menu

Hier kun je zien welke berichten Elohim als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Criminal Girls (2010)

Alternatieve titel: Criminal Girls: Invite Only

4,0
Leuk spel dat door alle negatieve (en enigszins positieve) aandacht niet meer lijkt te zijn dan een minigame. Grotendeels is het een redelijk conventionele RPG met turn-based battles. Die battles zijn op zich interessant omdat jij niet beslist wat de karakters doen, maar welk karakter de eigengekozen handeling uit gaat voeren. Dit zorgt ervoor dat ook veel van de random encounters nog steeds aandacht eisen, in tegenstelling tot veel andere vergelijkbare games.

De karakters volgen allemaal een enigszins typisch anime-stereotype. Naar mate het verhaal vordert, en voornamelijk tegen het einde, worden deze anime-stereotypes tot leven gebracht, met hun eigen problemen, redenen etc. Juist omdat het in het begin heel typisch lijkt, en er de erotische kanten aan zitten, vind ik de toegevoegde diepgang tegen het einde erg goed overkomen. In zekere zin brengt het niet slechts de karakters zelf tot leven, maar het hele stereotype op zich krijgt een diepere achtergrond.

De censuur is overigens zeer minimaal. Een paar wolkjes die niet verdwijnen en inderdaad wat gehijg en gekreun dat er uit is gehaald. Dit heeft verder geen effect op de gameplay.