menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van legian. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2023, februari 2023, maart 2023, april 2023, mei 2023, juni 2023, juli 2023, augustus 2023, september 2023, oktober 2023, november 2023, december 2023, januari 2024, februari 2024, maart 2024

Hellblade: Senua's Sacrifice (2017) 2,5

29 november 2020, 19:14 uur

Hellblade is een erg fascinerende game om te ervaren. Het is echter geen leuke game om te ervaren.

Het onderwerp en verhaal zijn voor mij de twee sterkste punten van het geheel. De ervaring is bijzonder (en dan heb ik het nog zonder koptelefoon gespeeld) en de uitvoering daarin is interessant gedaan. De setting boeide me niet heel veel, hoewel de lore wel weer interessant is. Het is echter de gameplay die de game voor mij de nek omdraait.

Finidi haalt de drie gameplay vormen al aan en alle drie zijn ze vervelend. De eerste is het lopen, wat niet eens zo erg is aangezien er dan regelmatig ruimte is voor verhaal. De wereld is helaas erg saai en alles is grauw en lijkt op elkaar. Tevens gebeurd het lopen op een slakkentempo. Zelfs het rennen is nauwelijks snel te noemen. Na een paar uur heb je het echter wel gehad en begint dat trage tempo te irriteren.
De tweede zijn de puzzels. Ook deze zijn saai te noemen, vooral door de grote mate van herhaling en gebrek aan echt uitdagende puzzels. Een grotere afwisseling en meer interessante uitdagende puzzels dan wat runes zoeken zou dit onderdeel wat leuker maken.
De derde is de combat wat veruit het slechtste deel van de gameplay is. Nog niet eerder heb ik zo'n saai, traag, lomp en vervelend combat systeem meegemaakt. De game komt ondanks het al trage tempo volledig tot stilstand bij elk gevecht wat je tegenkomt. De saaie eenheidsworst van grauwe vijanden maakt het er ook niet beter op en dat er verder geen enkele vorm van progressie te vinden is maakt het geheel tot een frustrerende ervaring.

Het is jammer dat een interessant thema en uitwerking ervan gepaard gaat met zulke matige tot slechte gameplay. Plezier heb ik dan ook zeker niet gehad tijdens het spelen. Nu wist ik van tevoren al dat het geen gemakkelijke sessie zou worden en dat ik niet echt de doelgroep zou zijn. Ik heb het spelen dan ook best lang uitgesteld. Maar door de trailer voor het vervolg en het achterliggende thema wilde ik het toch graag proberen.

Helaas is het voor mij geen succes gebleken. Ik hoop dat Ninja Theory vooral de combat en snelheid wat aanpakken voor het vervolg. Die wil ik dan wel een kans geven. Voor deze kom ik niet verder dan een 2.5*. Het ziet er mooi uit en het thema is intrigerend en wordt interessant weergegeven. Helaas weet de rest het niet waar te maken.

» details   » naar bericht  » reageer  

Tell Me Why (2020) 3,5

9 november 2020, 08:58 uur

Gister de game uitgespeeld en uiteindelijk wisten ze me ook hier weer er in te trekken. Je speelt met zowel broer als zus die als tweeling een bijzondere band/gave hebben. Het is het middel om hun verleden te ontrafelen waarbij er steeds meer vragen opkomen dan dat ze echt beantwoord worden. Tegelijkertijd is het voor de tweeling voor het eerst sinds tien jaar dat ze elkaar zien en ook dat moet verwerkt worden.

De zoektocht naar de waarheid van hun jeugd weet uiteindelijk wel te intrigeren. Helaas heeft het daarvoor wel de gehele eerste episode nodig. Die focust vooral op het introduceren van de personages en de wereld, maar weet niet direct te boeien. Vooral omdat ik niets heb met transgenders en laat dat nou een belangrijk onderdeel zijn in het begin.

Vanaf episode twee verschuift dat wat naar achter. En komt er meer aandacht voor het uitdiepen van hun geschiedenis. Dankzij de verschillende bij-personages kom je meer te weten en begint de wereld ook wat meer te leven.

Uiteindelijk wist de game me er wel in te sleuren, maar dat gebeurde ergens in episode twee en dan zitten we al op de helft. Het maakt dat ik uiteindelijk best wat langer door had willen gaan. Vooral ook om bepaalde banden nog verder uit te diepen. Tegelijkertijd waren de meest interessante personages niet de tweeling zelf. Waardoor ik vooral uitkeek om bepaalde personages weer te spreken. De game is vermakelijk en weet mooie omgevingen af te leveren. Het verhaal en bepaalde personages intrigeren, maar heeft teveel tijd nodig om interessant te worden.
3.5*

» details   » naar bericht  » reageer