menu

Hier kun je zien welke berichten JacL als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

FIFA 20 (2019)

2,5
Voorlopig geen fifa meer voor mij. Slechtste fifa sinds jaren. Er wordt meer aandacht besteed aan hoe zoveel mogelijk pakjes kunnen worden verkocht, dan de game daadwerkelijk leuk maken. Career mode zag ik weinig vooruitgang in.

Voorlopig weer even PES. Ik heb ze helaas beiden gekocht...

Life is Strange (2015)

Alternatieve titel: Life is Strange: Remastered

2,5
Overgewaardeerde game waar maar geen eind aan lijkt te komen. Heeft het niveau van een b serie gericht op tienermeisjes alleen dan niet met b acteurs, maar met slechte lipsync van hele lelijke poppetjes die lijken te zijn weggelopen uit een simsgame.

Het begin was nog best veelbelovend, maar echt iets bijzonders wordt er niet gedaan met het tijdreizen en steeds meer lijken de keuzes een illusie te zijn net als bij de Teltalle games. Het verhaal en de personages zijn ook best oké, maar
het lijkt wel alsof ze materiaal hadden voor 2 of 3 episodes, maar ze het geforceerd hebben zitten rekken voor het verkopen van meerdere episodes. Veel momenten zijn zinloos en helemaal frustrerend zijn de momenten dat je ingrediënten of flesjes moet gaan zoeken. Dat hadden ze helemaal eruit mogen laten.

Ik begrijp wel dat mensen dit soort games goed vinden, zeker als je wat van de minder uitdagende verhalende games houdt, maar er wordt hier met 4,5 en 5 gestrooid alsof we te maken hebben met een van de grootste games ooit.

Mutant Year Zero: Road to Eden (2018)

4,0
Staat ook op de gamepass al een tijdje. Sterke game, doet prima wat die moet doen. Ziet er leuk uit, soort van open wereld Xcom. Voor mij is Xcom beter, maar deze game mag er zeker zijn.

Verhaal interesseerde mij niet zoveel, maar er zit zeker genoeg uitdaging in. Lekker steeds opnieuw proberen totdat je een goede tactiek hebt gevonden om het gevecht te winnen. Ik heb de optionele gebieden moeten doen, omdat ik vaak vastliep omdat ik niet krachtig genoeg was. De open wereld is dan wel weer een pluspunt tov van Xcom, die wat lineairder is.

Leuk vosje, stoer varkentje en grappig eendje. Overige 2 personages zijn wat minder uitgesproken. Had nog wel een haaimannetje bijgemogen. Vijanden hadden ook wel wat meer gevarieerder mogen zijn.

Gewoon direct spelen als je Xcom leuk vindt zoals ik. Stiekem een van de beste games van 2018.

Outer Worlds, The (2019)

Alternatieve titel: The Outer Worlds: Spacer's Choice Edition

3,0
Moeilijk om je in te leven in de personages, omdat ze vaak een kort pittig blauwgekleurd kapsel hebben, maar dat spreekt wellicht een andere doelgroep juist wel aan. Ik kreeg een beetje het idee dat het de vrouwelijke Fallout is, met een ellenlange missie waarin je een lesbische date moet voorbereiden. Ik noem het gewoon een ordinaire fetch quest. Grote ergernis waren de laadtijden als je reisde van planeet, naar schip, naar planeet en weer terug. En ik deed veel fasttravellen, want de wereld heb je snel gezien.

Het spel doet niks slecht, maar ook niks bijzonder.
De diverse keuzes maken het spel goed. Verhaal is redelijk. Eindbaasgevecht is slecht ontworpen, omdat je je personage helemaal moet hebben uitgebouwd in één discipline.

Ik had wellicht teveel op New Vegas gehoopt, aangezien het dezelfde makers zijn. Maar dat is wellicht te hardcore tegenwoordig, aangezien RPG’s steeds meer shooters worden. Of was het nou andersom?

Red Dead Redemption II (2018)

Alternatieve titel: Red Dead Redemption 2

5,0
Wat een geweldige en unieke game. Ik speel dit heel anders dan andere games. Progressie maakt me niet veel uit, maar het draait om de beleving. Rustig door de wereld struinen en dan belanden in je eigen avontuur kan net zo indrukwekkend, zo niet indrukwekkender, zijn als een missie. Heerlijk luisteren naar de goedgeschreven gesprekken tussen 2 npc’s vind ik vaker leuker dan een willekeurige hoofdmissie in een andere game.

Ook het verhaal steekt erg volwassen in elkaar. De hoofdpersoon gaat langzaam anders kijken naar het leven o.a. door een impactvolle gebeurtenis. Vele thema’s komen aan bod zoals vriendschap, familie, gezondheid, reflectie en uiteraard redemptie.

Ik merk dat een aantal mensen moeite heeft met deze game, maar ik denk dat dat ook komt door de instelling waarmee mensen deze game gaan spelen. Het draait niet om geld, betere statistieken of nieuwe geweren, maar om emotie en jezelf verliezen in de prachtige wereld. Je moet dit op je gemak beleven en niet denken aan andere games die je nog wilt spelen.

Als ik vergelijking moet maken met film dan is dit geen Fast & the Furious of Transformers, maar Deadwood of The Wire. Geen hoog tempo en van missie naar missie sprinten, maar jezelf verliezen in een indrukwekkende wereld.

Tom Clancy's Ghost Recon: Breakpoint (2019)

Alternatieve titel: Ghost Recon: Breakpoint

1,5
Voor 30 euro gekocht, maar zelfs gratis is die het niet waard. Ik wil mensen ervoor behouden dat ze dezelfde fout maken als ik.

Op vrijwel elk punt een achteruitgang tov zijn voorganger. Een of andere hippiegrot met hoestende npc’s, waar allerlei andere spelers rondlopen is het ergste wat ik ooit heb gezien in een Ghost Recon game. Ik wil gewoon tactisch knallen met keiharde soldaten ipv slecht geschreven gesprekken voeren met allerlei Silicon Valley achtige figuren.