menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van Finidi. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2023, februari 2023, maart 2023, april 2023, mei 2023, juni 2023, juli 2023, augustus 2023, september 2023, oktober 2023, november 2023, december 2023, januari 2024, februari 2024, maart 2024

Batman (2016) 3,5

Alternatieve titel: Batman: The Telltale Series, 28 maart 2020, 20:58 uur

Ah, dit is weer een prima Telltale game. Na het tweede seizoen van The Walking Dead (waarom luistert iedereen naar een dumbass kind, die dan maar als volwassene geschreven wordt?!) en het uitzonderlijk belabberde Game of Thrones (waar de schrijvers duidelijk niet snapten wat Game of Thrones interessant maakt) was ik eigenlijk wel afgehaakt bij Telltale.

Maar goed, voor een paar euro beide Batmans, en met de goede reviews voor vooral deel 2… Dan kan ik het best ‘ns proberen. Wat me wel steeds meer begint te storen aan Batman, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik ook een stel van de stripboeken heb gelezen, is dat het elke keer dezelfde verhalen zijn. Ook hier is het weer het begin van Batman dat centraal staat, en ook hier lijkt het weer hetzelfde rijtje karakters te zijn, met weer dezelfde origine verhalen. Zo spelen Dent en Catwoman grote rollen, en ook Cobblepot, Joker, Zsasz en wat andere karakters komen langs. Maar toch wel met wezenlijke verschillen met andere Batman verhalen, dus da’s tof.

Wat valt er verder te zeggen? Telltale’s engine begint z’n leeftijd toch wel heel erg te tonen. Voor een game die puur om narratief en visuals gaat, zijn de animaties echt bedroevend slecht. Het komt goed uit dat Wayne/Batman altijd wat houterig is, past prima bij de engine. De engine werkt wat mij betreft ook steeds meer beperkend wat betreft wat voor emoties de game op kan roepen.
Ben ik weer aangehaakt bij Telltale? Niet echt. Het hangt nu sterk af van welke franchise ze doen of het interessant genoeg is. Er zijn ook veel meer narratieve games dan toen The Walking Dead seizoen 1 uit kwam, en die zijn vaak ook veel beter dan wat Telltale de laatste jaren heeft uitgebracht. Dus ze moeten wel even wat beter hun best gaan doen.

» details   » naar bericht  » reageer  

Katana Zero (2019) 4,0

28 maart 2020, 20:40 uur

Dit was de eerste game die ik uitgespeeld had dit jaar. Ik heb me er prima mee vermaakt, vooral qua gameplay is het erg sterk. Het verhaal ben ik een stuk minder over te spreken dan de eerdere commentaren hier: de game speelt al erg hetzelfde als Hotline Miami, en dan krijg je ook nog ‘ns een zelfde trippy drugs verhaal… Beetje te derivatief.

Wat wél erg tof is, is hoe de dialogen zijn gedaan. Er is geen voice-acting in deze game, het is allemaal gewoon letters die op het beeld verschijnen. Als iemand iets zegt, heb je vaak in eerste instantie maar één manier om te reageren (op een ongeduldige, onbeleefde manier). Als je echter even wacht, verschijnen er meer opties. En wanneer je iemand onderbreekt, door voor je beurt te praten, dan vallen de letters uit de tekstballon: cool effect. En de karakters reageren ook echt pissig als je ze nooit uit laat spreken. Geslaagd experiment wat mij betreft, beetje in de lijn van Oxenfree. En dat terwijl Katana Zero eigenlijk nauwelijks om de dialogen gaat, maar vooral om de brute gameplay.

Ander pluspuntje wat ik wil benoemen, is dat deze game goed gemaakt is op herspelen: cutscenes zijn over te slaan of in de speedrun mode zelfs automatisch weg. Ook is de hard mode goed met nieuwe enemy posities, maar vooral ook nieuwe soorten tegenstanders: maakt de game totaal anders qua speelstijl. De achievement voor de gouden speedrun heb ik uiteindelijk niet gehaald, dat werd toch wel wat te lastig. Maar wie weet ooit…

» details   » naar bericht  » reageer