menu

Hier kun je zien welke berichten glimlicht als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Aaahh!!! Real Monsters (1995)

1,5
SNES:

Aaahh!! Real Monsters doet heel erg zijn best om een leuke platformer te zijn maar faalt daar heel erg in. Het gegeven dat je 3 characters tgelijk hebt om mee te spelen is leuk maar maak ze interessant en nuttig. Meestal moet je langs een vijand of obstakel en heb je niks aan je speciale krachten omdat je toch wel geraakt word. Dan kan je net zo goed overal doorheen rennen...

De besturing is te gevoelig en vaak is het ook onduidelijk of iets in het level staat als achtergrond of als obstakel. Ik heb het spel niet kunnen uitspelen, simpelweg omdat ik er echt geen reet aan vond. Echt een saai spel...

*1,5

Advance Guardian Heroes (2004)

Alternatieve titel: Guardian Heroes Advance

3,0
De spirituele opvolger van Guardian Heroes op de Sega Saturn. Guardian Heroes is een topper op de Sega Saturn maar die heb ik helaas nog steeds niet in mijn bezit... Deze game is gelukkig wel makkelijk te vinden, en lijkt ook nog eens erg op zijn voorganger.

Toch is deze wat minder. Ten eerste vind ik de main-characters niet zo cool als in deeltje 1. Een paar jonge schreeuwende animé puppies zijn het. De moeilijkheidsgraad ligt hoog maar dat is niet zo'n probleem lijkt mij, dit genre hoort juist moeilijk te zijn. Gelukkig is er ook veel te ontdekken, heel veel special moves, unlockable characters en leuke stages.

Het tempo ligt hoog in deze game, en waarschijnlijk ben je er zo doorheen. Dan is er gelukkig nog de multiplayer om je lekker lang zoet te houden. Jammer dat het nu wel met zo'n stom linkkabeltje moet, lang leve de controllers!

Ach, de moeite waard voor "side-scrolling-beat-em-up-fans".

*3,0

Adventure Island (1986)

Alternatieve titel: Hudson's Adventure Island

2,0
NES:

Ik sluit me aan bij de rest...

Wat een frustrerende game zeg! Erg repetitief ook. De hele tijd dezelfde vijanden en patronen. Had niet het idee dat ik een echt cool avontuur aan het beleven was. Terwijl dat op de NES best mogelijk is, kijk maar naar Mario Bros 3 en Metroid. Nee vind Adventure Island niet zo boeiend... Misschien zijn de vele vervolgen iets beter te pruimen.

Verder een prima spelletje hoor, maar het zal je niet lang zoet houden.

*2,0

Adventures in the Magic Kingdom (1992)

2,0
Disney-game waar je niet met een Disney karakter speelt..

Deze speelde ik vroeger ook altijd. Kon het nooit voor elkaar krijgen om het treinlevel te halen. Maar gelukkig ben ik al heel wat beter geworden door de jaren heen en speelde ik het spel binnen 20 minuten uit.

Leuk voor de herkenning maar zeker geen bevredigende game... Had nog wel een level verwacht in het kasteel, waar je die sleutels voor loopt te halen.

*2,0

Adventures of Bayou Billy, The (1988)

Alternatieve titel: Mad City

3,0
Gevarieerd spelletje..

De beat 'em up stukken zijn cool, je gaat zelfs de strijd aan met krokodillen. Je beweegt alleen echt veel te houterig en daar5door ben je niet echt een gevaar voor je tegenstanders. Ze slaan je al snel helemaal verrot en dan moet je weer opnieuw beginnen. De aanvalspatronen van de vijanden staan ook niet vast, soms lopen ze zelfs random gewoon een beetje rond. Je moet mazzel hebben om heelhuids uit deze stukken te komen...

Het racen werkt aardig en je kan zelfs handgranaten gooien en auto's met kogels tot ontploffing brengen. Geeft je een lekker Steven Seagal gevoel . Helaas is een enkele hit al genoeg om je om zeep te helpen. Beetje lomp als je het mij vraagt... Als weerloze moerasrat kan je flink wat steken en klappen verdragen, in een grote jeep is een enkele aanvaring met een paaltje al genoeg om je te laten exploderen...

Het schieten met de zapper blijft het leukste. Lekker mensen tussen het struikgewas bestoken met kogels en aankomende raketten elimineren met een welgemikt schot. Jammer dat de andere twee speelstijlen veel minder zijn. De combinatie had een prachtgame kunnen leveren. Maar toch is dit spel je tijd waard

*3,0

Adventures of Rad Gravity, The (1990)

2,5
Had nog nooit van deze titel gehoord, dus was wel benieuwd aangezien ik er goeie dingen over had gelezen.

The Adventures of Rad Gravity is een grappige platformer met een Bruce Campbell look-a-like in de hoofdrol. De besturing werkt naar behoren en het ziet er allemaal wel kleurrijk uit.

Er is echter één groot minpunt, de afgrijselijke muziek! Ik werd helemaal gestoord van het geluid en zette het vaak ook uit. Alleen al bij het titelscherm had ik zoiets van: "Fuck deze game, dit kan nooit goed zijn". De muziek is één grote onsamenhangende 8-bit zooi. En die muziek zorgde ervoor dat ik dit echt niet meer verder wilde spelen.

*2,5

Adventures of Yogi Bear (1994)

2,0
SNES:

Vervelend spelletje... Het verzamelen van picknickmandjes en klokken (waar je vrijwel niks aan hebt) gaat echt heel snel vervelen. Daarnaast is dit zo'n spel waar ze je naar achteren laten vliegen als je geraakt word. Waardoor je maar al te vaak naar beneden valt door een klein beestje die je net niet op tijd zag. Wat ook niet helpt is dat je niet even onoverwinnelijk bent nadat je geraakt word.

Wat ook opmerkelijk is in dit spel... Wanneer je op een vijand springt en zijn hoofd indeukt met 200 kilo, rent hij gewoon weg! Wat een bullshit! Ik wil dat die vervelende kut- konijnen, stinkdieren, mollen en whatever doodgaan.

Verder speelt het wel aardig maar je wandelt wel een beetje in uitgekauwde gebieden die niks leuks te bieden hebben. Gaap...

*2,0

AeroGauge (1997)

2,0
Op het eerste gezicht een prima F-zero/Wipeout kloon.

Helaas is de besturing erg middelmatig en heb je vaak geen idee waar de bochten zijn dankzij de verschrikkelijke pop-up. Ik had ook veel moeite om mijn tegenstanders bij te houden.. Mis ik een bepaalde gimmick waardoor je sneller gaat ofzo?

Niks bijzonders dit..

*2,0

Airwolf (1988)

1,5
Hmm...

Tot level 6 gaat moeilijk worden met zo'n houterige besturing. Heb zelfs nog zo'n speciale joystick voor dit soort spellen. Maar het blijft veel te traag met draaien en als je in leven kan blijven is je fuel weer in no-time op.

Vond de intro filmpjes wel leuk Maar verder niet aan mij besteed.

*1,5

Alien Hominid (2004)

Alternatieve titel: Alien Hominid HD

3,0
GBA:

Lekkere Metal Slug-achtige actie met gestoorde personages en omgevingen. Het is een snelle en moeilijke game, vaak heb je niet eens door dat je al een paar keer bent doodgegaan. Ik kan de old-skool feeling dat Alien Hominid heeft wel waarderen. Al heeft het allemaal niet zo veel om het lijf.

Wat minder is zijn de levels met je ruimteschip, de besturing is vervelend en vaak vlieg je maar wat doelloos rond. Die stukken hadden ze misschien wat kunnen aanpassen... De unlockable minigames hebben overigens ook niet echt een grote replay-waarde.

*3,0

Alien³ (1992)

Alternatieve titel: Alien 3

3,0
Sega Mega Drive:

Op het eerste gezicht een toffe action-game, maar het blijkt bizar moeilijk te zijn. De Aliens zijn lastig te doden, pijlsnel en je hebt ook nog eens een tijdslimiet. Tel daar 3 levens en geen continues bij op en je hebt een frustrerende game. De muziek is overigens wel erg vet. Raar trouwens dat je personage borsten heeft maar schreeuwt als een man als hij dood gaan... Moet dit nou Ripley voorstellen of niet?

*3,0

Game Boy:

Speelt lekker maar is echt heel kort. Als je weet wat je moet doen tenminste... Ik was een uur bezig met het uitvogelen hoe ik een item moest oppakken. Daarna stortte ik me met een wapen op de Aliens zelf, toen was ik na een half-uurtje al klaar... Niet echt memorabel verder, maar voor een hele oude game boy titel wel ok.

*2,5

NES:

En dan hebben we nog de game van LJN... En wat is het weer smullen geblazen, slechte controls, verschrikkelijke muziek en natuurlijk te frustrerend voor woorden. De Aliens gaan wel makkelijker dood dan in de Megadrive versie (die wel vergelijkbaar is), maar daar had je niet die vreselijke controls! De tijdslimiet is overigens ook niet goed gebalanceerd, het is echt onmogelijk om de laatste levels te halen... Het enige goeie aan de game is het titelscherm en de mogelijkheid om hem uit je NES te kunnen trekken...

*1,0

Mijn sterren gaan naar de Mega Drive versie...

Astro Boy: Omega Factor (2003)

Alternatieve titel: Astroboy Tetsuwan Atomu: Atom Heart no Himitsu

3,5
Astro Boy: Omega Factor is een aangename verrassing! Het deed me denken aan de latere Mega Man games van de SNES en het speelt als een tiet.

Lekker van schermpje naar schermpje alles wegknallen, en gigantische eindbazen verslaan! Hier moet je wel alle aanvalspatronen uit je hoofd leren, anders leg je zo het loodje... Gelukkig zijn er oneindige continues zodat je lekker door kan knallen. Het geeft de game net dat extra beetje charme. Lekker 10 keer dood gaan achter elkaar voordat je door de levels heen kan komen, ik hou ervan Na elk hoofdstuk krijg je ook de mogelijkheid om je wapens sterker te maken, waar ook gelijk ook wat tactiek bij komt kijken. Er valt genoeg te ontdekken voor de fans van side-scrolling-action. Inclusief een cheesy animé verhaal compleet met belachelijke wendingen.

Toch ben je er snel doorheen. Er zijn nog wel wat geheime levels te halen maar het is mij onduidelijk hoe ik dat moet doen. En aangezien je die nodig hebt voor het "echte" einde vind ik dat een beetje stom. Nu ben ik van alles aan het proberen zonder resultaat.

En dat staat een hogere score in de weg.

*3,5

Avatar: The Last Airbender (2006)

Alternatieve titel: Avatar: The Legend of Aang

2,5
GBA:

Het eerste uurtje spelen beviel me wel. Het is een soort mix van Secret of Mana en Zelda qua besturing en opzet. Visueel niks bijzonders overigens. Vond het trouwens wel grappig om de game in het Nederlands te spelen, het eerste tekstbalkje was al: "Ik moet plassen". Wat een schattige taal hebben wij toch, vooral in games.

Avatar: The legend of Aang is een korte game. Een hele korte game. En ook niet echt gevarieerd... De krachten die je krijgt zijn leuk (bevriezen van water, verplaatsen van water, het gebruik van wind om vijanden omver te blazen) maar de puzzels die je ermee moet oplossen voelen statisch en primitief aan. De puzzels deden me allemaal erg denken aan Goof Troop trouwens...

*2,5