menu

Hier kun je zien welke berichten Gamersking als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Command & Conquer: Red Alert 3 (2008)

2,0
De game was echt een super tegenvaller. ben zelf een ernstige c&c fan maar Red alert 3 valt persoonlijk erg tegen.
Graphics waren slecht.
Gameplay kon beter ( Ik prefereer die van Generals).
Die irritante co-op bij de solo missie's zijn verschrikkelijk.
Moeilijkheidsgraad ligt daarbij ook op -1.
Al met al een grote flop, ben zelf niet verder gekomen dan Level 2....

Crysis 2 (2011)

Alternatieve titel: Crysis 2 Remastered

5,0
De SP van dit spel uitgespeeld en ik moet zeggen: wat een overheerlijk spel.
Over het algemeen duurt de SP (als je het op de juiste manier speelt) toch rustig wel een uurtje of 10 en man wat heb ik genoten van deze game.
Heb in mijn eerste reactie een aantal dingen gezegt die ik nu zal moeten aanpassen.
Het spel ging mij allemaal wat te snel, totdat ik erachter kwam dat ik de Mouse Sensitivity wel kon veranderen onder een naam die ik persoonlijk nog nooit eerder had gezien.
Hierdoor speelde het spel super strak en werd het voor mij ook echt een tactische game waarin ik veel met stealth ging werken.
Ook vond ik de verschillende mogelijkheden bij elke situatie sterk opgebouwd (ondanks dat deze na een tijdje erg standaard begonnen te worden.)
Ook had ik het over een ietwat vage verhaallijn maar deze werd mij na een aantal uurtjes spelen meer dan duidelijk en ik vond de verhaallijn ook zeer sterk.
1 Nadeel wat ik persoonlijk minder vond aan dit spel: Dat Alcatraz in het volledige verhaal niets heeft gezegd. Hierdoor kon ik mij minder inleven in het personage en werd het verhaal (naar mijn mening) wat verslapt.
Ondanks dit een top game en ik moet mijn stem dan ook bijstellen.
Van 4* naar 5*, dat is het zeker waard!

TopGame!

Deus Ex: Human Revolution (2011)

Alternatieve titel: Deus Ex: Human Revolution - Director's Cut

5,0
Ik ben in deze game gestapt met de intentie niets te verwachten. En ik moet zeggen, wat een fantastische game zeg. Ik hoor mensen vergelijkingen maken met HL2 en andere toppers qua: Gameplay, muziek en sfeer. Jammer genoeg voor die mensen, is deze game niet te vergelijken. Uniek qua gameplay, sfeer en muziek. En juist deze aspecten trokken mij zo aan in deze game.

Door mijn ervaringen met zijn voorganger: "Deus Ex Invisible War" had ik stiekem toch wel al een idee over de verloop van het spel en de manier waarop de gameplay in elkaar zou zitten. De gameplay was voor mij absoluut van hoge waarde. De manier waarop de FPS en de RPG elementen door elkaar zijn gemixt vond ik een erg goeie prestatie, mijn complimenten naar Eidos.
De stealth elementen waren op een goede manier in elkaar gezet en ondanks het iets wat voorspelbare aspect van de stealth momenten, wist op sommige momenten de stealth mij toch te verrassen. Qua A.I vond ik de game maar matig, had toch wel verwacht dat er meer uit had kunnen komen.

Het verhaal.. ongelooflijk. Ik heb nu een aantal meningen gehoord van personen op dit forum die mij vertelde dat het verhaal maar wazig en ingewikkeld was. Ben ik het totaal mee oneens. Ik laat mijn game ervaring voor een erg groot deel afhangen van de sfeer en het verhaal. En wanneer je goed oplet zie je dat er een prachtig verhaal in deze game zit (1 van de mooiste die ik persoonlijk in tijden heb gezien) die op een inspirerende wijze in elkaar is gezegd en ruimte laat tot denken.
1 van de beste dingen aan deze game (naast het verhaal) vond ik toch wel de sfeer. De sfeer word voor een groot deel gecreëerd door een ongelooflijk goede soundtrack die naadloos aansluit op de verschillende situaties in deze game. Ondanks dit voel je de sfeer ook echt door de precies uitgewerkte maps en de vele mogelijkheden van de omgeving.
Ik vond de augmentations in deze game wat minder dan zijn voorganger. Er waren iets teveel optie's naar mijn idee (Sommige optie's hadden dat mij betreft best samengevoegd mogen worden). Maar ondanks dat het minder was dan zijn voorganger, was het nog steeds ontzettend goed uitgewerkt, met (misschien) net even iets teveel optie's.
De wapens zijn gevarieerd en leuk om te gebruiken. Je bouwt naarmate de game vordert ook echt een interesse op om ook zo veel mogelijk wapens uit te proberen en in de juiste situatie's te gebruiken.
Nadat ik de game had uitgespeeld heb ik berichten gelezen op dit forum en kwam iets tegen over de laad tijden. Na hier over nagedacht te hebben klopte de interpretatie dat de laad tijden iet wat lang waren. Hier heb ik mij alleen helemaal niet aan gestoord tijdens het spelen van deze game.

Jammer dat mensen met verwachtingen een game ingaan. Toen ik begonnen ben aan deze game heb ik mijn verwachtingen op nul gezet ondanks dat ik zijn voorganger heb gespeeld en hierdoor liet ik mijzelf volledig overrompelen door deze game. Ik denk dat als meer mensen dit zouden doen. Game's ook met meer plezier gespeeld konden worden.
Al met al een ontzettend goede game van absoluut hoge kwaliteit. Komt ook met het nodige "Laat ik deze nog een keer uit de kast pakken" gevoel. Een game hoeft van mij niet perfect te zijn voor een 5/5 dus bij deze: 5/5.

- It's in human nature to rise above our limits.

Fallout: New Vegas (2010)

4,0
Ongeveer wat ik gedacht had, de game opzich is erg gebaseerd op de fallout 3 Dialogen en er is vrijwel niets toegevoegd aan de New Vegas ( Naast de hardcore mode en wat dingetjes kwa stats en skills.)
Vooral de intro is heel simpel in elkaar gezet (wat wel gunstig is doordat de intro hierdoor niet zolang duurt als bij Fallout 3) maar wel de storyline wat heeft verslapt.
De game opzich is goed te spelen, 1 puntje vond ik dat het erg moeilijk is (ook zonder de vernieuwde hardcore mode). Maar dat is Fallout altijd geweest.
Naast dat zijn de graphics natuurlijk gewoon weer matig (als in alle Fallout spellen) tenminste op mijn pc met de hoogste resolutie.
Wel is er onzettend goed werk geleverd wat sfeer betreft. Alles om je heen leeft en daardoor leeft het spel op zich ook meer.
Al met al een leuke game, jammer alleen dat het zo erg op Fallout 3 lijkt (in alle opzichten).

Sims 3, The (2009)

Alternatieve titel: Sims 3, De

4,0
Heb hem (eindelijk) binnnegehaald en ging wat tussen de comments kijken en ik kwam er achter dat er nog geen echte reviews tussen stonden.
Bij deze mijn review voor The Sims 3:

Ten eerste lijkt de sims 3 in het begin grafisch erg goed te worden. (dit leid ik af aan het laad scherm die er soms een halve eeuw over doet) Terwijl ik toch echt 1 van de meest geavanceerde game computer van het moment in mijn bezit heb. Als je het spel vervolgens gaat spelen blijken de grafische instellingen toch wel erg matig te zijn en vooral de detail van de personen binnen het spel zijn matig.

Kwa gameplay is het nog steeds The Sims, ikzelf vind dat er weinig veranderingen zijn doorgevoerd die echt opvallen (wat voor mij wel gunstig is aangezien ik The Sims een erg sterk karakter vind hebben van zichzelf) maar dit doet absoluut niet af aan het spel zelf. Hiernaast vind ik dat met de uitbreiding "ambities" de vaardigheden van de sim zelf en het aantal banen erg sterk is(wat natuurlijk ook weer een groot deel uitmaakt van The Sims). Ikzelf kwam er pas achter dat de leeftijds verandering van de sim uitgezet kon worden toen ik dit las in 1 van de comments. Ik baalde persoonlijk behoorlijk toen ik een (in mijn ogen) erg mooie Sim had gecreeërd om die vervolgens na een uur of 3 spelen oud en gerimpeld te zien worden. Hierdoor was het spelen zoiezo minder leuk omdat je geen tijd had om alles optie's van The Sims 3 (en dat zijn er een hele boel) goed te benutten.

Al met al is dit natuurlijk weer een spel wat voor mij tenminste de nodige aantrekkingskracht heeft en waar ik dan ook een groot aantal uren aan kan wegbrengen. Hiernaast is natuurlijk de grote kracht van The Sims altijd geweest dat het een game is die je na tijden niet gespeeld te hebben weer uit de kast pakt om een nieuwe game te beginnen. Voor mij is dit spel zeker een ruime 4* waard en de negatieve reactie's vind ik over het algemeen iets wat overdreven.

Groeten Gamersking.