menu

Hier kun je zien welke berichten threeohthree als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Cave, The (2013)

3,5
Sfeervol vermaak,

The Cave was een hot item sinds de eerste trailer, en ook na de release was er veel positief commentaar. Dit komt vooral doordat the Cave haar charme kerft in het sfeervol presenteren van een kleinschalige grottentocht dat aanvoelt als een nieuwsgierige levensmissie van het bespeelde karakter.

Zeven karakters met elk hun unieke vaardigheden en beperkingen, hebben elk een verhaal, verhalen over glorie en succes, maar ook verhalen over dood en verderf. Gelukkig is de keuze van het verhaal grotendeels aan de gamer zelf. Leuk en aardig natuurlijk, maar deze verhalen dienen slechts als leidend voorwerp van het geen wat deze game uniek maakt.

Uniek is een allicht wat overdreven woordkeus, maar The Cave geeft absoluut een eigenzinnig en sfeervol visite kaartje af wat menig gamer zo af en toe gewoon even nodig heeft.

The Cave is zonder twijfel aan te raden voor voor zij die (op zijn tijd) kunnen genieten van kleinschalige sfeervolle portretten zonder al te veel poespas zoals uitdagende puzzels of complexe gameplay met driedimensionale verhaallijnen.

3.5*

Cities XL 2012 (2011)

1,5
Tja,

Het ziet er allemaal prachtig uit maar de gameplay is waardeloos. Voor de mensen die gewoon een mooie stad willen bouwen is dit misschien nog wel een leuk alternatief voor SimCity, echter gezien die game morgen uitkomt zou ik deze zonder enige twijfel links laten liggen. Dit komt vooral door het feit dat het strategy element bijna tot niet aanwezig is.

Daarnaast zijn je inwoners levenloos en is de game alles behalve interactief. En dat vind ik toch wel een grote eis bij strategy simulation games. Door dit alles voelt de game enorm droog en afstandelijk aan waardoor je niet gemotiveerd blijft om te spelen. Laat staan het feit dat de game aanmerkelijk vaak crashed.

De enige pluspunten zijn dan ook de variatie van woningen en wegen, de gedetailleerde gebouwen en het overall goede grafische aspect. Mnee geef mij maar SimCity, gelukkig is een dag vol zon snel voorbij.

1.5*