menu

Hier kun je zien welke berichten Sh0cK als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Aliens: Colonial Marines (2013)

2,0
Ik ben, net als veel anderen die hier commentaar op hebben gegeven een Aliens fan, en een game als deze is gewoon jammer. Heb de multiplayer nog niet gespeeld, maar denk dat de singleplayer wel volstaat om op deze game te stemmen. Graphics zijn onder de maat, en als de gameplay nou wel lekker is wil ik dat wel door de vingers zien, maar helaas. Dat je kan bukken en springen is fijn, maar dat je over diverse simpele obstakels niet heen kan, ook niet als je gehurkt springt, plaats daar dan een groter iets als het niet de bedoeling is dat je daar komt. En het verhaal..Hicks, wtf? Zie niet hoe dat aansluit op Alien 3, en het einde slaat ook nergens op. Neem dat gevecht met de queen, als ik haar in één woord zou moeten omschrijven dan is dit 'dom'. En de aliens zijn gewoon underrated. 'Perfect organism' or perfect gun practise? Bloed als een bijtend zuur? Neen. Je kunt ze zelfs dood krijgen door alleen maar op hun benen te schieten. Sfeer ontbreekt, spanning ontbreekt, verhaal ontbreekt, je hebt geen controle over je AI-teammates die bovendien behalve glitchen (ze verschijnen voor je etc, en één keer kon ik niet verder omdat O'Neal niet om een rotsblok heen kon lopen).
En hier heb ik enkele jaren op gewacht. Gewoon jammer.

Condemned (2005)

Alternatieve titel: Condemned: Criminal Origins

4,5
Apart spel, qua sfeer doet het me denken aan F.E.A.R. en Clive Barker's Undying (al is het bij deze laatste net wat beter dan, afgezien van de graphics). Een in mijn ogen originele 'shooter', iets wat je steeds minder vaak ziet. Ondanks de veroudere graphics is het nog prima te doen. Monolith heeft hier weer een lekkere vlotte FPS geleverd.
Alles word goed opgebouwd, je leert stapje voor stapje je 'instrumenten' te gebruiken. Wat je als een minpunt kunt zien is het forensisch onderzoek, dit ging nogal simpel, maar goed wat wil je, ik weet niet hoe ze dit wat meer diepte hadden kunnen geven zonder de game teveel op te houden.
Schrikmomenten zaten er ook volop in, heerlijk. En die Achievements..tja, vond ze niet echt toegevoegde waarde hebben. Ook blijft me het één en ander rondom de hoofdpersoon en de verantwoordelijke demon onduidelijk, misschien dat dit in het tweede deel uitgewerkt wordt, dat weet ik niet.

Hoe dan ook, het spel wist me van het begin tot het einde te boeien. Kortom, de moeite waard om een paar avondjes te spelen.