menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van Miss.Blonde. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2023, februari 2023, maart 2023, april 2023, mei 2023, juni 2023, juli 2023, augustus 2023, september 2023, oktober 2023, november 2023, december 2023, januari 2024, februari 2024, maart 2024

Detroit: Become Human (2018) 3,5

30 december 2022, 20:18 uur

Erg genoten van het spel en het was grotendeels erg goed, maar niet de beste ooit in zijn genre. Al kan ik me wel voorstellen dat mensen dit helemaal fantastisch vinden. De beelden en alles zien er gewoon super goed uit.

Op het begin kwam ik niet helemaal lekker in het verhaal, maar dit veranderde toch vrij snel. Al had ik liever gehad dat het bij één personage was gebleven en niet bij drie. Hierdoor zie je wel 3 kanten van de samenleving en een ander pad in de android/mensen oorlog, maar ik vond niet alles heel interessant.

Klara / Alice: was het minst interessante verhaal. Er gebeurde gewoon heel weinig waardoor je geïntrigeerd blijft. Het enige leuke vond ik dat ze eenmaal gevlucht waren en ze een plek moesten zoeken om te overnachten, in een hotel, auto of leegstaand huis. Zodoende kon je zelf kiezen en moest je zelf uitvinden hoe je het allemaal voor elkaar moest krijgen. Verder dan dat was het vrij saai. Uiteindelijk in mijn verhaal heeft Alice het niet overleefd, maar Klara heb ik wel laten leven.

Connor: vond ik een erg leuke verhaallijn en Connor is ook echt een liefje, maar helaas was dit hoofdstuk ineens voorbij, omdat ik in een level niet verder kon. Dit was bij het ontdekken waar Jericho is, maar op den duur kon ik helemaal niets meer doen. Dit was echt frustrerend. Ik moest de android misleiden, maar kon nergens meer op klikken? De tijd was voorbij en zijn verhaal dus ook. Wat ik erg jammer vond, want het was niet het einde dat ik voor ogen had.

Markus: misschien wel het interessantste verhaal, omdat je zelf kan kiezen hoe je de opstand wil laten verlopen, vijandig of empathisch. Uiteindelijk was het laatste hoofdstuk dat ze hun eigen androids gingen bevrijden uit de kampen. Dit is uiteindelijk gelukt en ze hadden dus gewonnen, maar ik had heel graag meer verbreding en verdieping in dit verhaal willen hebben. Want ze hebben dan die androids bevrijd, maar het is nog duidelijk niet afgelopen, want de burgeroorlog is nog steeds gaande. Dus het was een beetje een niet afgerond verhaal. Er had namelijk nog zoveel meer kunnen gebeuren hierna dat je niet weet of ze het echt gaan winnen of niet. Dat vond ik jammer. Dan had ik liever het verhaal van Kara en Alice niet gehad en dat ze hier veel meer in verder gingen en je echt tot het 'echte' einde kon spelen. En daar bedoel ik mee dat of de overheid en media zich overgeven, of dat juist de androids verliezen en vernietigd worden en het steeds erger wordt of dat mensen de androids gaan helpen en zich bij hen voegen, enzovoorts. Echt de aftermath.

Maar desondanks is het concept leuk bedacht en interessant genoeg om te blijven spelen, maar er had naar mijn idee meer in kunnen zitten. Al ben ik misschien gewoon altijd kritisch Toch een ruime voldoende!

Misschien zal ik het ooit nog een keer spelen met andere keuzes.

» details   » naar bericht  » reageer  

Until Dawn (2015) 4,5

16 december 2022, 20:16 uur

Geweldige game en heerlijke beklemmende sfeer, vooral in de grotten!

Tot nu toe denk ik het beste in zijn genre en leuk om Hayden Panettiere hierin te zien. Zag ik niet aankomen. Het eerste deel lijkt alsof je naar een film zit te kijken met af en toe keuzes en lopen, maar daarna wordt het steeds spannender. Je voelt elk moment dat er iets kan gaan gebeuren.

Eigenlijk zijn alle personages wel leuk al was Emily op het begin gewoon een trut. Later werd ook Jessica een ongelofelijke trut, in dat huisje samen met Michael. Michael ik wil een haardvuur, Michael ik ben mijn telefoon kwijt, Michael pak een deken. Het hield maar niet op. Doe het lekker zelf, dacht ik! Zij was de enige die ik echt dood wilde, maar helaas, door mijn keuzes heeft ze het nog overleeft ook. Wilde toch maar mijn best doen.

Sam - leukste personage! Wilde ik absoluut laten overleven en dat gebeurde ook en heeft de monsters vernietigd.
Jessica - werd meegesleurd door het monster in de grot en vervolgens viel ze helemaal naar beneden (ondanks dat ik alle knopjes goed had ingedrukt, ik dacht dat ze dood was, vervolgens leefde ze toch nog en haar dan veilig uit de grot weten te loodsen tegen het einde ). Overleefd.
Matt - ging al heel snel dood, volgens mij als eerste, door een stomme keuze bij de herten. Weinig screentime.
Chris - weinig mee gedaan eigenlijk, tegen het einde dacht ik dat hij dood zou gaan, omdat hij zichzelf opofferde voor Ashley, maar hij leefde nog. Uiteindelijk heeft hij het ook overleefd.
Emily - had op het begin weinig te doen, daarna kreeg ze meer te doen nu ze alleen verder moest gaan na de dood van Matt. Toen viel ze met die toren naar beneden, ik dacht ze dood was, later bleek ze nog wel te leven. Een vrij lang verhaal door de grotten, wat echt beangstigd moet zijn helemaal alleen, maar ze heeft het gered, maar in de eindscene was ik haar een beetje vergeten en is ze verbrand nadat Sam de schakelaar had aangezet.
Michael - best veel screentime, de stoerste van de groep, maar uiteindelijk net als Emily op het einde verbrand, maar kon bijna niet op een andere manier, anders gingen ze misschien allemaal dood.
Ashley - op het begin ook weinig te doen, daarna meer screentime, werd ze keer op keer gered door mijn keuzes, maar uiteindelijk wilde ze Jessica zoeken en was ze dood in de grot.
Josh - wist op het begin al dat hij niet deugde en het bleek ook nog te kloppen, daarom had ik hem eigenlijk door Chris laten kiezen om niet te redden, maar dit bleek in scene gezet. Uiteindelijk was ik toch op het verkeerde been gezet, omdat ik dacht dat hij echt dood was en het dus iets anders moest zijn (was het ook wel met die monsters die ineens in die grotten leefden). Maar had ik het ook weer goed, omdat hij toch bleek te leven en alles in scene had gezet om ze terug te pakken na de dood van zijn zussen. Hij is later ineens gedood door het monster, een onthoofding in het water, maar was een beetje slap einde voor hem. Maar wel verdiend.

Heb me prima vermaakt en het spel duurt redelijk lang. Een aanrader!

» details   » naar bericht  » reageer  

Man of Medan (2019) 3,0

Alternatieve titel: The Dark Pictures Anthology: Man of Medan, 15 december 2022, 19:38 uur

Een stuk leuker dan Little Hope! Het verhaal spreekt mij meer aan. Ook de setting op het verlaten schip was erg goed. Heel mooi weergegeven en heel beklemmend. Je wilt daar echt niet in je eentje ronddwalen.

Zelfs het begin vond ik leuk op de boot en het duiken. Dat sprak mij wel aan. Gewoon een serene omgeving, maar wel met gevaar op de loer. Uiteindelijk blijkt dit ook door die vreemde mannen die ze gevangen nemen. Leuk om bekende actrices en acteurs terug te zien in dit soort games, in dit geval Shawn Ashmore (al had hij weinig screentime in mijn verhaal, omdat ik hem had laten ontsnappen met de speedboat).

De leukste personages Fliss en Julia hadden het helaas niet overleefd en dat was echt zuur, want ik was maar 1 keer te laat om een knopje in te drukken. Dit ging wel heel snel. Maar ach, dit zal in het echt ook zo zijn. Dan moet je ook snel keuzes maken en elke verkeerde keuze kan je leven kosten.

Het einde vond ik erg afgeraffeld. Wat was nu het verhaal van het spookschip? Wat zat erachter? En die aanwijzingen betekenen dan niks? Een beetje hetzelfde gevoel als Little Hope. Een anti-climax. Vervolgens komt ook Shawn Ashmore weer terug en stapt op het schip, maar dan zijn de andere alweer weg. Vervolgens eindigt het. Maar overleeft hij het? Enzovoorts. En Alex was ook totaal niet aangeslagen dat zijn liefje Julia gewoon dood was. Het deed hem gewoon helemaal niets. Slecht geschreven/geanimeerd of was dit bewust zo dat het hem eigenlijk niks kon schelen? Die Brad had dus Fliss vermoord leek het, of ik heb zitten slapen, maar hoe kwam dit? Omdat het schip hem veranderde? Of omdat hij kwade bedoelingen had en haar niet mocht?

Leuk voor de sfeer en eens gespeeld te hebben, maar niet voor vaker. Eenmalige ervaring is voldoende.

» details   » naar bericht  » reageer  

Little Hope (2020) 2,5

Alternatieve titel: The Dark Pictures Anthology: Little Hope, 13 december 2022, 20:26 uur

Hmm ik weet niet zo goed wat ik hiervan moet vinden. Had het vrij snel uitgespeeld en ik weet niet of ik nog ga proberen om andere eindes te krijgen.

Ik zat er op het begin niet zo lekker in. De personages trokken mij niet echt. De lugubere sfeer vond ik wel goed gedaan en blijft de aandacht vasthouden. Het einde dat ik had was echter een grote anti-climax. Wat heb ik continu gedaan eigenlijk? Het voelt erg nutteloos. De hele heksenjacht en wat er zich vroeger afspeelde in Little Hope maakte dus eigenlijk weinig uit. Het ging er uiteindelijk om dat Andrew de buschauffeur was en dat hij meerdere persoonlijkheden had? Het sloeg kant nog wal. Daar ben ik heel erg teleurgesteld over. En dan aftiteling....

Jammer dit, alleen voor de sfeer zou ik het proberen, maar voor de rest geen aanrader.

» details   » naar bericht  » reageer  

Beyond: Two Souls (2013) 4,5

13 december 2022, 14:45 uur

Geweldige game! Al heel lang op mijn verlanglijstje, maar dan eindelijk gespeeld. Het voelt heel erg filmisch aan, maar dat kan ook niet anders met Ellen Page en Willem Dafoe die meewerken. Ik weet niet of de keuzes die je maakt heel veel invloed hebben op het spel, maar het is wel een leuk gegeven dat je dingen kan kiezen. Iets dat ik bij Heavy Rain ook heel leuk vond. Toch vond ik deze game qua verhaal en beleving leuker en spannender. Je gaat echt alle kanten op, in de woestijn, onder water, in de stad als zwerver, in de bossen om te vluchten, in de sneeuw, ergens in een oorlogsgebied. Dat maakt het ook uitdagend en mooi om naar te kijken.

Op het begin is het allemaal nog wat warrig, omdat alle gebeurtenissen door elkaar heen lopen, maar meer tegen het einde vallen puzzelstukjes in elkaar. Het is eigenlijk een vrij simpel verhaal, maar wel leuk om te volgen en om de weg te bewandelen.

Dit is ook weer een typische game die voor één keer genoeg is. Een aanrader!

» details   » naar bericht  » reageer  

Heavy Rain (2010) 4,0

1 december 2022, 19:55 uur

stem geplaatst

» details