menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van centurion81. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2023, februari 2023, maart 2023, april 2023, mei 2023, juni 2023, juli 2023, augustus 2023, september 2023, oktober 2023, november 2023, december 2023, januari 2024, februari 2024, maart 2024

Enigmatis: The Ghosts of Maple Creek (2011) 3,0

22 november 2020, 21:38 uur

Geinig, maar vrij simpel hidden object/point and click adventure! Moeilijkheidsgraad ligt vrij laag, maar desalniettemin heb ik me redelijk vermaakt met deze game. Een game die bij uitstek tot zijn recht komt op de smartphone, maar onderuit gezakt op de bank was het ook prima toeven voor de vijf uurtjes die het geduurd heeft! 3*

» details   » naar bericht  » reageer  

One Night Stand (2016) 2,0

16 november 2020, 22:31 uur

One Night Stand heeft een premisse die me interssant leek en een leuk visueel stijltje. Je bent een dude die naast een chick wakker wordt en je hebt een enorme kater en zwaar geheugenverlies. Zoek uit watskeburt is je opdracht!

Een wel heel matig visual noveltje kan ik achteraf zeggen, met maar liefst 12 eindes. Een playthrough duurt 15 minuten ongeveer, maar je moet voor elke playthrough door steeds dezelfde eindeloze lappen tekst knallen en soms moet je iets NET iets anders doen, wat niet helemaal logisch is achteraf.

Ik weet dat, want ik heb mijn eerste platinum trophy net gescoord. De trophies zijn niet onzichtbaar, dus je krijgt hints van waar je in het verhaal naartoe moet werken om de trophies te halen. Dat was even leuk, totdat je bij gokwerk komt om iets te halen en steeds weer bij dezelfde paar eindes uitkomt, maar steeds een kwartier nutteloos klikken verder bent.

Toen heb ik er maar een trophy guide bij gehaald omdat ik dacht: met een easy platinum pakken haal ik ten minste nog iets uit deze matige game...Denk dat je met guide de platinum in 3 uur kunt halen, anders kun je er ook zo 6 a 10 saaie uren over doen.

2*, als je geen trophy hunter bent zou ik er gewoon geen tijd in steken. Dat ik 'm niet lager scoor is omdat de eerste drie playthroughs echt wel geinig waren en ik de stijl nog steeds charmant vind.

» details   » naar bericht  » reageer  

Supaplex (1991) 4,0

11 november 2020, 14:07 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 4,5 sterren

» details  

FIFA 10 (2009) 4,0

11 november 2020, 13:55 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 4,5 sterren

» details  

Faery: Legends of Avalon (2010) 3,5

8 november 2020, 22:30 uur

Vanavond uitgespeeld! Deze PS3 versie van de game via PS Now geheel gestreamd gespeeld. Faery is een turn-based RPG dus framerate-drops en hiccups maken wat minder uit dan bij bv. een racegame. Ik moet trouwens zeggen dat deze er voor zover ik waar kon nemen ook amper waren.

Maar de game! Mijn interesse was gewekt omdat het een vrij korte game is en bovendien de eerste game van Spiders, een developer waarvan ik de titels wel interessant vind, maar nog nooit wat van had gespeeld.

Faery speelt zich af in een sprookjesrijk dat om redenen in verval is. Aan jou de taak om dit verval te stoppen. De setting is leuk gedaan, de dialogen zijn leuk gedaan, de characters zijn leuk en de game speelt vlot weg en met ik denk ongeveer 10 uur speelduur om zo goed als alles te doen wat er te doen valt, wordt het ook nooit saai.

Je beweegt je al vliegend door de wereld(en), wat wel lekker opschiet, maar soms wat desoriënterend kan voelen. Je praat met wezens, je onderzoekt, je vecht en je lost zo main en side quests op! Het vechtsysteem is super basaal. Iedereen die ooit een turn based RPG gespeeld heeft snapt het instantly. Dat maakt het ook wel een beetje saai misschien, maar het spel staat niet bol van duizenden vijanden dus echt verveeld raak je niet. De belangrijkste kritiek is eigenlijk dat het allemaal wel erg makkelijk is. Er is niet één keer een poppetje in mijn party KO gegaan gedurende de gehele game. Maar goed, deze game moet het gelukkig niet alleen van de battles hebben.

Graphics en sound zijn zo-zo, al moet ik zeggen dat de graphics wel een origineel stijltje hebben, maar het oogt een beetje begin PS3 tijdperk, en dan niet AAA. Kijk zelf anders even de trailer

Een leuk tussendoortje, 3,5* oftewel een 7/10!

» details   » naar bericht  » reageer