menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van centurion81. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2019, februari 2019, maart 2019, april 2019, mei 2019, juni 2019, juli 2019, augustus 2019, september 2019, oktober 2019, november 2019, december 2019, januari 2020, februari 2020, maart 2020, april 2020, mei 2020, juni 2020, juli 2020, augustus 2020, september 2020, oktober 2020, november 2020

Enigmatis: The Ghosts of Maple Creek (2011) 3,0

afgelopen zondag om 21:38 uur

Geinig, maar vrij simpel hidden object/point and click adventure! Moeilijkheidsgraad ligt vrij laag, maar desalniettemin heb ik me redelijk vermaakt met deze game. Een game die bij uitstek tot zijn recht komt op de smartphone, maar onderuit gezakt op de bank was het ook prima toeven voor de vijf uurtjes die het geduurd heeft! 3*

» details   » naar bericht  » reageer  

One Night Stand (2016) 2,0

16 november, 22:31 uur

One Night Stand heeft een premisse die me interssant leek en een leuk visueel stijltje. Je bent een dude die naast een chick wakker wordt en je hebt een enorme kater en zwaar geheugenverlies. Zoek uit watskeburt is je opdracht!

Een wel heel matig visual noveltje kan ik achteraf zeggen, met maar liefst 12 eindes. Een playthrough duurt 15 minuten ongeveer, maar je moet voor elke playthrough door steeds dezelfde eindeloze lappen tekst knallen en soms moet je iets NET iets anders doen, wat niet helemaal logisch is achteraf.

Ik weet dat, want ik heb mijn eerste platinum trophy net gescoord. De trophies zijn niet onzichtbaar, dus je krijgt hints van waar je in het verhaal naartoe moet werken om de trophies te halen. Dat was even leuk, totdat je bij gokwerk komt om iets te halen en steeds weer bij dezelfde paar eindes uitkomt, maar steeds een kwartier nutteloos klikken verder bent.

Toen heb ik er maar een trophy guide bij gehaald omdat ik dacht: met een easy platinum pakken haal ik ten minste nog iets uit deze matige game...Denk dat je met guide de platinum in 3 uur kunt halen, anders kun je er ook zo 6 a 10 saaie uren over doen.

2*, als je geen trophy hunter bent zou ik er gewoon geen tijd in steken. Dat ik 'm niet lager scoor is omdat de eerste drie playthroughs echt wel geinig waren en ik de stijl nog steeds charmant vind.

» details   » naar bericht  » reageer  

Supaplex (1991) 4,0

11 november, 14:07 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 4,5 sterren

» details  

FIFA 10 (2009) 4,0

11 november, 13:55 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 4,5 sterren

» details  

Faery: Legends of Avalon (2010) 3,5

8 november, 22:30 uur

Vanavond uitgespeeld! Deze PS3 versie van de game via PS Now geheel gestreamd gespeeld. Faery is een turn-based RPG dus framerate-drops en hiccups maken wat minder uit dan bij bv. een racegame. Ik moet trouwens zeggen dat deze er voor zover ik waar kon nemen ook amper waren.

Maar de game! Mijn interesse was gewekt omdat het een vrij korte game is en bovendien de eerste game van Spiders, een developer waarvan ik de titels wel interessant vind, maar nog nooit wat van had gespeeld.

Faery speelt zich af in een sprookjesrijk dat om redenen in verval is. Aan jou de taak om dit verval te stoppen. De setting is leuk gedaan, de dialogen zijn leuk gedaan, de characters zijn leuk en de game speelt vlot weg en met ik denk ongeveer 10 uur speelduur om zo goed als alles te doen wat er te doen valt, wordt het ook nooit saai.

Je beweegt je al vliegend door de wereld(en), wat wel lekker opschiet, maar soms wat desoriënterend kan voelen. Je praat met wezens, je onderzoekt, je vecht en je lost zo main en side quests op! Het vechtsysteem is super basaal. Iedereen die ooit een turn based RPG gespeeld heeft snapt het instantly. Dat maakt het ook wel een beetje saai misschien, maar het spel staat niet bol van duizenden vijanden dus echt verveeld raak je niet. De belangrijkste kritiek is eigenlijk dat het allemaal wel erg makkelijk is. Er is niet één keer een poppetje in mijn party KO gegaan gedurende de gehele game. Maar goed, deze game moet het gelukkig niet alleen van de battles hebben.

Graphics en sound zijn zo-zo, al moet ik zeggen dat de graphics wel een origineel stijltje hebben, maar het oogt een beetje begin PS3 tijdperk, en dan niet AAA. Kijk zelf anders even de trailer

Een leuk tussendoortje, 3,5* oftewel een 7/10!

» details   » naar bericht  » reageer  

Nights of Azure (2015) 3,5

Alternatieve titel: Yoru no Nai Kuni, 31 oktober, 22:08 uur

Vanavond uitgespeeld
Dit is bij uitstek een game die ik nooit zou hebben gespeeld als ik 'm niet "gratis" via PS Now had kunnen spelen - ik twijfelde of ik het wat zou vinden en zou het daarom nooit gekocht hebben. Maar ik vond het dus best een leuke game

Het is een typische Action RPG, die qua vechtstijl binnen mijn referentiekader het dichtst in de buurt komt van Ys VIII, wat betekent dat dit het meer recht toe recht aan hack & slash werk is. In deze game speel je echter altijd Arnice, de protagonist (in Ys VIII kun je met elk personage in je party spelen), maar word je bijgestaan door een party van 4 servans (een soort pokemon, die je verzamelt en levelt). Deze servans kun je rudimentair besturen en opdrachten geven. Wat me hieraan beviel is dat ze geen domme dingen uit zichzelf gingen doen, waardoor bv. hun SP er zomaar nutteloos doorheen gajast zou worden. Ze zijn echt je slaafjes
Verder bestaat de gameplay uit scenario's waarmee je de main story vooruit duwt en side quests voor bonussen.

Graphics zijn wel okay, al zijn de monsters en characters duidelijk mooier dan de omgevingen, die vrij oninteressant en eentonig waren. De soundtrack vond ik geweldig, je wordt lekker opgezweept om duizenden monsters in de pan te hakken Het verhaal is onderhoudend genoeg en de npc's maken dat het een prettige plek was om in te vertoeven.

Alles beschouwend denk ik dat dit een game is waar de som der delen beter is dan de afzonderlijke aspecten (m.u.v. geluid). Als je van hack and slash jrpg's houdt en niet cringet van fanservice (vrij centraal staat de lesbische relatie tussen de twee rondborstige hoofdpersonen) kan ik deze game zeker aanbevelen. Volgens mij heb ik er een uur of 20 over gedaan, dus het is ook niet zo enorm als veel van soortgelijke spellen. Wat mij betreft is dat een pluspunt. Daarbij vond ik ook de moeilijkheidsgraad (niet in te stellen overigens) niet heel hoog, waardoor je ook maar weinig geestdodend grindwerk hoeft te doen.

3,5* voor deze sympathieke game

» details   » naar bericht  » reageer  

Momonga Pinball Adventures (2013) 2,5

21 oktober, 21:27 uur

Deze game heb ik "gratis" via PS Now gespeeld en de verhaallijn heb ik zelfs uitgespeeld. Heb al een poosje Yoku's Island Express op de wishlist staan en dit deed me daar wat aan denken.

Je bent een vliegende eekhoorn wiens hele dorp ontvoerd is en je bent een pinballbal wanneer je je oprolt. De speler bestuurt de eekhoorn via de flippers en moet door allerlei levels heen om je dorpsgenoten te redden.

De mechanics werken aardig, de graphics zijn cutesy en zien er best aardig uit en voor de speelduur (denk dat je met een uurtje door het verhaal heen bent) verveelt het niet. Vreemd was wel dat ik het idee had dat ik het spel niet had uitgespeeld, alsof er nog veel meer levels bij zouden moeten komen maar nooit gemaakt zijn.

Na het voltooien van het verhaal kun je elk van de levels revisiten om uitdagingen aan te gaan en zo meer lintjes en sterren te halen. Heb het nog even geprobeerd om 20 uitdagingen te voltooien en een trophy erbij te scoren maar betrapte mezelf erop dat ik liever iets anders zou gaan doen

Om kort te gaan: als je kort vrolijk vertier wilt voor een uurtje en je kunt de game gratis spelen, dan zul je er zeker lol aan beleven, helemaal wanneer je flipperen leuk vindt. Maar hier geld aan uitgeven (kost 6 euro in de PS Store) is denk ik zonde!

2,5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Get Even (2017) 4,0

18 oktober, 21:38 uur

And....watching the credits roll!

De game heeft mijn eerdere indruk met verve weten vast te houden. Wat is dit een pareltje! Je kunt deze game zien als een psychologische thriller met een vleugje horror en actie. Het ademt soms wat Resident Evil, soms wat Bioshock, maar is vooral toch heel erg its own beast. Qua productiekosten is het geen triple-A, maar het is toch een game die grafisch zijn mannetje staat. De game is gemaakt in Unreal Engine 3 met daaroverheen een eigen stylistisch sausje. De muziek en geluidseffecten zijn werkelijk fenomenaal. Deze hebben er meermalen voor gezorgd dat ik met kippenvel en een verhoogde hartslag aan het spelen was.

Get Even vertelt één van de vetste stories die ik ooit in een game gespeeld heb en doet dat door puzzle-adventure en stealth shooter met elkaar te combineren. Het wordt nergens supermoeilijk. Ik speelde de game op "traumatizing", da's de moeilijkere van de twee moeilijkheidsniveaus. Ik zou ook echt niet voor het makkelijke niveau (story related) gaan, traumatizing houdt je ten minste vaak op het puntje van je stoel! De kritiek die ik op de game las is dat het niet weet wat het wil en nergens in excelleert. Of dat terecht is of niet hangt af van wat je verwacht. Als je een shooter verwacht is het wat mager, als je een adventure verwacht ook.

Als je verwacht om door verschillende gameplay-elementen meegezogen te worden in een spannende psychologische thriller, dan ben je hier aan het juiste adres. Wat ik eerder al zei: ik denk dat deze game bij menig Gamesmeter-gebruiker de juiste snaar zou raken

Een welverdiende 4*!

» details   » naar bericht  » reageer  

Gran Turismo Sport (2017) 5,0

Alternatieve titel: Gran Turismo Sport Spec II, 9 oktober, 14:49 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 4,5 sterren

» details  

The Council (2018) 3,5

1 oktober, 21:39 uur

Vanavond deze game ook tot een (goed!) einde gebracht. Een knappe game met een heel goed verhaal, gave karakters en een geniale setting. Tof ook hoe ze RPG elementen hierin verweven hebben.

Wat mij er een beetje van weerhoudt om een echt hoge score uit te delen, is dat ik het bij vlagen wel erg traag vond, veel van de details ook best wel enkel window -dressing waren en af en toe liep je wel heel erg van hot naar her. Ook vond ik de laadschermen vaak en ook lang aanwezig. Dat haalt het tempo er wel een beetje uit. Ik speelde overigens op een PS4 Slim, kan zijn dat de laadtijden op andere platforms beter zijn uiteraard

Had ook maar 1 hand over....Had alles goed gedaan in die puzzel, alleen de verkeerde halve maan gedaan bij het rondje draaien. Dacht ook inderdaad: ow van nu is de shit aan en moet ik hopen niemand meer tegen te komen..Maar mijn demonische charisma deed gelukkig de trick haha...hele droge reacties idd

» details   » naar bericht  » reageer