spelletje te spelen waarin de held van deze Belgische stripreeks de hoofdfiguur is. De levels zijn over het algemeen leuk, maar soms is de camera zo slecht gepositioneerd dat je de obstakels niet goed ziet waar Luke overheen moet springen met zijn paard. Het is ook vervelend dat je snel moet lopen (vierkantje op de PS1) om bepaalde plekken te kunnen bereiken door erop te springen (kruisje). De geluiden die Luke maakt als hij geraakt wordt door een kogel zijn wat vreemd en klinken niet zoals ik me zijn stem herinner van de tekenfilms. Ik heb een kleine bug opgemerkt waarbij ik een ster, die verborgen was in een treinwagon, niet kon pakken. De graphics vallen wel mee voor een game uit 1998. Er is geen manier om je spel te saven, maar er zijn wel cheatcodes beschikbaar die je in het spel moet ingeven door middel van wanted-posters in de juiste volgorde te plaatsen.

» details   » naar bericht  » reageer  

Rayman (1995) 4,0

Alternatieve titel: Rayman Advance, 5 juli, 13:42 uur

stem geplaatst

» details  

Mickey Mania (1994) 3,5

Alternatieve titel: Mickey Mania: The Timeless Adventures of Mickey Mouse, 2 juli, 20:19 uur

Dit spelletje ziet er kinderlijk uit maar is niet zo gemakkelijk als het er uitziet. Vaak is het een gevalletje van trial and error. De vrolijke kleuren (na het zwart-wit gedeelte haha) en ouderwetse tekenstijl doen denken aan de classic tekenfilms uit de oude doos. Het spel duurt niet erg lang, maar is dus wel een leuk tussendoortje.

» details   » naar bericht  » reageer  

Mafia II (2010) 4,5

Alternatieve titel: Mafia 2, 2 juli, 16:54 uur

Het vervolg op het prachtige Mafia spel heeft mooie graphics, goede ouderwetse muziek en een interessant verhaal. Dit was dus ruim voordat Mafia III deze franchise de grond in boorde. Ik heb dit spel bijna in één ruk uitgespeeld, zo boeiend vond ik het. De shoot-outs kunnen het bloed vanonder je nagels brengen, en er zijn ook niet zoveel checkpoints. Maar eens je in een missie slaagt, voel je je erg voldaan. Er is geen auto-aim in dit spel, het hangt er dus maar vanaf hoe goed jij bent. Geen excuses! De oldtimers zijn een beetje moeilijk om te besturen en er zijn niet zoveel zijmissies of andere dingen om te doen. Maar als je geen tweede GTA spel verwacht met een enorm grote wereld waarin je kunt freeroamen, en als je een goed verhaal weet te waarderen, dan zit je wel goed met deze steengoede game. Nadat je het spel hebt uitgespeeld kun je ook alle missies opnieuw spelen.

» details   » naar bericht  » reageer  

Pro Evolution Soccer 2008 (2007) 4,0

Alternatieve titel: PES 2008, 2 juli, 14:57 uur

PES is altijd een erg solide voetbalspel voor de PS2 geweest. Ik prefereer de gameplay van PES boven de correcte teams en spelersnamen ende gepolijste visuals van de FIFA serie. Het probleem met deze voetbalseries is dat bijna elk spel identiek is aan zijn voorganger, mits enkele tweaks en een geüpdatet rooster. Maar toch moet er elk jaar een nieuwe versie uitkomen want het geld moet natuurlijk blijven rollen.

Ik heb ook PES 2 en dat speelt eigenlijk evengoed als deze PES 2008. PES 2008 is wel iets kleurrijker, maar PES 2 speelt volgens mij toch iets vlotter. Het enige probleem met de PES spellen is het gebrekkige commentaar, de muziek en de schaarse menu's. Het oogt allemaal erg basic, maar het doet wat het moet doen. Ook zijn er allerlei cameraposities om uit te kiezen, maar voor mij werkt enkel het verre zijaanzicht goed. Er is ook een camera standpunt van achter de goals, maar in de tweede speelhelft verandert die niet mee en zit je dus naar de verkeerde kant te kijken.

De A.I. van je teamgenoten is niet bijster goed, de verdedigers vallen de spelers van de andere ploeg niet aan en laten het werk aan jou over. Een ander euvel, dat in bijna alle voetbalspellen speelt, is dat bij een gemiste pass de bal niet gewoon naar een lege plaats ergens op het veld rolt maar recht in de voeten van een tegenspeler.

» details   » naar bericht  » reageer  

Crash Tag Team Racing (2005) 3,0

2 juli, 14:39 uur

(reactie op ander bericht)


Dat klopt! Het spel ziet er ook erg anders uit en het speelt minder vlot dan de originele Crash Team Racing voor de PS1, je mist hier gewoon het oude vertrouwde Crash Bandicoot gevoel.

» details   » naar bericht  » reageer  

Point Blank (1997) 4,0

Alternatieve titel: Gunbullet, 2 juli, 14:33 uur

Zowel Point Blank 1, 2 als 3 zijn superleuke games als je over een of twee light guns beschikt. Met controllers is dit spel bijna onmogelijk om te spelen. Jammer genoeg werken de oude light guns niet meer op de nieuwe tv-schermen, je hebt een oude tv met ronde beeldbuis nodig.

» details   » naar bericht  » reageer  

Crash Bandicoot: Warped (1998) 5,0

Alternatieve titel: Crash Bandicoot 3: Warped, 2 juli, 14:22 uur

Waarschijnlijk het beste 2,5D platform spel op de PS. Prachtige, kleurrijke graphics en sound effecten. De besturing is helemaal volmaakt. En Crash Bandicoot is één van de meest gekende iconen van de PS1 games. Elk spel in deze trilogy bracht verbeteringen aan ten opzichte van zijn voorganger. De drie eerste Crash spellen zijn allemaal uitmuntend, de vervolgspellen op de PS2 kunnen niet in hun schaduw staan.

» details   » naar bericht  » reageer  

Syphon Filter 3 (2001) 3,5

2 juli, 14:17 uur

stem geplaatst

» details  

Syphon Filter 2 (1999) 4,5

2 juli, 14:16 uur

stem geplaatst

» details  

Syphon Filter (1999) 4,5

2 juli, 14:14 uur

Als je ooit een spion in een spel wou zijn, dan is Syphon Filter jouw kans! Het speelt vlotter dan Mission Impossible en Metal Gear Solid (in mijn opinie het meest overroepen spel voor de PS1). De graphics zijn maar basic (de figuurtjes lijken meer op Playmobil speelgoed dan op echte personen) maar de gameplay en actie zit helemaal goed. Dit spel zit vol actie met een bevredigend schietmechanisme, waar je wel een beetje aan moet wennen, en veel stealth. De muziek en het geluid zijn heel sfeervol, het voelt alsof je in een film meespeelt. De stem van Gabe Logan is ook erg goed uitgekozen, het deed mij altijd denken aan de stem van acteur Alec Baldwin, die jaren later een rol zou krijgen in een M.I. film. Dat laatste is onbelangrijk voor deze review, maar zo werkt mijn brein nu eenmaal. Het legt vaak verbanden daar waar er eigenlijk geen te vinden zijn. De stem van Gabe Logan, die bijna fluisterend praat, is erg smooth en klinkt cool. En dat past goed bij een spionage spel.

» details   » naar bericht  » reageer  

Duke Nukem: Land of the Babes (2000) 3,5

2 juli, 14:01 uur

Duke Nukem: Time to Kill, dat twee jaar voordien uitkwam, is natuurlijk veel beter. Maar ook dit spel heb ik toch met veel plezier gespeeld. Al was het maar voor de hilarische uitspraken van Duke!

- "Hail to the king, baby!"
- "I aint got time to bleed!"
- "Not now Lara, I'm kinda busy. You'll have to use your own finger.
- "No one messes with my babes and lives."

» details   » naar bericht  » reageer  

Duke Nukem 3D (1996) 5,0

Alternatieve titel: Duke Nukem 3, 2 juli, 13:52 uur

Duke Nukem 3D, wat een spel! Erg origineel, enig in zijn soort met prachtige level design en action packed to the teeth! Meer afwisseling in de omgevingen dan in Doom. Het spel zit ook vol humor, met grappige uitspraken van de stoerste game held ooit! Naast Lara Croft is Duke voor mij toch wel het icoon van het PS1 tijdperk. Ik heb uren besteed aan dit spel, tot stukken in de nacht liep ik doorgeen claustrofobische gangen op zoek naar 'where the hell I'm supposed to go'! (Ik kan het blijkbaar niet laten om in het Engels te schrijven bij het beschrijven van dit spel) Ik herinner mij nog levendig dat ik een afspraakje met mijn lief negeerde omdat ik tot in de late uurtjes Duke Nukem aan het spelen was. Midden in de nacht hield ik er dan eindelijk mee op en onderweg naar mijn vriendin verbeeldde ik mij dat er monsters uit de riool kwamen die ik moest neerknallen
Dat kan toch niet gezond zijn?


- "Damn, I'm looking good!"
- " It's time to kick ass and chew bubble gum. And I'm all out of gum."
- "Come get some!"
- "Damn, those alien bastards are gonna pay for shooting up my ride."

» details   » naar bericht  » reageer  

TimeSplitters 2 (2002) 4,5

2 juli, 13:35 uur

(reactie op ander bericht)


Dit spel doet mij ook denken aan GoldenEye, hoewel ik dat spel nooit heb gespeeld maar ik heb er wel video's van gezien. De animaties en gameplay verlopen erg smooth. Een van de betere shooters voor de PS2.

» details   » naar bericht  » reageer  

True Crime: Streets of L.A. (2003) 3,5

2 juli, 13:24 uur

Minder goed dan opvolger True Crime: New York City, maar toch een leuke afwisseling voor de GTA gamers.

» details   » naar bericht  » reageer  

True Crime: New York City (2005) 4,0

2 juli, 13:23 uur

Ik heb dit spel nog steeds niet uitgespeeld. Bij de eerste poging sloeg het spel mijn vooruitgang niet op. De tweede poging had ik teveel fun met mensen doodschieten en hun auto's te doen afstaan, rondrijden als een maniak en de bad cop spelen, dat ik niet zoveel om het verhaal gaf! True Crime: New York City ziet er niet alleen uit maar speelt ook als een GTA SA kloon, wat helemaal geen probleem is. Maar in dit spel ben je dus de (goede of slechte) politieman in plaats van de crimineel. Het grappige is dat de ontwikkelaars van GTA oorspronkelijk de speler een politieman wilden laten worden, maar achteraf besloten ze dat het meer fun is om de crimineel uit te hangen. Dit spel laat hen zien dat het ook plezierig kan zijn om de cop te spelen!

» details   » naar bericht  » reageer  

Doom (1993) 4,0

2 juli, 13:10 uur

stem geplaatst

» details  

UEFA Champions League Season 1998/99 (1999) 4,5

2 juli, 11:56 uur

(reactie op ander bericht)


Eens, ondanks de minderwaardige graphics was dit toch mijn favoriete voetbalspelletje op de PS1. Samen met de opvolger UEFA Champions League Season 1999/2000, dat hier op deze site blijkbaar niet te vinden is. Dat spel is wat kleurrijker en speelt eigenlijk net hetzelfde. Om een of andere reden heb ik season 1998/1999 meer gespeeld. Mijn favoriete move was de omhaal, waarbij de speler zijn lichaam naar achteren en zijn been omhoog gooit om de bal achterwaarts over zich heen te spelen. Corners nemen is bijzonder gemakkelijk in dit spel, je kunt bijna niet missen.

» details   » naar bericht  » reageer  

Buzz!: The Music Quiz (2005) 4,0

2 juli, 11:49 uur

stem geplaatst

» details  

Buzz!: The Pop Quiz (2008) 4,0

2 juli, 11:40 uur

Ik verkies toch de Buzz spellen met vragen over algemene kennis, voor meer variatie. En ik ben al geen grote popmuziek fan, behalve dan de oldies. Maar toch een leuke game als je tenminste vrienden of familie hebt die met jou willen spelen.

» details   » naar bericht  » reageer  

Buzz!: The Big Quiz (2006) 4,5

2 juli, 11:35 uur

stem geplaatst

» details  

Buzz! The Hollywood Quiz (2007) 4,0

2 juli, 11:31 uur

Buzz! The Hollywood Quiz is een leuk party spelletje als je familie of vrienden hebt die met jou willen spelen, en als je over veel filmkennis beschikt. Persoonlijk hou ik meer van de Buzz games met algemene kennis vragen, voor de afwisseling die ze bieden, zoals Buzz! The Mega Quiz of Buzz! The Big Quiz. De gastheer is nog steeds even vervelend, maar dat zijn echte quizmasters vaak ook! Dit spel is aanbevolen voor liefhebbers van Quizzen die over een PS2 beschikken.

(reactie op ander bericht)

Die vertaalde filmquotes zijn inderdaad erg stom.

» details   » naar bericht  » reageer  

Buzz! The Mega Quiz (2007) 4,5

2 juli, 11:16 uur

Buzz is de perfecte party game om samen met vrienden of je familie een avondje aangenaam te vullen. Het spel wordt met buzzers gespeeld: controllers die speciaal ontworpen zijn voor het spel, met vier gekleurde knoppen en een grote rode buzzer. De vragen gaan over algemene kennis, en is dus beter geschikt voor spelers die geen bijzondere kennis hebben over sport, film en muziek. Daarvoor bestaan dan weer andere Buzz spelletjes. Buzz de quiz-gastheer is wel een beetje vervelend en de achtergrond muziek te luid, waardoor je soms de vragen niet begrijpt. Dit spel is zeker en vast een dikke aanrader, als je iemand hebt om mee te spelen.

» details   » naar bericht  » reageer  

DRIV3R (2004) 2,5

Alternatieve titel: Driver 3, 2 juli, 11:06 uur

Net als vele anderen vind ook ik dit het zwakke broertje in de Driver reeks. Een saai verhaaltje, Tanner beweegt zich houterig, het rijden heeft niet meer hetzelfde magische gevoel als voorheen, de missies zijn oninteressant. Het spel lijkt een gehaaste klus geweest te zijn. Met opvolger Driver Parallel Lines herstelde Reflections zich gelukkig weer!

» details   » naar bericht  » reageer  

Scarface: The World Is Yours (2006) 5,0

2 juli, 10:59 uur

Scarface (1983) is een fantastische film met Al Pacino in zijn beste rol als Tony Montana. Toen ik GTA Vice City (2002) speelde, verbeeldde ik me dat ik Tony Montana was maar hij zit natuurlijk niet in dat spel. En dan kwam Scarface (2004), het spel. Het ziet er beter uit dan GTA Vice City en de gameplay is even goed als in de GTA games. Is het ook beter? Laten we zeggen dat het anders is, en al deze spellen zijn eigenlijk klassiekers.

De stem van Tony werd niet ingesproken door Al Pacino, maar de voice actor heeft zijn best gedaan om de toch wel bijzondere stem van Pacino na te apen. Ook de muziek is erg leuk, veel liedjes uit de film worden ook in het spel gebruikt. Het rijden en schieten verloopt vlotjes, voor een PS2 spelletje. Een leuke functie is de Blind Rage: het schieten en verbaal uitdagen van vijanden doet een Rage-meter stijgen en als deze eenmaal is gevuld, wordt Tony tijdelijk onoverwinnelijk.

Het voelt aan alsof je in een vervolg op de film bent beland. In de film verloor Tony alles: zijn imperium, zijn geld, zijn beste vriend, zijn meisje en zijn zusje. Maar in het spel is Tony helemaal terug, klaar om terug te pakken wat eens het zijne was - en dus om zijn drugsimperium opnieuw op te bouwen. De speler begint in Miami city en gaat later ook naar de Cubaanse eilanden, een leuke afwisseling dus.

Er mankeert een multi-player free roaming mode, zoals je in GTA SA wel had. Het was leuk geweest als je met een vriend chaos kon scheppen in de stad, misschien met een speler als Tony en de ander als zijn beste vriend Manny (toen hij nog leefde natuurlijk)? De single player story mode is echter lang genoeg en je kunt wel op je eentje een beetje free roamen.

Scarface: The World Is Yours is één van de beste games voor de PS2, een heel geslaagde movie-to-game adaptatie, en een leuke afwisseling als je GTA even beu bent. Dit spel zou eigenlijk uitgebracht moeten worden op de nieuwe consoles, met beter graphics en nieuwe missies. Dan hoefden we geen jaren te wachten op een nieuwe GTA!

» details   » naar bericht  » reageer  

Mafia (2002) 4,5

Alternatieve titel: Mafia: The City of Lost Heaven, 2 juli, 10:37 uur

In Mafia wordt de sfeer van de Amerikaans-Italiaanse onderwereld uit de 1930's mooi gecreëerd. Geluid en de voice acting is goed, de graphics wat minder. Als je vijanden wilt schieten op verre afstand kun je hen niet goed zien, terwijl zij volop hun tommy-guns op jouw borst en hoofd aan het leegschieten zijn. Het duurt even voor je het schietsysteem onder de knie krijgt. Er is geen auto-aim en je moet de vijand vaak raken om hem bij de visjes te doen slapen. Soms duw ik als een gek op de R1-knop terwijl er niets gebeurt. Ook het rijden verloopt niet vlotjes, als je het voetpad even raakt dan gaat je auto rondjes draaien als een nat stuk zeep op een nieuw ingevette ijsbaan.

Ondanks deze foutjes is Maifa een erg goed spel, dat je moeilijk nog neerlegt eens je het oppikt, dankzij een boeiend verhaal en geloofwaardige personages. Vooral het hoofdpersonage Tommy Angelo voelt aan als een echte kerel. Als het verhaal beëindigd is, voelt het alsof het hele verhaal jou als speler is overkomen. Don Salieri is ook erg geloofwaardig en hij maakt enkel grappige opmerkingen.

Elke missie start in Don's café, waar je instructies ontvangt van Salieri. Dan ga je naar Vincenzo om een wapen (of twee) te krijgen. Dan haal je een voertuig op bij Ralph. Deze kleine details geven je het gevoel dat je bij een echte bende behoort, een hechte mafia familie zeg maar.

Na 22 missies eindigt het spel met een interessante twist. Er is niet zoveel herspeelbaarheid: er is een mogelijk om te racen en een freeride mode, waarin je Tommy's oud jobje als taxi chauffeur kunt oppakken. Je kunt ook de missies herspelen, maar daar heb ik niet veel tijd aan besteed. De storymode van Mafia geeft je zeker het gevoel dat je midden in een gangsterfilm uit de 1930's bent beland, wat erg cool is. Zoals Don Salieri zou zeggen: "Forget about it!"

» details   » naar bericht  » reageer  

Indiana Jones and the Staff of Kings (2009) 3,0

1 juli, 22:37 uur

Indiana Jones and the Staff of Kings is het tweede Indy spel dat ik op de PS2 heb gespeeld, na The Emperor's Tomb, en het voelde niet echt als een verbetering aan. De controls reageren niet goed, grafisch is het een onaantrekkelijk spel (Indiana Jones lijkt niet op Harrison Ford), de omgevingen zijn onaantrekkelijk en leeg. Je kunt niet je wapen gebruiken wanneer je maar wilt. Het spel beslist voor jou op welke momenten je mag schieten, het lijkt wel een old school rail shooter. De voice actor voor Indy doet zijn werk wel goed.

» details   » naar bericht  » reageer  

Indiana Jones and the Emperor's Tomb (2003) 4,0

1 juli, 22:27 uur

Dit spel bootst de sfeer van de filmreeks inderdaad goed na. Het lijkt een beetje op een Tomb Raider spel, maar dan met Indiana Jones als hoofdfiguur. Wel grappig want de ontwikkelaars van de TR games haalden waarschijnlijk hun inspiratie bij de Indy films. Zo zijn we dus helemaal rond met dit spel!

Indiana Jones and the Staff of Kings (2009), ook uitgegeven door LucasArts, was een teleurstelling maar deze Indiana Jones and the Emperor's Tomb (2003) kan mij meer bekoren. De graphics zijn natuurlijk sterk verouderd, maar de gameplay is bevredigend, de levels zijn interessant en het geluid is ook erg goed. De muziek schept een heus filmisch gevoel. De stem van Indy wordt ingesproken door een voice actor die Harrison Ford tamelijk goed nabootst.

Het neerschieten van de vijanden verloopt soms een beetje moeizaam, omdat de controls niet altijd goed reageren. Het beste wapen is de zweep van Indy, dat de speler kan gebruiken om over ravijnen te springen maar dus ook om er de vijanden mee om de oren te slaan. Eerlijk gezegd zou dit spel mij minder bevallen indien ik niet die mooie herinneringen had aan de eerste keer dat ik in de bioskoop een Indiana Jones film ging kijken. Samen met zoveel anderen werd ik ondergedompeld in een exotische wereld vol avontuur. En dit spel slaagt er een klein beetje in om dat gevoel terug in het leven te roepen.

» details   » naar bericht  » reageer  

James Bond 007: Everything Or Nothing (2004) 4,5

1 juli, 22:07 uur

Everything or Nothing is geen perfect spel maar het is toch een van de beste Bond games voor de PS2. Veel beter dan de opvolger From Russia With Love, een spel van dezelfde ontwikkelaar. De graphics zijn goed voor een PS2 spel uit 2004 en ook het geluid is goed. Een leuke touch is dat de stemmen werden ingesproken door Pierce Brosnan, Judi Dench, John Cleese en anderen. De speler lijkt ook echt op Brosnan.

De missies zijn kort en leuk om te spelen. Alleen is het rijden met voertuigen niet erg goed, maar dit is dan ook geen racespel. Wat mij ook soms tegenviel is het schieten, of meer precies het mikken met de wapens. Meerdere keren zag ik een vijand, drukte ik de L1 knop in om te mikken, en mijn poppetje begon in de andere richting te schieten. Heel frustrerend is dat!

De multiplayer modes zijn niet erg onderhoudend. Je kunt geen personage uit een Bondfilm kiezen, de levels zijn ongeïnspireerd en de controls reageren niet voldoende om te kunnen genieten van deze mode. Er is wel degelijk een zekere herspeelbaarheid van de missies, in een poging om zilver of goud te verdienen. En ik ben van plan om de story mode van dit spel binnenkort nog eens te spelen.

» details   » naar bericht  » reageer  

From Russia with Love (2005) 3,5

1 juli, 21:57 uur

Niet zo goed als Everything or Nothing, daar zijn we het over eens. From Russia With Love is een van mijn favoriete Bondfilms en Sean Connery is mijn favoriete Bondacteur. Hoe kon het dan ook zo fout gaan met dit spel? Vooral aangezien EoN een jaar eerder uitkwam en dat spel is wel goed!

Het spel maakt gebruik van de echte stem van Connery, maar hij klinkt intussen veel te oud. Het lijkt wel James Bond met een zware verkoudheid, die in een glas spreekt, onder de douche, met een kussen voor zijn gezicht, terwijl iemand hem in een wurggreep houdt.

De graphics zijn blokkerig, de besturing van de auto's is matig, het schieten verloopt onhandig en het spelverloop is traag en nogal saai. Het enige positieve aan dit spel is dat de speler echt lijkt op Sean Connery en de titelsong is erg mooi, maar dat laatste is natuurlijk niet te danken aan de makers van dit spel.

De split-screen multi-player mode is nog wel leuk. Ik vind de deathmatches in FRWL beter gemaakt dan die in EoN. In FRWL kun je tenminste de echte personages uit de film gebruiken.

» details   » naar bericht  » reageer  

Friends: The One with All the Trivia (2005) 4,0

1 juli, 21:38 uur

Als je een fan van de tv serie Friends bent, en je hebt enkele vrienden om samen mee te spelen bij jou thuis, dan moet je dit spel hebben. Voor alle anderen valt hier niets te zien. Gelukkig ben ik een grote fan en dus kan ik echt genieten van dit spel.

Dit is het soort spelletje dat je nu en dan eens oplegt om een uurtje of twee plezier te maken met... friends! Met je vrienden dus. Of familie, dat mag natuurlijk ook. Als je een partner hebt die ook een fan van Friends is, dan zul je dit spel ook kunnen waarderen. Als je echter "on a break" bent, dan heb je pech!

Het is geen spel dat je regelmatig zult spelen, en zeker niet als je alleen bent. Zelfs met meer dan 3000 vragen, zullen de vragen redelijk snel herhaald worden. Maar sommige vragen zijn erg moeilijk, zelfs voor een doorwinterde fan, en het gebeurt vaak dat ik het antwoord op de vraag die kortgeleden al gesteld werd alweer vergeten ben.

Je kunt in multi-player met z'n vieren spelen. De verschillende modes zijn: all-play (elke speler beantwoordt de vraag binnen een tijdslimiet) buzz-in (degenen die het eerst op de x-knop drukt, mag antwoorden maar als het antwoord verkeerd is dan mag een andere speler op de x-knop drukken en antwoord geven). In de single-player mode kun je de lengte van het spel en de moeilijkheidsgraad instellen.

Heel leuk is ook dat de vragen gesteld worden door Janice, Gunther en de ouders van Ross en Monica: Jack en Judy Geller.

» details   » naar bericht  » reageer  

Cabela's Dangerous Hunts 2009 (2008) 3,5

1 juli, 21:24 uur

Duidelijk geen simulatie spel, wat geen slechte zaak is want jagen (ergens in een bos op je hurken zitten te wachten totdat een stuk wild voorbijloopt) kan snel saai worden. Aangevallen worden door wilde dieren is natuurlijk veel leuker en vooral spannender. Toch had dit spel beter kunnen zijn.

Eerst en vooral heeft de speler het uithoudingsvermogen van een oma met artritis. Je kunt vijf stappen zetten voordat je uitgeput bent en begint te hijgen en puffen als een astmatische kettingroker. Dit euvel is wat het plezier dat je zou kunnen hebben met zowat elk Cabela's jachtspel de nek omdraait. De speler komt ook heel vaak vast te zitten in de omgeving: een struikje of een omgevallen boomstam. De paden waarop je kunt lopen zijn erg smal, aan weerszijden wordt je doortocht belemmerd door heuvels die er laag genoeg uitzien om over te lopen (maar nee, het spel staat dat niet toe). De hele map ligt vol waterstromen en plantengroei waar je niet doorheen kunt. Je bent misschien wel een jager in dit spel, maar je kunt niet zwemmen of door een klein struikje lopen.

Gelukkig is er de Action Zone game mode, waarin de wilde dieren naar je toe lopen. Je hoeft dus niet ver te lopen, de actie komt zelf op jou af. Nadat je het vereiste aantal dieren hebt gedood, opent een portal zich met een timer om naar de volgende ronde te gaan. Het kan heel verwarrend zijn als je langs alle kanten aangevallen wordt door bloeddorstige beesten, zeker als je ammo bijna leeg is.

Er is ook een career mode, Career Hunt genaamd, en een Quick Hunt mode waarin je kunt kiezen tussen een mannelijk of een vrouwelijk personage, een jagersomgeving en een seizoen. Je moet ook een hunting tag kiezen voor het dier dat je wil doden. Als je een ander dier schiet, dan wordt je op het matje geroepen.

Dit spel is leuk voor een korte duur, maar het had zoveel beter kunnen zijn. Meer open omgevingen waar je kunt rondreizen bijvoorbeeld. Wat jammer ook dat er nooit een echt goed vervolg op dit spel is gekomen, het heeft nochtans zoveel potentieel. Een goed idee dus, dat maar matig is uitgewerkt.

» details   » naar bericht  » reageer  

Test Drive Unlimited (2006) 2,5

1 juli, 21:01 uur

Ik heb dit spel voor de PS2 en zou er graag van houden: mooie auto's, redelijke controls en gameplay, leuke omgeving op dat grote eiland. Maar elke keer dat ik eraan begin, kan ik mij niet onttrekken aan de indruk dat dit een erg saai spelletje is. De map is erg leeg, niemand speelt nog online, er is geen schade aan de auto's en je kunt niet met een vriend op dezelfde console spelen. Je start ook met slechts één auto die je moet aankopen en dan duurt het erg lang voordat je het geld bijeen krijgt om een betere auto aan te schaffen. Je hebt ook nog een huisje, waar je verder niets mee kunt doen.
(reactie op ander bericht)


Ik vroeg mij al af wat het nut is van het ons laten selecteren op welke console/platform we een spel spelen, aangezien de scores toch gewoon bij elkaar worden opgeteld? Of mis ik iets?

» details   » naar bericht  » reageer  

FlatOut 2 (2006) 4,5

1 juli, 20:51 uur

Drie woorden: "ragdoll mini-games"! Met een zak chips, een paar biertjes en een vriend is dit alles wat je nodig hebt voor een avondje puur vermaak met deze hilarische game mode. Jouw auto heel hard naar het lanceerpunt rijden en dan op R1 drukken om de chauffeur door de voorruit te gooien in een voetbal goal, basket hoepel, of op een dartsbord... pure (sadistische) fun!
Dit spel lijkt wel het liefdeskind van Burnout en Pain.
Ik wou dat er meer dan 'slechts' 12 mini-games in dit spel waren.

» details   » naar bericht  » reageer  

Call of Duty 2: Big Red One (2005) 3,5

1 juli, 20:45 uur

Het is geen Medal of Honor (mijn favorite WO2 serie), maar toch vrij goed. Grafisch niet echt oogverblindend, maar het geluid is wel oke en de sfeer van WO2 wordt heel realistisch neergezet. De controls zijn soms wat twijfelachtig en soldaten van jouw team staan soms tussen jou en de vijand, wat het moeilijker maakt om op hen (de vijanden) te schieten. Leuk dat je ook met tanks en andere voertuigen kunt rijden. Wat ik wel mis, is een multi-player optie voor de PS2 versie.

» details   » naar bericht  » reageer  

Medal of Honor: Vanguard (2007) 4,0

1 juli, 20:40 uur

In Medal of Honor: Vanguard krijg je geen health packs meer. Om je gezondheid terug te krijgen schuil je gewoon achter een object tot je weer helemaal de oude bent. De A.I. van je teammaatjes is niet al te best ontwikkeld, ze lijken gewoon in de lucht te schieten en raken bijna nooit een vijand. Gelukkig hoef je hen nu zelf niet meer te helpen als ze gewond zijn, zoals je in European Assault wel moest doen. Je kunt nu ook sneller lopen met een druk op de L2 knop. Een handigheidje als je snel naar een veilige plek moet lopen. Je kunt ook upgrades vinden voor je wapens, verspreid over de map.

De levels zijn nogal gemakkelijk, met uitzondering van de laatste missie. De multi-player mode heeft slechts zes maps die eerder klein zijn. Je hebt zoals steeds de death matchen, maar ook enkele variaties op capture the flag.

Grafisch is er geen verbetering tegenover de eerdere spellen. Het ziet er allemaal erg sober uit, huizen staan leeg zonder enige details. Dit is dus zeker niet het beste spel in de MOH serie, maar het is toch een meerwaarde - vooral voor de extra maps die je dan krijgt om met een maatje samen te spelen.

» details   » naar bericht  » reageer  

Medal of Honor: Rising Sun (2003) 4,0

1 juli, 20:27 uur

Na Medal of Honor Frontline brengt Medal of Honor Rising Sun ons voor de verandering naar compleet nieuwe streken (Singapore, Burma, Thailand, de Philippijnen). De missies zijn nog steeds erg lineair en de levels zijn minder interessant dan in de voorganger MOH Frontline. Ook vind ik de graphics minder aantrekkelijk.

Maar het spel heeft een groot voordeel: een split-screen co-op mode, alsook een deathmatch mode en een online multi-player mode! Die laatste is nu weliswaar niet meer bruikbaar, maar toch wat een service die de gamers werd geboden.

Tijdens verschillende missies in de single player campagne kan je als een team spelen met je computerbestuurde squadmates, maar meestal staan ze her en der verspreid te wachten totdat jij het initiatief neemt. Ik zag hen zelfs meerdere keren ergens in vastzitten of tegen muren aanlopen.

» details   » naar bericht  » reageer  

Medal of Honor: European Assault (2005) 4,5

1 juli, 20:19 uur

In Medal of Honor: European Assault gaan we naar Europa, de Soviet-Unie en Noord Afrika. Het spel heeft minder lineaire levels en betere graphics dan de voorloper Medal of Honor Rising Sun. Je kunt nu ook neerliggen en er is een adrenaline metertje dat je opvult door vijanden neer te schieten en door headshots te scoren. Eens het metertje vol is, wordt je tijdelijk onoverwinnelijk en krijg je ongelimiteerde kogels.
Ook de multi-player mode is erg leuk en er zijn verscheidene mappen om uit te kiezen. Het is echter buitengewoon jammer dat EA de mogelijkheid heeft verwijderd om met een vriend co-op op hetzelfde scherm te spelen.

» details   » naar bericht  » reageer  

Medal of Honor: Frontline (2002) 4,5

1 juli, 20:10 uur

Een WO2 spel zoals het moet zijn. Eenvoudige maar voldoende verzorgde graphics, heel goed geluid en erg sterke gameplay. Het enige wat ik een beetje mis, is een (split-screen) multi-player mode. Ook had ik soms het idee dat het mikken soms niet helemaal precies was. Een geremasterde versie van Medal of Honor Frontline is opgenomen in de PlayStation 3-versie van Medal of Honor (2010), met ondersteuning voor trofeeën en HD Graphics. Het was sinds 2011 te downloaden in de PSN store, ik weet niet of het nu nog beschikbaar is.

» details   » naar bericht  » reageer  

Black (2006) 4,0

1 juli, 20:04 uur

Black heeft mooie graphics voor zijn tijd (de schaduwen), een goed geluid en de gameplay is erg goed. De enemy AI is over het algemeen ook goed, ze schieten enkele rondjes af en gaan dan achter muurtjes schuilen. Soms vallen ze jou zelfs langs achteren aan, als je niet oplet. Je partner doet meestal haar job, maar een keertje zag ik haar gewoon ergens staan terwijl de vijand vlak naast haar was. Hij had blijkbaar ook niets tegen haar en dus schoten ze niet op elkaar.

Black is geen gemakkelijke shooter, zelfs op easy level kan een welgeplaatste RPG je opblazen, en dan moet je dus de hele missie opnieuw starten. Dit kan erg vermoeiend zijn, er zouden meer save points in dit spel moeten zijn. En de speelduur van Black is nogal aan de korte kant. Ik raad dit spel aan, zeker als je eens een break wilt van WO2 shooters zoals Medal of Honor en COD.

» details   » naar bericht  » reageer  

Killzone (2004) 2,5

1 juli, 19:52 uur

Samen met een vriend de multiplayer spelen vind ik nog leuk, maar de story mode alleen spelen wordt al snel heel saai. Het spel ziet er ook helemaal niet mooi uit en de controls reageren niet goed. Bovendien zijn je teammaatjes zo stom als maar kan. Ze nemen geen enkel initiatief en volgen je gewoon overal waar je gaat of staat. Het spel is ook erg lineair en de vijanden kunnen honderden kogels verwerken voor ze tegen de grond gaan. Ik speel liever andere shooters zoals Black op de PS2.

» details   » naar bericht  » reageer  

Top Spin (2003) 3,5

1 juli, 19:38 uur

Een gemiddeld (tot bovengemiddeld) tennisspel. De graphics zijn niet denderend mooi, het gras en de gravel terreinen zijn niet realistisch. Het geluid is ook niet alles, als je speler op de grond valt klinkt het alsof iemand een zware zak aardappelen laat vallen.

Het belangrijkste voor een sport game is natuurlijk de controls en gameplay. Het spel is gemakkelijk op te pakken en te spelen. Met de x-knop voer je een normale ground stroke uit, met vierkantje doe je een slice, met cirkel een topspin en met driehoekje een lob. Met R1 en L1 kun je een special move uitvoeren. Deze optie vind ik totaal misplaatst. De computerbestuurde speler slaat onrealistische winners, maar de menselijke speler slaat de bal meestal gewoon uit het veld of in de net. Je kunt geen effect aan de bal geven nadat je hebt geslaan, wat jammer is.

Een ander punt waarop dit spel de bas misslaat is de camera posities. Er zijn er maar twee: veraf en dichtbij. De dichtbije camerastand is niet erg praktisch, je zit met je neus bijna op de rug van de speler geplakt. Dat zou geen probleem zijn, ware het niet dat eens de spelers van speelveld wisselen je enkel de camera achter jouw speler kunt krijgen als je voor de dichte camera positie kiest.

Top Spin is helemaal geen slecht tennisspel, maar het is ook geen 'top' spel. Als je een leuk arcade tennisspel op de PS2 wilt spelen, kies dan voor Virtua Tennis 2 of Slam Tennis. Ze zien er beter uit en de gameplay is erg vlotjes. Ze lijden jammer genoeg wel aan hetzelfde nadeel als Top Spin: een minderwaardige camera positie als je van speelveld wisselt (Slam Tennis heeft zelfs slechts één camera standpunt). En Virtua Tennis 2 heeft ook die belachelijke, onrealistische special moves.

» details   » naar bericht  » reageer  

Virtua Tennis 2 (2001) 4,5

Alternatieve titel: Tennis 2K2, 1 juli, 19:03 uur

Samen met Slam Tennis is dit het beste tennisspel voor de PS2. Het speelt heel erg arcade en niet als een simulatie, maar dat is juist wat het zo 'fun' maakt. Je krijgt echt het gevoel van snelheid en harde mokerslagen.

» details   » naar bericht  » reageer  

GUN (2005) 5,0

Alternatieve titel: GUN: Showdown, 1 juli, 18:54 uur

Gun is het beste wild west spel voor de PS2. Beter dan Red Dead Revolver, dat een jaar eerder uitkwam, omdat je in dit spel kunt free roamen. Een soort voorloper van Red Dead Redemption dus! De muziek komt recht uit een spaghetti western. Het is heerlijk rondrijden op je paard en het verhaal is aangrijpend. Het enige wat dit spel mist is een multiplayer optie. Neversoft zou een sequel voor de PS4 moeten maken, dat zou een leuke concurrentie voor RDR kunnen vormen.

» details   » naar bericht  » reageer  

Red Dead Revolver (2004) 4,0

1 juli, 18:47 uur

Er zijn veel te weinig wild west games voor de PlayStation, ik ken er maar twee voor de PS2 (die de moeite waard zijn): Gun en Red Dead Revolver. Het grote verschil is dat Gun een free roam spel is terwijl Red Dead Revolver een story mode spel is waarbij je van het ene level naar het andere gaat. Je kunt een beetje rondlopen in het stadje Brimstone, waar je de volgende missie kunt opstarten. Er speelt daar ook leuke spaghetti western muziek die gejat is van films als They Call Me Trinity. Maar er zijn geen zij-missies en je kunt niet op een paard rondrijden (dat kan enkel in bepaalde missies). Een voordeel van RDR ten opzichte van Gun is dan weer dat er een multi player mode is, die is leuk maar de omgevingen zijn erg klein. Ik vind het fort de leukste map. Het is heel leuk om met een vriend head to head te gaan in een deadmatch. Beide spellen zijn goed en ze geven het wild west gevoel goed weer, met goede muziek en de wapens klinken authentiek, maar Gun is toch beter vanwege de free roaming.

(reactie op ander bericht)


Die haat ik ook, ze zijn belachelijk moeilijk.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Simpsons: Road Rage (2001) 4,0

1 juli, 18:25 uur

Een leuk race spel om samen met een vriend in split-screen te spelen. Voor de echte Simpsons fans!

» details   » naar bericht  » reageer  

Crazy Taxi (1999) 3,0

1 juli, 18:22 uur

Leuk voor een korte tijd, dit kleurrijke arcade spelletje, maar het heeft bijna geen herspeelbaarheid. En er is geen multiplayer optie. Er lijkt ook geen verschil te zitten in de verscheidene karakters of wagens. Je kunt inderdaad evengoed GTA opleggen, een taxi stelen en dan mensen gaan rondrijden. De besturing is veel beter en je ziet tenminste goed waar je heen moet.

» details   » naar bericht  » reageer  

Tomb Raider: Chronicles (2000) 3,0

Alternatieve titel: Tomb Raider V, 1 juli, 18:14 uur

Minder sterk dan de voorgaande Tom Raider spellen. Nadat TR4 terugging naar de jungle en de piramides, gaat TR5 weer naar de stedelijke omgevingen, een onderzeeër en een geheime basis. De nadruk ligt meer op de confrontatie met menselijke tegenstanders dan op het oplossen van puzzels. De levels met een jonge Lara vind ik ook geen meerwaarde hebben.

» details   » naar bericht  » reageer  

Tomb Raider: The Last Revelation (1999) 4,0

Alternatieve titel: Tomb Raider IV, 1 juli, 17:59 uur

Back to basics inderdaad. Lara Croft terug in de piramides. Het combineren van items is niet mijn ding, dat vind ik nogal verwarrend.

» details   » naar bericht  » reageer  

Tomb Raider III (1998) 4,0

Alternatieve titel: Tomb Raider III: Adventures of Lara Croft, 1 juli, 17:33 uur

Weer een leuk Tomb Raider spel met afwisselende levels, eerst in de jungle in Indië, dan de Nevada woestijn, dan area 51, Londen en Antartica. Deze keer kun je onder andere met een quad rijden en in een kajak varen. Iets minder dan de eerste twee games qua sfeer en puzzels. En sommige levels zijn erg duister, waarbij je soms moeilijk kunt zien waar je bent. Ook is het gebrekkige safe systeem nogal hinderlijk.

» details   » naar bericht  » reageer  

Tomb Raider II (1997) 5,0

Alternatieve titel: Tomb Raider II: Starring Lara Croft, 1 juli, 17:01 uur

De nadruk ligt in dit vervolg meer op de actie en minder op het puzzelen, zoals iemand al zei. In het eerste Tomb Raider spel heb je inderdaad meer het gevoel van isolatie en spanning.
(reactie op ander bericht)


Ik ben het met jou eens maar vind allebei deze spellen ongeveer even goed. Het hangt er maar van af waar je zin in hebt. Ik was van het eerste spel helemaal ondersteboven, heb maanden doorgebracht in catacomben en grotten met het gevoel nooit meer levend eruit te komen. Bij het tweede spel genoot ik van het avontuur en het gevoel een wereldreiziger te zijn.
Het zijn allebei topgames!

» details   » naar bericht  » reageer  

Grand Theft Auto IV: The Ballad of Gay Tony (2009) 4,5

Alternatieve titel: GTA IV: The Ballad of Gay Tony, 1 juli, 16:35 uur

Deze DLC is een verbetering op GTA IV op alle niveaus: betere graphics, meer kleur, meer fun en een beter verhaal. Rockstar heeft na GTA IV waarschijnlijk de les geleerd dat een spel 'realistischer' maken niet altijd betekent dat het beter is.

» details   » naar bericht  » reageer  

Grand Theft Auto V (2013) 5,0

Alternatieve titel: GTA V, 1 juli, 14:29 uur

Het beste spel op de PS4, als je het mij vraagt. Er zijn zelfs enkele verbeteringen aangebracht ten opzichte van de PS3 versie. Zo kan je niet per toeval jobs 'triggeren' door toevallig in zo'n cirkel te stappen. Naast een prachtige story mode heeft het spel ook nog een uitgebreide online functie waarin je samen jobs kunt verrichten en zelfs je eigen races en deadmatches kunt maken. Je eigen heists maken kan voorlopig nog niet! En gelukkig kun je in de PS4 versie ook in passive mode gaan als je in je auto rondrijdt.

Wat mij brengt op een minpuntje van de online functie: je kunt niemand vertrouwen, zelfs je eigen vrienden niet. Snipers liggen op de loer vanop een dak, bestuurders rijden je de benen van onder het lijf, spelers vuren vanop veilige afstand bazooka's op je af, enz. Rockstar lijkt ook de job creator niet up to date te houden, fouten worden helemaal niet hersteld. Je kunt bijvoorbeeld geen GTA races maken waarin je een parachute kunt gebruiken. Als je een race vastzet zodat slechts een bepaald voertuig kan gebruikt worden, kunnen spelers soms toch nog een customized auto gebruiken. Er zijn ook geen wilde dieren in de online wereld. Waarom geen herten en puma's in de bossen waarop je kunt jagen? En waarom kun je niet aan een richel hangen, zoals in de oudere GTA spellen? De wereld mocht in GTA V ook groter geweest zijn, GTA San Andreas voelde veel groter aan.

Toch is GTA V een fantastisch spel met oog voor (grafische) details: voetstapafdrukken in het natte zand, auto ventilators slaan aan als de motor overhit is, enz. Er zijn online regelmatig ook updates met nieuwe auto's en game modes, om ons bezig te houden tot het volgende GTA spel uitkomt. De online mode wordt wel enorm uitgemolken, auto's en gebouwen zijn ongelooflijk duur (waardoor je dagenlang moet grinden, of shark cards moet kopen), en het geeft de spelmakers een excuus om een vervolg op GTA V jaren uit te stellen. Ook belachelijk dat GTA V zowel voor de PS3, de PS4 als de PS5 zal uitkomen. Van een spel uitmelken gesproken!

Na het teleurstellende GTA IV is dit spel zeker een grote vooruitgang. De graphics en besturing zijn sterk verbeterd. In GTA IV was het bijna onmogelijk om een ​​motor of zelfs een auto te besturen zonder de controle te verliezen en bochten te missen, maar in GTA V reageren de motoren en auto's zeer responsief en beter dan in sommige racegames. Het spel heeft nu drie protagonisten in de story mode. De vuilgebekte Trevor is mijn favoriet. Elke personage heeft zijn eigen verhaal, maar hun wegen lopen in de loop van het spel door elkaar heen. Je kunt na een tijdje dan ook op (bijna) elk moment verwisselen van personage. De voice actors zijn geweldig. Er zijn allerlei activiteiten te doen: tennissen dartsen, races, triathlons, vliegen in vliegtuigen en helikopters, bootvaren, auto's, motoren en tanks, je kunt winkels overvallen, prostituees oppikken, naar de stripclub gaan, shoot-outs houden met de politie of ontsnappen in een wilde achtervolging.

Ik ben benieuwd wat het volgende GTA spel zal brengen, en in welke wereld het zich zal afspelen. Terug naar Vice City misschien in de jaren '80? Of in een Zuid-Amerikaanse republiek met drugkartels? Hopelijk krijgen we weer radiozenders met klassieke muziek. Meer wilde dieren en de mogelijkheid tot jagen zou leuk zijn. Ook meer onderwater levels en vissen. De zee wordt in GTA V bijna niet gebruikt, zonde van die grote ruimte. Ook aan het vechtmechanisme kan gesleuteld worden. In GTA online lijkt de speler met de beste internetverbinding vuistgevechten te winnen. De politie mag best iets minder agressief zijn. In GTA V schieten ze al op je als je toevallig met je auto tegen hun bumper aanrijdt, en zelfs als zij degenen zijn die jou aanrijden. Ze schieten om te doden en nemen dan ook geen gevangenen. In GTA online komen ze steeds tussen als je met een of meerdere andere spelers een shootout aan het houden bent. Waardoor je jezelf best van kant maakt en dan respawned, omdat anders de andere speler teveel geholpen wordt door de politie.

» details   » naar bericht  » reageer  

Grand Theft Auto IV (2008) 3,0

Alternatieve titel: GTA IV, 1 juli, 14:26 uur

Dit spel is mij veel minder bevallen dan de andere GTA games. De grauwe kleuren en de saaie stad (Liberty City) in vergelijking met de kleurrijke wereld van Vice City, de aangename muziek en de grote variatie die je hebt in San Andreas (en later natuurlijk in het superieure spel GTA V). De protagonist Nico Bellic is onsympathiek en weinig charismatisch. Maar het ergste van al is de besturing van voertuigen, het lijkt wel alsof je in een zeepkist over het ijs aan het glijden bent. Dit spel voelt aan als een nieuw bezoek aan GTA III, maar dan grauwer en eerlijk gezegd ook veel saaier.

» details   » naar bericht  » reageer  

Grand Theft Auto: Vice City (2002) 5,0

1 juli, 14:13 uur

Als je houdt van gangterfilms als Scarface, Carlito's Way en tv series als Miami VIce, dan is dit het spel voor jou! Grand Theft Auto Vice City is een enorme verbetering tegenover zijn voorganger GTA III. Niet zozeer wat gameplay betreft, maar wel de graphics, de humor en de ongelooflijke soundtrack. Volgens velen heeft dit deel de beste muziek van de hele GTA serie. Golden Oldies uit de jaren '80 (Blondie, The Human League, Kim Wilde, Spandau Ballet, Michael Jackson, Kate Bush enz.).

Sommige missies (zoals die met de RC helikopter) zijn erg moeilijk en frustrerend, en het spel heeft nog andere problemen zoals de camera die naar eerste persoon overgaat als je wil rondkijken (net als in GTA III), je kunt nog steeds niet zwemmen of ergens op klauteren, de auto-aim kiest soms de verkeerde persoon uit, auto's schieten veel te snel in brand. En er is geen multiplayer optie, die zou pas komen met de opvolger GTA San Andreas.

» details   » naar bericht  » reageer  

Grand Theft Auto: Vice City Stories (2006) 4,5

1 juli, 14:12 uur

Ik heb Grand Theft Auto: Vice City Stories zowel voor de PSP als de PS2 gekocht. Er zitten voor- en nadelen aan dit spel in vergelijking met het originele GTA Vice City. De protagonist Vic Vance heeft niet de uitstraling van Tommy Vercetti. En de sfeer straalt iets minder de Scarface of Miami Vice vibe uit. Maar de besturing is verbeterd en je kunt nu zwemmen, net als in GTA San Andreas. De muziek is nog steeds erg leuk!

» details   » naar bericht  » reageer  

Grand Theft Auto: Liberty City Stories (2005) 4,5

Alternatieve titel: GTA: Liberty City Stories, 1 juli, 13:57 uur

Dit spel is toch een verbetering ten opzichte van GTA III door het toevoegen van motoren, enkele grafische verbeteringen, betere controls voor het schieten en vuistgevechten, en door net als in GTA San Andreas een derde persoonscamera te gebruiken om rond te kijken. Je kunt nu ook klimmen, maar zwemmen is nog steeds niet mogelijk. Een leuke toevoeging dus, dat zeker een plaatsje verdient in de verzameling van elke GTA-fan. Toch is dit spel nog steeds minderwaardig aan GTA Vice City en GTA San Andreas.

» details   » naar bericht  » reageer  

Grand Theft Auto: San Andreas (2004) 5,0

Alternatieve titel: GTA: San Andreas, 1 juli, 13:18 uur

Grand Theft Auto is de beste serie ooit, en GTA San Andreas is het beste GTA spel voor de PS2. Ten opzichte van GTA Vice City werden op alle punten verbeteringen aangebracht. Je kan nu zwemmen, klimmen, de camera standpunten zijn verbeterd en het schietmechanisme werkt vlotter, de wereld is groter (en voelt eigenlijk onmetelijk groot aan met steden, bossen, bergen en een woestijn), maar het beste van al: er is nu een multiplayer optie. Wat is er leuker dan keet schoppen in een open wereld te voet, in auto's, boten en vliegtuigen, gevaarlijke stunts uitvoeren, mensen overhoop schieten en zaken opblazen, terwijl een hele politiemacht jou op de hielen zit? Juist, dit samen met een vriend doen!

» details   » naar bericht  » reageer  

Grand Theft Auto ll (1999) 3,5

Alternatieve titel: GTA 2, 1 juli, 13:15 uur

stem geplaatst

» details  

Grand Theft Auto (1997) 3,5

Alternatieve titel: GTA, 1 juli, 13:14 uur

stem geplaatst

» details  

Grand Theft Auto III (2001) 4,5

Alternatieve titel: GTA 3, 1 juli, 12:43 uur

Toen het eerste GTA spel in 1997 uitkwam met de top down view, waren gamers onder de indruk van de open wereld waarin je vrij kon rondrijden, lopen en schieten. Twee jaar later kwam Driver uit, waarin je kon rondrijden in een open wereld in 3D! Na de opvolger GTA II kwam in 2001, twee jaar na Driver dus, eindelijk een GTA spel uit dat de uitstekende gameplay van de oorspronkelijke GTA spellen combineerde met de 3D wereld van Driver.

De besturing van de auto's laat te wensen over, maar ik hou van de ontelbare radiostations in dit spel. Je kunt in GTA III zelfs naar opera muziek luisteren. De camerapositie is soms vervelend, zo vind ik het niet leuk dat je automatisch naar een first person view overschakelt als je wil rondkijken. De controls zijn degelijk maar af en toe mik je naar een ander persoon dan degene die je wil neerschieten. Dat is vooral heel vervelend als de politie zich met de actie komt bemoeien.

Dit spel is vandaag de dag nog steeds leuk om te spelen, maar het is volledig voorbij gestreefd door opvolgers GTA Vice CIty en GTA San Andreas. Terwijl in GTA III het voortdurend donker en regenachtig lijkt te zijn, koos men voor GTA Vice City voor vrolijke kleurtjes. GTA San Andreas voegde allerlei verbeteringen toe, zoals een multiplayer optie, zwemmen, en veel meer voertuigen zoals vliegtuigen. Maar het was GTA III dat de eerste stap heeft gezet naar de beste game series uit de geschiedenis van de computerspellen.

» details   » naar bericht  » reageer  

Tekken 5 (2005) 4,5

1 juli, 12:34 uur

stem geplaatst

» details  

Crash Bash (2000) 4,0

1 juli, 12:21 uur

Een leuke multiplayer party game, vooral leuk als je met z'n vieren speelt.
(reactie op ander bericht)


Dat heet een multitap.

» details   » naar bericht  » reageer  

Crash Twinsanity (2004) 3,5

1 juli, 12:12 uur

Dit spel voelt in tegenstelling tot de andere Crash Bandicoot games op de PS2 meer aan alsof het van Naughty Dog komt. Bijlange niet zo goed als de originele Crash spellen voor de PS1, maar toch wel leuk vooral voor de jongere gamers.

» details   » naar bericht  » reageer  

Smash Court Tennis Pro Tournament (2002) 2,5

1 juli, 10:45 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 3,0 sterren

» details