menu

Hier kun je zien welke berichten Woodfreak als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

FIFA 11 (2010)

4,0
Nog steeds een leuk spel alleen zijn er wel dingen achteruit gegaan.
Manager Mode is minder uitgebreid. Wat ik erg jammer vind, wel beter is dat je niet met bijvoorbeeld Feyenoord, AZ, FC Twente Messi kan kopen. In fifa 10 kon je van VVV Venlo een sterrenteam maken, gaat natuurlijk nergens over. Ook een verbetering is dat de spelers minder snel moe worden in de Manager Mode.

Je computer gestuurde medespelers kunnen totaal geen positie kiezen.
Als je 1 op 1 op de keeper gaat en er staat een medespeler naast jou stopt hij soms met rennen, rent hij de verkeerde kant op of blijft hij precies naast mij rennen terwijl hij natuurlijk naar de buitenkant moet zodat ik kan afleggen.

Ook zit er een fout in de voordeel regel. Als je voordeel hebt en je geeft een hoge steekbal fluit de scheidsrechter alsnog. Heel frustrerend als je online, in de 90e minuut, voordeel krijgt, de perfecte hoge steekbal geeft en de scheids fluit omdat hij denkt dat ik de bal ben kwijt geraakt. Erg slecht natuurlijk.

het nieuwe passingsysteem irriteerd me ook erg. Hij paast zo vaak niet naar de gene die ik wil. Ik heb dit eigenlijk nooit gehad bij eerdere fifa's. En je mede spelers gaan diep op de momenten waar ze niet moeten en als ze wel diep moeten doen ze het niet.

Ook jammer is dat ze Virtuele Simulatie er uit hebben gehaald. het is niet realistisch maar wedstrijden tegen Heracles, Excelsior en VVV vind ik gewoon vervelend om te spelen en als je normaal simuleerd kan je zomaar met 3-0 van deze tegenstanders verliezen. Bij virtuele simulatie kon je tenminste ingrijpen.


Wel verbeterd is dat je spelers niet super snel zijn. Je hoefde met FIFA 10 alleen Real Madrid zijn, verdedigend spelen, je hebt de bal afgepakt gelijk de bal naar voren rammen en Christiano Ronaldo rende iedereen eruit. Zo won je gewoon 15-0.


Ondanks dat er wat punten slechter zijn geworden zijn er ook genoeg dingen beter geworden. Het is alleen wat minder verslavend geworden dan FIFA 10. Als ik bij FIFA 10 een seizoen begon moest ik hem gewoon afmaken.

Een 3.5

FIFA 12 (2011)

3,0
Wat een heerlijke FIFA game zeg, Ik vind het de beste FIFA ooit gemaakt.

Het is wel echt wennen, al die nieuwe systemen, het passen en het schieten, het voelt allemaal weer net wat anders aan dan de vorige FIFA games.

Het nieuwe verdedigen, is toch wel de grootste verandering. In het begin is dat ook heel erg wennen, vooral tegenstanders die heel erg goed zijn in skill moves zullen moeilijk te verdedigen zijn, maar na een potje of 20 ben ik er wel echt helemaal gewend aan geraakt.

Ik vind het passen echt heerlijk, elke bal wordt lekker in de loop meegegeven, hierdoor zit er veel tempo in het spel. Dat was echt een groot irritatie punt bij mij bij FIFA 11. Steekpasses werden in dat spel nooit eens lekker gegeven, je moest echt heel goed zelf mikken en schieten, maar gelukkig is dat nu wat makkelijker.

Ook de Impact Engine vind ik een verbetering. Oke, soms gaat er wel wat fout en struikelen ze een beetje vreemd over elkaar, maar op dat soort kleine puntjes na, ziet het er goed uit.

Ze hebben ook heel veel kleine dingentjes uitgebreid en verbeterd:
-De volleys, deze komen veel vaker voor, je maakt ook vaker een omhaal, een snoekduik en al dat soort gekkigheid.
-De scheidsrechters zijn verbeterd.
-Spelers lopen minder vaak buitenspel en als een teamgenoot net buitenspel staat, blijft hij daar niet eerst een uur staan zoals bij FIFA 11, maar loopt hij weer terug naar een goede positie.
-Het snel ingooien is ook een leuk systeem, als je lekker aan het counteren bent, en de bal gaat net door de tegenstander over de lijn, kan je hem weer snel oppakken en in het veld gooien, waardoor je weer lekker door kan counteren.
-Carriere Mode is verbeterd, leuke toevoegingen met de pers.
-Ultimate Team zit gelijk op de disc, ik had het nog nooit gespeelt en ik vind het echt verassend leuk.
-En zo zijn er nog veel meer 'kleine' verbeteringen en toevoegingen.

En juist door al dit soort veranderingen is FIFA 12 veel meer gaan lijken op een echte voetbalwedstrijd. Waarbij ik bij FIFA 11 vaak het gevoel had dat ik op een vaste rails zat, is dit veel minder in FIFA 12. Ik heb nog niet alle modes gespeelt, en eigenlijk nog niet lang genoeg om een uiteindelijke beoordeling te geven, dus geef ik het voorlopig wel een 5!

Homefront (2011)

5,0
Dit is een game waar ik de laatste 2 maanden voor de release dagelijks mee bezig was eigenlijk, elke dag op de Homefront Forums. Deze game heeft me wel een beetje teleurgesteld. Mijn verwachtingen waren hoog en de kwaliteit van de game is toch minder dan dat ik had verwacht, vooral als je naar de SP kijkt. 4 uur kan gewoon niet, dat is echt te weinig. Ik was er zo door heen, ik zat er goed in en opeens was hij klaar, erg jammer. Ik heb wel plezier gehad aan de SP, hij is leuk, er zaten echt bizarre momenten in. Zoals dat je in een massagraf moest schuilen. Ze hadden dat stukje in het kamp beter moeten uitwerken, de mensen zeiden alleen maar korte zinnen. De bedoeling is dat je echt een band met de mensen moest krijgen, dat is niet helemaal gelukt. Ook kleine irritaties is de onzichtbare muren in de gesprekken, ik wil graag lopen waar ik wil. Ook het klimmen op ladders, jammer dat je er een knopje voor moest indrukken en niet gewoon zoals bij de MP dat je naar boven kon lopen. Ook jammer dat je heletijd moest wachten op je team, als je in een helicopter ging moest eerst iedereen en dan jij, ook al was je er eerder en ook als je een ladder op wilde moest eerst heel de team en dan jij pas. Ook een minpuntje is dat je telkens moest wachten bij de kasten voor die deuren. Dat haalt het tempo wat uit het spel. Een korte SP met wat vervelende dingetjes maar toch leuk.

De MP heeft mij dus niet teleurgesteld. Ik speel het elke dag, ik vind hem erg verslavend. Graphics zijn niet vernieuwend nee en ook wel te slecht voor 2011. Maar ik stoor me er dan niet aan, als ik de tegenstander aan de overkant maar kan zien, vind ik het goed. De gameplay is goed, bijna iedereen speelt als een team en dat hoort ook gewoon. Ik speel dus ook alleen maar Ground Control. Soms irriteer ik me wel zwaar aan sommige mensen en dan vooral die in mijn team zitten. Staat het 1-1, beide teams hebben bijna gewonnen, verliezen we net A waardoor we gaan verliezen, zie ik in mijn team, 5 mensen op een berg zitten en campen. Dan kan ik eigenlijk nog best boos worden, bijna het hele team werkt er voor om deze sector terug te krijgen, zitten er nog steeds een paar sukkels te campen met een sniper met een k/d van 22. Gelukkig zie ik dit eigenlijk maar in 2 maps en dan vooral Angel Island.

Er is trouwens al bekend gemaakt dat er dlc komt, misschien gratis, zou wel netjes zijn als ze dat doen. Ze hebben veel mensen teleurgesteld, vooral in de SP dus zal wel mooi zijn als het gratis is. Er zitten natuurlijk maps in de dlc en waarschijnlijk ook meer wapens en andere game modes. Maar natuurlijk moeten ze eerst de problemen oplossen met de servers, voor veel mensen werken ze niet en komen ze nergens in. Ik heb er eigenlijk weinig last van gehad tot vandaag, ik kom amper in een match.

Wat mensen dus ook echt niet moeten vergeten is dat dit pas de 1e Homefront is.
Het is niet de 8e COD en niet de zoveelste Battlefield.
Ze moeten helemaal opnieuw beginnen en dus hebben ze minder tijd om het toch dat extra te geven waardoor een game erg goed wordt. Homefront 2 zal een stukke beter zijn, ze kunnen nu natuurlijk de zelfde engine gebruiken. (als dat zo heet)

De SP is wat minder maar de MP is gewoon erg goed.
Als ze wat dingen fixen, zoals de servers en free dlc geven en ik speel het spel nog steeds, dan gaat de score nog wel omhoog. Als je het vergelijkt met 1 op 10 vind ik het een 7.5 waard maar dat zit tussen de 3,5 en 4 dus voorlopig nog maar een 3,5.