menu

Hier kun je zien welke berichten Finidi als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Rakuen (2017)

3,5
Deze game is gemaakt door Laura Shigihara, die sommigen wellicht ook zullen kennen als medeverantwoordelijke voor de soundtrack van To The Moon. Rakuen is, net als To The Moon, een avonturenspel gemaakt in RPG Maker. Dat betekent tilebased bewegen, weinig gameplay: vooral de wereld verkennen en wat simpele puzzels oplossen. Het gaat natuurlijk voornamelijk om het verhaal en de emoties.

Het verhaal is dat je een jongetje speelt, dat om onduidelijke redenen in het ziekenhuis ligt. Het jongetje babbelt met wat medepatiënten, en ontdekt vervolgens samen met z’n moeder een magische wereld met buitenaardse wezens. Daar blijkt van alle patiënten een equivalente creatuur te bestaan. De jongen helpt die creaturen in die alternatieve wereld met verschillende queesten, waardoor hun echte-wereld versie vrede krijgt met diens situatie (familieleden die aan het overlijden zijn, eigen ziektes, etc.).

Het is allemaal erg schattig en lieflijk gedaan, soundtrack incluis. En behoorlijk anime. Wel uitstekend gedaan, mooie art, mooie muziek, mooi verhaal. Het is mij allemaal wat te zoet, maar ik snap prima dat mensen hier hard voor gaan.

3,5/5

Room Two, The (2013)

4,0
Waar ik bij The Room nog niet het gevoel had in de kamer te zijn, is dat bij het tweede deel een stuk beter. Er zijn vaak meerdere plekken in de kamer waar een ‘puzzeldoosje’ of iets equivalents staat, waarbij vooral het manipuleren van een modelschip erg tof was. Typisch een ‘groter en beter’ sequel. Deel 3 staat op ’t lijstje om ooit te checken, hopelijk houden ze de stijgende lijn vol.

4/5

Room, The (2012)

3,5
Eén van de enige games die ik op m’n telefoon gespeeld heb. Ik blijf het raar vinden dat dezelfde game op de PC zoveel duurder is, net als een aantal andere games zoals Gorogoa, maar goed. Ghola heeft de game al prima beschreven, alhoewel ik het niet helemaal eens ben met de notie dat je ook echt in de kamer staat; ’t was vooral alsof ik met het puzzeldoosje bezig was zonder dat de ruimte uitmaakte. Het puzzeldoosje is erg tof, technisch en grafisch, leuk om uit te vogelen.

3,5/5