menu

Hier kun je zien welke berichten Eraser2 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Bastion (2011)

3,5
Leuke game! Heb me er goed mee vermaakt. De narrator Is hilarisch bij momenten, geestige toevoeging. Toffe soundtrack ook.

De gameplay is prima voor een playthrough mijns inziens. Je krijgt een leuk arsenaal aan wapens om mee te spelen en genoeg verschillende vijanden om ze te testen. Ik zie het mezelf niet nog een keer doorspelen voor de rest van de upgrades en dergelijke echter aangezien de game me daarvoor niet genoeg afwisseling biedt.
Voor €2,00 heb ik ook weinig te klagen!

Call of Duty: World at War (2008)

Alternatieve titel: Call of Duty 5: World at War

4,0
Deze CoD game krijgt een nette 8 van mij. Ik heb het ontzettend veel splitscreen gespeeld met een maat van mij en daar heb ik ongelooflijk veel plezier aan beleeft.
De WW2 setting is weliswaar niet mijn favoriete setting, maar het is erg degelijk uitgewerkt en komt op mij ook behoorlijk realistisch over. De singleplayer schotelt je een behoorlijk epische ervaring voor waardoor het zeer zeker de moeite waard is om hem meerdere keren uit te spelen. Echter worden sommige missies op de hogere difficulty's zeer frustrerend om te spelen (granaten ).
Tot slot vind ik de zombie mode wel een grappige toevoeging, het is echter een ontzettend domme zet om deze mode puur in singleplayer aan te bieden. Gelukkig deed Black Ops dit een stuk beter.

4*

Celeste (2018)

5,0
Niet alleen 1 van mijn favoriete games van de afgelopen 10 jaar maar ook aller tijden.

Aan het begin was het voor de matige platformgame speler die ik ben toch behoorlijk afzien. Ga ik het leuk vinden om dit helemaal te doorlopen dacht ik bij mezelf. Ik bakte er verdraaid weinig van. Totdat ik ineens de slag te pakken kreeg en geen uitdaging me meer te gek was. Ik ging ze allemaal met enorm veel plezier aan. Het herspelen van eerdere werelden deed me toen afvragen waarom ik het begin zo lastig vond. Een perfecte learning curve heeft deze game en eigenlijk word je haast gestimuleerd om te falen. Je leert er alleen maar van.

Tevens vind ik het erg leuk wat voor easter eggs de makers hierin hebben verstopt. Ik ben een sucker voor dat soort dingen. Ook de extra uitdagingen ( een level doorlopen zonder doodgaan, wait what?!) doen terugdenken aan die goede oude tijd dat alles rete moeilijk was.

En dan heb ik veelal geprezen verhaal van de game nog niet eens genoemd. Nog nooit meegemaakt dat een platformer met retro graphics zo’n meeslepend en herkenbaar ( niet voor mij gelukkig) verhaal bevatte.

Schitterend, ik ga weer wat leveltjes spelen.

Crossing Souls (2018)

3,0
Ik denk eerder andersom want volgens mij is deze game pas in 2018 gereleased en niet in 2008.

Enfin prachtige animatiefilmpjes, toffe soundtrack, goede humor en leuke referenties. Echter zijn de platformsecties die flink wat van de gameplay in beslag nemen haast game breaking frustrerend. Erg jammer.

Deadly Premonition (2010)

Alternatieve titel: Red Seeds Profile

4,0
Gisteravond uitgespeeld. Wat een game! Echt een unieke ervaring rijker. Francis York Morgan is zo’n fantastisch personage, iedere cutscene is genieten. Het verhaal is bizar en zit vol humor en absurde twists.
De gameplay is bij momenten hilarisch slecht en stoorde me eigenlijk geen moment, een rare gewaarwording.
Het enige dat ik wel erg jammer en vervelend vind is dat de game het je zo ontzettend moeilijk maakt om 1 van de vele sidequests te doen dat die allemaal maar heb gelaten voor wat ze zijn. Hierdoor mis ik denk ik wel een heleboel uitdieping van de karakters en nog meer humoristische cutscenes. Wellicht me later nog eens mee bezig houden.

Voor nu was dit het Zach!

GRIS (2018)

4,5
Ik heb nog nooit zo’n prachtige game gespeeld. Zowel in grafisch opzicht als muzikaal. Het vult elkaar allemaal perfect aan. De gameplay is eigenlijk bijzaak maar speelt fijn weg met hier en daar een leuke puzzel.

Fenomenaal.
Ik ga hem binnenkort zeker nogmaals helemaal doorlopen.

Hyper Sentinel (2018)

3,5
Erg leuk spelletje dit! Lekker old school en de gameplay is heel tof, het bestuurt ook allemaal als een zonnetje. Heb hem nu op normal doorlopen en ga nog wel even verder. Zat verschillende modi en challenges om me nog even zoet te houden.

Last of Us, The (2013)

Alternatieve titel: Last of Us Part I, The

3,5
Gekke game dit eigenlijk.
Ik heb eergisteren The Last of Us remastered uitgespeeld na hem twee jaar in bezit te hebben (ook twee jaar geleden begonnen met spelen maar door andere zich aandienende games hem nooit ‘afgemaakt’). Vandaag heb ik ook direct de dlc ‘Left Behind’ uitgespeeld.

Wat ik bedoel met ‘gekke game’ is dat ik het qua verhaal en world building, zeker voor een videogame, echt top vind. Ik geniet enorm van de cinematische cutscenes en ook het acteerwerk is erg goed. De gameplay echter, die door velen ook wordt geprezen, vind ik matig en soms zelfs enorm frustrerend. De AI is zeer slordig bij momenten en het hele sneak gebeuren is stroef geïmplementeerd. Soms is het zelfs zo dat je gedwongen wordt om ineens een shootout te starten terwijl de game je daarvoor nog lijkt aan te geven dat je zuinig moet zijn op de munitie en dat je maar beter confrontaties kan ontwijken. Dit heeft tot gevolg dat mijn favoriete momenten eigenlijk de momenten waren waarin ik een stukje van de wereld mocht ontdekken. Lekker alle hoekjes bekijken en genieten van de grafische pracht, op die momenten vind ik de game op haar sterkst.

Afgezien van de kritiek op de gameplay ben ik vanmiddag toch maar weer een New Game plus begonnen omdat ik toch zin heb het gehele verhaal in 1 ruk te beleven in plaats van tussenpozen van een paar jaar.

3,5* van mijn kant

Last of Us: Left Behind, The (2014)

4,0
Vandaag uitgespeeld. Als aanvulling en verdieping op de main game een uitstekende toevoeging. Ik heb, net als bij het hoofdspel, weer enorm genoten van de cutscenes en de prachtige vervallen wereld. Hij was snel voorbij maar ik heb er gelukkig geen 15 euro voor moeten lappen want ik heb hem als onderdeel van de Playstation 4 remaster gespeeld.

Een 4* omdat het de main game zo goed aanvult

Last of Us: Part II, The (2020)

3,0
Net als het eerste deel voor mij een lastige game om te beoordelen. Grootste kritiek punt dat ik heb is gewoon de lengte van de game. Voor de eentonige type gameplay die the Last of Us biedt is 25 uur veel te lang (is dit een spoiler?)
Het gedeelte dat je speelt als Abby, wat ik overigens een mooie zet vond binnen het verhaal, draaft maar door. Dat had in 2,5/3 uurtjes ook wel verteld mogen worden. Qua productie verder natuurlijk een magnifieke game. Wat een prachtige wereld waar je je in mag wanen. Het was daarom ook voor mij nog zoveel mooier geweest als er meer stukken in hadden gezeten zoals het begin van de game waar je voor het eerst Seattle in komt. Jammer dat ze dit daarna compleet loslaten.


Verder wil ik nog een kritische noot kraken over de laatste uren van de game.
Nadat je Ellie kapot hebt geramd (waarom moest dit in godsnaam?) lijk je in een surrealistische sequentie terecht te komen op die boerderij. Dit werd door mij versterkt door het feit dat het voor Ellie in die stal plotseling in een nachtmerrie verandert en dat Tommie (die in mijn beleving morsdood was) kwam opdagen. Tommie zegt zelfs iets in de trant van dat hij en zijn vrouw uit elkaar zijn, ik dacht dat dit ermee te maken had dat hij dood is. Dit blijkt uiteindelijk dus helemaal geen hersenspinsel te zijn maar gewoon het vervolg van het verhaal. Dat brengt ons naar Santa Barbara waar Abby ineens op zoek is naar de Fireflies en er kennis wordt gemaakt met een andere bloeddorstige bende. Dit laatste stuk werd even afgeranseld in een paar uurtjes terwijl we daarvoor 20 uur in Seattle bivakkeerden. De balans was voor mij echt zoek toen. Ik vind dat gedeelte eigenlijk niets toevoegen afgezien van het einde tussen Ellie en Abby.

Om toch nog positief eindigen. De laatste scene tussen Joel en Ellie was magnifiek. Ik kon de tranen nog net bedwingen.

Limbo (2010)

4,0
Vorige week heb ik deze gekocht in de sale samen met Inside. Van het weekend gelijk uitgespeeld. Zeer sfeervol en zwartgallig. Heb er echt van genoten. Ik ben zelfs geneigd om voor de platina trophy te gaan.
De lengte van dit soort games stoort me helemaal niet overigens. Prachtige ervaring.

Mario + Rabbids Kingdom Battle (2017)

4,5
Onlangs uitgespeeld en nu bezig met de challenges en de geheimpjes die de game nog te bieden heeft. Zo’n 25 uur op de teller en nog genoeg te doen. Het is een geweldige game met voor mij zeer verslavende gameplay. Op sommige momenten best pittig maar nooit onmogelijk.

Wat ik wel jammer vind is als je de challenges pas na de main game gaat doen je enorm overpowered bent voor een hoop ervan. Hetzelfde geldt voor het halen van een perfect rating voor elke Story missie, dat wordt echt een cakewalk terwijl het je aan de begin van de game de grootst mogelijke moeite kan kosten.

De DLC wil ik hiervan ook graag nog halen.

Mario Kart Wii (2008)

3,5
Mooi spelletje dit. Ik beleef er nog steeds plezier aan en dan vooral in de split-screen multiplayer.
Af en toe kan het nogal frustrerend zijn, maar dan leg ik het gewoon eventjes aan de kant en speel ik later weer verder.

New Super Mario Bros. U (2012)

Alternatieve titel: New Super Mario Bros. U Deluxe

Heb er toch al meer dan 40 uur inzitten en ben nog amper begonnen met Super Luigi U (ik speel de Switch versie). Enorm veel content en zeker voor iemand die het spel niet eerder gespeeld heeft op de Wii U (waaronder ik) een erg sterke collectie.

Mijn vrouw is geen gamer maar nadat ik de werelden zelf met Mario had doorlopen hebben we dit samen met heel erg veel plezier nogmaals doorlopen. Zij als Nibbit en ik als Toadette. Vooral het verzamelen van alle Coins is een zeer leuke bezigheid.

Ninja Saviors: Return of the Warriors, The (2019)

4,5
Dit is een werkelijk waanzinnig goede beat em up, misschien wel de beste die ik ooit speelde. Grafisch super mooi en zeer vloeiend maar vooral de combat is geweldig, verslavend en bovenal verrassend diepgaand. Je rijgt de combo’s aaneen als je een beetje de moves van de characters leert kennen. De characters zijn zeer divers en hebben allen unieke aanvallen. Ben ontzettend blij dat ik deze fysiek hebben binnengehaald.

Pokémon Heart Gold (2009)

4,5
Van iedere Pokémon game wordt zo’n beetje wel een remake gemaakt. Dit is echter de enige remake die echt wat heeft toe te voegen naar mijn idee. De basis die werd gelegd in 2001 met de originele delen was enorm goed maar zo’n tien jaar later wel toe aan een opknapbeurt. Het resultaat is dat alle bestaande flaws met deze delen worden weggepoetst wat eigenlijk de perfecte Pokémon games heeft opgeleverd.
Heb Heart Gold gekocht bij de release en speel dit nog steeds jaarlijks wel.

Pokémon Shield (2019)

4,0
De storyline is misschien wel de slechtste en minst interessante uit de gehele reeks. Tijdens het doorlopen ervan dacht ik dat ik de game erna zou wegleggen en niet meer zou aanraken. Toen ik het verhaal echter had uitgespeeld ontvouwde de game zich pas echt voor me. Ik heb nog nooit zoveel plezier beleefd aan het proberen te completen van mijn Pokedex. Ik ben inmiddels bijna 100 uur onderweg maar heb nog steeds niet het idee dat ik er klaar mee ben. De DLC, Max Raid battles, De battle tower, shiny hunting en gewoon vette Pokémon trainen en toffe teams creëren. Zat content om mij nog wel even bezig te houden.

Uitstekende Pokémon game

Shadow Blade (2015)

Alternatieve titel: Shadow Blade: Reload

3,5
De laatste jaren kom ik erachter dat dit toch wel echt mijn type games zijn. Lekkere vlugge platformers met in ieder level een aantal collectibles.
Deze Shadow Blade levert wat dat betreft wel de kwaliteit dit ik zoek in dit soort spelletjes. De controls zijn haarfijn en het hele ninja stijltje is tof uitgewerkt. De algehele game is helaas wel wat makkelijk en mijn eerste playthrough duurde slechts 3 uurtjes. Opzich nog wel zat replay waarde in de vorm van hogere moeilijkheidsgraden en challenges.

Erg leuk!

Star Wars Jedi: Fallen Order (2019)

3,5
Gisteravond ook maar eens uitgespeeld. De vele bugs en performance issues zaten me wel dwars en ook de meeste platform secties zijn mijns inziens abominabel uitgewerkt. De game is verder wel tof. Mooi verhaal met een heel gaaf einde De combat werkte ook zeer bevredigend als je wat meer skills unlocked en de mechanics eigen maakt. Al met al heb ik er wel van genoten maar ik vind het vreemd dat een vergelijkbare (oudere) game als God of War zo ontzettend veel beter is qua performance.

SteamWorld Dig 2 (2017)

4,0
Allereerst: grafisch is deze game echt flawless. Ik heb hem op de Switch gespeeld en zowel in handheld als op de tv is het super strak. Schitterende vormgeving ook en met kleurrijke personages en een mooi sfeertje.

Qua gameplay lekker verslavend en erg leuk om flink te exploren. Veel verborgen optionele puzzeltjes die je daardoor kunt vinden. Het enige vervelende vond ik de laatste eindbaas. Misschien ligt het aan mij maar het kostte me 3 uur en 40 keer dood gaan alvorens het me lukte hem te verslaan. Frustrerend moeilijk.

4* voor deze Indie topper

Uncharted: Drake's Fortune (2007)

3,5
Zit dit te spelen op de ps4 in de Nathan Drake collection. Ben nu op de helft en er wel aardig klaar mee. In feite is Nathan Drake gewoon een massa moordenaar wat ernstig afbreuk doet aan zijn likability als character in mijn ogen. Zoveel shootouts, ik word er gek van. Als het nou om setpieces ging met bijvoorbeeld 10 mannetjes die je moet zien uit te schakelen kan ik er nog mee leven maar deze game begaat de doodzonde door nieuwe vijanden uit het niets te laten spawnen (spoiler alert: vaak in je rug). Had er wat meer exploren en klimmen en klauteren van gemaakt ipv al die schiet gevechten.
Ik ga nog wel deel 2 proberen gezien het feit dat die game zowat legendarisch is. Benieuwd of die wat beter in balans is.

Yooka-Laylee and the Impossible Lair (2019)

4,5
My kinda game dit. Heb alle 48 bijtjes aan mijn leger toegevoegd. Nu alleen The Impossible Lair nog. Op 23% daarvan gekomen tot nu toe maar ik zie genoeg verbeterpunten dus ik heb stille hoop dat ik het nog wel ga halen.

Echt een top platformer die speelt als de beste DKC games maar die met de leuke overworld en de tonics toch haar eigen sausje eroverheen weet te gieten. Leuke humor ook!
Als je een 2D platformer fan bent is dit eigenlijk een must buy.