menu

Hier kun je zien welke berichten Finidi als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Lake (2021)

3,5
Ik begon deze game vorige week, aan het begin van mijn twee weken verlof. Puur toevallig blijkt dat ook het uitgangspunt van de game te zijn: de hoofdpersoon gaat er twee weken tussenuit om dan te tijdelijk het werk van haar gepensioneerde vader over te nemen door post te bezorgen. Nou, dan doe ik virtueel mee.

Zoals bovenstaande berichten ook al schetsen, is het een lekker relaxende game, beetje rondrijden in een idyllisch stadje in de VS. Het had me wel een iets te hoog 80s Amerika nostalgie, waarbij het ook uitermate duidelijk was dat dit van niet-Amerikaanse developers was (blijkbaar Nederlands, niet verrassend). En de radio had te weinig songs.

Maar goed, verder prima vermaakt met dit conflictloos rustgevend tussendoortje

Layers of Fear (2016)

Alternatieve titel: Layers of Fear: Legacy

2,5
Allereerst had ik best wat performance issues met deze game, met vaak schokkerige beelden (en dat ligt zéker niet aan mijn computer, want die is gewoon high end). Dat is natuurlijk vrij onvergeeflijk voor een horror game waar je echt in moet zitten.

Vervolgens zijn het ook nogal goedkope trucjes die hier gebruikt worden om je de schrik aan te jagen. Jumpscares vind ik gewoon niet heel boeiend, en daar zit deze game vol mee. Ik ben meer van de gespannen sfeer die games als Alien: Isolation, Bioshock of Dead Space oproepen, en niet van de Amnesia’s in de wereld, waar dit Layers of Fear eerder onder valt.

Het plot was aardig om te volgen, en de manier van vertellen was ook wel tof. Grafisch zit het tof in elkaar en de beelden die duidelijk niet echt zijn, maar alleen in het hoofd van de verteller zitten, zijn tof toegepast. Maar uiteindelijk was het toch teveel van a naar b lopen, wachten op de jumpscare, en dan verder van b naar c voor de volgende jumpscare. En dat verveelt enorm snel. Weinig interactie of puzzels ook verder.

2,5/5