menu

Hier kun je zien welke berichten brawljeff als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Assassin's Creed: Odyssey (2018)

4,0
Malaka! Wat heb ik moeite moeten doen om door de eerste uren heen te komen, nadat ik net klaar was met het fantastische The Witcher 3. Grote minpunt vond ik gelijk de inspiratieloze missies en de constante onderbrekingen van de mercenaries.

Inmiddels ben ik 50+ uur onderweg en ben ik wat bijgedraaid, want wat is Griekenland hier prachtig. Het verhaal heb ik uitgespeeld en vond ik niet mega interessant, maar Kassandra vind ik een erg leuk personage. Wat eerder al benoemd is, het is nu een soort taak om alle overgebleven missies een voor een af te werken. Aangezienn ik zo dichtbij ben, ga ik nog een poging doen voor de platinum trophy. Toch is dit niet de AC waar ik mee opgegroeid ben.

Astro's Playroom (2020)

4,0
geplaatst:
Vorig weekend is het mij gelukt om een PlayStation 5 te bemachtigen, en daarmee was Astro's Playroom mijn eerste PS5 game. Ik verwachtte natuurlijk dat dit een simpele demo was, maar dat was een beetje kort door de bocht. Dit is een uitstekende platformer die vooral veel aan Super Mario deed denken. Binnen een dag had ik de platinum trofee. Dat zegt iets over het formaat van de game, maar ook zeker iets over het speelplezier.

Detroit: Become Human (2018)

4,0
Een van de betere Decision-making games die ik gespeeld heb. Net als het eerdere Heavy Rain (Beyond heb ik even gemist) had ik hier erg het gevoel dat de keuzes die ik maakte invloed hadden op het verhaal, en dat was ook absoluut zo. Een leuke toevoeging vond ik de flowchart aan het einde van ieder hoofdstuk, waarin je te zien krijgt wat andere spelers gekozen hebben en welke afslagen je nog had kunnen nemen. Het verhaal zelf vond ik weinig verrassend, vooral aangezien ik kort geleden Westworld gezien heb. Het concentratiekamp in Kara's verhaal op het einde maakte wel indruk.

God of War (2018)

4,5
Inmiddels heb ik het verhaal uitgespeeld en ben ik een redelijk eind met alle side quests. Met alleen Chains of Olympus en deel 3 als ervaring, had ik deze game niet heel erg in het vizier. Na alle lovende kritieken was ik wel benieuwd en is dit de eerste game in jaren die ik voor de volledige mep in de winkel kocht.

Allereerst alle lof voor het verhaalelement en de personages van dit deel. Het voelde allemaal veel volwassener aan dan de voorgaande delen, zonder de over the top actie te verliezen. Ik ben groot liefhebber van de Griekse mythes, maar de Noorse mythologie komt in God of War veel beter tot zijn recht.

De gameplay is weer top. Ik heb het eerste kwartier van het soel besteed met het wegsmijten en terug laten keren van mijn bijl. Een tof wapen. Net als het begint te vervelen, geeft de game je halverwege iets waarmee het weer fris is. Als enige minpunt vind ik de eindbazen, die ik toch veel minder spectaculair en veelzijdig vind dan in deel 3.

Monument Valley 2 (2017)

Mooie indie game met vooral hele prettige visuals. Het spel weet met beperkte middelen het verhaal van een moeder en haar kind goed in beeld te brengen. Ik heb het eerste deel niet gespeeld, dus het waren voor mij unieke puzzels. Er mist wat uitdaging en het spel is te kort voor een hoger cijfer.

Nintendo Switch Sports (2022)

2,5
geplaatst:
Nintendo Switch vandaag als verrassing ontvangen. De eerste Wii Sports vond ik wel oké, maar Resorts heb ik veel gespeeld. Met name het zwaardvechten en vliegen was daar erg leuk. De Switch variant heb ik nu 1,5 uur gespeeld en wat gemixte gevoelens. Qua aantal sporten gaan we hier enorm achteruit, want er zijn er nog maar 6 over. Na binnen een kwartier alles een keer gedaan te hebben, voelde het als een kleine deceptie en een veel te dure game.

Gelukkig redt de online modus heel veel. Het speelt lekker vlot, je kunt items verzamelen door extra goed te scoren, en er is weinig ruimte tot elkaar treiteren. Twee sporten schieten er voor mij bovenuit. Allereerst is dat volleybal, wat nog enigszins uitdagend in elkaar zit en dus een spannende match kan opleveren. Het tweede spel is de speciale bowling variant waarbij er verschillende obstakels op de baan liggen. Volgens mij is het niet mogelijk dit online te spelen, maar wie weet. Het feit dat je samen online kunt is ook erg prettig.

Voetbal heb ik nog helemaal niet kunnen spelen, omdat ik niet genoeg controllers had voor het gezelschap. Al met al een overprized game, maar er is wel ruimte voor hopelijk wat gratis dlc.

Rocket Power: Beach Bandits (2002)

3,5
Deze was ik alweer vergeten, maar dit was een verrassend leuke game destijds. Mooie open wereld, kleurrijk, en de mogelijkheid om als verschillende personages te spelen.

Spider-Man (2018)

Alternatieve titel: Spider-Man: Remastered

4,0
Vandaag het verhaal uitgespeeld. Wat een enorm goed spel! Vooral de soepele gameplay is iets waar ik erg over te spreken ben. De combat is vrijwel gelijk aan Batman Arkham, maar dan net iets eenvoudiger. Het webslingeren is een leuke manier om je door de stad te verplaatsen. Het verhaal is goed, maar de villains kwamen soms echt uit het niets. Groot minpunt van deze game is dat de missies erg in herhaling vallen. Ik ga nu beginnen aan benodigdheden voor de platinum trophy, maar dat vereist vooral veel van hetzelfde doen.

Super Mario Galaxy (2007)

5,0
Na zo'n 12/13 jaar heb ik deze moderne klassieker weer eens herspeeld op de Switch. In mijn ogen was deze game altijd veel minder sterk dan het vervolg. Boy was I wrong! Ik heb mijn cijfer met maar liefst een heel punt verhoogd.

De game is onzettend goed en vooral vernieuwend. Er zitten zoveel unieke gameplay elementen in en het speeld gewoon heerlijk weg. De muziek van de Galaxy reeks is subliem, de nieuwe personages (Rosalina, Captain Toad, Queen Bee) zijn blijvertjes en dit is een van de meest uitdagende delen van de 3D Mario's. Enige minpunt vind ik de motion sensor uitdagingen. Op de Switch is het beter, maar het had voor mij weggelaten mogen worden.

Trivial Pursuit Live! (2015)

2,5
Best een vermakelijk spel met leuke vragen, maar kwalitatief een drama. Spuuglelijke personages, een matige voice-over en veel haperingen tijdens het spelen. Fijn dat ik na behoorlijk wat keren spelen nog geen enkele keer dezelfde vraag voorbij heb zien komen.

Witcher 3: Wild Hunt, The (2015)

5,0
Vorige week de main quest van The Witcher 3 uitgespeeld, maar er is nog zoveel meer te beleven. Dit is mijn eerste Witcher game en ik ben de laatste jaren zelden zo onder de indruk van een game geweest als deze. Alle 'best game of the decade' opmerkingen zijn wat mij betreft geheel terecht. Normaal gesproken ben ik 70+ uur durende main quests vrij snel zat, zoals bij Assassin's Creed en Pokemon, maar hier totaal niet. Iedere questen ieder personage is boeiend. De wereld is groot, maar levendig. In de maanden dat ik dit speel ben ik erg onder de indruk geraakt van de wereld van The Witcher. Inmiddels ook de serie gezien en het eerste boek uitgelezen. Nu op weg naar de DLC's en side quests van TW3, om vervolgens met TW2 te gaan starten.