menu

Hier kun je zien welke berichten centurion81 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Adventures of Lolo (1988)

4,0
centurion81 (moderator)
Inmiddels flink over de helft, het restant bewaar ik voor een weekje vliegvakantie half februari, daar leent het zich uitstekend voor, lijkt me tof weer eens een NES-game uit te spelen!

Dit is overigens de eerste keer dat mijn vriendin het leuk vindt om mee te kijken / mee te denken wanneer ik aan het gamen ben. Ook wat waard!

4* voor deze tijdloze puzzelaar en fingers crossed dat deeltje 2 en 3 ook nog naar de Switch komen

AER: Memories of Old (2017)

4,0
centurion81 (moderator)
geplaatst:
Sowww wat een fijne game! Dit is echt zo'n typische indie-game waarbij de som der delen meer is dan de delen afzonderlijk. Het plot hierboven vertelt eigenlijk vrij goed wat je te doen staat! De wereld bestaat uit vele losse eilandjes en je vliegt (wat werkelijk super werkt, je voelt je echt een vogel, inclusief de thermiek en het flappen van je vleugels) en puzzelt je een weg door de game. Het verhaal ontvouwt zich heel langzaam en is prachtig, de graphics vond ik prachtig en ook de soundtrack was magnifiek. Na het uitspelen ben ik nog even terug de game in gegaan om rustig rond te vliegen en afscheid te nemen van deze wereld waar ik zo van heb genoten.

Mijn eerste impuls was 4,5* maar op echte gameplay is de game me dan net wat te licht. Maar een dikke 4* verdient ie zeker. Ook 'n mooi cijfer toch? Tot nu toe mijn indie-pareltje van 2020!

Ps. ik heb deze een paar week terug voor 5 euro opgepikt in een sale, dat is ie echt wel waard. AER verdient, naar mijn bescheiden mening, wat meer aandacht dan dat het hier krijgt

Agatha Knife (2017)

3,0
centurion81 (moderator)
Met zo ergens tegen de 10 uur speeltijd uitgespeeld.

Agatha Knife is een traditionele point and click adventure, met een zeer bizar verhaal, overgoten met sarcasme, referenties naar nerd culture en kritiek op religie in de breedste zin van het woord.

De graphics zijn origineel en niet te ingewikkeld, maar nergens echt sfeervol of knap (zoals bv bij Night in the Woods) . Ze dienen het verhaal echter prima. De puzzels zijn niet heel ingewikkeld. Het lastigste is dat soms de oplossing wat far fetched lijkt, maar dat is iets wat ik in bijna elke adventure wel vind, dus zou ook goed aan mij kunnen liggen. Ik geef 3* ipv 3,5* omdat het verhaaltje vrij mager (altho entertaining) is voor de speelduur en daardoor wat voelt als iets te dun uitgesmeerd broodbeleg.

Aanrader? Niet voor iedereen, ik denk dat de trailer je moet aanspreken en dat je er dan zeker lol uit zult halen en hey, die staat hierboven