menu

Hier kun je zien welke berichten FlorisV als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Need for Speed: Undercover (2008)

3,5
Zo, voor de tweede keer uitgespeeld en weer goed voor meer dan 30 uur lol met over de top race actie. Niet slecht voor een zogenaamd slecht spel. Ik vond hem nog steeds erg leuk. De voornaamste makke die ik er in zie is het ontbreken van een moeilijkheidsgraad. Want hij is niet heel erg moeilijk.

Mede omdat realisme zelden een prioriteit is. Je kunt bijna onbestraft stunts uithalen die je normaal met de dood zou bekopen of op zijn minst je auto compleet in de prak zouden rijden. Ook glijdt een goed gepimpte tier 2 bolide als een scherp mes door boter in de bochten en wordt afremmen steeds minder belangrijk.

Evengoed, racen is slechts 1 van de vaardigheden die je op zult moeten doen. Je moet ook kunnen verstoppen/ontsnappen voor de politie. Als ze niet hebben gezien welke bocht je nam is soms je auto compleet stoppen veel beter dan doorscheuren, als je tenminste al meerdere hoeken genomen hebt. Verder zijn er hinderlagen die je voor de politie kunt leggen, door langs een stapel buizen te rijden bijvoorbeeld. Het spel neemt ook hier 1 van de vele loopjes met realisme. Helemaal niet erg het is een arcade spel.

Het vervelende is dat je nogal lang moet wachten voordat je je kaart kunt bekijken, waarop deze hinderlagen staan aangegeven. Dat haalt de schwung wel uit het spel met die missies.

Een andere uitdaging is zoveel mogelijk slopen. En met name gesloopte politiewagens leveren veel schade op.

Nog veel leuker dan de politie treiteren is kapotrammen van je criminele vijanden, wat later in het spel steeds meer terugkomt en mijn favoriete kick gaf. Dit is iets wat een perfecte timing en een optimale hoek vergt (zoveel mogelijk van opzij rammen en met volle kracht...ik liet de eindbaas op die manier aan het einde heel snel honderd rondjes in de lucht vliegen in een tunnel...die knalde hard tegen de muur aan en toen ging de auto als een flipperbal op en neer...werkelijk zalig gewoon...er is een gamegod, hij keek en zag dat het goed was).

Naast dit sloopwerk zijn er ook veel leuke races te rijden, met simpele variaties: sprint (1 lang stuk rijden, geen laps), circuit race (3 laps), solo races onder tijdsdruk met posten die je op tijd moet halen, duels (dan moet je ongeveer 20 seconden lang voorop tijden, dus deze kunnen erg snel voorbij zijn.

Dan de filmpjes. Ze zijn vakkundig gemaakt, mooi belicht en de gekozen acteurs zijn beter dan gemiddeld. Nu ben ik weinig onder de indruk van de altijd houterige Maggie Q maar het is hier echt wel een mokkel, zeker geen straf voor het oog. Ik zie het als niet meer dan een beetje opluistering, het gaat om het racen en de uitdagingen en die zijn prima in orde.

OK, er zijn zeker glitches en bugs. Soms bevriest het spel even, soms is de achtergrond weg, framerate issues...maar alleen een kniesoor laat zijn plezier hierdoor bederven want ik had er meestal echt geen last van.

Dan de soundtrack...hier zitten hele lekkere synth tracks bij, Amon Tobin ("Mighty Micro People"...ziek sterke atmosfeer), Circlesquare (het uberchille "Fight Sounds"), Ladytron, Underworld, Justice (met hun net zo overgeproduceerd als retestrak en funky "Genesis" wat aan Daft Punk in hun beste doen doet denken). Plus nog wat scheurende rock van o.a. Supergrass ("Bad Blood")...ja, dit is wel een sterke selectie bij elkaar.

Het pimpen van de auto's...dit is wat saai en basic uitgevoerd, je ziet nooit de technische componenten of zo. Het is ook altijd een nobrainer, uiteindelijk maak je altijd een superauto die eigenlijk perfect rijdt. Het zou leuker zijn als elke bolide en elke aanpassing naast de voordelen toch zijn eigen markante en hardnekkige minpunten had. Dan kun je elke race voorbereiden met een specifieke bolide en die bijstellen naar wat je wilt. Nu is het gewoon een kwestie van een goeie kar in de hoge tier aanschaffen zodra het kan en die maximaal upgraden.

Dat ten spijt, nog steeds een heel tof spel en het blijft 1 van de beste koopjes die ik heb gemaakt voor de consoles.

NEOVERSE (2020)

4,0
Heerlijk spel. Ik had aanvankelijk mijn twijfels door de nogal kitscherig aandoende artwork maar nadat deze na vele sale aanbiedingen nog wat goedkoper werd heb ik hem op de kop getikt op Steam en geen moment spijt gehad.

Want wat bleek, het spel is gewoon heel erg leuk om te spelen. En veel speelkaarten zijn best mooi, hoewel de tekenstijl misschien niet heel constant of persoonlijk aandoet. De vele bonussen en chains zijn erg goed bedacht gewoon, het maakt dat je continue bezig bent met het proberen optimaliseren van je beurten en (in wat mindere mate) van je deck.

Eigenlijk vind ik de graphics heel OK. Het is allemaal wat erg fel qua kleuren en de texturen zijn slecht (huid ziet er meer uit als plastic) maar je waant je een beetje in een Final Fantasy achtige setting. Die hele 3D opmaak van de omgevingen en vijanden is ook best fancy, de meeste card games zijn min of meer 2D.

Muziek is prima. Niet erg origineel maar typisch epische battle muziek.

Het spel is wel gemakkelijk. Ik heb bij mijn eerste run al meteen de eindbaas verslagen. Hierna mocht ik met Helena spelen, een erg leuke heldin die dieren kan oproepen die elk voor specifieke situaties erg handig zijn. Deze lijkt nog een stuk sterker omdat met name die leeuw enorm kan meppen.

Nu moet ik zeggen dat ik Slay the Spire ook niet heel moeilijk vond. Daar had ik ook al snel 2 eindbazen geklopt. Maar toch zijn dat soort spellen erg lekker om te spelen voor de ontspanning. Om dezelfde reden speel ik ook nog af en toe Terraforming Mars. Het houdt de hersens bezig omdat je toch elke keer de beste zet wil bedenken ook al win je toch wel. En het verhaaltje maakt me ook echt niet uit, het gaat hier echt om het plezier beleven aan de vele beloningsmechanismen.