menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van centurion81. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2023, februari 2023, maart 2023, april 2023, mei 2023, juni 2023, juli 2023, augustus 2023, september 2023, oktober 2023, november 2023, december 2023, januari 2024, februari 2024

R.C. Pro-Am (1987) 3,0

Alternatieve titel: Championship Pro-Am, vandaag om 15:12 uur

Wat geracet vanmiddag, wel heeeel basaal en de autootjes glijden nogal. Kan me voorstellen dat het destijds heel leuk was, maar dit is wel een game die beter in de jaren tachtig was achter gebleven

» details   » naar bericht  » reageer  

Pokémon Puzzle League (2000) 3,5

19 februari, 11:14 uur

Hoge cijfers hier voor dit spel, dus ging er met enigszins hoge verwachtingen in. Op het eerste oog is het een vrij reguliere match 3 game met diverse speelmodi, overgoten met een Pokémon-sausje. In de standaard 1 player game moet je tegenstanders verslaan, na elke tegenstander krijg je, geheel in thema, een badge en een kort babbeltje. Je speelt dan match 3 en als je mooie combo's maakt, blokkeer je delen van het veld van de tegenstander, wanneer net als bij Tetris de bovenste rij vol is en er wordt nog een rij van onder toegevoegd, dan heb je verloren. De easy mode heb ik in de eerste poging uitgespeeld, de normal mode is een leuke uitdaging. Ben er nog wel eventjes zoet mee in ieder geval, ook met de andere modi..Het is wel wat verslavend

Ik denk dat toen dit een jaar of 25 geleden uitkwam en er nog geen miljoenen match 3 games waren, dit wel heel tof was, maar nu is het een game zoals zovelen, desalniettemin wel strak uitgevoerd, met leuke modi, een leuk thema en een redelijke verslavingsfactor. Wel leuk om gezien en gespeeld te hebben! Staat tussen de N64 titels van het Switch Online Expansion Pack.

EDIT: heb wat ingelezen en het schijnt hier om een versie van Tetris Attack/Panel de Pon te gaan met tetris-saus, die ook maar es proberen dan

3,5*

» details   » naar bericht  » reageer  

My Friend Peppa Pig (2021) 3,5

Alternatieve titel: Mijn Vriendin Peppa Pig, 14 februari, 16:52 uur

Grappig spel, de eerste game na Mario Kart die mijn dochter van bijna 4 zelfstandig speelt

Je hoeft alleen te lopen en de x knop in te drukken wanneer er wordt aangegeven dat dit kan en dan gebeurt er een actie. Het speelt als een interactieve aflevering van Peppa Big, heel geinig, met de originele NL stemacteurs uit de serie!

3,5*

Ps: Leuk dat ps plus extra nogal wat van dit soort games bevat, hoef ik ze niet te kopen

» details   » naar bericht  » reageer  

Pinball (1984) 2,5

13 februari, 11:39 uur

Pinball was één van de 30 zgn. Black Box NES-games, de eerste 30 door Nintendo uitgegeven titels voor de NES ( Black Box Games | The Legend of NES - thelegendofnes.com ).

Via Switch Online heb ik de afgelopen dagen een potje of 10-15 gespeeld. Het spel kent 1 tafel, verdeeld over twee helften. Wanneer je de bal lanceert speel je in de bovenste helft, als je de bal verliest ga je over naar de onderste helft. De tafel heeft een paar mechanics, maar een stuk minder elaborate dan we van moderne tafels gewend zijn. De minigame met Mario is overigens te bereiken door de bal in een bepaald gat te spelen, niet wanneer je voldoende punten hebt (zal de beschrijving zo even aanpassen). Deze minigame is een soort Arkanoid waarbij je een prinses moet bevrijden, geinig gedaan!

Wat ik fijn aan het spel vond was de trage bal, wat het een wat relaxtere ervaring dan your average pinball game maakt, maar er gebeurt toch ook wel wat weinig en wat er gebeurt voelt soms ook wat random, waardoor ik, ook wanneer ik met "ogen van toen" probeer te kijken, niet meer dan 2,5* aan deze game wil geven.

PS: ook vreemd: wanneer je de 100k puntengrens slecht, verdwijnen je flippers ineens. Ze doen het dan nog wel, maar je ziet ze niet meer. Aparte keuze

» details   » naar bericht  » reageer  

The Awesome Adventures of Captain Spirit (2018) 3,0

11 februari, 22:54 uur

Geinig zo'n prequel Een beetje wetend waar LiS 2 om zal gaan draaien (die moet ik nu gaan spelen hè ) denk ik dat dit vooral werkt om te weten waar Chris "is coming from", zowel in letterlijke als figuurlijke zin.

Ondanks dat het intriest is, had de setting van een mooie zonnige weekend-winterdag met een besneeuwde tuin waarin je lekker kan spelen zoveel en zol lang als je wilt, ook iets idyllisch, herkenbaars en nostalgisch

En uiteraard de typische LiS-stijl. Maar qua sfeer, stijl en setting leek het nog veel meer op Lake (2021). Sterker nog: ik had het idee dat elk moment Meredith in haar postwagen langs zou kunnen komen

Omdat er zo weinig echt boeiends gebeurde alles behalve papa weer wakker maken en de cutscène die volgt was eigenlijk opsmuk kom ik qua cijfer niet verder dan 3*

» details   » naar bericht  » reageer  

Super Mario RPG (2023) 4,0

7 februari, 23:10 uur

Gisteren na een uur of 15 ook de, overigens magnifiek uitgevoerde, credits van deze met veel liefde gemaakte remake gezien.

Ik heb het origineel nooit gespeeld, maar heb het wel altijd willen spelen. Voor Grovonion: als ik jou was zou ik deze versie gewoon gaan spelen, als je het origineel plezant vond

Deze "My first RPG" doet heel veel dingen goed, wanneer je verwachtingen maar navenant zijn. Wat je hier niet gaat vinden is een turn-based-battle systeem met veel lagen, of een grote diversiteit in character-builds, nee het is allemaal vrij recht-toe, recht-aan, zoals de wat simpeler JRPGs van begin jaren '90. Wat het tov van simpele JRPGs toevoegt is een prachtig vormgegeven wereld met een soort Mushroom-Kingdom saus, gegoten over een Squaresoft-RPG-wereld, wat typische Mario-micro-games/minigames, maar vooral een werkelijk ge-ni-aal gevoel voor humor waarin culturele, maar ook referenties aan andere Nintendo-franchises en zelfspot niet geschuwd worden.

Wat je dan krijgt is een doe-dit-doe-dat JRPG die niet te moeilijk is, maar je wel een prachtig en memorabel avontuur voorschotelt met gedenkwaardige karakters, een plethora aan vijanden en af en toe een, het zij lichte, curveball.

4*

Tot slot nog een vraag aan -marco-: ik had bijzondere aandacht voor de controls, maar die vond ik eigenlijk gewoon zoals een isometrische rpg controls heeft, waar doelde je precies op in je comment hierboven?

» details   » naar bericht  » reageer  

Dear Esther (2012) 3,0

Alternatieve titel: Dear Esther: Landmark Edition, 21 januari, 23:03 uur

Dear Esther is ook 12 jaar na release nog een visueel feestje, albeit dat ik de Landmark Edition gespeeld (ervaren?) heb. Tel daarbij de mooie muzikale composities op die je tijdens je reis begeleiden en je kan spreken van een memorabele, het zij was passieve, begeleiding bij een soort postmoderne vertelling.

Dear Esther wordt gezien als één van de grondleggers van het walking sim genre, maar ik denk dat de kritiek die hierboven wordt genoemd, dat er wel érg weinig (geen?) interactie met de wereld is, door veel opvolgers terecht ter harte is genomen. Want ook al gaat het om het beleven van het verhaal, meer interactie zorg ook voor meer immersie.

Toen ik voor het spelen van Dear Esther de commentaren hier had gelezen dacht ik dat ik me niet zou storen aan bovengenoemd gebrek aan interactie, maar dat bleek toch het geval. Ik blijf qua cijfer dan ook hangen op 3*!

» details   » naar bericht  » reageer  

Concrete Genie (2019) 3,0

17 januari, 21:58 uur

Een prachtig ogende, sfeervolle, originele en charmante game die op veel vlakken wat oppervlakkig aanvoelt, helaas.

De gameplay bestaat uit licht schilderwerk, licht puzzelwerk en irritant vechtwerk dat helemaal niet thuis lijkt te horen in deze game. De game heeft eigenlijk een vrij simpel verhaaltje en de wereld waarin dit alles zich afspeelt is vrij klein.

Het geheel is dus verpakt in prachtige graphics en lighting, met een mooie originele artstyle en sfeervolle setting.

Dit is een wat kleinere game, zowel qua speelduur als qua budget (ondanks dat PixelOpus onderdeel was van Playstation Studios). Goede, kleinere, vaak indiegames, weten van boven genoemde elementen iets te maken wat de som der delen overstijgt en een blijvende indruk achter te laten. Concrete Genie doet dat wmb niet. Hier vind ik het eindresultaat precies wat de optelsom van de ingrediënten is, meer ook niet.

3* prima te spelen en vermakelijke ervaring, maar geen aanrader.

» details   » naar bericht  » reageer  

Ord. (2019) 2,5

10 januari, 07:12 uur

Ook Ord gespeeld.
Wonderlijk concept.
Triggert je verbeelding.
Plezier van korte duur.
Teveel Trial & Error.
Naar mijn smaak dan

2,5* voor het concept!

» details   » naar bericht  » reageer  

The Long Return (2019) 3,5

7 januari, 23:00 uur

Ik heb echt genoten van deze game. Je beweegt Je begeleid door sfeervolle muziek door een sfeervolle wereld waarin je allerhande puzzels oplost om verder te komen. De game klopte voor mij in alles. Verhaal, moeilijkheidsgraad, graphics, muziek. Gewoon een erg ontspannende game die zich laat vergelijken met games als Lost Ember en The First Tree.

Knap staaltje van Max Nielsen. De speelduur is overigens zo rond de twee uur.

3,5*

» details   » naar bericht  » reageer