menu

Hier kun je zien welke berichten threeohthree als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Tekken 6 (2007)

Alternatieve titel: Tekken 6: Bloodline Rebellion

2,0
Standaard,

Ben zelf nooit echt een tekken fan geweest en zal het ook nooit worden, de matige muziek en eenvoudige combo's die zelfs de parkiet van mijn buurman nog kan uitvoeren zijn erg vermoeiend.
De storymode is ronduit triest, binnen een dag zonder moeite uitgespeeld.

Met elk deel wat nieuwe personages met dezelfde combo's hebben we hier een cyborg chick die zichzelf onthoofd en je vervolgens helemaal kapot schopt. Leuk, maar zwemlessen van Panda blijven keurig overeind tegen deze nieuwe wind in de tekken reeks.

Buttonspammen, voor degene die dit als strategie gebruikt, zal na zijn eerste potje online schoppen van een koude kermis thuiskomen. Er zijn veel goede online spelers en de beste tactiek blijft alsnog, gewoon 2 of 3 harde moves instuderen en rammen. Vermakelijk, maar niet meer dan dat.

Tomb Raider (2013)

Alternatieve titel: Tomb Raider: Definitive Edition

3,5
Waarom Tomb Raider beter dan Uncharted is:

De naam Uncharted is niet onbekend in dit topic, en die vergelijking is op zich ook wel logisch. Echter weet Tomb Raider bepaalde snaren beter te raken dan Uncharted of andere Action Adventure game. Dit komt vooral door de sfeer en de natuurlijke setting waar men mee vaart op het avondtuur dat Lara ondergaat, waardoor het afgezien van de cutscenes, allemaal wat menselijker aan voelt.

Tomb Raider slaagt er bovendien in een bijzonder mysterieuze toon te slaan waardoor het avonduur heel wat interessanter wordt, daarnaast is het verhaal, het verzamelen van menuscripts en dagboeken erg vlot en effectief uitgewerkt waardoor het volgen ervan niet al te saai of oninteressant wordt. De Tombes of puzzles zijn allicht wat simpel en weinig uitdagend, maar dat lijkt me voor zo'n project ook niet nodig, gezien het puur om het avontuur gaat.

Dit wordt nogmaals bestempeld met de quick-time game momenten als het besturen van een parachutte, of het bovenwater blijven in een stroomversnelling. Dit alles houdt het lekker vlot en avontuurlijk en zorgt ervoor dat dit niet yet another action game is. Dat is natuurlijk niet helemaal waar, want ook hier zitten toch veel geforceerde combat momenten in, waar de mainstream blijkbaar dol op is. Zoals al eerder besproken, haalt dit het realisme en de avontuurlijke zoektocht naar mystiek een beetje onderuit, en da's best jammer.

Cutscenes zijn vreselijk cliché, maar onze onschuldige nieuwe Lara kleed ze in ieder geval aantrekkelijk aan, iets waar Drake toch een pak minder interessant is om tien minuten naar te kijken. Ook de karakterontwikkeling van Lara is heel wat interessanter, zeker gezien ik een groot zwak heb voor onschuldige meisjes die eigenlijk helemaal niet zo onschuldig blijken te zijn.

Dus afezien van het feit dat ook Ms Croft zo'n 400 man af slacht, voelt Tomb Raider realistisch genoeg voor een mooi, sfeervol avontuur. Iets waar dergelijke games toch vaak hun doel voorbij streven.

Zeer goed.

3.5*