menu

Hier kun je zien welke berichten centurion81 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Adventures of Lolo (1988)

4,0
centurion81 (moderator)
Inmiddels flink over de helft, het restant bewaar ik voor een weekje vliegvakantie half februari, daar leent het zich uitstekend voor, lijkt me tof weer eens een NES-game uit te spelen!

Dit is overigens de eerste keer dat mijn vriendin het leuk vindt om mee te kijken / mee te denken wanneer ik aan het gamen ben. Ook wat waard!

4* voor deze tijdloze puzzelaar en fingers crossed dat deeltje 2 en 3 ook nog naar de Switch komen

AER: Memories of Old (2017)

4,0
centurion81 (moderator)
Sowww wat een fijne game! Dit is echt zo'n typische indie-game waarbij de som der delen meer is dan de delen afzonderlijk. Het plot hierboven vertelt eigenlijk vrij goed wat je te doen staat! De wereld bestaat uit vele losse eilandjes en je vliegt (wat werkelijk super werkt, je voelt je echt een vogel, inclusief de thermiek en het flappen van je vleugels) en puzzelt je een weg door de game. Het verhaal ontvouwt zich heel langzaam en is prachtig, de graphics vond ik prachtig en ook de soundtrack was magnifiek. Na het uitspelen ben ik nog even terug de game in gegaan om rustig rond te vliegen en afscheid te nemen van deze wereld waar ik zo van heb genoten.

Mijn eerste impuls was 4,5* maar op echte gameplay is de game me dan net wat te licht. Maar een dikke 4* verdient ie zeker. Ook 'n mooi cijfer toch? Tot nu toe mijn indie-pareltje van 2020!

Ps. ik heb deze een paar week terug voor 5 euro opgepikt in een sale, dat is ie echt wel waard. AER verdient, naar mijn bescheiden mening, wat meer aandacht dan dat het hier krijgt

Agatha Knife (2017)

3,0
centurion81 (moderator)
Met zo ergens tegen de 10 uur speeltijd uitgespeeld.

Agatha Knife is een traditionele point and click adventure, met een zeer bizar verhaal, overgoten met sarcasme, referenties naar nerd culture en kritiek op religie in de breedste zin van het woord.

De graphics zijn origineel en niet te ingewikkeld, maar nergens echt sfeervol of knap (zoals bv bij Night in the Woods) . Ze dienen het verhaal echter prima. De puzzels zijn niet heel ingewikkeld. Het lastigste is dat soms de oplossing wat far fetched lijkt, maar dat is iets wat ik in bijna elke adventure wel vind, dus zou ook goed aan mij kunnen liggen. Ik geef 3* ipv 3,5* omdat het verhaaltje vrij mager (altho entertaining) is voor de speelduur en daardoor wat voelt als iets te dun uitgesmeerd broodbeleg.

Aanrader? Niet voor iedereen, ik denk dat de trailer je moet aanspreken en dat je er dan zeker lol uit zult halen en hey, die staat hierboven

All-Star Fruit Racing (2017)

3,0
centurion81 (moderator)
geplaatst:
Kleine vijf uur mee bezig geweest nu, vooral in de campaigns mode om cups en content te unlocken. Een capabele Mario kart kloon, die vooral uitblinkt in de mooi weergegeven en leuke circuits en goede besturing. Maar haalt het bij lange na niet bij haar voorbeeld. Online is, iig op de Switch, dood.

Maar deze is regelmatig in de sale voor een habbekrats en dan zul je je er echt geen buil aan vallen en aardig wat uurtjes vertier mee kunnen hebben!

3,5* voor nu!

Among Us (2018)

3,0
centurion81 (moderator)
Aantal potjes gespeeld op de Switch. Beetje gaar en simpel als je het met onbekenden speelt en niet kunt kletsen met elkaar. Denk dat de charme er inderdaad in zit om dit met vrienden te spelen..

Desalnietteplus zou ik Weerwolven met vrienden spelen altijd boven Among Us met vrienden spelenn verkiezen.

Teleurstellinkje dus!

Anodyne (2013)

3,5
centurion81 (moderator)
Vanavond Anodyne uitgespeeld, ongeveer 9 uur over gedaan. Deze game is het beste te omschrijven als een 2D Zelda on acid.
Alhoewel de graphics een soort 16 bit pixelart zijn, weet de game vooral ook door een werkelijk briljante soundtrack, een heel onheilspellend en psychedelisch sfeertje te creëren. Luister bijvoorbeeld dit clipje vanaf 1:29, dat speelt op een soort overworld deel, dat echt onwijs aan A Link To The Past doet denken. Ook die muziek doet aan a Link to the Past denken maar dan freaky Anodyne- Fields - YouTube

De gameplay is ook zelda-achtig: je verslaat monsters, vaak in dungeons en je lost puzzels op, vindt sleutels en cards om deuren te openen en je ontdekt de wereld, die vol zit met absurde NPCs en bizarre taferelen...

Een voorbeeld: Op een gegeven moment kom ik een verkoper tegen die tegen veel te veel geld onzinnige troep verkoopt. Maar het meest onzinnig is dat je een portemonnee kunt kopen waardoor je meer geld bij je kunt dragen. Alleen, deze game kent helemaal geen currency!

Op zich is dit soort gameplay niet mijn favoriet, maar waar ik Zelda vroeger frustrerend moeilijk vond, viel me dat hier erg mee. De prachtige gevarieerde wereld zorgde er bovendien voor dat ik steeds zin had om door te spelen en alles te ontdekken. Dat is best knap, omdat ik een aardig luie gamer ben qua alles willen zien/ontdekken

Zit te twijfelen tussen 3,5* en 4*, wordt dan toch 3,5* omdat dit niet mijn favoriete soort gameplay is, maar het was dus wel een heel toffe wereld waar het plaatsvond, al weet ik nou nog steeds niet precies wat het verhaal helemaal inhield

Astro's Playroom (2020)

4,5
centurion81 (moderator)
geplaatst:
Wat geweldig zeg, dat je dit gratis bij de PS5 krijgt! Het is een compacte actieplatformer van een uur of 6 (ik denk als je alles wilt vinden dat je wel wat langer zoet bent trouwens), maar wel echt geweldig.

Ik heb nog niet eerder zulke gladde mooie graphics gezien en wat laat de game goed voelen hoe fantastisch de DualSense controller is. Iets kapot knijpen, rollen, door zand lopen, schaatsen, echt alles voel je...Zo ontzettend knap gedaan...Dit alles geeft me toch echt het gevoel next gen aan het gamen te zijn!

De charme, gameplay, polish en cuteness van deze game houden gelijke tred met Mario in z'n beste doen, en dat is echt een geweldig compliment.

Het lijkt er op dat ook de head-honcho's van Sony dit is opgevallen trouwens:
Sony winds down Japan Studio to focus on Astro’s Playroom team - The Verge - theverge.com

Even terug naar de game dan..Je zit als het ware in je PS5 en al spelend door de SSD, GPU, Cooling, etc. word je meegenomen door de geschiedenis van PlayStation. De hele game is een ode aan PlayStation. En dan is het toch leuk dat ik PS1 - nu PS5 op enig moment in bezit heb gehad, want wat herken je veel. De T-Rex van demo1 die bij de PS1 zat man man man, was dat helemaal vergeten maar ineens wist ik het weer, indrukwekkend was dat vroeger! Mooi man.

Ineens zag ik trouwens ook dat het design van de PS5 geïnspireerd is op Astrobot. Vind het ding ineens een stuk mooier (of minder lelijk? ) ook

Naja, je hoort het al, ik ben fan, laat de volgende Astrogames maar komen!

4,5* voor deze ode aan de geschiedenis van PlayStation en briljante techdemo voor de PS5!

Denk dat ik zo nu en dan de game weer es oppak om verder te speuren naar dingetjes die ik gemist heb