menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van centurion81. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2020, februari 2020, maart 2020, april 2020, mei 2020, juni 2020, juli 2020, augustus 2020, september 2020, oktober 2020, november 2020, december 2020, januari 2021, februari 2021, maart 2021, april 2021, mei 2021, juni 2021

Shadow of the Colossus (2018) 4,0

30 april 2020, 23:13 uur

Ennn uitgespeeld, op normal, met rond de 9 uur op de klok.

Toch wel heel erg tof hoor, het laatste kwart van de game brengt er wat verhaal in, de kolossen worden nog uitdagender en al met al heb ik toch erg genoten. Na het verslaan van de laatste kolos moest ik ook echt even een luide juich onderdrukken om niet het hele huis wakker te maken.

In het laatste stuk van de game komt er zoals gezegd ook wat verhaal, waardoor ik direct meer betrokken was, meer immersie ervoer en meer zin had om door te spelen. Ik zou ook iedereen die zo beetje halverwege is en het bijltje er bij neer wil gooien willen aanraden om nog even door te spelen. Het wordt echt nog wat beter!

Afgezien van de wat ongelukkige cameravoering hier en daar en de hieruit voortvloeiende lastige controls, is dat ook mijn enige echte kritiekpunt: iets meer verhaal door de hele game vlechten zou genoeg zijn geweest om SotC echt geweldig te laten zijn. Nu voelt het soms wat als van eindbaas naar eindbaas hobbelen.

Maar wat zijn het gave eindbazen. Verder is het een prachtig vormgegeven (weliswaar lege) wereld, met dito soundtrack en een uniek (voor mij althans) spelconcept.
Ik heb, zeker het laatste deel, echt genoten en de game zal me nog wel even bijblijven!
4*


EDIT: nog even mijn favoriete colossus vermelden, dat was #13, Phalanx

» details   » naar bericht  » reageer  

Tearaway Unfolded (2015) 4,0

17 april 2020, 22:40 uur

Vanavond uitgespeeld. Een heel creatieve en knappe game die qua variatie en creativiteit in controls veel van je vraagt. De laatste 5 uur waren duidelijk het interessantst trouwens, dan komt echt alles wat je daarvoor leert bij elkaar. Het plot wordt dan ook absurdistischer en de uitdaging een stuk groter.

Wat de game tegenhoudt om echt magistraal te zijn is hier en daar de pacing, maar vooral het normale platform werk waarbij ik de controls niet heel strak vond en ook de cameravoering af en toe in de weg stond. Heb echt af en toe gedacht: bij een Mario-game zou dit beter zijn geweest. Ook vond ik, ondanks de geweldige graphics, creativiteit en hoge cuteness factor, de characters nooit echt lovable, wat bij dit soort games toch wel echt zou moeten.

Al met al krappe 4* en aanrader als ie es in de sale is!

» details   » naar bericht  » reageer  

The Wolf Among Us (2013) 3,5

4 april 2020, 22:39 uur

Ook "uitgespeeld"/-gekeken! Mooi gemaakte vertelling, zet goed de comic over naar een soort interactieve film. Ik vind het qua gameplay wat matig en beperkt. Dat gevoel werd nog versterkt doordat ik ook het idee had dat mijn keuzes niet altijd veel invloed hadden en vaak vooral personality traits en morele keuzes betroffen. En waar ze wel echt invloed leken te hebben betrof het coin toss keuzes, waarbij je dan maar hoopt het beste te kiezen.

Het verhaal is zeker zeer interessant, maar het einde was wat warrig, cutte wat corners leek het om het verhaal af te ronden en het groepsgesprek bij de witching well deed me wensen dat ik de crooked man gewoon afgemaakt had toen ik de kans had. So much voor tegen de doodstraf zijn haha

Al met al prima vermaakt, maar vooral door de artstyle en het verhaal. Het lijkt alsof je meedoet in een goede comic

3,5*

» details   » naar bericht  » reageer