menu

Hier kun je zien welke berichten Finidi als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Layers of Fear (2016)

Alternatieve titel: Layers of Fear: Legacy

2,5
Allereerst had ik best wat performance issues met deze game, met vaak schokkerige beelden (en dat ligt zéker niet aan mijn computer, want die is gewoon high end). Dat is natuurlijk vrij onvergeeflijk voor een horror game waar je echt in moet zitten.

Vervolgens zijn het ook nogal goedkope trucjes die hier gebruikt worden om je de schrik aan te jagen. Jumpscares vind ik gewoon niet heel boeiend, en daar zit deze game vol mee. Ik ben meer van de gespannen sfeer die games als Alien: Isolation, Bioshock of Dead Space oproepen, en niet van de Amnesia’s in de wereld, waar dit Layers of Fear eerder onder valt.

Het plot was aardig om te volgen, en de manier van vertellen was ook wel tof. Grafisch zit het tof in elkaar en de beelden die duidelijk niet echt zijn, maar alleen in het hoofd van de verteller zitten, zijn tof toegepast. Maar uiteindelijk was het toch teveel van a naar b lopen, wachten op de jumpscare, en dan verder van b naar c voor de volgende jumpscare. En dat verveelt enorm snel. Weinig interactie of puzzels ook verder.

2,5/5