menu

Hier kun je zien welke berichten threeohthree als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Fahrenheit (2005)

Alternatieve titel: Indigo Prophecy

4,5
Bizar Verpakt,

Bizar verpakt is deze game van Quantic Dream. Vandaag de dag is de game spuuglelijk en een filmische ervaring zoals velen Heavy Rain omschrijven is er dan ook niet, het is veel meer hak op de tak, ruiger en bruter. Ik wil eigenlijk niet te veel refereren naar Heavy Rain maar het is nu eenmaal een makkelijk getrokken vergelijking, al is deze game wel stukken beter dan het McDonald's menu wat hierop volgde.

Wat Fahrenheit zo memorabel maakt is de rauwe sfeer en de chaotische layout, de zenuwslopende afgezaagde muziek en de fijne gameplay. De aliens zijn bijzonder vreemd maar het moet je maar overkomen.

Al is deze game wat bizar verpakt de inhoud is een unieke game ervaring met hier en daar wat pittige kruiden. (de lastige gameplay tijdens het vluchten naar het balkon terwijl het huis instort). Het begin zet direct de toon, dit is geen emotioneel simpel spel die elke bimbo eten kan, de gure wind en het vervreemde verhaal zorgen daar wel voor.

Nee deze game is alles behalve subtiel, ik wil niet in de spiegel kijken ik wil verdorie dweilen, al goed, dweilen zul je. Die optie is er niet altijd, maar de keuzemogelijkheden zijn lekker extreem, en zo worden ze dan ook gebracht. Al is Heavy Rain velen malen mooier dan zijn voorganger, is het rauwe en malse Fahrenheit een unieke ervaring die ik niet snel zal vergeten.

FIFA 11 (2010)

2,5
Nog maar weinig FIFA games konden mij overtuigen, en ook dit deel schiet een hoop tekort.
Laat ik beginnen bij het vervelendste, het commentaar, waar ik Evert Ten Napel wel kan waarderen als voetbalcommentator heb ik altijd al een pesthekel gehad aan Juri Mulder, en niet alleen om zijn bagger stem, maar ook vaak wat hij te zeggen heeft staat mij niet aan. Zal verder wel een aardige vent zijn, maar daar koop ik geen game voor. Terug naar de inhoud van het commentaar, ik heb sinds FIFA 11 een bloedhekel gekregen aan het woord "tekkel" want dat word hier om de haverklap je strot in gedouwd.

Dan maar spelen zonder commentaar, maar jammer is het wel. Eigenlijk speel ik als ik FIFA speel alleen maar online, en deze game bewijst maar weer eens waarom, al is het spelniveau op "Legendarisch" nog best lastig, wordt het nooit echt moeilijk, er zit veel te veel structuur in de speelstijl van de computer dat het alleen maar wat geduld vergt om een winst te behalen.

Het menu is overigens er wel enorm op vooruit gegaan. Transferperiodes zijn overzichtelijker even als het speelschema zelf. Ook leuk is het dat je andere competities kunt bekijken, prettig is ook dat het enige tijd kost (nadat je bij een kleinere ploeg begonnen bent als coach) om bij een "topclub" aan de slag te kunnen, wel jammer is het constante gemekker van spelers van "De competitie waarin je speelt is niet prestigieus genoeg" Het zal, maar ik heb mooi wel 4x achter elkaar met Zenit de Champions Leage gewonnen, volslagen onzin dus.

Keeper zijn heb ik persoonlijk echt te weinig geduld voor, computer tegen computer is gewoon de hele wedstrijd op het middenveld met af en toe een schotje uit de tweede lijn. Overigens is een andere willekeurige speler zijn ook niet heel vermakelijk, maar wel een grotere uitdaging, vrijlopen, 1 tweetjes en passen moeten hier veel secuurder zijn dan wanneer je alle 11 bestuurd.

De gameplay is nog iets waar ik niet tevreden mee ben, dat begint met de idiote scheitrechters die buitenspel een lastig begrip vinden tot het in de weglopen van eigen spelers. Daarvoor zijn de toetsen te gevarieerd en maakt het lastig inschatten. Gelukkig bakt de computer er verder weinig van.

De muziek is overigens, zoals eigenlijk altijd goed verzorgd, prima pakkende nummers met fijne beats. Al met al 100 keer beter dan Pes maar geslaagd wil ik het niet noemen.

FIFA 15 (2014)

2,5
Toch wel mee eens. Ik heb FIFA 15 nu zo'n 6 dagen gespeeld, en ik ben toch zoals elk jaar eigenlijk weer, van mening veranderd. En hoewel FIFA 15 absoluut een aantal pluspunten kent, is het de kunstmatige intelligentie die eigenlijk al het speelplezier de grond in boort.

Sinds de introductie van artificial intellegence is het kwalitatief eigenlijk alleen maar gedaald, en was het niet voor het soepele gedribbel, het fantastische one-touch passing systeem, en de mooie grafische look, was ook dit weer een wanproduct van de bovenste plank.

Dus aan de ene kant, eindelijk weer een prima FIFA die zeer verfrissend aanvoelt, maar aan de andere kant valt diezelfde FIFA weer in herhaling door een overvloed aan nonsense en zoals hierboven genoemd "rommel rommel". In dit geval is het vaak een keeper die niks doet, een steekpaas wat een moordaanslag kan zijn, en het wisselen, wat nog steeds bagger is.

Maar zoals gezegd wordt dat gelukkig grotendeels gecompenseerd door bovengenoemde pluspunten. Echter ben ik na 6 dagen veel FIFA spelen zoals gewoonlijk weer van laaiend enthousiast naar redelijk sceptisch gegaan.

Tja, het zal ook wel nooit goed zijn.