menu

Hier kun je zien welke berichten creepy_one als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Last of Us, The (2013)

Alternatieve titel: The Last of Us Remastered

5,0
Het is nu al een dikke drie maanden terug dat ik dit spel heb uitgespeeld (ik heb er nooit aangedacht om even mijn berichtje hier achter te laten). Dit is waarschijnlijk één van de beste games die ik ooit heb gespeeld op gebied van: verhaal, graphics, replay waarde, geloofwaardigheid, karakter ontwikkelingen (waardoor je echt waarde gaat hechten aan de hoofd personages), gameplay, de boodschap die het achterliet. Het is zo'n prachtig meesterwerk dit!

Als ik nu weer denk aan dit spel, krijg ik hele mooie herinneringen terug. De prachtige omgevingen, zo kleurrijk. En wat is het fijn en gewaagd dat dit spel van die prachtige felle kleuren gmixt met donkere kleuren gebruikt. Dat is echt een groot pluspunt vind ik, voor mij ziet het er dan namelijk een stuk aantrekkelijker uit want ik hou van mooie, uitbundige en volle kleuren. De stemacteurs waren ook heel geloofwaardig en zette een knap staaltje werk neer!

Het verhaal is zo sterk. Je wordt gelijk in het begin al meegezogen door het bijzondere begin die je in een flashback zet. Dat is goed, want een eerste indruk is altijd heel belangrijk. Toen begonnen we pas echt, na een impact van een begin, 20 jaar later. Dingen beginnen rustig, maar je wordt al bijna gelijk betrokken in de situatie en je ziet dat ook in de beschermde stad het nog heel gevaarlijk is. Toen Joel de missie kreeg dacht ik: Dit wordt geweldig! En dat werd het ook, je raakt zo gehecht aan Joel en Ellie. Doordat er heel veel locaties worden bezocht, wordt het nergens saai. Sommige momenten waren zo ontzettend spannend! vooral het stuk in de onderste verdieping van het hotel zorgde voor kippenvel op m'n huid en ik had pittig veel moeite er voorbij te komen. Ik vond dat ook het engste stuk, en ik was super blij toen ik het had gehaald. Zolang we maar niet meer in dat soort plaatsen komen, dacht ik toen. Hoewel de afwisseling tussen de kleurrijke en donkere gedeeltes en de rustigere en spannende momenten er ook moeten zijn. Het eind was zeer intens en liet me achter met een open mond.

Het spel speelt heerlijk, ik heb het op normaal uitgespeeld maar ik wil hem op moeilijk spelen als ik deze game nog is opnieuw doe. Afwisselen tussen wapens gaat heel makkelijk, camera werkt nooit tegen, controls zijn fijn, en ik vond het luistertrucje ook heel handig. Wat was het spioneren en sluipen geweldig! Dat vind ik zo leuk om te doen, soms zat ik gewoon echt sowieso een half uur te sluipen om ze één voor één af te maken, om vervolgens nog gesnapt te worden door een nieuw groepje vijanden dat komt onderzoeken waar hun 'collega's' blijven. Dat was echt geweldig, want je moet echt flink de tijd voor dat soort dingen nemen en dat vergt geduld en inspanning. Ik vond het alarmsignaaltje dat je kreeg op het moment dat je het risico liep gesnapt te worden heel handig, en heeft me vele keren gered van een fataal gevecht!

Zelfs mensen die niet van zombies houden gaan van dit spel houden! Het hele spel draait ook niet alleen maar om de zombies, op het gegeven moment leken die bijna bijzaak te worden. Het is zo erg gericht op de drama en karakter opbouw! Een nog dreigender gevaar waren de menselijke vijanden. Die kwam je eigenlijk ook veel vaker tegen dan de zombies, maar er was nog wel genoeg afwisseling. Perfect genoeg. Flinke aanrader voor bijna alle game liefhebbers, misschien wel alle gameliefhebbers!