menu

Hier kun je zien welke berichten Spawn als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Assassin's Creed II (2009)

Alternatieve titel: Assassin's Creed II: Special Edition

4,5
Zeer goede game die deel I ver achter zich laat en hier goed laat zien wat er nu wel allemaal mogelijk is op dit free-roam gebied. Voor mij een zeer geslaagde game en zeker een mooie ervaring.

Verhaal
Het verhaal van AC II zit prima in elkaar. alles valt netjes op zijn plaats en op het eind heb je ook nog een mooie ontknoping. Over het hele verhaal van Ezio is goed nagedacht want het is toch echt veel grootser dan je in eerste instantie denkt.

Omgeving
Werkelijk waar schitterend neergezet boordevol details en vooral erg grote maps. Dat is toch wel fijn in spellen als deze, je kan rustig je gang gaan en je missies helemaal zelf plannen. Omgeving rondom de steden was ook prima in orde. Je hebt ook echt het gevoel er zelf rond te lopen aangezien het allemaal realistisch wordt neergezet. Zeker een groot pluspunt. De muziek bij alle omgevingen bracht je trouwens nog meer in de sfeer en het Italiaanse accent maakt het helemaal af!

Graphics
Ook allemaal dik in orde en zeker voor 2009. Het enige jammere soms waren de schoonheidsfoutjes bij cutscene's met Ezio en een belangrijk persoon. (Denk hierbij aan een baard die van achter gewoon 'hol' is of als je onder een jurk kijkt bij zo'n cutscene. Toch klein beetje jammer maar het bederft de pret niet.

Waarom dan toch 4,5 ster, Er gaat gewoon een 0,5 af voor de 'te' gevoelige gameplay. Dat kwam zeker de verborgen sluipmoordenaarskamers niet ten goede, want daar heb ik het spel echt een paar keer voor uit moeten zetten omdat ik er gewoon pissig van werd. Toch een beetje jammer dat het zo gevoelig is, want het bederfde voor mij een klein beetje het spel. Maar met een half puntje minder kom je nog aan 4,5 ster en dat verdient AC II! Zeker als je de platina hebt gehaald heb je een mooie game-ervaring gehad. (en die heb ik dus gehaald en nu kan AC II met een tevreden gevoel de kast weer in. )

*4,5

Dead Space (2008)

5,0
In space, no one can hear you scream...

Gisteren uitgespeeld op de PS3 en ik moet zeggen, wat een goede en gave game! Om te beginnen is de sfeer echt top. Het was in het begin ook wel een beetje beangstigend, maar dat wende snel. Tot de supersnelle monsters tevoorschijn kwamen in Chapter 9 . Toen werd het opnieuw weer eng in mijn beleving.

De besturing is in het begin misschien wat vreemd maar went snel. Wel is, zoals elders hier al aangegeven het camerastandpunt soms niet helemaal handig gekozen, want je hebt een paar punten in het spel met necromorphs waarbij je in principe doodgaat omdat je niet alles kunt overzien, maar dit blijft gelukkig beperkt. Het camerastandpunt vind ik verder wel iets hebben. Het brengt een soort extra dimensie in het spel die ik wel gaaf ervoer. Het wordt er misschien met 3rd PS iets minder eng op dan met first PS, maar het kent toch nog genoeg enge momenten en ik ben dan ook een paar keer erg geschrokken.

De wapens in DS zijn prettig in gebruik, ook dankzij de dubbele functie en de upgrademogelijkheid. Het is erg handig dat je kunt variëren en dat was soms ook nodig. Al blijft de Plasma cutter wel het beste en sterkste wapen.

De vijanden waren in mijn ogen best origineel al waren er niet gek veel verschillende soorten. Dit vond ik zelf geen afbreuk aan het spel doen. De bossfights waren ook goed en gevarieerd, wat ook wel een beetje vaart hield in het spel. Muziek was verder ook top en sfeerverhogend.

Tot slot het verhaal. Ik vond het goed in elkaar steken.Ik had ook niet verwacht dat Amalia je zou verraden en er met de marker vandoor zou gaan. Verder had ik wel verwacht dat Nicole al dood zou zijn. Dit werd op het einde ook bevestigt. Het is geen gek diep verhaal, maar ik vond het voldoende voor DS en ik heb er in principe ook best van genoten, ook omdat je stukje bij beetje informatie kreeg en ik hierdoor best nieuwsgierig werd.

Ik lees hier wel veel reacties van repetieve gamepay, maar ik vraag me dan af: welke game heeft dat nu niet? Bij GTA moet je bijvoorbeeld ook steeds van A naar B en iets doen, Bij CoD in principe ook. En dit geldt voor heel veel games. Het is Bij DS net zoals bij bovenstaande games niet storend vind ik en daarom speelt het ook zo lekker weg.

Kortom, erg goed spel met goede sfeer, aardig verhaal, muziek en ook aardige gameplay waar je wel even aan moet wennen, maar toch fijn speelt.

5/5

Need for Speed: Most Wanted (2012)

3,5
Erg fijn racespel. De controls voelden in het begin wat onwennig maar als je de slag eenmaal te pakken hebt vind ik het de beste controls voor een racespel.

Het spel opent mooi met een Porsche Carerra S met op de achtergrond een nummer van Muse. Wereldje is mooi vormgegeven en de auto's zijn schitterend gemaakt. Ze rijden bijna allemaal anders en mijn favoriet was de McClaren MP4 12C. Hiermee heb dan ook alle most wanted races gehaald nadat ik hem had vrijgespeeld.

Het grote nadeel vind ik de politieachtervolgingen. Die waren na 5 keer niet meer leuk. Het is zo lastig ze kwijt te raken dat je je eigen gewoon laat arresteren, wat eigenlijk veel makkelijker is. Al met al heb ik het graag gespeeld en was het over het algemeen bovengemiddeld. Daarom ook een keurige 7 voor dit spel.

Pokémon Red (1996)

Alternatieve titel: Pocket Monsters Red

5,0
Als jong ventje betrad ik de wereld van Pokemon. Ik was er helemaal weg van en heb dan ook redelijk wat spellen gespeeld ervan. Helaas nooit Red/Blue en Gold/Silver. Zonde, want dat zijn in mijn ogen nu juist de beste uit de hele reeks!

Gelukkig kan ik de spellen nu nog erg waarderen en speel ze ook nog weleens. Toch vond ik het tijd worden om de oudere te spelen en dat gebeurde uiteraard ook. Als eerste heb ik Red (Blue eigenlijk ook gelijk, alleen de te vangen pokemon verschillen) maar eens onder de loep genomen. Ik moet zeggen, dit is misschien wel de beste die ik gespeeld heb!

Allereerst de sfeer. Die is best uniek in vergelijking met de latere delen. (Gold en Silver niet meegerekend) Waarschijnlijk komt het door de leuke 8bit melodietjes en de best wel grote map met opzich nog goede graphics. Wereld is ook leuk opgebouwd met grotten en zeeën om te betreden.

De gyms zijn ook erg leuk. Lekker wat afwisseling tussen de gyms wat het gevarieerd houdt. Moeilijkheidsgraad is ook niet te hoog dus zeker te doen. De Victory road vond ik zelf wat kort. Ik had hem langer verwacht en ook iets meer gepuzzel. De league zelf heb ik nog niet gehaald. Ik ben nog aan het trainen maar heb het spel grotendeels wel uitgespeeld. Het niveau wordt in de League wel omhooggegooit, dus uitdaging is daar zeker.

Klein nadeeltje is toch wel het uiterlijk van de Pokemons zelf. Ze zien er niet echt uit als in de serie, althans, sommige. Toch weegt dit kleine nadeel niet op tegen de rest, want Game Freak verdient een dikke pluim voor dit spel! Jammer dat ik het zelf pas zo laat ontdek.

Heb zelf het volgende team, wat uiteraard nog flink moet levelen voor de league:

Pidgeot lvl 42
Dugtrio lvl 42
Primeape lvl 43
Tentacruel lvl 45
Charizard lvl 45
Dragonair lvl 47

Ben er zelf wel tevreden mee en hoop er dan ook het spel voor het echie mee uit te spelen

5*