menu

Hier kun je zien welke berichten Princess Piranha als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Animal Crossing: New Leaf (2012)

4,0
Goed, ik speel New Leaf nu drie maanden en heb er tot nu toe zo'n 211 uur in zitten!

Soms vraag ik mij af waarom ik het zoveel en nog steeds speel. Want zo heel veel is het eigenlijk niet, als je het oppervlakkig bekijkt. Puur grinden, kan je het ook noemen. Inmiddels staan er dan ook miljoenen Bells op mijn rekening, is al het fruit verzameld en de catalogus is rijkelijk gevuld. En toch blijft het leuk om te spelen. Al begint het nu wel een beetje af te nemen.

Het leukste aan Animal Crossing is misschien wel het oog voor detail. Stel het regent in je dorp en je gaat een huisje in, dan hoor je als je binnen bent de regen op het raam en het dak kletteren. Het is een stuk uitgebreider dan de voorgaande delen. Naast vissen, insecten, fossielen en kunst, kan je nu ook zwemmen en duiken. Kleding kan je nu veel beter zelf maken, omdat je alles aan kan passen. Lange mouwen of juist kort. En wil je op de mouwen een ander ontwerp? Geen probleem! Nieuw is ook de Disco van K.K. Slider, een grappige toevoeging, maar daar blijft het ook bij. In het café van Brewster kan je nu ook werken om koffie te serveren, hierdoor kan je exclusieve items ontvangen!

Dat je nu burgemeester bent is zeer leuk. Naast je dagelijkse bezigheden mag je nu zelf bepalen wat je in je dorpje neerzet. Erg fijn, want nu kan je ook aan je omgeving een eigen draai geven, niet enkel aan je huis en figuurtje. Je dorpelingen geven je verzoekjes wat ze graag in het dorp willen hebben. Zo vul je de lijst met objecten die je kan plaatsen. Helaas zijn het vaak lelijke en onzinnige dingen. Zoals een stapel stalen balken of een stenen tablet.

Het eiland is ook erg tof. Hier kan je alleen heen of met vrienden. Daar kan je dan vissen, insecten vangen of duiken. Maar daarnaast is er ook een klein winkeltje waar je exclusieve meubels kan vinden en kan je tevens mini-games spelen. Door die te spelen ontvang je eilandmuntjes, die je vervolgens uit kan geven in de winkel.

De dorpelingen zijn ook heel actief en levendig. Zo gaan ze uit zichzelf zitten op bankjes, boomstammen, lopen ze rond in winkels, bezoeken ze het museum en kunnen ze zelfs in een pitfall lopen. (Hiervan weet ik niet wat er al in de vorige delen zat)

Het maken van foto's kan op ieder moment van het spel en gaat zeer makkelijk en snel. En omdat de 3DS op internet kan, kan je het snel delen op bijvoorbeeld Facebook. De communicatie ingame is erg fijn. Je hebt een lijst waar je je best friends in hebt staan. Wanneer iemand op bezoek ik geweest, kan je hem/haar in je lijstje zetten. Als je dit beide hebt gedaan, kan je elkaar kleine berichtjes sturen. Hiervoor hoef je niet bij elkaar in het dorp te zijn! Zolang je maar in elkaar lijstje staat en beide online bent.

Erg lang intensief mee vermaakt en blijf het voorlopig ook nog wel een beetje spelen. Zo brengen de seizoenen weer nieuwe dingen met zich mee om te ontdekken. En dankzij de bloemenwinkel is onkruid ook geen probleem meer, mocht je een tijdje niet spelen. Dus als ik het even aan de kant zet en later weer even wil oppakken, dan is dat nu eindelijk geen probleem! Iets wat mij bij Wild World enorm weerhield om het later nog eens te spelen.

Vier dikke sterren voor Animal Crossing: New Leaf!

AudioSurf (2008)

3,5
Ik vind dit echt geweldig! Leuk dat er op jouw gekozen liedjes banen worden gemaakt. Soms gaan ze lekker rusitg en de andere keer weer heel raar en chaotisch. Ik heb een keer gehad dat de baan half ging draaien. Fantastisch En uitgekeken raak je er ook niet snel op, want er zijn zo veel verschillende niveau's zoals Hadouken ook al zei. ^^