menu

Hier kun je zien welke berichten mk1992 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

DiRT 3 (2011)

4,5
Dirt 3: Meer van hetzelfde, maar das geen minpunt

Met Codemasters games kan je eigenlijk geen buil vallen, daarom ook geen twijfel bij mij om Dirt3 te bestellen. De game zou wat meer richting het pure rally gaan en het "Extreme sports rock 'n Roll dude, far out!" - Genre laten voor wat het is. De camper is weg, maar daar is ook vrij veel mee gezegd. De base line van de game is nog steeds hetzelfde, excelleren in verschilllende disciplines, op een semi-pro niveau (de moeilijkheidsgraad is niet te hoog voor instappers, en iets te laag voor profs?).

De game zelf dan, naar mijn mening zijn de kampioenschappen toch echt te kort. 2 races per kampioenschap betekent dat je na een fout eigenlijk wel kan inpakken (flashbacks veracht ik). Ook blijft het arcade gevoel flink gehandhaafd hierdoor, als het 3 rondjes vlam bam bam en door naar het volgende kampioenschap is.

Niet dat de races niet spannend en leuk zijn, de handling is ongeëvenaard, de balans die je in auto's kan houden (zelfs met de controller) zijn subliem. Komt zeker van pas bij Gymkhana en Drift events. De auto's zelf zijn wel wat dichter bij het real life rallying gekomen, vage Mitsubishi Eclipses in een livery die niemand kent zoals in Dirt 2 zijn geschrapt, een Peugeot S2000 in Kris Meeke's Peugeot UK livery zijn terug.

Nadeel is wel dat de game zwaar rust op zn reputatiesysteem. Om progressie te boeken kies je automatisch voor het team die de meeste punten oplevert. Ongeacht of de auto jouw voorkeur verdient, ik had liever gezien dat CM verschil in de auto's had aangebracht en wellicht meer rep. voor langzame auto's had gegeven dan puur voor de sponsorcentjes te kiezen.

All in All gaat dirt3 verder waar dirt2 ook al mee bezig was, heel onderhoudende, licht uitdagende (zeker de rally stages) races voorzien met de beste rallywagens. De online mode heb ik nog niet geprobeerd, maar de nieuwe online modes (als in capture the flag, cat & mouse) brengen de fun factor zeker omhoog, waar in vorige online games van Codemasters er nog wat beukvolk rondrende.

de 4,5 van mijn eerste indruk blijft staan.

F1 2011 (2011)

Alternatieve titel: Formula One 2011

4,0
Oké ik heb wat tijd gehad om met het spel door te brengen, tijd voor een reviewtje:

Handling: Het grootste verbeterpunt met het spel van vorig jaar (daar moet je het toch mee vergelijken) is de handling. Waar vorig jaar je enige gevaar nog lag in hoge kerbstones is het dit jaar de auto zelf die erop uit is om jou te verslinden. De wagens in F1 2011 zijn echt tricky als je het er naar maakt (ABS staat aan, that's it), bij te vroeg gas geven breekt de achterkant uit en heb je wel ff nodig om dat te herstellen. De besturing is ook lang niet meer zo hoekerig als vorig jaar, dit jaar stuur je een auto de bocht in in plaats van hem een beetje in de richting van een bocht te gooien.

Graphics: Nog een verbeterpunt, vooral aan de details is veel aandacht besteed, ook de belichting is een stuk beter. Waar McLarens nog wel eens zwart uitzagen in 2010 zijn ze dit jaar toch écht zilverkleurig. De overgang naar nat weer vind ik wat minder, waar vorig jaar een baan voor intermediates en full wets nog duidelijk anders uitzagen, is het dit jaar egaal nat. Wellicht dat dat ook wel wat extra uitdaging brengt.

AI: Over de AI ben ik minder te spreken, wellicht zijn ze er zelfs op achteruit gegaan. Al een aantal keer krijg ik midden op een recht stuk een zetje van achteren in plaats van daadwerkelijk ingehaald te worden, ook laat de rest zich vrij makkelijk afhouden naar mijn mening.

Bugs/glitches: Eerlijk gezegd, ik heb er nog niets van gemerkt. Ongetwijfeld dat ik één tegen ga komen maar tot dusver vind ik alle comotie wat overdreven, het spel is prima speelbaar. Als jij zonodig van de 11/11 setting gebruik wil maken, prima. Dit maakt het spel er niet slechter op, want dit soort racers zetten de moeilijkheidsgraad toch al op Easy om iig met een Lotus het wereldkampioenschap binnen te halen.


Tot dusver zeker een 4* waard, wordt vervolgd.

Fuel (2009)

Alternatieve titel: FUEL

3,0
Geweldig concept, maar bij de uitvoering kom je al gauw in een sleur terecht. Elk nieuw stuk land weer dezelfde soort races en ook dat gespeur naar ´vista points´ is niet erg vermakelijk. Misschien als ik ´m voor een tientje tegenkom weer oppak, zal er wel gaaf uitzien op ´n hdtv

toch dan maar 3,5*. 't was in het begin zo leuk

Gran Turismo 5 (2010)

3,5
Okay, je kunt zeuren over de achterlijke menu's

en over de lange laadtijden

en over het gebrek aan AI

Maar.

Het valt niet te ontkennen dat je helemaal uit je plaat gaat als je volgas over het rechte stuk van Monza komt aangescheurd in je Ferrari 458 Italia. Afremmen voor de eerste chicane, terug door de versnellingen, motor gillend tegen de begrenzer en dan weer volgas wegrijdt.

Dan valt alles op zijn plaats, dan vergeet je dat je de Lord Of The Rings Triologie hebt uitgelezen tijdens het laden. Of dat de #2 een halve minuut achter ligt. Dan is GT5 gewoon het summum van autoporno.

Shift 2 - Unleashed (2011)

Alternatieve titel: Need for Speed: Shift 2 - Unleashed

2,5
Vooral qua handling and simulatie (waar deze game op zou focussen?) schiet het spel tekort. Als ik daarbij Race Driver: Grid van het bouwjaar 2008 in ogenschouw neem moet ik toch concluderen dat EA met hun NFS reeks stevig achter de feiten aanloopt.

De graphics zijn beter, dat zeker, het camerawerk is ook vernieuwend. Maar voor de pure racers (en ik ben me bewust dat dit spel geen Forza of GT5 hoort te zijn) valt dit nog een beetje tegen. Ik zou meer lol hebben met Grid dan met dit spel, terwijl ze toch in dezelfde vijver vissen. Jammer EA, weer niet gelukt.

2.5*