menu

Hier kun je zien welke berichten FlorisV als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Fae Tactics (2020)

3,5
Prima tactics spel hoor, ik weet niet waarom je dit een 0,5 zou geven. Het vergt wat geduld voordat je er wat meer in zit en het is niet heel verslavend, maar het speelt gesmeerd en de introductie van nieuwe elementen gaat gestaag voort. Veel voordelen van je figuurtjes op het 3d spelbord zijn allemaal automatisch (en vaak situationeel) dus het loont om er kennis van te hebben maar je hoeft niet van alles bij te houden als je daar geen zin in hebt en je kunt je beurten vrij makkelijk doorspelen, in de regel kies je niet een specifieke aanval bijvoorbeeld. Verder kun je elke keer voor de battle rustig kijken naar de elementen van je vijanden zodat je je Summons en Party kunt aanpassen op hun zwakheden. Spreuken kunnen je op bepaalde momenten erg helpen zoals toename in aanvalskracht of snelheid.

Deze vind ik zelf in ieder geval leuker dan Disgaea 5, hoewel sommigen misschien het draaien van de camera zullen missen en de ton aan mogelijkheden daarin. De figuurtjes spreken we wat meer aan, het ademt allemaal een echt onschuldig Nintendo gevoel, de pixel art is natuurlijk een keuze waar niet ieder dol op is (ik zou zelf ook graag meer cell shaded willen zien) maar verzorgd uitgevoerd. En in de recente battles die ik speelde werd ik op de proef gesteld zonder dat het hopeloos werd....de nodige tegenslag betekent wel vaak een battle overnieuw doen met wat je geleerd hebt. Ik zit er nu pas een uur of 5 in. Ik heb wel waarschuwingen gezien van een steile moeilijkheidsmuur waar je op den duur tegen aan knalt....maar we zien wel.

Faeria (2017)

3,5
Interessant dat dit op de PS4 komt, het was al een behoorlijke tijd beschikbaar voor PC en Mac via Steam. Ik heb het een tijd gespeeld op Mac en vond het aanvankelijk erg leuk, door het toevoegen van positie via tegels is het stukken tactischer dan Hearthstone. Maar uiteindelijk miste ik teveel sfeer, er ontbraken naar mijn ervaring een pakkende art stijl en duidelijke verschillen in flavor tussen de verschillende kleuren wat in spellen als Magic The Gathering zo goed gedaan is. Misschien is de Faeria wereld gewoon niet duister genoeg voor me, het greep me niet.

Als tussendoortje heb ik zelf nu de voorkeur voor Dungeontop, die ik veel sfeervoller vind ook en meer opties biedt, maar ik denk niet dat ik die nog heel lang kan spelen (die was snel uitgespeeld). Als Faeria groter wordt via consoles vind ik dat alleen maar goed omdat er dan misschien een superieure variant op komt.

Fate Hunters (2019)

3,5
Erg verslavende deckbuilder, totdat je het uitgespeeld hebt. Ik ben er 25 uur zoet mee geweest. Het spel heeft ruwe kantjes (het loopt vast bij het verslaan van de mercenary, die je wel erbij krijgt) maar heeft op zich een goed systeem. De artwork is wat ruigjes maar onderscheidend en mooi genoeg. Vrij duister ook.

De balans is wat zoek, met name sommige Tarot kaarten (veruit de beste investeringen, zelfs een redraw daarvan is beter dan wat dan ook) zijn broken en andere zijn veel te zwak.

De muziek is best goed maar beperkt tot 1 tune, dat is mager.

Voor circa 5 euri een goeie Steam deal. Ik beveel hem aan voor de liefhebber van dit type spel.

Fell Seal: Arbiter's Mark (2019)

2,0
En...helaas is het een soort Dark Crystal: Age of Resistance Tactics, maar dan nog houteriger. Wat heb ik me verkeken op dit spel! De mooie achtergrondjes kunnen niet verbloemen dat het spel niet mooi afgewerkt is. Zoals me al opviel wijken de portretten best wel af van het uiterlijk van de karakters. Maar voor de gameplay is dit dus ook echt een enorm probleem. Want je kunt niet zien wat je actieve karakter is, anders dan goed precies in het midden van je scherm kijken. Verder zijn de controls lang niet zo soepel als in Disgaea 5. Een verbetering ten opzichte van dat spel is wel dat je kunt bepalen welke kant je karakters opkijken na een actie. Een enorme verslechtering is het niet kunnen draaien van de camera. Dit is meteen in het eerste level al een afgang, als een vijand een steeg in loopt waar je hem niet eens meer kunt zien.

Ik had echt het idee dat ik een afgeraffelde beta versie aan het spelen was. Met meer zorg en aandacht voor gameplay en wat grafische elementen (die portretten van custom huurlingen zijn echt slecht) had dit best een goed spel kunnen worden maar helaas.

Flintstones: The Rescue of Dino & Hoppy, The (1992)

3,5
Dit was toen een erg goed spel (en ik was of ben niet eens fan van Flintstones) maar ik had hem wel snel uitgespeeld. Wat niet heel erg was want ook deze huurde ik gewoon. Nog even teruggekeken en dat basketballen met die dichtklappende peiikaanbekken was een briljante vondst. Natuurlijk waren platformers al lang niet bijzonder meer maar dit was wel een van de beste en mooiste. Een kinderhand was toen snel gevuld zullen sommigen denken maar ik heb er zeker plezier van gehad.

For the Warp (2020)

Alternatieve titel: FTW

3,5
Inmiddels 2 runs gedaan en 2 maal in de ruimte tot gruzelementen verbrijzeld. Ik zal vast nog wel iets verkeerd doen. Ik vind de navigatie door de stelsels erg verwarrend, ik kan me niet goed orienteren op dat grid. Het speelt bij de battles ook wat houterig maar de speelkaarten zijn net interessant genoeg. Leuke soundtrack en retro stijl. Een spelletje om af en toe weer een poging te doen maar niet bijzonder verslavend.

Forgotton Anne (2018)

3,0
Korte review, deze heb ik een jaar of 2 terug geprobeerd. Zeker heel mooi getekend hoor, maar zoals hierboven genoemd...de gameplay is een stuk minder pakkend of verslavend. Hier knapte ik uiteindelijk op af, na laten we zeggen een uur of 5 in het spel, in kleine porties. En het verhaal zal prima zijn...maar ik richt me altijd meer op hoe het speelt en hoe leuk ik dat vind.