menu

Hier kun je zien welke berichten Sequi als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Arizona Sunshine (2016)

4,0
Een hele toffe zombie VR shooter en gelukkig niet zo eng dus het was goed te doen. Op de ps5 is deze ps4vr game ook een stuk scherper want de psvr is niet het meeste high res apparaat zachtjes gezegd.

Maar eenmaal in de wereld met een AIM controller precisie headshots knallen of hordes neermaaien met je machine gun; het is toch echt een ervaring waar een plat scherm nooit tegen op kan. Helaas zoals de meeste VR games in een paar uurtjes uitgespeeld, maar zeker een coole shooter.

Arizona Sunshine: Dead Man (2018)

4,0
De Dead Man DLC is een leuk level in een nucleaire basis. Die donkere omgevingen zijn wel echt uniek om te ervaren en lekker spannend. Meer van hetzelfde uiteraard, maar de main game is al niet zo lang dus dit beviel goed.

Arizona Sunshine: The Damned (2019)

4,0
Ten slotte The Damned DLC waarin je je in een complete dam door de zombies heen moet banen. Hier wel een paar keer goed de schrik ervaren in tegenstelling tot Dead Man en de main game. Maar dan is het ook wel weer bevredigend om de hersenen uit elkaar te zien spatten van dichtbij hehe.

Arkham Horror: Mother’s Embrace (2021)

2,0
Ik vind de card game waar deze game op geïnspireerd is erg tof en had gehoopt dat deze game die magie kon evenaren. Helaas is het hem niet geworden. De game is lineair en biedt niet de ruimte tot ontdekking die de card game wel biedt. Daarnaast werkt de mythos klok, dat voor debuffs zorgt, ook onlogisch. Je moet bijvoorbeeld een kast openen en kiezen uit 3 opties, waarvan er 2 altijd fout zijn, alleen weet je niet waarom. Dat is teveel randomness voor mij.

Ook is het grafisch niet zo denderend en valt de combat ook erg tegen. Nu is de card game wel erg uitgebreid natuurlijk, maar dit is niet meer dan een simpel turn based systeem dat gewoon niet lekker werkt.

Jammer, had hier meer van gehoopt.

Assassin's Creed Valhalla (2020)

4,0
Dit spel is echt wel heel leuk om te spelen, maar nergens bereikt het nou echt een niveau dat je denkt dit is gaaf. Het blijft overal een beetje aan de oppervlakte drijven.

De wereld is echt prachtig gewoon, maar de setting is niet zo boeiend. Het oude Egypte en Griekenland waren heel tof, maar de oneindige groene heuvels van Engeland lijkt maar geen einde aan te komen, hoe mooi ze ook zijn.

Het bouwen van een settlement is leuk, maar voegt ook weer niet echt iets toe. De gameplay blijft lekker hack 'n slash, maar stealth is dan weer nergens echt nodig. Wat mij opzich niet echt uitmaakt overigens. Ik hou wel van een beetje beuken en hakken.

Het verhaal begint interessant, gaat daarna tientallen uren in episode-of-the-week stand en eindigt weer leuk maar net niet bevredigend. Waarschijnlijk omdat er nog een hoop DLC is en er nog DLC aankomt die het verhaal echt afmaakt.

Na 80 uur was ik er compleet klaar mee, maar na twee pogingen bij de 95 weer gestopt, maar na een nog langere pauze was die eindsprint weer helemaal tof.

Nu heb ik er zelf voor gekozen om de gehele map te clearen, elke side activity te doen en elke chest te looten dus het is geen wonder dat het 135 uur heeft geduurd (inclusief de helft van de River Raids DLC en Mastery Challenges). Echter heeft deze game gewoon een overschot aan content. Best wel hele leuke content, maar het had allemaal best wat strakker geregisseerd kunnen zijn.

Assassin's Creed Valhalla: A Fated Encounter (2021)

4,5
Voor een gratis update verassend veel content. De crossover met AC Odyssey is leuk gedaan. Ook is het nieuwe Schotse eiland wederom prachtig. Een toffe toevoeging. Inmiddels zitten we op 171 uur en heb ik nog 2 DLC, het restant van de River Raids en wat afrondende quests te doen, dus ik las weer een pauze in.

Het spel speelt gewoon lekker weg en vermaakt nog steeds. De main game was gewoon teveel filler en te groot, maar deze compactere DLC's zijn top.

Assassin's Creed Valhalla: The Siege of Paris (2021)

4,5
Top expansion/DLC. Het verhaal is een stuk duisterder en zit veel strakker in elkaar. Er zijn interessante personages en daarnaast is het landschap ook echt om van te genieten. Dit is tot nu toe de beste content van Valhalla. Geen filler, maar gewoon weer terug naar een strak verhaal, moreel grijze keuzes en ouderwetse assassinations met meerdere opties. Het zit erg goed in elkaar.

Het enige wat tegenvalt is de siege zelf. Die is te kort en niet goed benut. Dat had een stuk grandiozer en epischer gemogen/gemoeten.

Assassin's Creed Valhalla: Wrath of the Druids (2021)

4,0
Op zich een prima expansion. Aan de ene kant heb je nieuwe systemen zoals een trading systeem om Dublin uit te bouwen. Het verhaal voelt ook strakker en kleinschaliger en het is er beter op geworden.

Aan de andere kant Ierland is gewoon weer veelal groene heuvels en meer van hetzelfde als de base game. En de vraag is of je meer van hetzelfde nodig had na 120 uur AC Valhalla.

Eigenlijk is deze DLC gewoon de base game, maar dan in het klein. Je jaagt ook weer op een order bijvoorbeeld. Het is vooral een showcase van hoe de base game zijn geweest als alle bloat eruit gesneden was. Beter dus.

Assassin's Creed: Odyssey (2018)

4,5
Na 160 uur Assassins Creed Odyssey en DLC dan eindelijk uitgespeeld.

Wat een avontuur van jewelste! De wereld van het oude Griekenland is echt prachtig en heel overtuigend neergezet. Heb echt met heel veel plezier elke uithoek ontdekt en alles gedaan wat je kon doen. De base game heb ik dan ook echt veel lof voor. Het varen met schepen, veroveren van forten, het upgraden van gear; het werkt allemaal gewoon echt goed. Daarnaast is Kassandra echt een boeiend personage. Dat in tegenstelling tot Leyla. Het moderne verhaal lijkt steeds ergens heen te gaan, maar strand steeds 5 minuten verder. Het is een beetje frustrerend want het is wel de rode lijn. Tot nu toe overtuigd het moderne verhaal vanaf AC origins echt nog niet.

DLC1.
Een teleurstelling. Het moet zich tijdens de base game afspelen, maar het lijkt nergens echt helemaal te kloppen. Het hele idee van de eerste hidden blade komt niet tot zijn recht en daarnaast worden er nog wel meer vage keuzes gemaakt qua verhaal. Deze had overgeslagen kunnen worden. Het is dan ook geen wonder dat ik hier een lange pauze heb ingelast.

DLC2 was een heel stuk spectaculairder. Elk van de drie episodes hebben een eigen nieuw gebied, die echt prachtig zijn, maar gebied 1 en 2 zijn toch best grindy. Geen wonder dus dat ook hier weer een pauze volgde. Deel 3 is echter subliem en een hele toffe afsluiter qua verhaal, flow, omgeving en tijdsduur.

Al met al was het een geweldig avontuur en waren de dlc leuke extraatjes die toch zeker 50 uur extra eruit hebben geperst.