menu

Hier kun je zien welke berichten Obscure Thing als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Darkness II, The (2012)

4,0
Na een paar maanden eindelijk deze game uitgespeeld in een weekje. Hij is weer kort maar krachtig dus. Het voelt weer als vanouds aan en er zijn dingen beter maar ook dingen slechter. Jammer genoeg overstemmen de slechte punten de goeie met het betrekking tot het orgineel.

De sfeer van deze game is weer ijzersterk. De grote kracht van the darkness serie. Jackie is een badass die niet de clean held is maar toch goed is van binnen. De achtergrond van The Darkness wordt in deze game meer duidelijk en ikvind het thema Light vs dark erg vet. De Rellics voegen echt wat toe aan de sfeer en Jhonny Powell is een tof character. Het schieten en de guns zijn beter nu en het self shaded stijltje doet echt niks af aan de sfeer wat ik wel vreesde. DE executions zijn nog bruter dan vorige keer en de nieuwe darkness power swarm is erg vet. Het systeem met de perks vind ik ook goed werken en je wordt steeds sterker. Toch krijg ik niet het godlike gevoel in deel 1 toen je aan het einde van de game een dikke god was met al je powers.

Ook vind ik het besturen van the darkness minder goed. Black holes kan je niet altijd gebruiken maar moet je uit lijken halen in plaats van harten. Geen darkness guns en wat ik in deel 1 het meeste gebruikte creeping dark. Ook is de darkling wat beperkt. Je hebt niet meer de verschillende darklings die je op kan roepen maar 1die je wel af en toe kan besturen wat wel weer vet is. De demon is wel veel beter want je kan nu dingen vastpakken en mensen op veel meer verschillende manieren kapot slashen. Je kan the darkness nu wel door je normale guns heen sturen maar ik mis toch the darkness guns zelf.

Dan het verhaal. In deel 1 werd ik weggeblazen door de bizarre plottwisten en het moment van Jenny blijft een van mijn top 3 game momenten. Ook Jackie die een nobody was en zich langzaam opwerkte was geniaal. Het hele verhaal van the brotherhood sprak me veel minder aan dan het eerste deel. Slecht was het zeker niet, maar deel 1 komen ze lang niet aan. Ook vond ik the otherworld minder dan in deel 1. een gekkenhuis. wel dacht ik op een bepaald moment in de game dat jackie echt gek was, totdat de darkling je uit die wereld haalde. The angelus vs the darkness was wel weer super gedaan en ik verwacht dat er weer een vervolg komt. Maar hou aub dezelfde stem voor the darkness want wat blijft dat geniaal.

Al met al dus weer een erg strakke game afgeleverd. Maar the darkness 1 vind ik toch een stuk beter. 3,5/4 sterren. Ik ga toch maar voor 4