menu

Hier kun je zien welke berichten Freestyle als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Age of Empires II: The Age of Kings (1999)

5,0
Dit vind ik tot op heden één van de beste, zoniet de beste, RTS die ik heb gespeeld. Dit is wellicht ook het spel wat ik het meest heb gespeeld, want ik had enorm veel tijd gestoken in het maken van mijn eigen mappen (steden etc). De single player speelde ik eigenlijk niet. Ik beoordeel dit spel trouwens wel met de expansion inbegrepen.

Battlefield: Bad Company 2 (2010)

4,0
Ik vind deze game één van de mooiste soundtracks hebben die ik ooit in een game heb gehoord en het zou ook zo gebruikt kunnen worden in een avonturenfilm. De gameplay in deze game is trouwens stukken beter en vooral realistischer dan MW2. Maar het is het geluid (granaatinslagen etc.) en de soundtrack die deze game vooral maken. Het geluid is overdonderend en meeslepend en je waant je daardoor echt op een slagveld.

Elder Scrolls IV: Oblivion, The (2006)

5,0
Een paar dagen geleden gekocht, en ik was al gelijk verkocht. Schitterende graphics (next-gen), goede gameplay, uitstekende sfeer (episch), ongekend veel detail en bovenal erg interessant. Tot kort geleden had ik nog niet echt een idee van dit spel, behalve dat ik er wel van gehoord had. Uiteindelijk was de tijd rijp om het spel aan te schaffen. In het begin was het wel even wennen, met name omdat je erg veel informatie krijgt voorgeschoteld en je de redelijk ingewikkelde gameplay onder de knie moet zien te krijgen. Maar het was het gedult hebben meer dan waard. Ik ben nu nog steeds in de beginfase van de verhaallijn, en ben nog beperkt in het uitvoeren van alle mogelijkheden. Maar ik ben nu al zodanig overtuigd om dit spel de maximale score te geven. Sowieso een titelkandidaat voor de nummer 1 notering in mijn top 10.

Grand Theft Auto IV (2008)

Alternatieve titel: GTA IV

4,5
Bepaalde vernieuwingen in deze game zoals de wanted cirkel en de mobiele telefoon zijn trouwens gekopieerd van Scarface, en daar hoor je niemand over. Ik heb deze game van het weekend gespeeld op een HD-TV met 5.1 sound bij mijn neef. De sfeer en details zijn werkelijk ongekend en de gameplay oogt erg realistisch. De verhaallijn is ook erg goed uitgedacht en de game is mede daardoor uitermate verslavend, net zoals zijn voorgangers. Dit is precies wat ik had verwacht: next-gen freeroam. Ik heb het spel echter nog te kort gespeeld om te gaan stemmen, alhoewel het waarschijnlijk de maximale score gaat halen. Ik wacht met smart af op de release voor de PC..

http://www.citydisc.ch/games/detail.cfm?lang=d&section=pc&art_nr=9483014

Mass Effect 2 (2010)

4,5
Ik vind dit een fantastisch spel wat heerlijk speelt (één van de weinig games die ik heb gespeeld zonder ook maar één moment irritaties te hebben). Maar voor mijn gevoel duurde dit spel veel te kort en was het alweer voorbij voordat ik het door had. Dat vond ik erg tegenvallen, en daarom 4 sterren i.p.v. 4,5.

MDK (1997)

5,0
Voor mij is dit een echte cultklassieker. De graphics waren voor die tijd vrij goed (maar niet denderend) en de gameplay was origineel. Destijds was dit één groot avontuur. Aan de hand van mijn belevenis die ik toen van dit spel had, geef ik dit spel de hoogste score. Het vervolg was qua graphics prachtig, maar behaalde qua sfeer en plezier niet hetzelfde niveau als dit eerste deel.

Pro Evolution Soccer 6 (2006)

Alternatieve titel: PES 6

4,5
Tot op heden de beste footie die ik heb gespeeld. De Pro Evo reeks staan bekend om de verslavingsfactor en realistische gameplay. Na 5 seizoenen Master League (15 min per match, top player en very Hard) had ik er echter wel genoeg van. Maar ondanks de uitstekende gameplay, kent dit spel ook een hoge irritatiefactor. Ik heb daarom ook een haat-liefde verhouding met dit spel . Ik zie iig erg uit naar PES 7, dat wellicht eindelijk eens een echte vooruitgang blijkt te worden.

Rise of Nations (2003)

4,5
Het officieuze vervolg op Age of Empires 2. Het spel maakt gebruik van een verouderde engine, maar dan in een nieuw jasje. Grappig is dat de graphics op het eerste gezicht 3D lijken, maar toch gewoon 2D zijn. De gameplay is door het gebruik van deze engine vrijwel evengoed als Age of Empires en ook aan dit spel heb ik veel plezier beleefd.

Supreme Commander: Forged Alliance (2007)

4,0
Deze expansion is nog beter dan Supreme Commander zelf. De campain is een stuk ingewikkelder en uitgebreider en je hebt veel meer militaire mogelijkheden. Op basis van de gameplay is dit de ultieme RTS game, maar zoals al eerder is vermeld heeft dit spel een tekort aan sfeer. De mappen zijn nogal oppervlakkig, wat waarschijnlijk is gedaan ter compensatie van de enorme veldslagen die je kan voeren. Je processor wordt namelijk zwaar op de proef gesteld wanneer het uit de hand begint te lopen. Helaas kent dit spel ook een aantal bugs, zoals de enorme vertraging online, waar ze tot op heden nog geen goede fix voor hebben. Maar de A.I. van deze game is ongekend en bijna geniaal. Op hard is het een grote uitdaging om de computer op de knieen te krijgen, en is het vaak echt nagels bijten. Al me al is dit spel een Must-Have voor de RTS liefhebber!