menu

Hier kun je zien welke berichten Realistic Gamer als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Beyond: Two Souls (2013)

4,5
-------------
REVIEW:
-------------

Beyond: Two Souls

Reden voor de aanschaf:
Dat ik binnen een dag, binnen een klap Quantic Dream volledig in vertrouwen nam, was de dag waarop ik voor het eerst Heavy Rain uitspeelde. Ik wist zeker dat als Quantic Dream een nieuwe game zou maken, dat die game dan ook weer die spannende en donkere sfeer bij zich zou gaan dragen, en dat niet alleen! Ze zouden dan ook weer zeker een nieuwe prachtige psychologische thriller neerzetten op de markt. Dit heeft allemaal wel wat meer weg van een film dan een game, maar toch is dit een van de meest unieke ervaringen voor gamen vind ik.

Het verhaal:
Het verhaal van deze game is op zich erg uniek en bijzonder te noemen. Het is iets dat niet echt voor het oprapen ligt. Ik had er ook deze keer weer veel interesse en aandacht voor en ik had er ook deze keer weer erg van genoten. David Cage zou eigenlijk gewoon een filmregisseur moeten worden! In de verhaallijn is het fijn dat je af en toe wat afwisseling heb van Jodie, en dan bedoel ik daarmee dat je bijvoorbeeld weer een stukje heb waar ze een klein meisje was, en dat je dan daarna weer een stukje heb over dat ze een puber was, en dan daarna weer een stukje heb over dat ze thuis was, enzovoort. Ik vind dit dan ook erg typisch Quantic Dream en het heeft dan ook allemaal wel weer wat weg van zijn voorganger
Heavy Rain.

Graphics en vormgeving:
Beyond: Two Souls heeft net als zijn voorganger Heavy Rain ook weer die prachtige graphics met een mooie en perfecte uitstraling. Je kunt zowel alle mooie woorden er voor opnoemen, maar deze game is zo perfect en gedetailleerd afgewerkt, dat ik er eigenlijk gewoonweg helemaal geen woorden meer voor over heb. Want binnen die drie jaar tijd en dan z'n game als deze neerzetten, vind ik erg knap werk, vanuit Parijs! Ik heb nergens geen een foutje, bug, glitch of wat dan ook kunnen ontdekken. Eigenlijk ziet deze game er meer dan perfect uit! Deze game kent dus echter geen fouten, tenminste, ik heb er tot nu toe zelf geen ontdekt.

Gameplay:
In het begin vond ik Aiden een beetje lastig te besturen. Je bestuurt meer een rondzwevende camera dan een persoon wat dus eigenlijk direct anders aanvoelt. Later raakte ik me er meer aan gewend, dus dat is op zich nog prima in vergelijkbaar met Jodie. De situatie met Jodie ligt soms niet naar wens. Als ik ergens heen loop en de camera staat ineens in de tegenovergestelde richting, loopt Jodie ineens terug. Dat is soms een beetje vervelend, maar een groot minpunt is dat dan ook weer niet, want je herstelt dit door eerst door te lopen en dan Jodie naar je toe te laten lopen. Dat is dus een soms wat vervelende situatie dat Jodie soms niet heen gaat naar jouw doelpunt, maar ook daar aan moet je kunnen wennen, dus dit valt dan ook niet onder een groot minpuntje. Dus dit wil zeggen dat deze kleine minpuntjes niet af gaan van het cijfer.

De game zelf:
Zoals ik al eerder verteld had is deze game gedetailleerd en perfect afgewerkt. Quantic Dream heeft van deze psychologische thriller meer een game ervan willen maken dan dat het meer lijkt op een film, en dan bedoel ik daar mee dat er zich in deze game wat meer actie en een beetje stealth afspeelt wat dus meer trekt naar een game. Bij 'De Missie' hoopte ik dat er eindelijk net zoals bij een normale shooter een gevecht word gehouden, maar het was meer vechten dan richten, schieten, wapen munitie verzamelen... ach, iedereen ken dit het vast wel. Jammer genoeg was dit dus niet het geval. De game kent vele goede sferen en mooie locaties met een uitstekende ervaring. Ook dat is iets wat je vaker terug vind in de voorganger van Quantic Dream, namelijk: Heavy Rain. Ik had de game zelf een paar degen geleden voor het eerst uitgespeeld.

De muziek:
De goede componist van Heavy Rain is onlangs jammer en spijtig genoeg overleden. Ik vind het erg respectvol dat Quantic Dream deze man een eer had gegeven aan het einde van deze game. Ook van de twee andere nabestaanden gaf Quantic Dream een eer aan het einde van deze game. Dat vind ik erg respectvol en mooi gedaan van Quantic Dream. Mijn complimenten en medeleven daar voor! Maar uhh… Had ik het over de muziek? Het ging over de componist, maargoed. De muziek in deze game vond ik dan ook weer net zoals bij zijn voorganger Heavay Rain weer prachtig te noemen. Gelukkig heeft Quantic Dream een net z'n goede componist gevonden als Normand Corbeil om deze componist te vervangen. Ook deze componist heeft net zoals Normand Corbeil prachtige en unieke muziek in deze game weten neer te zetten!

Kortom:
Een wel zeer geslaagde game die qua alles veel weg heeft van Heavy Rain. Het is een typische en echte Quantic Dream game. Deze game is een echte aanrader voor iedereen!!! Deze game scoort van mij een:

Dubbele 5.0 *****

Grand Theft Auto V (2013)

Alternatieve titel: GTA V

4,0
REVIEW:
---------------------------
Grand Theft Auto V
---------------------------

Voor een grote game als deze waar ik lang naar uit keek, een grote review, maar...
Nico Bellic's American Dream Was Better...

De eerste verschijning:
De allereerste verschijning van deze game was in 2011. Ik volg al sinds 2010 de site RockstarGames.com en in 2011 verscheen ineens het logo op de site. Ik sprong toen een gat in de lucht en wilde er meer over te weten komen. Elke dag volgde ik op verschillende sites informatie over deze game. Als er een screenshot was vrijgegeven, was ik zeker de eerste die m' zag! Later volgde er trailers waar mijn mond steeds meer van openviel. Wat zag de game er toch geweldig uit! Ik werd maar steeds nieuwsgieriger naar de game en kon niet wachten om hem te gaan halen en daarna te gaan spelen!

Het verhaal van de Storyline:
Uiteindelijk was het dan zo ver! Ik had gekozen voor de Special Edition. Eenmaal begonnen, begon ik bij 'Prologue'. Iets wat ik wel vaker ben tegengekomen bij de games van Rockstar Games. Denk dan aan bijvoorbeeld de Max Payne serie, waar deze tittel automatisch bij inbegrepen zit. Typisch Rockstar Games dus. In vergelijking met GTA IV ging dit vijfde deel van de serie wat mij betreft al die eerste 5 minuten veel te vlot! Er werd niet begonnen met een goede soundtrack inclusief cutescene, of het besturen van een auto en het omgaan met een telefoon, of het introduceren van alle drie de hoofdpersonen, (Micheal, Franklin en Trevor) nee... Er werd direct begonnen met een overval waar ik niets van af wist. Dat vond ik dan wel een beetje jammer. Dat had dan wel een beetje ordelijker en netter gekund.

Over het algemeen vond ik de storyline naar eigen zeggen een beetje flauw voor een GTA game. Toen ik de laatste missie uitspeelde en de credits over mijn mooie beeldscherm heen gingen had ik zoiets van ''... En dat was het dan? Okè. Er zaten mooie missies tussen en het was veel uitgebreider.'' De verhaallijn vond ik ook wel een beetje kort. Dat had wel ietsje langer mogen duren met een spectaculairder einde. Meer kon ik er echter niet van maken. Sorry.

Het switchen en de drie hoofdpersonen:
Het kruipen in de huid van alle drie de hoofdpersonen ging ook niet al te vlekkeloos in vergelijking met GTA IV. Nico Bellic had wat dat betreft bij de eerste paar seconden al een verhaal, en bij deze game is het allemaal wat lollig, goed en wel. Je krijgt er dan ook niet echt een diepgaand en warm gevoel bij. Persoonlijk vond ik de beste qua storyline en omgeving Franklin als beste uit de kast komen. Trevor vond ik wel erg humoristisch te noemen en Micheal was een beetje de mix tussen die twee. Een beetje humor en een beetje actie. Het switchen vond ik eigenlijk niet zo prettig en dat kwam mede doordat je je eigen moet kunnen verdiepen in èèn persoon en niet in drie verschillende personen met een andere sfeer en persoonlijkheid. Hierdoor ontstaat dus een twist met verschillende sferen, persoonlijkheden en verhalen.

Gameplay:
*Zucht* ... Oh, wat had ik me toch rot geërgd aan de gameplay... Het was veel te snel en veel te direct. Ik moest erg wennen aan de nieuwe GTA besturing die ik absoluut niet gewend was in vergelijke met de erg realistische gameplay van GTA IV. Ik kon er zo slecht mee overweg, dat ik bijna net op het randje de game wou afschaffen! Maar ik dacht ''Er moet toch een andere manier zijn!'' Het besturen van een auto ging beter door kleine tikjes te geven aan je R3 knop, in plaats van wat ik dus bij GTA IV deed en dat was dat ik de R3 knop wat langer links of rechts hield. Daarbij als er een scherpe bocht kwam, deed ik wat afremmen om de bocht beter te kunnen nemen door te slippen. Conclusie is dus dat de stuurbekrachtiging bij deze game kei licht is en die van GTA IV erg zwaar is. Ik had er lang aan moeten wennen maar het was me toch gelukt en dat gelde ook voor lopen. Ik had al trofeeën van deze game gekregen, dus de game afschaffen en weg doen was niet echt een optie. Nee. Ik zette toch door!

Graphics en vormgeving:
Potjandorie toch! Wat heeft Rockstar Games weer hard gewerkt en uiterst prachtig werk geleverd qua graphics en vormgeving. Iedereen weet net zo goed als ik dat deze game er op de puntjes goed uitziet! Hier valt dus dan ook eigenlijk absoluut helemaal niets geen negativiteit over te melden. Het is groot en het voordeel van deze game is dat je niet al te vaak op dezelfde plaatsen komt wat dus wel een klein nadeel was aan zijn voorganger. De landschappen, boerderijen, auto's, personages, wilde dieren, w.c's, enzovoort. Werkelijk alles is tot op de bodem uitgewerkt! Prachtig gedaan! Dit kan ik alleen maar aanmoedigen. Maar toch zijn we dit wel allemaal gewend van Rockstar games. Dit hebben we trouwens ook wel veelal te danken aan de ondersteuning van Rockstar San Diego aan Rockstar North. Dit valt dan ook wel snel terug te zien aan de gameplay die veel lijkt op die van Red Dead Redemtion en het autorijden van L.A Noire. Ze hadden echt flink samengewerkt! Mijn complimenten voor deze goede samenwerking waar ik eigenlijk niet echt een voorstander van was.

Muziek:
Tijdens het laden van de game, hoor je meestal bij een GTA game een lekkere goeie soundtrack. Helaas vond ik dat ook bij dit vijfde deel dat niet het geval. Ik had een soundtrack verwacht die net zo klonk als die van GTA SanAndreas of GTA IV maar ook dit blijkt helaas niet het geval te zijn. Persoonlijk vind ik de soundtrack van dit vijfde deel een beetje saai met een saai ritme. Voor z'n grote stoere game als deze mocht de soundtrack wat meer hip hop achtig zijn met een goeie bas, in plaats van langzaam en rustig.

De radiozenders waren daarentegen wel veel beter dan in het vorige deel. Veel beter zelfs. Ik had twee echte favoriete nummers en dat waren: Kenny Loggins - I'm Free en Wham! - Everything She Whants. Daarnaast zaten er ook gewoon heel veel andere leuke nummers tussen. Het was in ieder geval beter dan in GTA IV en absoluut een genot om naar te luisteren. Zeker als je een harman/kardon installatie heb.

Ook tijdens een missie was er wel eens muziek op de achtergrond. Het klonk wel een beetje Max Payne 3 achtig. Soms lijkt het wel alsof Max Payne 3 een testje was voor deze game net zoals GTA Vice City voor GTA SanAndres was.

Multiplayer:
Ik speel bijna nooit multiplayer (uitgezonderd de Uncharted serie en GTA IV) en ben ook maar z'n twee keer online geweest bij deze game. het gaat nu niet meer effe via je telefoon, nee, je moet nu eerst naar het hoofdmenu en vervolgens lang wachten. Dan kun je niet kiezen, nee, je moet eerst je eigen familie maken (wat nergens op slaat) en je word vervolgens in een korte verhaallijn gestopt in plaats van dat je meteen kunt kiezen wat je wilt doen.

Uiteindelijk ben je vrij en je kunt doen wat je wilt. het spijt me zeer dat ik dit zo moet zeggen, maar ik moet eerlijk blijven en vond ook de multiplayer beter in GTA IV.

Tot Slot:
De game kent dus ook wel zijn nadelen, maar daarentegen zijn er ook weer veel voordelen! De wereld waarin je leeft is erg realistisch opgebouwd. Je komt niet vaak op dezelfde plekken en er zijn vele activiteiten naast je missies (waar ik eigenlijk niet veel om gaf) en nog vele andere opties. De wereld waarin je leeft is buitengewoon goed afgewerkt, maar de storyline, de personages en de soundtrack was wat minder goed en had veel beter kunnen zijn.

Cijfer:
Het verhaal van de storyline, de personages, de soundtrack en de lengte van de storyline zijn grote minpunten, maar vanwege de moeite die de Rockstar game studio's er voor gedaan hebben en omdat alles er zo perfect gedetailleerd er uit ziet, komt deze game net niet uit op een 3,5 maar toch wel op een:

4.0 ****

Last of Us, The (2013)

4,5
REVIEUW:
---------------------
The Last of Us
____________

Getwijfeld:
Toen ik deze game voor het eerst zag in 2012 was ik er niet echt overtuigd van. Ik dacht: ''Ow, nee! Naughty Dog, wat doe je nu? Dit is zeer onrealistisch en heeft helemaal geen sterk verhaal!'' Totdat de tweede trailer er van uit kwam. Ik werd ietsje meer overtuigd over de game en begon te zoeken naar wat het verhaal precies was.

Het scheen dat het helemaal niet alleen maar een zombie-game bleek te zijn! Integendeel! Het had een reden waarom die zombie's daar rond liepen! Het ging om een zogenaamde 'Bacterie' of een 'Infectie' dat invloed had op de mensen. Joel en Ellie moesten dus samen zien te overleven en een tegengif zien te vinden. Het had dus wel allemaal een reden en de game had dus wel een realistisch en een beetje n' sterk verhaal. Omdat ik de Crash Bandicoot (PS-One) en de Uncharted serie had van Naughty Dog en die mij zeer goed bevielen en omdat ik vertrouwen heb in Naughty Dog, nam ik naast het goede verhaal dat er bij zat, de game toch geheel in zijn vertrouwen!

Lang Gewacht en Als Eerste Gekocht!:
Hierna was ik dus verkocht en had ik veel hoop op de game! Ik was daarna ook eigenlijk best wel nieuwsgierig geworden naar de game! Van 2012 tot 14 Juni 2013 had ik op de game zitten te wachten. Ik volgde ook elke dag het nieuws op de site zelf van Naughty Dog maar veel nieuws kwam er niet. Uiteindelijk op de eerste dag dat hij te koop was, op zijn releasedag, was Ik de allereerste die hem kocht in de winkel! Ik ging gelijk kijken maar hij stond er niet tussen... Shit! Maar toen zag ik een vrouw die bezig was met vakken vullen en ik vroeg meteen aan haar of ze The last of Us had en die had ze! helemaal onder in de doos zat hij! Gloednieuw kwam hij tevoorschijn! 'Hell, Yes!!!' dacht ik meteen.
Ik ging gelijk afrekenen en daarna naar huis om natuurlijk te gaan... GAMEN!!!

Gameplay, Graphics en Vromgeving:
Ik zag meteen vooruitgang. Je kunt nu goed zien dat we de overstap gaan maken naar de nieuwe generatie games en consoles. Het zijn weer eens prachtige graphics die Naughty Dog weer eens goed heb laten zien. De gameplay was wel even wennen maar later vond ik het stiekem wel de beste gameplay die je maar kunt hebben. Er waren zeer zelden momenten waar ik met mijn mond open zat, maar ik had in iedergeval wel zo gezeten voor deze game! Er waren toch best wel eens van die mooie en prachtige momenten in deze game wat ik niet verwacht had! Er zat ook zoveel emotie in deze game wat ik ook niet verwacht had. Want in vergelijke met de Uncharted serie was er meer humor dan dat het emotionele momenten waren. En dat is erg realistisch geworden! De momenten zijn serieus en emotioneel wat de game erg mooi maakte. Ik hou erg veel van een spannende en donkere sfeer net zoals de Max Payne serie dat heeft waar ik dol op ben en dat heeft deze game ook! Vooral op het einde in het ziekenhuis vond ik het wel erg spannend. De game zelf was ook wel erg spannend te noemen, iets wat ik voor het laatst ben tegen gekomen in 2010 met Heavy Rain, zo spannend! De game duurde best wel lang waar ik op gehoopt had. Bij mij gaat er altijd een minpuntje er van af als de game te kort is, maar dat is gelukkig zeker niet het geval. Zoals ik al eerder had geschreven: Naughty Dog heeft veel vooruitgang geboekt!

De Minpuntje's van De Game:
Wat ik alleen een minpunt vind aan deze game is dat hij niet helemaal 100% 'Perfect' is afgewerkt wat mij erg tegenviel van Naughty Dog. Ik heb het over: Planten die door mijn armen heen gaan, dat als ik iemand wou neersteken dat het driehoekje soms niet tevoorschijn kwam en dat geld ook voor als ik Ellie ergens een zetje moest geven, want dan kwam ze niet gelijk naar me toe, dat ik soms een stukje door een steen heen kan kijken als ik mijn camera er dicht op draait of dat ik dwars door een stuk zeil kan gaan als ik mijn camera beweeg. Wat ik ook een klein minpuntje vind is dat de game een abrupt einde heeft. Een einde zonder horizon, humor of liefde, etc. het gesprek houdt in een keer op. Dit vind ik n' beetje jammer van z'n einde voor z'n mooie en grote game als deze. Alsof ze er geen moeite voor wilde doen.

Wel Respect!:
Misschien komen deze minpuntjes er wel op neer dat de andere helft van de game studio bezig was met Uncharted 3 op dat moment, want anders had deze game wel de gegarandeerde 100% 'Perfectie' gehad.

Maar ze hebben hard gewerkt aan de game wat je goed kunt zien en ze hebben ook nog eens dubbel werk moeten leveren door Uncharted 3 ook maar eens erbij te produceren in die tijd.

Thank You Naughty Dog! THANKS!
Ik heb m' gisteren voor het eerst uitgespeeld en ik kan het niet vaak genoeg zeggen,
maar ze hebben zeker vooruitgang geboekt!

Eindcijfer:
Ondanks dat deze game helaas net niet de 100% 'Perfectie' heeft gehaald, gaat er daardoor toch een klein halfje er van af, dus komt deze game uit op een:


Overlevende 4.5
-------------------------------


__________________________________________________________________________________

Max Payne (2001)

4,5
raymondomoes16 schreef:
Eerste en beste deel
Vond dit vroeger echt een TOP spel (nu nog) nu opnieuw weer uitgespeeld voor de 6e x
Maar blijft zo nice
Veel beter dan deel 2
Binnenkort maar eens deel 3 halen kijken hoe die is

Een van de beste spellen als het aan mij ligt

Deel 3 moet je zeker halen! Die mag je echt niet missen!
Mijn mening en beoordeling kun je daar eventueel bezichtigen op deze site bij Max Payne 3.

Review:

Lang Gezocht:
Ik ben een verzamelaar in Rockstar-Games spellen, dus bij de meeste spellen vanaf het jaartal 2000 (Op de Manhunt serie na dan) wil ik dolgraag hebben! Dit is de laatste game die ik kocht voor in mijn collectie. Maar ik zocht lang, want ik wilde hem gloednieuw hebben, maar dat is geluk hebben voor een spel uit 2001. (De originele versie en GÈÈN Platinum versie!). Ik liep op een rommelmarkt in de plaats Tessenderlo en zocht tot dat ik hem had. Rijen met PS2 kaften die in bakken zaten en ik allemaal ben af gegaan en eentje zat zelfs nog gewoon in doorzichtig folie! Gloednieuw, nooit gebruikt geweest, voor maar vijf euro en ja hoor... Ik had m' gevonden! Max Payne. De originele, en GÈÈN Platinum versie.
Direct gekocht en toen ik thuis kwam ging ik ook deze game direct spelen!

Toch Gekocht:
Omdat de gameplay van Max Payne 2 bar slecht was en bijna niet te spelen was, was ik niet al te enthousiast over deze game. Maar ik wil wel mijn collectie compleet hebben en deze game ook nog een kans geven. En dat was goed gelukt!

Gameplay:
Ik vond het erg fijn dat er een Tutorial was waar ik even goed kon leren omgaan met de gameplay.
Dit heeft goed geholpen en ik kreeg de gameplay van deze game ook goed onder de knie!

Later in de game zelf word het soms hier en daar wat aan de irritante kant en daarmee bedoel ik dat je 'TE' snel game-over gaat. Soms krijg je zelfs niet de kans om iemand proberen neer te schieten. Ook springen of over een balk heen lopen gaat niet lekker soepel. Dat had allemaal wat beter gekund. De game lijkt soms meer gefocust op je toetsenbord van je computer in plaats van dat hij rekening houdt met een PS2 controller. Je ligt zo van je balk af en donder als het ware snel naar beneden. Toevallig moet je wel eens een half level over een smal pad lopen wat erg irritant en frustrerend is. Rockstar Toronto (Toen der tijd het nieuwe Rockstar Canada) had net iets beter moeten porten naar de PS2.

Verhaal, Sfeer, en Vormgeving:
De gehele game is zèèr diepgaand en sterk. Er hangt een aparte en donkere sfeer rond. Soms zelfs een klein beetje eng. Zeker voor die tijd een zeer mooie en diepgaande game! Ook het verhaal doet tenslotte iets met je. De sneeuw is er ook heel mooi in verwerkt. Het is ook allemaal prachtig verteld.

Gebouwen, gangen, paden, kantoren, een restaurant dat in vlammen gaat... Het is een spannende en mooie game. Alsof je een acteur bestuurt! Werkelijk alles is eigenlijk wel mooi vormgegeven en gemaakt. Overal kom je! Thuis, in een hallucinatie, door de straten, bij een haven, bij magazijnen,
bij een mega groot kantoor gebouw, bij een autogarage, bij een staal fabriek... Ik kan er gewoonweg geen genoeg van krijgen! Werkelijk 'ALLES' bevind zich in deze game. Je kunt het je zo gek niet bedenken. Deze game is werkelijk helemaal 'COMPLEET'! Een game waar veel moeite voor gedaan is.

Kortom:
Het is een zeer goed afgewerkte, diepgaande, mooie en complete game, maar de gameplay was soms niet erg fijn te noemen waardoor de game een klein min puntje van me krijgt. Ook voeg ik bij dit kleine min puntje de muziek toe, want die kon ook wel toen der tijd wat moderner zijn. Maar de muziek is ook weer niet heel slecht te noemen. Zeer bijpassende en goede muziek hoor! Want zo erg is dat ook weer niet. Maar ik zeg wel dat het toen der tijd gewoon wel wat beter gekund had.

Dit alles bij elkaar met twee hele kleine minpuntjes die ik zie als een half minpuntje voor deze goede game, komt deze game net niet in aanmerking voor een 5.0, Maar zeer zeker wel voor een

PIJNVOLLE 4.5.

Max Payne 2: The Fall of Max Payne (2003)

4,5
REVIEW: Max Payne 2: The Fall of Max Payne
---------------------------------------------------------------
Als ik echt eerlijk moet zijn vond ik over het algemeen Max Payne (2001) Beter dan deze.

Reden tot aanschaf:
Misschien valt het je al een beetje op vanwege mijn avatar dat het logo is van Rockstar Games, maar ik ben een beetje fan geworden en een verzamelaar van alle Rockstar Games spellen, (behalve voor het jaartal 2001 en de Manhunt serie na dan) dus wilde ik ook naast Max Payne (2001) ook het tweede deel hebben, (even voor de duidelijkheid) zoals ik al: Max Payne 2: The Fall of Max Payne.

De Sfeer:
De sfeer is een beetje hetzelfde gebleven. Het is een heerlijk, donker en hard sfeertje net als bij Max Payne (2001) Maar net iets minder. Het is allemaal een beetje iets te eentonig en ik miste gewoon dat echte Max Payne sfeertje. Daar mee bedoel ik bijvoorbeeld, het koudbloedig en harde sfeertje,
de sneeuw, meer filmisch, betere vijanden, minder humor.

(De humor is leuk, vooral met die mascotte, maar hoort niet in de Max Payne franchise thuis).

Checkpoints:
Dat je zelf checkpoints kan maken is misschien wel handig, maar dat hoort gewoon op de een of andere manier niet thuis in een game voor de PS2/Xbox. Dat komt in mijn ogen een beetje onprofessioneel over en daar mee maak je het jezelf 'te' gemakkelijk, vind ik. Daarbij, dat hoort meer thuis bij de pc vind ik, alsof ze er geen moeite daar voor wilde doen om het een beetje moeilijker voor jezelf te maken, want ik hou wel een beetje van een moeilijke uitdaging.

De Laatste Vijand:
Ik vond het laatste level om tegen de laatste vijand boven op die glazen koepel te vechten een beetje tegenvallen voor een grote en lange game zoals deze. Het is te simpel. Het had wat spannender, mooier en deze game verdiende ook gewoon een veel betere vijand om op het laatste moment tegen te vechten. Dat vond ik een beetje tegenvallen, maar ook heel erg slecht was het ook weer niet, want dat zeg niet. Het is wel voldoende maar het had gewoon wat beter, mooier en wat spannender gekund voor een tweede deel van Max Payne.

De Muziek
De Muziek vond ik een beetje aan de vreemde kant. Als je Mona was kreeg je af en toe van die arabisch achtige muziek wat niet op zijn plaats hoort in deze game. Tijdens het schieten had er ook wel wat goede muziek er bij gemogen, iets wat je misschien meer in actie films hoort en zo. De muziek klinkt goed maar staat in deze game een beetje op de verkeerde plaats. Als ik het goed zeg, de Main-Theme (Het hoofd menu thema) was hetzelfde deuntje als bij deel èèn maar die klonk dan wel weer goed.
Het is misschien tot nu toe wel de beste Main-Theme uit de Max Payne franchise!

Veel Verbeterd:
Ik denk dat je dat al bijna zelf in kunt vullen, maar dit is wel mijn review! Ik vind tegenover het eerste deel van Max Payne deze game wel veel meer vooruit gegaan! Voornamelijk met de graphics en de afwerking van de game. Vooral Max Payne zelf ziet er veel realistischer en beter afgewerkt uit dan bij het eerste deel samen met alle andere personages. Dat er geen cutscenes zijn ingestopt vind ik niet erg. De sfeer blijft erg goed, met tussen haakjes ''de stripverhalen''. Maar dat maakt het ook een beetje uniek tegenover vele andere games. Iets wat denk ik nooit meer op deze wijze ooit nog zal terug komen.

Kortom:
Een wel zeer geslaagde, goed afgewerkte, game. Wat het eerste deel niet heb, heeft het tweede deel wel maar wat het tweede deel weer wel heb heeft het eerste deel weer niet.

Bijvoorbeeld:
Het eerste deel heeft een net iets betere sfeer wat het tweede deel niet heeft,
Het tweede deel heeft betere graphics wat het eerste deel niet heeft.

Dus? Wat Is Het Cijfer Dan?:
Heel toevallig gaat deze game dus ondanks die kleine minpunten onder hetzelfde cijfer als die van het eerste deel, dus een:

DONKERE 4.5.
--------------------------

Need for Speed: Hot Pursuit (2010)

Alternatieve titel: Need for Speed: Hot Pursuit - Remastered

2,5
Zeer mooie game, maar ik kon jammer genoeg niet mee overweg met de besturing van de auto's. Je kwam veel te veel tegen de vangrail aan en je hoefde enkel maar te hard gaan en het ging al gruwelijk fout. Echt jammer dit. De game zelf is wel erg mooi gemaakt en de auto's zijn op alle details letterlijk helemaal nagemaakt wat ik wel erg gaaf vond, omdat ik best wel een auto freak ben.

Ik had veel geoefend om het toch nog te kunnen spelen, maar na te veel gespeeld en geoefend te hebben heb ik de moed opgegeven en ben ik er mee gestopt. Ik kon met deze game echt niet meer verder komen en er gewoon echt niet meer mee over weg met de besturing.
Erg jammer blijf ik dit toch wel vinden ondanks dit een hele mooie game is!

Zoals ik al eerder zij, ondanks de slechte besturing een laag cijfer,
maar dat is te treurig voor z'n mooie game als deze waar veel moeite voor gedaan is,

dus krijgt deze game van mij toch nog wel een welverdiende 2.5

Need for Speed: Undercover (2008)

3,5
Met grote twijfel deze toch nog gekocht voor de PSP en hij is nog zo slecht nog niet! Ik vond het een zeer vermakelijke game! Je kon simpel veel geld verdienen en het racen was soms moeilijk maar wel heel gaaf en heel leuk. Als je het even beu was, dan kon je een auto aanschaffen en lekker pimpen of jouw auto die je al in je bezit had en dan gewoon lekker er mee gaan pimpen. De tussen filmpjes waren mooi gemaakt en ook met een goede kwaliteit wat de game toch nog professioneel maakte naast de kleine glitches, dat er bijvoorbeeld ineens een gebouw voor je neus staat uit het niets


Geen 5,0 dus en ook geen 4,5 en ook net niet een 4,0 maar toch wel een welverdiende 3,5 hoor!!!

Red Dead Revolver (2004)

4,0
Super toffe game! Als een game veel hoofdstukken (Chapters) heeft, heb je de game niet snel uitgespeeld, en is er veel aandacht aan besteed. Daarbij, is het een goede sfeer die er in de game hangt, mooie muziek, en het is soms best moeilijk te spelen, dus het is wel een leuke uitdaging die je vaak krijgt! (Vind ik zelf... Maar dat kan ook liggen aan dat ik een bepaalde luxe gewend ben, aan games van tegenwoordig, voor de Ps3)

Ik heb me wel eens geïrriteerd dat ik vaak iets opnieuw moest doen, en dat de chekpoints niet op de goede plaats zaten. het had net iets meer checkpoints gemogen. Wat ik wel erg jammer vind is de Kwaliteit van de game, die mij erg tegenviel voor een Rockstar Game! Maar ik denk zelf dat ze toen die tijd meer bezig waren met GTA-SanAndreas. Het einde was ook niet echt soepel te noemen, maar een slechte game was het zeker niet, en die zwarte streepjes en spikkeltjes, maakte de game, alsof het een oude Sergio Leone film was, en heeft ook gelijk daarmee de slechte kwaliteit verholpen!
Dus ik zie die kwaliteit wel door de vingers,

Geen slechte gameplay, Kortom: Een goeie ouwe klassieke Rockstar Game,
Die zeker wel thuis hoort bij mijn PlayStation 2 Collectie!

het is best wel een goeie game, en deze zou eigenlijk iedereen wel moeten hebben
als goeie ouwe klassieker!

Voor de lange duur, van de game, Moeilijke stukken, veel hoofdstukken, echt wel een goeie Rockstar Game weer! De verkeerde checkpoints, en de zeer slechte kwaliteit halen een paar puntje's van het eindoordeel af, maar de game scoort wel hoog voor mij!

Daarom, Een 4.0 !

Ridge Racer (2004)

Alternatieve titel: Ridge Racers

4,5
Voor mij was deze game ook mijn allereerste PSP Game en ik moet je eerlijk zeggen... Ik vond het een ongelofelijke mooie Game! Iets wat ik nog nooit op het gebied Games gezien had, zo mooi en zeker voor die tijd! De auto's waren ook verbluffend mooi en goed afgewerkt. Dat was de gehele game eigenlijk toch wel. De besturing is zeer goed te bespelen en makkelijk. Het is wel heel erg verslavend hoor! (Voor mij dan). Op een gegeven moment werd het wel heel erg moeilijk en dat was vooral bij de levels waarbij je met vier auto's bent en die kreeg ik maar niet verslagen. Dit is ook een PSP Game die eigenlijk iedereen wel moet hebben vind ik in zijn of haar PSP Game collectie!

Deze Game scoort redelijk hoog bij mij, omdat deze Game zo goed afgewerkt is en ook vooral erg mooi gemaakt is en ook vrij makkelijk en langdurend uit te spelen is. Ridge Racer World Tours...

Deze Game krijgt van mij zeker een welverdiende 4.5!!!!

Ridge Racer 2 (2006)

4,5
Ik was 10 jaar oud en het was Sinterklaas. Ridge Racer was echt een super verslavende game waar ik stapelgek op was! Ik droomde over een tweede deel en onverwachts zonder dat ik wist dat die uit zou komen, kreeg ik van mijn ouders Ridge Racer 2. Ik was totaal in SHOCK!!!!

Ik pakte meteen mijn PSP en speelde deze game de hele avond door!
Als ik naar mijn PSP al keek moest ik snel weer eens effe verder racen, haha...

Plus:
De besturing is uitermate goed! Beter kan het gewoonweg niet!
(op RR-7 na dan. Die is het aller beste!) en de Graphics en de gehele game zag er prachtig uit
en was veel meer uitbereider dan RR-PSP.

Min:
Op een gegeven moment als je tegen vier auto's moet racen word de Game een beetje te moeilijk voor mij en kwam ik geen steek verder. Maar zo erg was dat ook weer niet.

Deze moet iedereen in zijn of haar PSP Game collectie hebben, samen met deel een hier van!


Deze zeer verslavende en prachtige Race Game krijgt van mij een zèèr welverdiende:

4.5.

Ridge Racer 7 (2006)

4,5
Deze game is de meest beste Ridge Racer en de meest beste Race Game ooit gemaakt vind ik!
Het is namelijk:

- De mooiste uit de serie ooit gemaakt!
- Deze Ridge Racer en Race Game is het allerbeste te besturen dan welke andere Race Game ooit!
- Het is ook een zeer snelle Race Game.
- Er zijn veel verschillende levels.
- Prachtige qualitijd.
- Zeer verslavend! (Dat dan weer wel).
- Je kunt je auto mooi op pimpen wat bij een andere Ridge Racer Game nooit gekund had.
- De levels (baan layouts) zijn verbluffend mooi qua uitstraling en layout.
- Veel meer uitgebreider en keuzes in auto's etc.
- Soms ook best wel erg pittig en moeilijk. (Ik hou wel van een goede uitdaging).

En ik kan wel even zo door blijven gaan!

Tsja... Dat is dan wel altijd een minpunt geweest aan de Ridge Racer serie vind ik en dat was dan op een gegeven moment dat het voor mij dan veel te moeilijk werd waardoor ik echt niet meer verder kon racen. Het ging om levels waarbij je tegen vier auto's moest racen wat voor mij echt niet haalbaar was.

Alles is ook prachtig gemaakt, qua baan layouts, auto's en omgevingen,
een betere Ridge Racer game heb ik nog nooit gespeeld als deze!

Ridge Racer 7 haalt net niet de 5.0 voor mij, dus komt deze game uit op een
zèèr welverdiende 4.5! TOP!

Ridge Racer V (2000)

Alternatieve titel: Ridge Racer 5

3,5
Vergeleken met de opvolgers van deze Game is dit wel een van de mindere Ridge Racer Game,
maar heel slecht is hij ook weer niet!

Bijzonder aan deze Ridge Racer is de qualitijd die deze game bij zich draagt voor het jaartal 2000.
Wat ook vrij bijzonder is aan deze game is dat alles duidelijker en leuker word neergezet in vergelijken met alle andere Ridge Racer Games en daarmee bedoel ik, bijvoorbeeld, je eigen team naam maken,
de trofeeën die je won kun je zien, de keuzes uit de auto's en daarvan de motors zichtbaar zijn
(Erg mooi voor een auto freak zoals ik ) etc. En dat maakt deze game toch nog bijzonder!

Ook deze Ridge Racer Game is zeer zeker niet slecht en scoort van mij Ridge Racer V
van mij een welverdiende 3.5.

Spec Ops: The Line (2012)

4,5
REVIEW:
----------------------------
Spec Ops: The Line
----------------------------


Mijn Allereerste Blik:
Vorig jaar zag ik deze game op de voorpagina van deze site, omdat hij toen der tijd in de release stond. Mijn eerste gedachte over deze game was: 'Haha! Weer al z'n handje pistooltje game met slechte kwaliteit. Het zal wel weer een COD achtige game worden waar ik dus totaal niet van houd.' Alleen het verhaal op zich kon mij een beetje boeien. Daarna ging ik de gameplay beelden bekijken. De gameplay beelden lieten mijn interesse vergroten omdat het totaal niet in de richting ging van COD en omdat het niet op COD leek. Ik had me vergist. Het was meer de naam die mij tot een vergissing bracht. Dit kwam tot een conclusie dat ik van deze game wel een Demo ervan zou willen spelen. Ietsje later kwam er een demo van uit, dus ik dacht: 'Dit is de perfecte manier om erachter te komen of dit wel mijn game is of niet!'.

Mijn Meest Langste Twijfel Ooit Voor Een Game!:
Pffff... Ik heb nog nooit in mijn hele leven zo lang nagedacht om zeker te zijn over een game en om deze dan ook daadwerkelijk aan te schaffen! Van april of mei 2012, tot mijn definitieve beslissing van vorige week. Dat is dus ongeveer anderhalf jaar lang getwijfeld! Ik heb meer dan drie of vier keer de demo gespeeld, en zelfs hier op Gamesmeter.nl gevraagd in het algemeen of deze game wel de moeite waard is om aan te schaffen. Het was meer positief dan negatief, en omdat de game toen toch maar voor een prikkie te koop was, en omdat ik toen erg veel zin had in een lekkere goeie shooter en dan ook nog eens omdat het mijn trofeeën aanvult en ik gek werd van mezelf, werd het dan na meer dan een jaar eindelijk een feit! De laatste dag dat ik ben gaan winkelen in mijn zomervakantie, had ik hem in Rotterdam gekocht bij de Bart Smit. Ik ben een beetje n' perfectionist, dus ik keek goed of dat er een kaft niet beschadigd was. Uiteindelijk had ik er eentje gevonden die er top uitzag, dus kocht ik dan eindelijk: Spec Ops: The Line.

Het Verhaal:
Het verhaal was over het algemeen goed. De Cutscenes waren erg Amerikaans te noemen, en daarmee bedoel ik: Veel geruzie om bepaalde dingen, soms wat te overdreven schelden, klungelen aan elkaar,
de hele sterke band van je team waarin je zit.

Er word hier en daar dan ook wel eens wat verteld over Captein Walker. Drie maanden geleden, of ineens een halogeen net zoals in Max Payne, etc. Die dingen maken het verhaal allemaal wat beter, oftewel, wat steviger. De halocunatie scenes zijn goed gelukt en best wel mooi gemaakt. De game is dus niet al te eentonig te noemen in zijn verhaal. Ik zelf vind dat deze game eigenlijk best wel veel weg heeft van een ruige Amerikaanse oorlogs film.

Gameplay En Vormgeving:
De Gameplay was vlug en haastig en niet helemaal netjes onder controle. Tijdens het richten is van boven naar beneden of van links naar rechts erg snel, alhoewel ik m' op zijn allerlangzaamst hebt gezet. Maar het was wel overzichtelijk en het was ook wel goed te doen. Dit ligt denk ik puur aan de kwaliteit van deze game en omdat ik alleen maar games speelt van de meest allerbeste kwaliteit, zoals: Max Payne of de Uncharted serie als voorbeeld. Dit is een keer lekker heel wat anders. Gewoon een lekkere goeie shooter om eens te doen! Deze game was dan ook meteen voor mij eentje die het gat zou vullen voor het lange wachten op GTA V.

Om het wat interessanter te maken kun je je ook goed zoet houden met het verzamelen van de objecten die zich in deze game toevallig bevinden. Toevallig? Ja! Want in bijna heel mijn game collectie uit mijn top 10 kun je bijna in vele games objecten verzamelen voor een trofeetje! Iets wat ik heel graag erbij doet.

De Vormgeving:
De vormgeving van de game is zeker niet slecht te noemen! Ook hier in deze game is toch best wel wat aardig moeite gestoken. Natuurlijk niet zoveel als in de games die ik gewend ben, maar ik heb niets slechts ontdekt, maar op een ding na en dat is dat je door dode mensen die op de grond liggen of die je neergeschoten hebt, dat je daar zo met je benen doorheen kunt stappen. Als je over de mensen heen wilt lopen, loop je er zo dwars doorheen wat ik erg lelijk vind. Maar voor de rest ziet de game er keurig uit!

Muziek:
Lekkere muziek zullen we maar zeggen! veelal de elektrische gitaar. Mooi en lekker gespeeld. Als je verder speelt en je komt terug bij het hoofdmenu is er later telkens een andere soundtrack. Dat is op zich best wel fijn, omdat je je dan niet gaat irriteren aan telkens hetzelfde deuntje maar te horen.
De soundtrack zelf is op zich ook niet echt storend te noemen vind ik zelf, (als je niet van dat gejengel houdt, dan zul je voor de soundtrack echter een dikke nul geven!) In mijn geval is dat dus niet zo.

En dan eindelijk tot slot,

Het Cijfer:
Ik kan je alvast vertellen dat je nooit moet twijfelen om deze game te kopen, maar koop deze game dan gelijk, want het is eigenlijk niet de moeite waard om er zo lang over te twijfelen en na te denken...

Maar over het cijfer ga ik niet twijfelen!

De Gameplay had heel veel beter gekund en de verrassings chapter, namelijk: Epiloque, of,
The Epiloque, had voor de aftiteling moeten zijn en niet er na. Maar het is wel een leuke verrassing en
een leuk afscheidscadeautje! Zo kun je het ook zien natuurlijk! Ik heb de game trouwens gisteren voor
het eerst uitgespeeld.

De game is niet van top kwaliteit en scoort daar dus niet in samen met de gameplay.
Qua alles in totaal samengevat krijgt deze game dus van mij een dikke,


4.0 ****
--------------------

__________________________________________________________________________________