menu

Hier kun je zien welke berichten JustMike als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Assassin's Creed (2007)

4,5
jaren geleden 45 euro voor uit de kast gehaald, dat 'was' hij waard, vond ik zelf. Altaïr is een boeiend karakter al zeg ik het zelf. De missies waren niet eens erg saai, en vond ik nog vrij leuk, maar de 5 sterren die ik had gegeven waren te snel gegeven, het was een opening voor de nieuwe delen, en daar ben ik het nog altijd dankbaar voor.

Niemand houdt de assassin tegen
De straten bruisen van actie
Ongekend spectaculaire actie

de beloftes die worden gedaan op de achterkant van de hoes, maarja, zijn die ook waargekomen. Het idee van dit spel is zeker heel goed bedacht, goed verhaal eroverheen, soepele besturing (PC). Alleen soms gewoon een beetje te saai, daarom heb ik mijn cijfer ook veranderd.

Assassin's Creed II (2009)

Alternatieve titel: Assassin's Creed 2

5,0
Oké, let's give it a shot

Assassin's Creed 1 had in zijn tijd al indruk op mij gemaakt. En ik kon niet wachten tot ik deze kon gaan spelen, ik had er zo'n zin in. Ik heb hem uiteindelijk weten te lenen van een vriend. Ik heb hem heel veel gespeeld en totaal niet verveeld. Heel goed vermaak is dit. Het karakter Ezio Auditore is een erg geschikt karakter voor assassin's creed. Ik ben blij dat ze daar in deel 3 weer mee verder gaan. Hoewel, ik vond Altaïr ook altijd wel erg leuk, met zijn wapens en technieken. Het spel begint al erg grappig, een beetje langzaam. Het wordt pas leuk als je in de animus 2.0 stapt. Maar als je eenmaal echt begint, dan begint het ook. Het verhaal is erg leuk, heel veel leuke sidequests (die mij jammer genoeg niet echt een "challenge" geven, op de race met het paard na). Het omgaan met mensen was ook erg leuk. Soms jammer dat je zo snel gedesynchroniseerd wordt als je burgers vermoord De hitlist, om het zo maar te noemen vond ik erg leuk, je kon zien wie je vermoorde, erg leuk gedaan. Ene vijand gehad, door naar de andere. Het carnaval tussendoor was ook erg leuk. De quests ervan in ieder geval. De gebieden hoef ik niet veel over te zeggen, behalve dat het er allemaal erg subliem uit zag. Het was erg mooi allemaal, vooral venice, zoals al geconstateerd stond. Maar de andere gebieden waren ook erg mooi. De achievements waren te makkelijk, behalve de veren zoeken. Die heb ik opgelost door een map van Gamesradar te gebruiken. Anders was het me niet gelukt in twee weken. Maar de rest is wel heel makkelijk. De schatten liet ik voor wat het was, ik had de villa al 100%, dus had al meer dan 600.000. Dus ik had geen geld meer nodig. Ik heb alle wapens dus verzameld, alle pantsers. Alle zegels. Die zegels waren erg leuk. De zegels lagen lekker verstopt, lekker zoeken in de grotten. Ik snapte alleen niet waarom dat bewaakt werd door de vijand. Het einde was ook erg goed, voordat je uit de animus weer ging.

Dan zijn we aangekomen bij het 2de gedeelte van mijn korte recensie. De minpunten. Het is veilig te zeggen dat de pluspunten meer zijn dan de minpunten.

Ik had soms wel wat last van mijn mannetje. Ezio dus. Hij sprong gekke kanten op, waar ik hem bijvoorbeeld totaal niet had heen gestuurd. Dit kon heel vaak heel vervelend worden. Maar dat zal wel aan de xbox 360 versie liggen. Maar dit is wel bijna het enige minpunt. De rest is allemaal erg goed uitgewerkt, kan niet wachten om aan het andere deel te beginnen.

Dus...
+ Geweldige gebieden
+ Geweldige moves
+ boeiende karakters
+ Goed verhaal
+ Informatie over vroeger
+ leuke puzzels
+ leuke (side)missies
+ einde
+ geheime locaties

- Besturing gebrek op momenten.

Conclusie:
Fantastisch spel met 1 minpuntje

Assassin's Creed: Brotherhood (2010)

4,5
Requiescat in pace
Net heb ik Assassin's Creed: Brotherhood uitgespeeld, dus dacht: Laat ik gelijk maar even mijn mening erover geven. Dit is een erg goed spel, maar het heeft ook zijn fouten:

-De besturing was vrijwel niks aan veranderd, dus hier was weinig mis mee. Maar er zaten al wel wat fouten in, dat je assassin de verkeerde kant op sprong, en dus dood op de grond viel... En misschien hadden ze beter die free run-knop anders kunnen maken dan de ren knop, soms zat je te rennen en opeens sprong je van een gebouw af. Soms bracht dit fatale gevolgen met zich mee. Maar hier zullen we maar mee moeten leven!

-Het verhaal was gewoon net als in deel 2 erg spannend, leuk en bracht je op veel Mooie plaatsen (Colosseum, Vaticaan, etc.). Maar het bracht ook boeiende en spannende karakters met zich mee, waaronder Leonardo Da Vinci en La Volpe. Er zijn ook wat aanpassingen in de combat gemaakt. Maar dat is zowel goed als niet goed. Ik kan met beide wel een beetje op weg.

-Je wordt de leider van de Brotherhood. Dus je hebt allemaal assassin's onder je. Die je moet levelen door middel van ze op missies te sturen. Dit deed me denken aan die gratis online spelletjes zoals Gladiatus. Je moest hun trainen en omhoog levelen. Ik vond dit persoonlijk erg leuk om te doen. Maar dit was niet het enige wat je met je assassin's kon doen. Je kon ze namelijk ook inzetten als je iemand ge-assassinated wou hebben. Maar ook voor een pijlenregen, die ervoor zorgt dat je vijanden neer worden geschoten door pijlen.

Toch vind ik deze minder dan deel 2. De lift en andere toevoegingen waren wel leuk maar de multiplayer had stukken beter uitgewerkt moeten worden dan dat het hier gedaan is.
Maar toch 4.5
(en nu nog even achievement hunten!! )

Was ik de enige die op het einde niet de achievement: A knife to the heart niet kreeg??