menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van centurion81. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2020, februari 2020, maart 2020, april 2020, mei 2020, juni 2020, juli 2020, augustus 2020, september 2020, oktober 2020, november 2020, december 2020, januari 2021, februari 2021, maart 2021, april 2021, mei 2021, juni 2021

All-Star Fruit Racing (2017) 3,5

18 maart, 10:49 uur

Kleine vijf uur mee bezig geweest nu, vooral in de campaigns mode om cups en content te unlocken. Een capabele Mario kart kloon, die vooral uitblinkt in de mooi weergegeven en leuke circuits en goede besturing. Maar haalt het bij lange na niet bij haar voorbeeld. Online is, iig op de Switch, dood.

Maar deze is regelmatig in de sale voor een habbekrats en dan zul je je er echt geen buil aan vallen en aardig wat uurtjes vertier mee kunnen hebben!

3,5* voor nu!

» details   » naar bericht  » reageer  

Subsurface Circular (2017) 4,0

17 maart, 20:08 uur

Nou drie jaar na bovenstaande heb ik m gespeeld Geen 10, maar wel een 8! Wat je doet is dialogen voeren met andere droids (teks) in de metro, om raadsels op te lossen, te leren en om de juiste (morele) beslissingen te maken.

Het is een heel knappe game van dik twee uur, die het voor elkaar kreeg om mij op het puntje van mijn stoel te houden en om een wereld neer te zetten. Heel erg knap werk en supersterk geschreven, met verwijzingen naar o.a. Asimov, Philip K. Dick en Thomas Was Alone.

Voor de paar euro die dit kost is het echt een aanrader!
4 welverdiende sterren dus!

» details   » naar bericht  » reageer  

Wide Ocean Big Jacket (2020) 3,0

15 maart, 21:50 uur

Grappige walking sim over een nachtje kamperen, met heel normale mensen met hele normale issues...Wel verfrissend met aardige soundtrack en het is leuk geschreven. Aan de erg korte kant (max anderhalf uur), maar kost ook niks

3*

» details   » naar bericht  » reageer  

Everybody's Gone to the Rapture (2015) 3,5

13 maart, 21:41 uur

De ondertitels lopen, zonder dat ik ook maar 1 trophy heb gehaald, een unicum!

Edit: o wacht voor het halen van het einde zomaar een gouden trophy gekregen, jeuh!

Game was, zodra ik me overgaf aan het volgen van de lichtbol, best wel gaaf. Nou ja game, dit is wel echt een walking sim zonder gameplay. Maar de setting is geweldig, het verhaal pakt, de graphics en sound kloppen en de sfeer ook. De grootste kritiek is eigenlijk, dat het lopen zo super langzaam gaat. En dat voor een walking sim!

Maar goed heb me met deze interactieve vertelling uiteindelijk wel prima vermaakt en werd af en toe door sfeer en soundtrack weggeblazen. 3,5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Astro's Playroom (2020) 4,5

10 maart, 20:57 uur

Wat geweldig zeg, dat je dit gratis bij de PS5 krijgt! Het is een compacte actieplatformer van een uur of 6 (ik denk als je alles wilt vinden dat je wel wat langer zoet bent trouwens), maar wel echt geweldig.

Ik heb nog niet eerder zulke gladde mooie graphics gezien en wat laat de game goed voelen hoe fantastisch de DualSense controller is. Iets kapot knijpen, rollen, door zand lopen, schaatsen, echt alles voel je...Zo ontzettend knap gedaan...Dit alles geeft me toch echt het gevoel next gen aan het gamen te zijn!

De charme, gameplay, polish en cuteness van deze game houden gelijke tred met Mario in z'n beste doen, en dat is echt een geweldig compliment.

Het lijkt er op dat ook de head-honcho's van Sony dit is opgevallen trouwens:
Sony winds down Japan Studio to focus on Astro’s Playroom team - The Verge - theverge.com

Even terug naar de game dan..Je zit als het ware in je PS5 en al spelend door de SSD, GPU, Cooling, etc. word je meegenomen door de geschiedenis van PlayStation. De hele game is een ode aan PlayStation. En dan is het toch leuk dat ik PS1 - nu PS5 op enig moment in bezit heb gehad, want wat herken je veel. De T-Rex van demo1 die bij de PS1 zat man man man, was dat helemaal vergeten maar ineens wist ik het weer, indrukwekkend was dat vroeger! Mooi man.

Ineens zag ik trouwens ook dat het design van de PS5 geïnspireerd is op Astrobot. Vind het ding ineens een stuk mooier (of minder lelijk? ) ook

Naja, je hoort het al, ik ben fan, laat de volgende Astrogames maar komen!

4,5* voor deze ode aan de geschiedenis van PlayStation en briljante techdemo voor de PS5!

Denk dat ik zo nu en dan de game weer es oppak om verder te speuren naar dingetjes die ik gemist heb

» details   » naar bericht  » reageer  

The Last Tinker: City of Colors (2014) 3,5

4 maart, 22:58 uur

Leuke game inderdaad!
Het platformen was okay, hier en daar wat timing dan kwam je al een heel eind. Het vechten was ook wel prima, maar de game shinet vooral door de kleurrijke sfeervolle graphics, mooie soundtrack en aardige puzzels. Het werd nooit erg moeilijk maar ik vond het ook echt geen walk in the park.

3,5* voor deze aardige 3D platformer, die bijna 4 jaar nadat TonyTHorror 'm speelde nog steeds op PS Now te vinden is

» details   » naar bericht  » reageer