menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van Maiky. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2023, februari 2023, maart 2023, april 2023, mei 2023, juni 2023, juli 2023, augustus 2023, september 2023, oktober 2023, november 2023, december 2023, januari 2024, februari 2024, maart 2024

The Legend of Zelda: Link's Awakening (2019) 4,0

Alternatieve titel: Zelda no Densetsu: Yume o Miru Shima, 22 oktober 2019, 07:32 uur

Ik heb me ruim 25 uur lang prima vermaakt met deze, al geloof ik best dat je 'm in veel minder tijd kunt uitspelen. Achter die schattige, kleurrijke graphics schuilt in de kern nog steeds een game uit 1993. Je objectives staan dus niet constant in hoofdletters gedrukt in beeld, en je doel wordt ook niet aangegeven met een vet rood kruis op je kaart. Ik had daar geen problemen mee, want het dwingt je om omgevingen helemaal uit te pluizen en dat komt de beleving alleen maar ten goede.

Het hield wel in dat ik bij momenten echt uren aan het rondlopen was omdat ik geen idee had waar ik naartoe moest. Je geheugen scherp houden bleek meerdere malen de oplossing te zijn, maar zo simpel is dat niet. Probeer in de dungeons maar eens een specifieke kamer terug te vinden. En welke NPC wilde ook alweer voorwerp X? Of dat er in de bibliotheek een boek ligt die belangrijke informatie bevat, maar die je pas kunt lezen als je een bepaald voorwerp hebt gevonden - probeer die link maar eens te leggen! (Ik denk dat de mensen die de game bijna 30 jaar geleden speelden meer hun geld uit de game haalden dan verwende nesten zoals ik.) Soms werden er wel hints gegevens over je volgende doel, maar soms waren die zo wazig dat ik er nog niks aan had.

Maar goed, ik zag het dus vooral als een voordeel dat je het allemaal voornamelijk zelf mocht uitvogelen, maar toen het einde in zicht kwam begon ik het toch vervelend te gaan vinden. Ik ben er niet trots op, maar tegen mijn voornemen in heb ik internet twee keer geraadpleegd. Gewoon omdat ik er op een gegeven moment wel klaar mee wilde zijn. (De oplossingen waren overigens erg voor de hand liggend - zo zonde!)

Maar hoe dan ook, ik vind het een geweldige game, zonder meer! De puzzels zijn goed, de spelwereld kleurrijk en schattig, de muziek is prima en laten we wel wezen - de eenvoud van het vechtsysteem is een verademing in tijden waarin games steeds complexer worden. Dat de combat wat te gemakkelijk werd (zeker wanneer je veel hartjes hebt) is iets waar ik wel mee kan leven. De uitdaging zit 'm voor mij in het zoeken naar de goede weg. En als je een nieuw item bemachtigde waarmee je weer iets nieuws mee kunt (grapple hook, zwemvliezen, dat soort dingen) wilde je gelijk de hele wereldkaart weer doorlopen om te zien of je ergens naartoe kan waar je voorheen niet naartoe kon! Dat geeft je weer even een fijne boost om verder te spelen.

Ik heb me er dus goed mee vermaakt ja, maar ik ben blij dat het avontuur er weer op zit.

» details   » naar bericht  » reageer