menu

Hier kun je zien welke berichten Silent als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Half-Life 2 (2004)

4,5
Heb hem een paar dagen geleden uitgespeelt, en ik vond dat ik voor ik begin met Episode 1 (waartoe ik me bijna verplicht voel) hem even moest samenvatten in de vorm van een kleine review.

Het heeft alles wat een game hoort te hebben. Kippevel/wow-momenten, bruut geweld en heerlijke actie. Point Insertion en Route Kanal zijn ietwat langdradig en soms wat saai (de Manhacks begonnen op een gegeven moment wat vervelend te worden; ze voegen in feite niet meer dan wat tegenstand toe). Maar naarmate de game vordert en je dat enorme arsenaal aan wapens verzamelt, werkt HL 2 naar een climax toe. Nadat ik met de hoovercraft of wat het ook is alle hoeken van het level heb gezien en de gunships gemold heb, zat ik met open mond te staren naar het karakter dat Alyx en haar vader Eli samen toonden in hun laboratorium.

Maar na een paar minuten is het daarmee afgelopen en vecht je met een man die gierend van het lachen al het gespuis om zich heen aan flarden knalt tegen de hordes zombies in één of ander luguber dorpje. Op het gegeven moment krijg je een shotgun in je handen gegooid en dan lijkt het écht even dat je niet alleen bent in het spel. Vooral dit aspect van de game, dat vaak terugkomt, waardeer ik ten top. Ik volgende levels word het je echt een wegbanen door Nova Prospekt (geloof ik), de plek waar je de eerder aangegeven climax zult beleven....

Ook wil ik even aandacht geven aan het enorme arsenaal aan wapens dat je gedurende de eerste helft van de game langzamerhand verzamelt. 11 zijn het er geloof ik, dus voor ieder wat wils. Dit vind ik heel slim gedaan en het varieert de game play ook wel. Van crowbar tot grav gun, elk wapen heeft wel wat en ik vind ze allemaal heerlijk wegschieten. Echt een pluspunt dus.

Van de squat heb ik wel wat last gehad, maar ach. Wat maakt het ook uit.


''Rise and shine, Dr. Freeman.''

Super Smash Bros. Melee (2001)

5,0
Ik heb deze game echt helemaal kapot gespeeld. Ik heb in mijn korte leven nog helemaal niet zo veel games gespeeld, maar wel kan ik melden dat dit voor míj de beste game ooit op de gamecube is. Ik ben altijd al fan geweest van Nintendo en als deze game ook maar iets representeert dan is het Nintendo. De kleurrijke, grappige caracters, de détailrijke arena's en die échte Nintendo muziek doen het hem voor mij alleen al. Desalniettemin bevat deze game genadeloze actie en hoe beter je word hoe leuker deze game is. Ik heb me uren vermaakt met alle modes, van adventure tot all-star mode. Maar op een gegeven moment raak je die moe en schakel je over op multiplayer mode. En wat voor één. Je word het nooit beu je vrienden met knuppels voor hun kop te slaan, een paar rake klappen uit te delen of om ze weg te smijten met een rake doos-worp. Heerlijk. Ik heb deze game jaren geleden gekocht voor 30e, maar geniet er nog steeds van.