menu

Hier kun je zien welke berichten bertkruijswijk als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

A2 Racer II (1998)

3,0
Deze ken ik ook nog wel. Niet een geweldig spel, maar omdat ik het vroeger best veel heb gespeeld en het nog leuk vond ook, krijgt het 3 sterren van mij.

EA Sports FC 24 (2023)

3,0
Enige noemenswaardige verandering deze keer is de naamsverandering, voor de rest krijg je weer hetzelfde als altijd. Ik speel voornamelijk career mode, en op misschien een paar kleine nieuwigheden, is het weinig anders dan voorgaande fifa's. Dezelfde bugs en glitches zitten er weer in, scripting is ook in dit spel aanwezig, en de kans dat ze er wat aan gaan doen, is klein, want de focus ligt op ultimate team, wat natuurlijk het verdienmodel van deze game is. Qua gameplay vond ik eerst ook niet al te super. Zelf speel ik op world class, en het viel mij op hoe makkelijk het spel was. Zo had ik met Ajax tegen Real Madrid gespeeld, en ik won zeer eenvoudig met 5-0. Gelukkig heb ik via een website goede sliders kunnen vinden, waardoor het spel niet meer zo makkelijk en onrealistisch is, en dan is de gameplay een stuk beter. Hoewel er dus amper iets is veranderd, vermaak ik me toch weer met de nieuwe fifa (of fc ), dus ik geef het toch 3 sterren.

FIFA 22 (2021)

2,0
Ik kan de nieuwe fifa geen voldoende geven. Naast dat er erg weinig weer is veranderd/verbeterd, moet ik ook stellen dat het qua gameplay dramatischer is geworden. De passing werkt voor geen meter, de keepers doen de raarste dingen en het ergste van alles is de scripting, waar ik nog meer last van heb dan in de vorige delen. Als ik tegen teams speel van 3 sterren, lijken ze te transformeren in Bayern Munchen of Real Madrid en word ik ingemaakt. Ik kan wedstrijden er tussen hebben waarin ik 8 kansen krijg, die dan of worden tegengehouden doordat de keeper een onmogelijke redding maakt, of de schoten worden geblokt, of hij gaat tegen de paal/lat. De tegenstander krijgt 1 kans, en die gaat erin. Dit frustreert enorm en ruineert de game voor mij.
Enige pluspunt wat ik kan geven is de mogelijkheid om met een gecreëerde club een carriere te spelen, maar voor de rest vind ik er weinig goeds aan.

Need for Speed: Hot Pursuit 2 (2002)

4,0
Eigenlijk de laatste Need for Speed die nog leuk was voor mij. Hierna werd het mij te veel tunen, en over de recente delen kan ik kort zijn: die zijn matig.
Dit spel is tenminste gewoon nog lekker een circuit uitkiezen, een auto uitkiezen en racen maar! Hoe simpel wil je het hebben. De selectie van auto’s is goed, de circuits zijn mooi vormgegeven en de politie achtervolgingen zijn spannend. Ook kun je ervoor kiezen om zelf als politie racers te arresteren.
Via het tournament kun je geld verdienen om nieuwe auto’s en banen te kopen. De eerste uitdagingen zijn makkelijk, maar naarmate je verder komt, zit er meer uitdaging in en is het een stuk pittiger om races te voltooien, omdat je tegen betere tegenstanders moet racen en er meer politie bijkomt, die ook agressiever is.
Als ik een minpunt zou moeten benoemen, dan is dat de besturing. Het werkt redelijk, maar ik heb vaak dat ik makkelijk slip of als ik tegen de zijkant aankom, dat ik de controle over de auto verlies. Dat is dan ook mijn enige minpunt.
Een klassieke Need for Speed dus, en erg vermakelijk en ik geef het spel 4 sterren.

Star Wars: Battlefront (2004)

Alternatieve titel: Star Wars: Battlefront (Classic, 2004)

3,5
Ik heb deel 2 heel veel gespeeld en behoort tot 1 van mijn favoriete spelletjes ooit. Laatst heb ik dit deel ook maar eens opgepikt tweedehands, en het is wel duidelijk dat deze een concept was van het sublieme tweede deel. Je hebt hier alleen de mogelijkheid om command posts te veroveren, dus spel modi als capture the flag of heroes vs villains ontbreken hier. Galactic conquest is hier ook aanwezig, maar is een stuk minder uitgebreid dan in het volgende deel. De campaign is ook niet heel uitgebreid, waar je in deel 2 een beter verhaal hebt. Space battles zijn ook afwezig in deze game.
Wat dit spel wel bevat wat het tweede deel niet heeft, zijn een paar van mijn favoriete maps, namelijk Bespin en de vlakte van Naboo. Verder is de gameplay ook prima, met lekker veel actie.
Als je mijn advies wilt, koop dan het tweede deel, en als je echt geïnteresseerd bent, kun je altijd nog deze kopen.

Star Wars: Battlefront (2015)

3,0
Dit was toch wel een teleurstelling. Het was vooral een spel voor online gamers, en dat is leuk, ik heb dit spel ook veel online gedaan, maar ik miste toch de single player content. Af en toe wil je gewoon even lekker op jezelf spelen en ook oefenen. Verder had je veel te weinig content. Je begon met 4 maps en de andere 4 maps moest je erbij kopen, omdat dat dlc was. Ik koop nooit dlc, tenzij dat echt de moeite waard is, maar dat scheen hier niet het geval te zijn, dus ik dacht: laat maar zitten. Maar dan zit je dus met te weinig content en gaat het vervelen.
De clone wars mist hier ook, je hebt alleen de originele trilogie in dit spel, en nou vind ik de originele trilogie niet verkeerd, maar de clone wars is toch voor veel fans een must.
De game modes vielen ook wat tegen, walker assault en supremacy waren de enige boeiende, de rest was matig.
Dit spel heeft trouwens wel goede punten. De game ziet er prachtig uit en de je kunt je er zeker een paar uur mee vermaken, maar ik kan niet ontkennen dat ik er toch meer van had verwacht.

Star Wars: Battlefront II (2017)

3,5
In het begin een absoluut wanproduct (pay to win etc.), nu is het een degelijk spel geworden, met zowel offline al online content. Helaas zijn er maar een paar spel modi de moeite waard, namelijk supremacy en heroes vs villains. Galactic assault is in het begin leuk, maar door de lineaire gameplay wordt het op een gegeven moment saai. De rest van de spel modi zijn ook niet echt interessant. Het heeft ook een campaign, die wel aardig was om te spelen, maar te kort en het verhaal was in mijn ogen ook wat clichématig.
Pluspunten zijn dat het spel er prachtig uit ziet, dat alle 9 delen van de star wars films erin verwerkt zijn en dat het ook offline content heeft, dus je kunt ook oefenen.