menu

Hier kun je zien welke berichten jordandejong als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Army of Two: The Devil's Cartel (2013)

4,5
Army of Two: The Devil's Cartel is een keiharde actie game.

Elke vorm van een verhaallijn of die er naar eentje kan leiden wordt gelijk de grond ingebeukt door keiharde explosies, rondvliegende kogels en bad-ass one-liners. Een leuke toevoeging aan de game is dat je zelf je volledige load out mag veranderen (veel keuzes van wapens) en je ook uit een rijk assortiment maskers en uniforms kan kiezen.

Army of Two is inderdaad puur gemaakt voor de fun. Het is zonder gein non stop schieten, knallen en killen. Je zou zeggen dat er dan weinig afwisseling is en dat is inderdaad ook het geval maar Army of Two komt er mee weg. Nergens wordt saai de characters zijn cool en de cut-scene's hebben eindelijk weer eens een echte waarde (vooral om het zo bad-ass mogelijk te laten lijken).
Verder is de storyline lekker lang maar nergens langdradig.

Minpuntjes zijn dat bepaalde deaths van belangrijke characters niet goed worden uitgewerkt waardoor het soms wat afgeraffeld lijkt.

Toch is Army of Two: The Devil's Cartel een absolute aanrader voor degene die even brainless willen knallen en willen genieten van harde actie, veel vuurgevechten en veel bad-ass persoonages.

Detroit: Become Human (2018)

5,0
Jordy schreef:
Ik ben wel benieuwd of je keuzes nu eindelijk een keer echt invloed hebben op de inhoud het verhaal. In plaats van dat je altijd hetzelfde te zien krijgt, ongeacht je keuzes, met hooguit 1 of 2 personages die wel of niet leven.

Voor mij zijn dit games waar ik maximaal 25 euro aan uit wil geven, dus moet nog even geduld hebben


Heb hem nu 1 keer uitgespeeld, dus kan het niet vergelijken met als ik andere keuzes had genomen, maar krijg wel het idee dat het qua keuzes en invloed daarvan het meest vergevorderde spel is tot nu toe. De mogelijkheden zijn in ieder geval zeer divers.

En zelfs buiten dat is het werkelijk waar genieten van de prachtige graphics, interessante personages en het meeslepende verhaal. Echt een topper in z'n genre dit.

House of Ashes (2021)

Alternatieve titel: The Dark Pictures Anthology: House of Ashes

5,0
Zonder twijfel de beste uit de reeks tot nu. De personages ga je van houden (is wel eens anders geweest) en het zit voor de verandering eens echt bomvol met actie.

House of Ashes is 100% geïnspireerd door de film Aliens. Een groep bad ass marines die op onbekend terrein het opnemen tegen buitenaardse bloeddorstige wezens. Veel tough guy oneliners, harde actie en totale bad asses in beeld dus. Maar er is meer dan dat. De band tussen Jason (US Marine) en Salim (Irakese Republican Garde) vond ik bijvoorbeeld bijzonder interessant, de sets zijn prachtig gemaakt (vooral richting het einde), er lijken meer quick time events en keuzes te zijn dan in voorgaande delen en het spel lijkt tevens langer te duren dan voorgaande delen.

Over het algemeen vond ik het een heerlijke game ervaring. Dit is wat ik zoek in games van Supermassive. Hopelijk kunnen ze deze lijn doorzetten. Het volgende deel (The Devil in Me) lijkt een soort van The Human Centipede meets Saw meets Hostel te zijn. Interessant, al zal het niveau van deze evenaren lastig worden. The Devil In Me is tevens de 'season finale' van deze anthology maar ik hoop dat er nog velen zullen volgen.

Walking Dead: A New Frontier, The (2016)

Alternatieve titel: Walking Dead: Season 3, The

4,0
Niet zo geniaal als het eerste seizoen, en ook niet zo sterk als het tweede seizoen, maar desondanks heb ik me wel weer prima vermaakt met dit derde seizoen van Telltale's The Walking Dead.

We kruipen dit keer in de huid van Javi (en sporadisch in die van een puberende Clementine, die hier in vergelijking met de eerdere seizoenen veel minder centraal staat). Javi is geen onaardig character, al komt hij uiteraard niet eens in de buurt van Lee. Bij de fans is de keuze om Javi het main character te maken ipv. Clementine niet helemaal goed gevallen.

Ondanks dat ik A New Frontier geen slecht seizoen vindt, had ik aan het einde van de rit wel het gevoel alsof er veel minder was gebeurd dan in de eerdere seizoenen. Qua locaties val het bijvoorbeeld tegen. 90% speelt zich af binnen de muren van Richmond. Zo héél af en toe is er een klassiek Telltale moment waar je gewoon met open mond zit te kijken naar wat je zojuist hebt aangericht (de keuze tussen de executie van Ava en Tripp als hoogtepunt). Tevens was die episode (nummer 4) de beste uit deze reeks.

Geen slechte reeks, maar alles voelt ff wat te 'rushed'. Neem het moment waarbij Javi de gebeten Gabe moet executeren... Hij schiet hem door zijn hoofd, laat een diepe zucht en loopt weg. Emotioneel hoort hij in die scene helemaal ten onder te gaan, maar Javi lijkt er weinig om te geven. Dat soort dingen werden in de eerdere seizoenen beter uitgewerkt. De episodes lijken ook korter te duren overigens (voor een duurdere prijs dan de eerdere seizoenen). Ben desondanks toch wel weer blij dat Telltale aan het einde van de game aangeeft dat er opnieuw een vervolg zal komen (neem aan dat dat weer met Clementine in de hoofdrol zal zijn).