menu

Hier kun je zien welke berichten Re51DeNt_Ev1L als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Assassin's Creed Origins (2017)

4,5
starwars321 schreef:
Vandaag uitgespeeld met 38uur op de teller, mijn stem wat ik in het begin gaf blijft staan wat een fantastisch spel

Inderdaad ik heb momenteel ook +-40 uur op de teller en heb juist het hoofdverhaal uitgespeeld. Leuke game! Eindelijk wat vernieuwing op het gebied van combat

Ik heb er ook zopas een review over geschreven voor op mijn site. Voel je vrij om hem even te lezen

Assassin's Creed Origins PS4 review - gamebreak.be

Voor de mensen met wat minder tijd (aangezien het toch wel wat leeswerk is) heb ik hieronder even de conclusie uit de review gezet!

Conclusie:

Assassin’s Creed Origins is teruggekeerd naar zijn oorsprong, maar heeft een aantal zaken uit het verleden, waaronder het combat-systeem, wel achter zich gelaten. Voor ons was dit een stap in de goede richting. Je krijgt hierdoor meer bewegingsvrijheid en geeft je de mogelijkheid om jouw eigen skill level te showen.

Het spel geeft je ook heel wat mogelijkheden om je personage aan te passen zoals jij dat wilt. Via een ability tree kan je zelf bepalen welke kant je kiest. Ga je eerder voor de warrior of kies je toch eerder voor de ‘in-de-schaduw-opererende-assassin’. Jij kiest waar je jouw skillpoints voor gebruikt en speelt het spel zoals jij dat zelf wilt. Tot in het upgraden van jouw gear krijg je de vrijheid om te bepalen wanneer jij wat doet. Ga je eerst voor damage en later voor wat extra health? Jij beslist het. We hebben echt van deze vrijheid genoten.

Het toevoegen van RPG-elementen was ook een schot in de roos. Wil je verder komen in de main story, dan moet je jouw omgeving verkennen en side quests voltooien om zo de nodige level te behalen. Het zorgt ervoor dat je het spel nog intenser beleeft en je omgeving nog beter zal leren kennen. De tijd die Ubisoft gestoken heeft in het zo authentiek mogelijk maken van de hele map, heeft echt geloond. En door het invoeren van de voorgenoemde RPG-elementen zul je ook de mogelijkheid krijgen om ook daadwerkelijk een groot deel van die pracht te ontdekken.

Na 40 uren aan gameplay zit het hoofdverhaal er voor ons op, maar er wachten ons nog heel wat challenges en locaties die helemaal voltooid moeten worden. Na 40 uur ben je dus nog niet helemaal klaar met het spel. Qua leefbaarheid houdt het spel je dus wel heel lang zoet en dat zonder enige multiplayer. We moeten hierbij wel zeggen dat we het spel op Hard Difficulty hebben uitgespeeld, wat er natuurlijk voor zorgt dat het wat meer tijd in beslag neemt aangezien vijanden ook een pak sterker zijn en je dikwijls met een desynchronisatie geconfronteerd zal worden. Op deze difficulty is een fout maken tegen een sterke tegestander zoals een bvb. een captain of commander een fout die je duur kan bekopen. Met maar liefst twee slagen kunnen ze jou dan verbannen naar de Duat (plek waar de doden naartoe gaan volgens de oude Egyptenaren). Maar ook al is dat soms frustrerend, toch maakt nét dat het spel weer iets leuker en uitdagender. Leer gewoon uit jouw fouten en doe het de volgende keer beter.

Assassin’s Creed Origins is zonder enige twijfel een echt pareltje onder de games dit jaar. Geniet dus van elk moment en elke confrontatie in de grote zandbak van Egypte. Trek je pak en hidden blade aan en sluit je ook aan bij de Assassin’s Brotherhood. Je zal je deze titel zeker niet beklagen.

Far Cry 5: Dead Living Zombies (2018)

4,0
Ik heb me wel vermaakt met deze DLC. Misschien wat aan de korte kant, maar het feit dat je hem in co-op kan spelen en je ook nog de mogelijkheid krijgt om in de topscore-modus wat extra gametime te sprokkelen, zorgen ervoor dat je zeker waar voor je geld krijgt.

Ik heb voor deze uitbreiding ook een review geschreven. Voor iedereen die wat meer informatie wil over deze uitbreiding en wil weten of ze echt wel de moeite is... Volg dan zeker de onderstaande link

Far Cry 5: Dead Living Zombies DLC review Playstation 4

Voor degene onder ons die wat minder tijd hebben, zet ik hieronder alvast de conclusie van de review! Ik kijk ook uit naar wat de rest van deze uitbreiding vindt

Conclusie

Met deze DLC zit je als zombieliefhebber meer dan goed. Niet alleen is er genoeg afwisseling qua locaties en wapenkeuze, ook de humor doorheen de hele DLC zorgt voor een aangename sfeer tijdens het spelen. Wat het aantal uren gametime betreft, mocht het voor ons net wat meer zijn. Zo zijn we op een goede 2 uur tijd helemaal doorheen de Dead Living Zombies DLC geraasd. Maar wanneer je weet dat je na het voltooien van elk verhaal nadien nog de mogelijkheid krijgt om een topscore te halen per chapter, kan dat aantal nog wel wat oplopen. Je zal zien dat de verschillende pitches dan ook net iets uitdagender zullen zijn.

Speel deze uitbreiding solo of in co-op. Wat je ook kiest, je zal je zeker niet vervelen!

Middle-Earth: Shadow of Mordor (2014)

4,5
Ben er nu helemaal door en moet zeggen dat het spel wel goed in mekaar steekt. Missies zijn leuk en uitdagend, sidequests zijn leuk om te doen en ook de collectibles die je in de twee gebieden kan vinden vond ik bijzonder leuk om te zoeken. Bij één van de twee krijg je zelf nog wat extra lore over bepaalde personages uit de game zelf, wat ik persoonlijk enorm leuk vond.

Het vechten zelf is ook super. Het deed mij een beetje denken aan de gevechten in het spel vikings: battle for asgard:p. Hordes orcs die samen met enkele chiefs/ Captains ... je omcirkelen. Spannend maar tegelijk ook soms frustrerend, wanneer je weer eens doodgemept wordt omdat je ineens vastzit als je teveel centraal blijft. Er zit zeker een tactisch aspect in de game, iets wat ik altijd wel apprecieer. Er gewoon op losmeppen is wel eens leuk, maar ervoor zorgen dat je zonder kleerscheuren een gevecht kan winnen door tactisch te spelen vind ik toch net nog iets leuker.

Ik denk dat dit één van de beste LOTR-games is die ik ooit gespeeld heb. Met een speelduur van rond de 40 uur ben je hier ook zeker een tijdje zoet mee.

4.5/5

Pro Evolution Soccer 2018 (2017)

Alternatieve titel: PES 2018

4,5
Na de game een maand gespeeld te hebben, heb ik er ook even een review over geschreven. Voel je vrij om hem even te lezen.

PES 2018 review PS4 - gamebreak.be

Voor de mensen met wat minder tijd (aangezien het toch wel wat leeswerk is) heb ik hieronder even de conclusie uit de review gezet!

Conclusie:

In vergelijking met vorig jaar doet PES 2018 het weer wat beter. Veel is er niet veranderd, maar alles is wat verder afgeborsteld en geperfectioneerd, waardoor het geheel er weer iets realistischer en uitdagender op is geworden. De verschillende grote modi zullen weer heel wat uren van jouw leven stelen, maar dat is niet erg. Zolang je maar plezier hebt. En plezier zal je zeker hebben in deze nieuwe telg uit de Pro Evolution Soccer-franchise. Het spelen op het veld verloopt heel vloeiend en benadert de realiteit weer heel goed. Het enige waar we elk jaar een opmerking over kunnen maken is het feit dat PES het nog altijd moet doen met heel wat minder licenties als bijvoorbeeld FIFA en dat het scoresysteem na de match ontzettend verouderd is. Speler krijgen wanneer ze een hatrick scoren slechts een 7,5, terwijl degene die de assists geeft het soms met 6,5 moet stellen. Dit scoresysteem moeten ze toch eens onder handen nemen. En in verband met de licenties zien we wel dat er verbetering op komst is met enkele partnerships met onder andere Barcelona en Liverpool, maar is er natuurlijk nog een lange weg af te leggen. Patches zijn hiervoor nog steeds onze beste vrienden en zorgen ervoor dat je PES 2018 nog realistischer zal beleven.

Hou je van voetbal en ben je op zoek naar een game die qua spelervaring heel dicht bij de realiteit komt? Dan is deze PES de titel waar je naar op zoek bent.


Ik kijk ook al uit naar jullie bevindingen

Red Dead Redemption (2010)

4,5
Het beste spel dat k sinds lange tijd gespeeld heb
Ook de DLC 'undead nightmare' is zeker iets om naar uit te kijken

Star Wars: Battlefront II (2017)

3,5
Na alle heisa rond microtransacties (wat natuurlijk echt niet door de beugel kon) heb ik eindelijk een review van Battlefront 2 geschreven. Momenteel zijn deze er trouwens uit en is het ook gemakkelijker om alle personages te unlocken.

Je kan de volledige review van de game op mijn website eens helemaal lezen:

Star Wars Battlefront 2 PS4 review - gamebreak.be

Voor diegene die wat minder tijd hebben, heb ik de conclusie hieronder toegevoegd

Star Wars Battlefront 2 is een leuke, meeslepende Arcade shooter die je volledig meeneemt op een reis langs alle prachtige, iconische locaties van Star Wars. Het verhaal verbindt zichzelf met de huidige films en legt een link met The Last Jedi die sinds kort ook overal in de bioscoop te zien is.

Het is samen met vrienden trouwens dat deze titel echt interessant wordt doordat je dan echt tactisch kan spelen. Dit kan je doen door je verschillende star cards op elkaar af te stemmen zodat je het jouw vijanden knap lastig kan maken. Solo is het spel ook zeker de moeite, al zal je dan wel veel sneller uigekeken zijn op het geheel. En laat ons eerlijk zijn… er is niets leuker dan een spel samen te beleven met mensen die je na aan het hart liggen.

Het enige waar wij nog op hopen is dat de AI in de singleplayer wat verder opgeknapt wordt, dat de offline co-op ook een online co-op krijgt en dat er natuurlijk nog verder gebouwd wordt op het interessante, goed uitgewerkte, verhaal uit de singleplayer. Zopas is er al een uitbreiding vrijgegeven die al 2 nieuwe maps in het spel bracht en ook de campaign wat langer maakt. De DLC voor Star Wars Battlefront 2 zal trouwens voor iedereen gratis te downloaden zijn. De titel in huis halen is dus zeker geen slecht idee. The force is strong with this one.


Laat ook gerust weten wat jullie van de game vonden! Ik kijk ook uit naar de andere bevindingen