menu

Hier kun je zien welke berichten Ricxz92 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Hitman: Absolution (2012)

2,0
Net Absolution uitgespeeld, een redelijke stealth game maar een matige Hitman.
Vooral de leveldesign vond ik storend, het was meestal klein en erg lineair, het aantal wegen dat je kunt nemen zijn hierdoor erg beperkt. Met meestal maar een optie om stealth te gaan of bijna iedereen door te schieten, daardoor zie ik mezelf de levels niet opnieuw spelen. Hierdoor mis echt de sandbox feel of de oudere Hitman games.

De manier waarop de disguises werkte was vond ik vrij waardeloos, elk gast met dezelfde kleding ziet jou als een verdacht persoon ook al heb je helemaal niets gedaan, het lijkt me sterk dat ieder politieagent of soldaat elkaar kent. Ik dan ook beetje zinloos om te vermommen.

Over de combat heb ik gemixte gevoelens, de cover is fijne toevoeging ook al werkte die niet altijd even erg goed. Echter IO is erg lui geweest in hand to hand combat met quick time events… really IO?
Niet eens de moeite genomen om een fatsoenlijke combat designen. Basis moves van Blood Money zit er niet eens in, zoals kopstoot geven of gewoon iemand knock-out slaan, iemand duwen kan alleen maar op vaste plaatsen, de rest is alleen maar waardeloze QTE’s. Mis ook de optie om met eigen wapens te beginnen, ook al past het misschien niet in het verhaal, dat zou wel fijn zijn geweest.

Het verhaal is wel uitstekend met top notch voiceacting, sommige karakters zijn wel vrij goed uitgewerkt zoals Dexter en Birdie, maar bij andere vroeg me eigenlijk af wat hun toegevoegde waarde is, bijvoorbeeld de Saints. Vooral de achtergrond informatie van hun was er vrijwel niet, alleen dat ze in of andere kerk/klooster leefde. Bij Blood Money kreeg duidelijk meer informatie over je doelwitten.

De game was wel leuk voor een keertje, maar waar ik de levels in Blood Money en oudere titels kon blijven is dat hier niet het geval. Als stealth game was het vrije aardige ervaring, hopelijk kan Square Enix Montreal (makers van Deus Ex: HR) het beter.

Redelijk goed, 3*