menu

Hier kun je zien welke berichten Miss.Blonde als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Beyond: Two Souls (2013)

4,5
Geweldige game! Al heel lang op mijn verlanglijstje, maar dan eindelijk gespeeld. Het voelt heel erg filmisch aan, maar dat kan ook niet anders met Ellen Page en Willem Dafoe die meewerken. Ik weet niet of de keuzes die je maakt heel veel invloed hebben op het spel, maar het is wel een leuk gegeven dat je dingen kan kiezen. Iets dat ik bij Heavy Rain ook heel leuk vond. Toch vond ik deze game qua verhaal en beleving leuker en spannender. Je gaat echt alle kanten op, in de woestijn, onder water, in de stad als zwerver, in de bossen om te vluchten, in de sneeuw, ergens in een oorlogsgebied. Dat maakt het ook uitdagend en mooi om naar te kijken.

Op het begin is het allemaal nog wat warrig, omdat alle gebeurtenissen door elkaar heen lopen, maar meer tegen het einde vallen puzzelstukjes in elkaar. Het is eigenlijk een vrij simpel verhaal, maar wel leuk om te volgen en om de weg te bewandelen.

Dit is ook weer een typische game die voor één keer genoeg is. Een aanrader!

Detroit: Become Human (2018)

3,5
Erg genoten van het spel en het was grotendeels erg goed, maar niet de beste ooit in zijn genre. Al kan ik me wel voorstellen dat mensen dit helemaal fantastisch vinden. De beelden en alles zien er gewoon super goed uit.

Op het begin kwam ik niet helemaal lekker in het verhaal, maar dit veranderde toch vrij snel. Al had ik liever gehad dat het bij één personage was gebleven en niet bij drie. Hierdoor zie je wel 3 kanten van de samenleving en een ander pad in de android/mensen oorlog, maar ik vond niet alles heel interessant.

Klara / Alice: was het minst interessante verhaal. Er gebeurde gewoon heel weinig waardoor je geïntrigeerd blijft. Het enige leuke vond ik dat ze eenmaal gevlucht waren en ze een plek moesten zoeken om te overnachten, in een hotel, auto of leegstaand huis. Zodoende kon je zelf kiezen en moest je zelf uitvinden hoe je het allemaal voor elkaar moest krijgen. Verder dan dat was het vrij saai. Uiteindelijk in mijn verhaal heeft Alice het niet overleefd, maar Klara heb ik wel laten leven.

Connor: vond ik een erg leuke verhaallijn en Connor is ook echt een liefje, maar helaas was dit hoofdstuk ineens voorbij, omdat ik in een level niet verder kon. Dit was bij het ontdekken waar Jericho is, maar op den duur kon ik helemaal niets meer doen. Dit was echt frustrerend. Ik moest de android misleiden, maar kon nergens meer op klikken? De tijd was voorbij en zijn verhaal dus ook. Wat ik erg jammer vond, want het was niet het einde dat ik voor ogen had.

Markus: misschien wel het interessantste verhaal, omdat je zelf kan kiezen hoe je de opstand wil laten verlopen, vijandig of empathisch. Uiteindelijk was het laatste hoofdstuk dat ze hun eigen androids gingen bevrijden uit de kampen. Dit is uiteindelijk gelukt en ze hadden dus gewonnen, maar ik had heel graag meer verbreding en verdieping in dit verhaal willen hebben. Want ze hebben dan die androids bevrijd, maar het is nog duidelijk niet afgelopen, want de burgeroorlog is nog steeds gaande. Dus het was een beetje een niet afgerond verhaal. Er had namelijk nog zoveel meer kunnen gebeuren hierna dat je niet weet of ze het echt gaan winnen of niet. Dat vond ik jammer. Dan had ik liever het verhaal van Kara en Alice niet gehad en dat ze hier veel meer in verder gingen en je echt tot het 'echte' einde kon spelen. En daar bedoel ik mee dat of de overheid en media zich overgeven, of dat juist de androids verliezen en vernietigd worden en het steeds erger wordt of dat mensen de androids gaan helpen en zich bij hen voegen, enzovoorts. Echt de aftermath.

Maar desondanks is het concept leuk bedacht en interessant genoeg om te blijven spelen, maar er had naar mijn idee meer in kunnen zitten. Al ben ik misschien gewoon altijd kritisch Toch een ruime voldoende!

Misschien zal ik het ooit nog een keer spelen met andere keuzes.

Erica (2019)

2,0
Vandaag gespeeld, maar wat een teleurstelling. Zoals hierboven al meerdere keren wordt benoemd. Het is goed geacteerd, ziet er mooi uit, het oogt interessant, maar dat is het helaas niet. Dit is echt zo'n game die je meerdere keren opnieuw moet spelen om het gehele verhaal te snappen (al denk ik dat je dan nog bedrogen achterblijft).

Het spel duurt vrij kort. Je hebt het in een paar uur uitgespeeld (hoeft niet negatief te zijn, mits het verhaal gewoon rond is). Ik heb het verhaal 2 keer gespeeld, maar ik snap er nog steeds helemaal niets van. Waar ging dit over? Wat zit hier achter? Was alles echt? Zat alles in haar hoofd? Wie was nu de echte bad-guy? Was haar vader slecht? Zijn die collega's slecht? Wat waren die rituelen en die bloemenblaadjes? Wat was het verhaal van haar moeder? Was ze echt een offer? Er zijn zoveel vragen die niet beantwoord zijn. Je krijgt wel andere wegen te zien en een klein beetje meer informatie als je andere opties kiest, maar daar blijft het dan ook bij. Geen zin om nog eens hetzelfde riedeltje te moeten doorlopen dus daarom stop ik.

Er zitten schrikeffecten in zie ik hierboven staan? Uh, nee. Totaal niet. Ook helemaal niet eng of duister.

Heb me wel vermaakt tijdens het spelen dus daarom scoort het gemiddeld niet heel laag, maar ik had er veel meer van verwacht. Zonde!

Fall Guys: Ultimate Knockout (2020)

4,0
Ja het blijft een leuke game!

Gewoon leuk om tegen anderen te kunnen spelen met minigames in Mario Party en Wipe Out style! Wie daarvan houdt die zal ook van deze game houden. Elke keer komen er weer nieuwe levels en maakt het uitdagend.

Wat een tegenvaller is, is dat er ook spellen tussen zitten die je nooit krijgt. Per periode komen steeds dezelfde games terug en dat maakt het wel weer eentonig.

Sommige zijn te makkelijk, maar sommige ook heel moeilijk, dus voor ieder wat. Je kan solo, duo of met squats spelen en dat is ook een leuke variatie. Leuk om iets als team voor elkaar te krijgen als er geen noobs tussen zitten die alles verpesten. Er zitten ook soms mensen tussen die opzettelijk lopen te treiteren en tegen te werken, dat is minder.

Over het algemeen dus een hoog entertainment gehalte waarbij het vloeken soms meer is dan de vreugde doordat je af gaat en soms helemaal oneerlijk. Achja, that's the game.

House of Ashes (2021)

Alternatieve titel: The Dark Pictures Anthology: House of Ashes

3,5
Na Little Hope (tegenvaller) en Man of Medan (mooie sfeer, maar verder vrij gewoontjes) dit deel gespeeld. Ondanks dat ik hier het meest van heb genoten vond ik hier het verhaal niet al te verrassend. Het had weinig om handen en was vrij rechttoe rechtaan. Er was eigenlijk weinig te ontdekken/ontrafelen en meer continu ontsnappen aan de ''monsters''. Het is hierbij wel leuk om de juiste keuzes en snelle reacties te doorlopen om iedereen te laten overleven, want dat maakt dit spel het enige leuke. De documenten en boeken met verhaaltjes die ik onderweg vond, vond ik weinig toevoegen en niet interessant. Dat had ik bij de andere delen wel, maar helaas werd het verhaal daar nooit duidelijk wat er nu achter schuil ging.

Ik vind het altijd wel leuk dat er bij deze games waarbij je invloedrijke keuzes moet maken bekende acteurs/actrices zich lenen. Zo ook hier, waarbij verrassend genoeg Ashley Tisdale meespeelt die ik altijd wel kan waarderen. Al was ze hier vrij lelijk vormgegeven, terwijl ze toch best een knappe dame is.

Bij mij bleven alleen Nick en Jason leven jammer genoeg. Na een paar oerdomme keuzes en één moment waarbij de reactietijd wel heel kort was. Achja dat hoort erbij. Ik vind het om die reden ook niet leuk om het nogmaals te spelen, omdat je dan precies weet wat er zal komen en dan is het wel erg makkelijk. Ik bekijk het echt realistisch waarbij dit ook in het echt zou kunnen gebeuren. Dan heb je ook geen derde oog en hangt alles van het eerste moment af.

Nu zie ik dat er nog een deel is. The Devil in Me. Wederom zal ik die ook weer gaan spelen als ik de kans krijg! Benieuwd.

Life is Strange (2015)

Alternatieve titel: Life is Strange: Remastered

3,0
Al heel lang op het oog om te spelen, maar het voldoet niet helemaal qua verwachtingen helaas.

Het is een leuk spel! Daar is geen twijfel over mogelijk. De beleving is mooi gedaan, erg filmisch, het zit goed in elkaar en het verhaal is interessant te noemen. Alleen het pakt me niet helemaal. Het terugdraaien en doorspoelen van de tijd vond ik erg eentonig en op sommige momenten erg vervelend. Soms is het nodig om dit meerdere keren te herhalen om tot een volgende stap te komen of om meer informatie te verzamelen. Hierdoor krijg je soms steeds hetzelfde gesprekje te horen en dat hoef ik niet 4 keer achter elkaar te zien. Nu weet ik wel wat hij toen heeft gezegd. Ook het keerpunt in het spel dat je de vader van Chloe kan redden en ze hierdoor in een andere werkelijkheid komt vond ik niet helemaal geslaagd. Ik snap het idee erachter en de emotie, maar het haalt je helemaal uit het oorspronkelijke verhaal. Ook zit er een bug in het spel als je David zijn computer wil doorzoeken. Als de laptop eenmaal geblokkeerd is kan je geen kant meer op en moet je het spel herladen.

Visueel ziet het erg heel slecht uit eigenlijk. Ik zie dat het een spel is uit 2015, maar dan verwacht je echt veel meer. Ik dacht eerst dat het een spel was uit 2007 - 2009 ofzo. Het leken wel Sims 2 of 3 poppetjes.

De leuke kanten? Warren bijvoorbeeld (echt een schatje). Het tienerverhaaltje dat me aanspreekt op de universiteit enzovoorts. De keuzes die je kan maken hebben naar mijn idee wel grote invloed op het verloop van het spel.

Life is Strange: Before the Storm (2017)

De eerste episode gespeeld, was wel leuk, maar niet heel bijzonder. Ik weet ook niet hoe interessant je het kan maken aangezien dit zich in het ''verleden'' afspeelt. Er kunnen geen grote verrassingen of twistwendingen komen, aangezien je weet hoe het verhaal zich zal ontwikkelen en hoe het zal eindigen. Je weet dat Rachel dood zal gaan en Chloe ook (mits je in het eerste deel koos om haar te laten leven). Met die gedachte maakt dit het spel wat zinloos. Het focust dus alleen om de momenten samen met Rachel en de avonturen die ze beleven waarbij je wel keuzes kan maken.

Chloe vind ik daarentegen wel een stuk interessanter om te spelen, aangezien ik Sam wat saai vond. Je kan met Chloe wat leukere wendingen creëren, omdat ze zo rebels is en schijt heeft aan alles.

De 2de en de 3de episode kan ik op één op andere manier niet downloaden terwijl ik wel het volledige spel heb gedownload. Er staat dan steeds dat ik de Season pass heb gedownload waardoor dit conflicten geeft. Als ik dan de add-ons wil toevoegen lukt dit ook niet. Vreemd. Dus ik weet niet of het helemaal zal kunnen spelen.

Little Hope (2020)

Alternatieve titel: The Dark Pictures Anthology: Little Hope

2,5
Hmm ik weet niet zo goed wat ik hiervan moet vinden. Had het vrij snel uitgespeeld en ik weet niet of ik nog ga proberen om andere eindes te krijgen.

Ik zat er op het begin niet zo lekker in. De personages trokken mij niet echt. De lugubere sfeer vond ik wel goed gedaan en blijft de aandacht vasthouden. Het einde dat ik had was echter een grote anti-climax. Wat heb ik continu gedaan eigenlijk? Het voelt erg nutteloos. De hele heksenjacht en wat er zich vroeger afspeelde in Little Hope maakte dus eigenlijk weinig uit. Het ging er uiteindelijk om dat Andrew de buschauffeur was en dat hij meerdere persoonlijkheden had? Het sloeg kant nog wal. Daar ben ik heel erg teleurgesteld over. En dan aftiteling....

Jammer dit, alleen voor de sfeer zou ik het proberen, maar voor de rest geen aanrader.

Man of Medan (2019)

Alternatieve titel: The Dark Pictures Anthology: Man of Medan

3,0
Een stuk leuker dan Little Hope! Het verhaal spreekt mij meer aan. Ook de setting op het verlaten schip was erg goed. Heel mooi weergegeven en heel beklemmend. Je wilt daar echt niet in je eentje ronddwalen.

Zelfs het begin vond ik leuk op de boot en het duiken. Dat sprak mij wel aan. Gewoon een serene omgeving, maar wel met gevaar op de loer. Uiteindelijk blijkt dit ook door die vreemde mannen die ze gevangen nemen. Leuk om bekende actrices en acteurs terug te zien in dit soort games, in dit geval Shawn Ashmore (al had hij weinig screentime in mijn verhaal, omdat ik hem had laten ontsnappen met de speedboat).

De leukste personages Fliss en Julia hadden het helaas niet overleefd en dat was echt zuur, want ik was maar 1 keer te laat om een knopje in te drukken. Dit ging wel heel snel. Maar ach, dit zal in het echt ook zo zijn. Dan moet je ook snel keuzes maken en elke verkeerde keuze kan je leven kosten.

Het einde vond ik erg afgeraffeld. Wat was nu het verhaal van het spookschip? Wat zat erachter? En die aanwijzingen betekenen dan niks? Een beetje hetzelfde gevoel als Little Hope. Een anti-climax. Vervolgens komt ook Shawn Ashmore weer terug en stapt op het schip, maar dan zijn de andere alweer weg. Vervolgens eindigt het. Maar overleeft hij het? Enzovoorts. En Alex was ook totaal niet aangeslagen dat zijn liefje Julia gewoon dood was. Het deed hem gewoon helemaal niets. Slecht geschreven/geanimeerd of was dit bewust zo dat het hem eigenlijk niks kon schelen? Die Brad had dus Fliss vermoord leek het, of ik heb zitten slapen, maar hoe kwam dit? Omdat het schip hem veranderde? Of omdat hij kwade bedoelingen had en haar niet mocht?

Leuk voor de sfeer en eens gespeeld te hebben, maar niet voor vaker. Eenmalige ervaring is voldoende.

Mario Party (1998)

2,0
Ik hou van Mario Party! Misschien wel het leukste variant van alle Mario spellen, alleen dit is absoluut niet mijn favoriete deel. Ik heb er geen nostalgische gevoel bij dus misschien dat het daarom bij veel andere mensen anders ligt. Mario Party 4 was mijn eerste ervaring met Mario Party als kind en sindsdien heb ik het heel lang gespeeld + de delen die erna kwamen vond ik ook stuk voor stuk leuk. De eerste drie nooit gespeeld.

Afgelopen weekend dus voor het eerst dit eerste deel gespeeld. Natuurlijk is het minder mooi vormgegeven, maar dat was in de tijd gewoon zo, dat begrijp ik, maar toch is de beleving zoveel jaren later niet fijn. Ook de mini games vind ik niet bijzonder. Vaak krijg je alsmaar dezelfde spellen, sommige kan je bijna nooit winnen en er is weinig dat er echt tussenuit springt. Ook de bordspel varianten vind ik niet zoveel aan. Jammer.

Quarry, The (2022)

2,5
Ik vond Until Dawn echt geweldig! Daarom ook zo benieuwd naar deze game. Vanwege dezelfde makers en het horrorgenre vergelijk ik ze om die redenen toch met elkaar en dan komt Until Dawn er ruimschoots bovenuit als winnaar.

Dit spel heb ik twee keer helemaal uitgespeeld. De eerste keer was ik vrij teleurgesteld, omdat het ineens afgelopen was en ik nog met best veel vragen achterbleef. Het was een beetje een anticlimax einde. De tweede keer heb ik me veel meer vermaakt en duurde alles veel langer (dat kwam deels ook door de andere keuzes die ik had gemaakt), maar toch bleef ik achter met een niet zo heel spannend en leuke ontknoping. Het verhaal was wel rond, maar was ook niet heel bijster origineel of interessant. Toch nog een aantal opmerkelijke dingen, vragen waar je mee achterblijft. Of het zijn plotholes...Eigenlijk had alles niet zo verkeerd kunnen lopen als Travis gewoon eerlijk was geweest. Waarom vertelde hij Laura niet alles toen ze opgesloten zat? Om die reden had zijn broer misschien nog geleefd enzovoorts. En waarom wilde hij en zijn familie zo nodig de kampleiders opsluiten en/of vermoorden? Op het begin leek dit niet te geval. Daarna wel. Dit vond ik ook zo raar. En dan bedoel ik voordat Kaylee werd vermoord door Laura. Nog altijd is mij niet duidelijk waarom. En waarom wilde Chris dat Laura en Max een dag eerder zouden komen? Om die reden is juist Max gebeten door Chris. Als je weet dat er al zoveel jaren iets aan de hand is in dat gebied met weerwolven waarom nodig je daar mensen uit, waarom heb je daar nog altijd een kamp waar kinderen komen. Waarom sloot de familie Chris en zijn kinderen niet gelijk op voor volle maan zodat hij niemand zou verwonden, maar Laura en Jakob wel aangezien ze niet geïnfecteerd waren? Die moesten zelfs dood volgens Constance (de oude vrouw).

De eerste keer ging bijna iedereen dood, maar dat kwam niet alleen door mijn keuzes, maar ook door de reactietijd die ik tussentijds had aangepast. Ik vond de reactietijd om op situaties te reageren heel erg makkelijk. Je had echt heel veel tijd vergeleken met Until Dawn. Daarom wilde ik dit aanpassen, maar toen ik dit aanpaste werd het wel ineens heel moeilijk. Je moest echt sneller dan 1 seconde reageren. Dat vond ik jammer, want er was geen middenweg. Of te makkelijk of te moeilijk. De tweede keer bleef iedereen leven, behalve de hele Hatchett familie (minus Travis) en Silas.

Het verhaal vond ik daarnaast niet echt boeiend. Het was al vrij snel duidelijk hoe alles in elkaar zat en dat er monsters in zouden voorkomen. De opbouw in Until Dawn was gewoon veel spannender en mysterieuzer gedaan. Het had een beklemmendere sfeer. Ook hadden veel personages in dit deel weinig te doen. Emma, Abigail, Jacob, Nick en Max hadden allemaal een een vrij afzijdige rol naarmate het spannender werd. De focus werd het meeste gelegd op Laura, Ryan, Dylan en Kaitlyn. Ryan was de enige die ik echt niet kon uitstaan. Eerst dacht ik ook echt dat hij niet te vertrouwen was en in het complot zat, maar dit bleek niet zo te zijn. Tenminste, ik denk nog steeds van wel. En Jakob was de schattigste, echt een liefje hoe hij zo enthousiast was over alles. En vrij emotioneel aangelegd, maar ook knap.

Tijdens het spelen kan je tarotkaarten vinden en die kunnen je helpen de toekomst te voorspellen en je te helpen bij het maken van keuzes, maar dit voegt echt 0,0% toe. Je hebt er niets aan.

Ondanks alles toch leuk om gespeeld te hebben, maar minder dan ik hoopte. Ga het niet nogmaals spelen. Ben wel benieuwd wat de makers nog meer voor ons zullen maken!

Super Mario Party (2018)

Alternatieve titel: Mario Party 11

3,5
Eindelijk gespeeld! Heb er gemengde gevoelens bij, maar over het algemeen weer erg vermakelijk!

De borden zijn inderdaad kleiner (helaas), niet heel erg divers, maar wel met een ander thema en verloop er van. Je hebt er ook maar 4. Ik vind het over het algemeen wel een stuk makkelijker dan de andere delen. Er komen te weinig tegenslagen (bijvoorbeeld bij het bord van Kamek verandert de waarde van de sterren steeds, maar het is niet heel erg uitdagend, want het kan maar maximaal 15 munten zijn) dan denk ik doe er eens 30 munten tussen ofzo dat is namelijk een heel groot verschil en dan moet je echt geluk hebben. Nu maakt het niet zo heel veel uit en voegt het weinig toe. Ook de sterren kosten nu maar 10 munten in de overige borden. Wat ik goed vind is dat je nu ook munten krijgt als je bijvoorbeeld 2de wordt. Dat was bij de eerdere delen niet (geen idee of dat ook zo was op de Wii en Wii U, die heb ik nooit gespeeld). Alleen vind ik dan wel dat als je eerste wordt er een groter verschil mag zijn ipv alleen 4 munten met de 2de plek. Dat voelt niet echt waardevol om te winnen. Ook de geluksvakjes en pechvakjes hebben niet heel veel invloed (5 munten die dan van je afgenomen worden, boehoe wat erg). In de vorige delen waren dat er misschien 20 geweest. De minigames zijn wel erg leuk!

Wat ik een leuke toevoeging vind, maar wat misschien al eerder was zijn de partnervakjes. Hiermee kan je partners (andere personages) oproepen die jou helpen en aan jouw zijde staan. Dat vind ik wel leuk gedaan. Ook leuk is dat Bowser en Bowser Jr een keer niet het feest willen bederven (dat kennen we nu wel), maar zelf ook meedoen.

Al met al vrij leuk, maar niet heel uitdagend of vernieuwend. Er zijn betere delen.

Tomb Raider (2013)

Alternatieve titel: Tomb Raider: Definitive Edition

4,0
Een spel die ik heel lang wilde spelen en het was waanzinnig goed! Heel erg mooi gemaakt. Na de Uncharted reeks afgerond te hebben lijkt het verdacht veel op elkaar, maar daarom juist heel leuk, omdat ik Uncharted heel erg leuk vind. Tomb Raider heb ik volgens mij alleen op de pc een keer gespeeld en de oude demo-versie op de Playstation 1.

Het begint naar mijn gevoel wel een beetje saai, maar daarna komt er steeds meer bij kijken en wordt alles veel heftiger. Toen ik dacht dat het al bijna afgelopen was ik nog maar op de helft. Het spel duurt naar mijn gevoel dus ontzettend lang en dat is een positief punt! Er hadden wat mij betreft meer puzzels en obstakels in mogen zitten wat het spel leuker en afwisselender zou maken. Richting het einde komt dit meer naar voren.

Het hoofdstuk met het brandende huis vond ik heel erg gaaf. Ik denk het beste stuk van het spel. Ook leuk dat Lara steeds meer nieuwe wapens erbij krijgt, nieuwe vaardigheden en uitrusting. Dus ze wordt steeds beter en beter. Schatten en kisten zoeken tussendoor was ook leuk en natuurlijk de slechteriken afknallen. Je zou denken dat ze een levenslange trauma heeft na dit hele avontuur, maar er komen nog 2 delen aan die ik nog niet heb gespeeld. Ben benieuwd!

Toy Story 2 (1999)

Alternatieve titel: Toy Story 2: Buzz Lightyear to the Rescue

1,5
Vroeger als kind gespeeld, dus vanwege nostalgie opnieuw gespeeld. Ik voel nog wel waarom ik dit als kind leuk vond (ook vanwege de films), maar toch vind ik het nu niet leuk genoeg om te blijven spelen. Heb het daarom ook niet helemaal uitgespeeld, tot level 5 gekomen. Toen was ik het beu en dat komt voornamelijk door de besturing en de camera. Dat is zo ongelofelijk kut dat ik er gek van werd. Dat level met die boom... Je wil niet weten hoe vaak ik daar vanaf ben gevallen. Dat herinner ik me zelfs ook nog als kind.

Tja, het blijft een oude game dus dat reken ik het niet voor af, maar qua besturing en vermaak vond ik het maar magertjes.

Uncharted 2: Among Thieves (2009)

4,5
Deel 2 is ook weer heel erg goed! Het uitspelen ging eigenlijk vrij snel.

Deel 1 was eigenlijk net zo goed. Allebei vrij gelijkwaardig aan elkaar. Zelfde sfeer, elementen, mooie beelden van de locaties/landschappen, leuk verhaal, schieten, maar ook puzzelen en klauteren. Al waren er hier en daar wel nieuwe elementen en vond ik dit deel een stuk moeilijker. Had soms echt een tip nodig.

Het zit gewoon zo goed in elkaar qua beleving, alsof je in een film zit. En creatief hoe ze alle paden en puzzels aan elkaar weten te koppelen. Het hoofdstuk met de trein bijvoorbeeld was heel leuk!

Helaas moeten er in dit deel ook weer 'monsterachtige figuren' inzitten. Was ik van die zombies af uit deel 1 krijg je nu een soort bergdieren met hoorns en paarse gedrochten, maar dat was gelukkig een stuk minder akelig.

Op naar deel 3!

Uncharted 3: Drake's Deception (2011)

4,0
Vlak na deel 1 en 2 gespeeld en ook weer ontzettend mooi, avontuurlijk en spannend gemaakt alleen toch net ietsjes minder dan zijn voorgangers. Het was naar mijn idee iets saaier, een beetje van de hak op de tak. Veel verschillende locaties, maar eigenlijk zonder reden en vaak ook om Sully ergens te gaan redden. Het verhaal was daarom een beetje zwak. Ook het einde vond ik niet spectaculair en was ineens klaar. Een echt eindgevecht of confrontatie ontbrak een beetje. Wel schattig om kleine Nathan te zien!

Desondanks weer heerlijk vermaakt en ontzettend knap ontwikkeld.

Uncharted 4: A Thief's End (2016)

4,0
Eindelijk gespeeld na 'The Lost Legacy' en het is wederom weer erg mooi gemaakt, sfeervol en bombastisch. Hier mij mogen ze van mij nog 100 delen van maken. Misschien krijgt de dochter van Nate en Elena nu de kans?. Alleen vond ik dit deel weinig vernieuwend en vond ik het einde vrij teleurstellend. Het was ook een heel stuk makkelijker dan de voorgaande delen vond ik.

Het verhaal is interessant genoeg om de aandacht vast te houden. Er komen verschillende locaties aan bod, verschillende tijden flashbacks naar het verleden en lopen door elkaar heen, ook vond ik de epiloog ook leuk gedaan. En geinig dat je ook nog Crash Bandicoot kon spelen

Ranking (van beste naar slechtst):

1. Uncharted 1 en 2 (vind beide even goed, kan niet kiezen)
2. Uncharted 3
3. Uncharted 4 (dit deel)
4. Uncharted: The Lost Legacy

Uncharted: Drake's Fortune (2007)

4,5
Ja, eindelijk gespeeld!

Leuke game, heel erg Tomb Raider (die ik ook voor de PS nog allemaal moet spelen) achtig gevoel dat ik erbij krijg. Waarschijnlijk ook daarop gebaseerd?

Het is niet alleen maar schieten en mensen afknallen, maar ook puzzelen en je manoeuvreren door allerlei plekken. Dat maakt het voor mij afwisselend en een reden om verder te spelen. Dat er vervolgens ook nog monsters bijkomen wordt het gewoon dikke horror! Hou daar wel van, maar voor nu had ik daar eigenlijk niet heel veel zin in. Het kwam een beetje onverwachts in het spel. Maar wat een akelig gevoel heb ik daarvan gekregen. Het ging goed, maar ik heb lopen zweten en toch nog één keer kippenvel gehad als ze op je af komen stormen. Vreselijk!


Mooie locaties ook en een leuk verhaal. Zeker een aanrader! Benieuwd naar deel 2.

Uncharted: The Lost Legacy (2017)

4,0
Helaas heb ik dit deel gespeeld zonder het vorige deel te hebben gespeeld. Die kan ik op dit moment nog nergens vinden! Daardoor snapte ik de verhaallijnen tussen Nadine en Sam niet zo, maar dat komt misschien nog wel.

Leuk dat Chloe nu haar eigen verhaal krijgt en we meer van haar talenten en achtergrond krijgen te zien. Op het begin moest ik nog even wennen, maar daarna is het weer als vertrouwd. Hele mooie locaties, leuk verhaal en toch hier en daar met andere invalshoeken. Op het begin met de landkaart een beetje een open wereld waarbij je naar verschillende locaties moet rijden. Dat vond ik leuk, maakt het anders. De puzzels en paden blijven een beetje hetzelfde, maar doen niet aan de vorige delen onder. Ook de dialogen en de humor onderling was vermakelijk.

Maar het niveau qua schieten en gevechten vond ik echt super moeilijk!! Terwijl ik hetzelfde ''normale'' niveau had gebruikt als de voorgaande delen, vond ik het verschil enorm. Ik ben wel 100 keer afgegaan haha.

Until Dawn (2015)

4,5
Geweldige game en heerlijke beklemmende sfeer, vooral in de grotten!

Tot nu toe denk ik het beste in zijn genre en leuk om Hayden Panettiere hierin te zien. Zag ik niet aankomen. Het eerste deel lijkt alsof je naar een film zit te kijken met af en toe keuzes en lopen, maar daarna wordt het steeds spannender. Je voelt elk moment dat er iets kan gaan gebeuren.

Eigenlijk zijn alle personages wel leuk al was Emily op het begin gewoon een trut. Later werd ook Jessica een ongelofelijke trut, in dat huisje samen met Michael. Michael ik wil een haardvuur, Michael ik ben mijn telefoon kwijt, Michael pak een deken. Het hield maar niet op. Doe het lekker zelf, dacht ik! Zij was de enige die ik echt dood wilde, maar helaas, door mijn keuzes heeft ze het nog overleeft ook. Wilde toch maar mijn best doen.

Sam - leukste personage! Wilde ik absoluut laten overleven en dat gebeurde ook en heeft de monsters vernietigd.
Jessica - werd meegesleurd door het monster in de grot en vervolgens viel ze helemaal naar beneden (ondanks dat ik alle knopjes goed had ingedrukt, ik dacht dat ze dood was, vervolgens leefde ze toch nog en haar dan veilig uit de grot weten te loodsen tegen het einde ). Overleefd.
Matt - ging al heel snel dood, volgens mij als eerste, door een stomme keuze bij de herten. Weinig screentime.
Chris - weinig mee gedaan eigenlijk, tegen het einde dacht ik dat hij dood zou gaan, omdat hij zichzelf opofferde voor Ashley, maar hij leefde nog. Uiteindelijk heeft hij het ook overleefd.
Emily - had op het begin weinig te doen, daarna kreeg ze meer te doen nu ze alleen verder moest gaan na de dood van Matt. Toen viel ze met die toren naar beneden, ik dacht ze dood was, later bleek ze nog wel te leven. Een vrij lang verhaal door de grotten, wat echt beangstigd moet zijn helemaal alleen, maar ze heeft het gered, maar in de eindscene was ik haar een beetje vergeten en is ze verbrand nadat Sam de schakelaar had aangezet.
Michael - best veel screentime, de stoerste van de groep, maar uiteindelijk net als Emily op het einde verbrand, maar kon bijna niet op een andere manier, anders gingen ze misschien allemaal dood.
Ashley - op het begin ook weinig te doen, daarna meer screentime, werd ze keer op keer gered door mijn keuzes, maar uiteindelijk wilde ze Jessica zoeken en was ze dood in de grot.
Josh - wist op het begin al dat hij niet deugde en het bleek ook nog te kloppen, daarom had ik hem eigenlijk door Chris laten kiezen om niet te redden, maar dit bleek in scene gezet. Uiteindelijk was ik toch op het verkeerde been gezet, omdat ik dacht dat hij echt dood was en het dus iets anders moest zijn (was het ook wel met die monsters die ineens in die grotten leefden). Maar had ik het ook weer goed, omdat hij toch bleek te leven en alles in scene had gezet om ze terug te pakken na de dood van zijn zussen. Hij is later ineens gedood door het monster, een onthoofding in het water, maar was een beetje slap einde voor hem. Maar wel verdiend.

Heb me prima vermaakt en het spel duurt redelijk lang. Een aanrader!