menu

Hier kun je zien welke berichten JoppieSaus als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Five Nights at Freddy's (2014)

3,5
Five Nights at Freddy's is een van de grootste horrorgame doorbraken van dit decennium. De game heeft een gemixte indruk op mij geleverd, dus hier wat plus- en minpuntjes

+ Originaliteit. De meeste horrorgames zijn free-roam. Dat betekent, zodra een monster op je afloopt, je snel weg kan rennen. Dit kan niet in de FNaF-games. Je zit in een kleine ruimte vast en hebt alleen maar camera's, lichten en deuren die stroom gebruiken. Je hebt helaas (of gelukkig) maar een vast aantal stroom, waardoor je voorzichtig moet zijn met wat je doet.

+ Atmosfeer. De atmosfeer van deze game is zeer goed. Je voelt erg verlaten en het gevoel dat er iets rondloopt dat naar je zoekt, is erg creepy.

- Eentonigheid. Bij de vijfde nacht heb je het wel gezien. De mechanics van elke nacht veranderen bijna niet. Ik kreeg een glinster van hoop door zesde nacht, maar nee hoor, het is gewoon night 5, maar dan moeilijker. Ik had gehoopt dat er een nieuwe robot achter me aan zou komen, maar helaas.

De eerste fnaf game is niet slecht, maar heeft nog veel verbeterpuntjes.

Five Nights at Freddy's 2 (2014)

3,5
FNaF 2 is voor mij een totaal andere ervaring dan het eerste deel. Het grootste verschil is in de Atmosfeer. Terwijl de eerste game vooral eenzaamheid en echt voor een echt ongemakkelijk en creepy gevoel ging, ging de tweede meer voor chaos. Dit is niet perse slecht, maar neemt wel een beetje het beste aspect van de eerste fnaf game weg.

Angst in deze game wordt vooral gecreëerd door choas en veroorzaakt het gevoel van: wat tf moet ik doen? Het spel verwacht wel een beetje dat je de eerste hebt gespeeld, omdat de mechanics niet erg goed worden uitgelegd. Altans, de oude mechanics.

Oja, de mechanics, was ze bijna vergeten. Er zijn 2 (of eigenlijk 3) nieuwe mechanics.
1. Het masker. Je hebt geen deuren meer in deze game, dus zodra de robots recht voor je staan, moet je snel je Freddy-masker opdoen. Die 5 seconden dat je je masker ophebt terwijl de robots recht voor je staan, zijn de engste seconden van het hele spel.
2. De muziekdoos. Deze moet je opwinden via de camera's om de marionet van je weg te houden. Dit voelt een beetje alsof de creator een reden moest bedenken om op de camera's te kijken, maar omdat de muziekdoos zich op een camera bevind en niet beweegt, vind ik dat de camera's toch te weinig nut hebben. Mijn idee zou zijn dat de muziekdoos (op magische wijze) zich verplaatst door de pizzeria. Dit veroorzaakt de paniek en chaos die de game al probeerde te maken.
(3.) De flashlight is teruggekeerd en beter dan ooit. Hierdoor kun je donkere ruimtes licht maken en foxy op afstand houden.

De eentonigheid speelt nog steeds een rol in dit spel, dus hoger dan een 3,5 wil ik het niet geven.

Tussenstand:
1. Five Nights at Freddy's 2
2. Five Nights at Freddy's

Five Nights at Freddy's 3 (2015)

3,5
Dit was de eerste Fnaf game die ik ooit heb gespeeld. Omdat ik een paar jaar geleden echt niet tegen horrorgames kon, was deze, toen ik hem voor het eerst speelde, supereng. Daardoor ben ik een soort "trauma" opgelopen door deze game. Als ik hem nu speel, heb ik nog steeds dezelfde zweethandjes als toen.

Maar ok, de gameplay:

Dit is vergeleken met de vorige twee games, de uniekste tot nu toe. Er is maar 1 robot die achter je aan zit (vergeleken met de 11 in fnaf 2). Ook zij er geen deuren, is er geen makser en geen flashlight. Alleen maar een camera en een bedieningspaneel. Springtrap (de enige robot), moet je bij je weg zien te houden door een audioclip in een bepaalde ruimte laten afspelen, om hem daarheen te lokken. Maar soms doet de audio of video het niet. Die moet je repareren. Ook kan springtrap door de ventilatieschachten (ook al doet hij dat zelden).

Er zijn ook phantoms. Die zitten je gedurende de nacht in de weg. Sommige slopen je ventilatie, audio of video en anderen zorgen ervoor dat je een gedurende tijd niks kan doen.

Ik heb 1 heel groot probleem met de game: de RNG. Soms heb je een nacht dat alles goed gaat; springtrap blijft braaf op cam 9 zitten, de phantoms zitten je niet in de weg en je haalt de nacht met twee vingers in de neus. En soms sprint springtrap het hele gebouw af, terwijl hij alle audioclips negeert en komen alle phantoms in een keer allemaal op je af.

De minigames zijn wel echt een pluspunt. Het was echt super om alle minigames te glichten om zo weer een deel van het verhaal van de fnaf-games te onthullen. Ik denk dat, zonder deze minigames, ik nooit een fnaf-fan zou zijn geworden.

Five Nights at Freddy's 3 is ver van perfect, maar heeft zo'n grote indruk op mij gemaakt, dat ik het niet lager dan 3,5/5 kan geven.

Tussenstand:
1. Five Nights at Freddy's 3
2. Five Nights at Freddy's 2
3. Five Nights at Freddy's

Minecraft (2009)

5,0
Minecraft is echt een eindeloos spel. Het houdt echt nooit op met uitbreiden. Elke survival is wel anders. De een bouwt een kasteel, de ander een farm.

Weer een ander bouwt liever pvp arena in creative. De ander speelt die mappen liever. Weer een ander googelt met redstone en maakt een 10 bij 10 deur.

Minecraft is een bijna perfecte game, maar dat is al lang genoeg

5*

Pokémon Red (1996)

Alternatieve titel: Pocket Monsters Red

4,0
De originele Pokémon-games: Red and Blue. Hier een paar plus- en minpuntjes over de game

+ Nog steeds goede gameplay. Pokémon is niet veel veranderd in de jaren. Game Freak had al in de eerste games het vangen en vechten met monstertjes geperfectioneerd.
+ Geweldige OST. Zelfs op de dag van vandaag vind ik de soundtrack nog goed. Van de creepy tune van lavender town tot de epische champion theme. Bijna net zo bekend als de eerste mario-games.
+ Moeilijkheidsgraad. Niet te moeilijk, maar ook zeker niet makkelijk.

- De Pokémon waren erg ongebalanceerd. Psychic types waren een must have in je team en bug types waren nutteloos. Ook waren special attack en -defense nog 1 stat ,waardoor Pokémon zoals alakazam en mewtwo veel te goed waren.
- De eerste generatie heeft niet beste Pokémon om het zo te zeggen. Heb je een saaie vis of een ander dier, gooi er een hoorn op. Ook Pokémon zoals jynx zijn gewoon.... vreemd.

De eerste Pokémon games waren niet perfect, maar wel nog steeds super leuk.