menu

Hier kun je zien welke berichten rep_robert als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Far Cry 2 (2008)

3,5
Dit spel ziet er echt retegeil uit.

Ik heb me zo erg vermaakt door het rondlopen en rondrijden in de wagentjes door de gigantische wereld van Far Cry 2.
Het spel ziet er werkelijkwaar subliem uit, het gras is om op te vreten en het allerleukste is om je vijanden uit te roken. Het ziet er allemaal superrealistisch uit, net als het feit dat je oude wapens op de kop tikt, die doen het allemaal minder goed.

Waar bij mij het grootste hekelpunt zit en ik ben niet de enige, is het feit dat op elke hoek van een belangrijke kruising een grenspost zit.
Wat is dit irritant zeg, dit zorgt ervoor dat je elke keer weer iedereen mag neerknallen. Het haalt de vaart heel erg uit het spel.
Ok je zou denken, als ik ze even neerknal heb ik geen last meer van ze. Nou dit mag je vergeten, als je even het hoekje omgaat en je gaat weer terug staan ze er weer vrolijk. Zo gaat het met alle grensposten, op een gegeven moment ben je het gewoon zat om nog aandacht te besteden aan die grensposten. Aangezien ze op elke hoek zitten betekende dat in mijn geval dat ik heb spel heb weggelegd en niet meer heb gespeeld.

Echt zo zonde, want de potentie is enorm en het is ook allemaal goed uitgewerkt, alleen dat ene punt zorgde ervoor dat ik het niet meer wilde spelen(ongeveer 15 uur gespeeld).

3,5*

Halo 3: ODST (2009)

4,0
ODST is een leuke add on op Halo 3.

Ik ben sowieso een groot fan van de Halo reeks, 1 van de weinige shooters die ik leuk vind.

ODST is in dat opzicht weer lekker verfrissend, het ziet er allemaal retegeil uit.
De gameplay voelt lekker vertrouwd aan, al is het allemaal een stuk lastiger nu, aangezien je geen extra shield meer hebt.
Dat brengt toch een stukje strategie erbij, je moet iets voorzichtiger te werk gaan dan dat je gewend was met de Master Chief.

Het verhaal kent weinig verassingen en is in mijn ogen ook te kort, ik heb het spel in Co-op met mn broer binnen 5 uur uitgespeeld ongeveer.
Jammer, het had veel langer gemogen van mij.

Daarintegen is de extra cd met de multiplayer maps van Halo 3 een verademing, je kan zelf ook levels bouwen/veranderen.

Het grootste pluspunt daarintegen is Firefight, wat een geweldige gamemode.Dit zorgt ervoor dat ik ODST inmiddels al wel 25 uur heb gespeeld, ondanks de zeer korte Singplayer mode.
Het idee hierachter is simpel, er komt de hele tijd een golf van vijanden op je af, dit is onderverdeeld Sets van 5 rondes, iedere ronde wordt het lastiger.
Na elke 5 rondes begint een nieuwe set met 5 rondes, waarbij je bij elke nieuwe set een ander nadeel hebt (melee'en om je health te regeneraten, kogels die afketsen, de vijand gooit met extra veel granaten etc.).Dit houdt Firefight interessant en fris. Je weet immers nooit wat je nu kan verwachten.

Al met al is ODST een waardig vervolg op Halo 3, alleen is de singleplayer mode gewoon veel te kort. Je betaalt daarom ook wat minder voor dit spel als voor elk ander nieuw spel.
Firefight is een geweldige extra mode bij het spel, waardoor de levensduur toch wel met tientallen uren kan worden verlengt(je moet het wel minstens met zn 2en doen).

Op naar Halo Reach!!!

4*

Prey (2006)

3,5
Leuke game!!

Dit was destijds bij de release van de 360 1 van de vernieuwendere games, nu nog steeds eigenlijk.
De game speelt lekker, en je kan rustig aan de slag met je personage.
Het idee van de op de kop lopen is echt geweldig leuk uitgewerkt en hierdoor komt de game ook lekker fris over. De wapens en de vijanden zijn ook goed en met zorg uitgewerkt, waardoor je niet het gevoel krijgt van: "dit heb ik al is eerder gezien".

De game heeft echter een groot nadeel, het is in mijn ogen te makkelijk, iedere keer als je dood gaat kom je in die spirituele wereld terecht, waardoor je toch weer lekker door kan gaan met waar je gebleven was. Dit maakt de game toch iets te makkelijk en zorgt het ervoor dat het geen topper is, maar gewoon goed en vermakelijk!

3,5*