menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van Manny Calavera. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2023, februari 2023, maart 2023, april 2023, mei 2023, juni 2023, juli 2023, augustus 2023, september 2023, oktober 2023, november 2023, december 2023, januari 2024, februari 2024, maart 2024

Fall Guys: Ultimate Knockout (2020) 3,0

26 juni 2022, 17:30 uur

Fall Guys was een grote hype, maar tot deze week nooit gespeeld. Maar nu is de game free-to-play en dan is het interessant. Ik heb me er ook wel mee vermaakt en dit ga ik in de toekomst lekker blijven spelen, maar wel af en toe. Na een of twee toernooitjes is de fun er voor mij weer vanaf op een dag, zeker omdat je ook de boel tot na de finale uit moet zitten als je eruit vliegt. Ik heb ondertussen al finales gewonnen en kom sowieso wel vrij ver. Of de game zit vol met slechte spelers of ik ben er best redelijk in. Tijdens het spelen is het wel echt spannend, maar niet elk level is even leuk, Ik haal vooral plezier uit mezelf kwalificeren in een parcours, dan heb je behendigheid en timing nodig. Ook leuk is wanneer de vloer onder je weg zakt als je te lang op tegels blijft staan. Goed entertainment dus, maar wel alleen omdat het gratis is. Mij zal je nooit geld in deze game zien investeren, dat vind ik het niet waard.

3*

» details   » naar bericht  » reageer  

Mario Strikers: Battle League (2022) 3,0

Alternatieve titel: Mario Strikers: Battle League Football, 15 juni 2022, 20:55 uur

Ik geef meestal pas weken of maanden na aankoop een cijfer aan games, omdat ik ze vaak lekker kalm doorheen speel, maar na een paar dagen Mario Strikers ben ik er eigenlijk al wel uit.

Ik hou er een dubbel gevoel aan over, aan de ene kant heb ik me er erg mee vermaakt en is de chaos en de lompigheid tijdens een wedstrijd hilarisch. Speel dit met iemand naast je op de bank, biertjes en bak nootjes erbij en je hebt echt hele fijne uren, maar doe je dat niet, dan blijft er niet zo heel veel over want er is gewoon zo goed als geen content. Je hebt een aantal trainingen, je kan een paar toernooitjes spelen waarbij je munten kunt winnen voor wat upgrades en je kunt online gaan. Meer is er gewoon niet. Geen leuke verhaallijn zoals in de meest recente Mario Tennis die ik funny vond. Daar kreeg je constant missies en uitdagingen die je op de tennisbaan moest doen wat het gevarieerd hield.

Maar bij Mario Strikers is er gewoon niks. Ik vind het erg lui van Nintendo, ik gok dat er komend jaar nog wel updates komen maar voor de bijna 60 Euro is het gewoon karig, zelfs gierig. Het zou helemaal erg zijn als de komende updates betaald gaan worden, ik hoop dat Nintendo dat ons niet aan gaat doen. Deze game verveelt snel als je het alleen speelt, het is net als Mario Party gewoon bedoeld om met vrienden in je buurt te spelen. Dan is dit zeker een ster meer waard dan ik nu ga geven.

Ik vind het jammer dat ik zo kritisch moet zijn, want had me hier echt op verheugd. Kwalitatief is er verder namelijk niks mis met de game. Visueel is het erg kleurrijk en fris, de game speelt erg soepel en snel (enig nadeel, ik zou bij hyper strikes de video vooraf wel door willen klikken...) en de funfactor is zeer aanwezig. Maar ja, je hebt maar een paar stadions, een paar personages (die inhoudelijk op wat details na niet veel verschillen) en na een tijdje ken je de Hyper Strikes en de andere snoeiharde schoten ook wel. Donkey Kong smasht bijvoorbeeld echt bijna alles raak als je goed kan timen wat niet al te lastig is. Dus ja, de cijfers voor deze game zullen denk ik variëren van kleine voldoendes tot hele hoge cijfers. Het is maar wat je van deze game verwacht. Het is wél een leuke toevoeging aan mijn Switch-games collectie.

3*

» details   » naar bericht  » reageer  

Kirby and the Forgotten Land (2022) 4,5

11 juni 2022, 17:05 uur

Wat is Kirby and the forgotten land een ongelofelijk leuke, boeiende en vermakelijke game geworden zeg.

Vooraf had ik het niet verwacht, maar ik heb hier echt zoveel plezier mee gehad. Je speelt dit niet voor de echt zware uitdagingen, want Kirby and the forgotten land is niet moeilijk. Een gemiddelde gamer haalt makkelijk het einde van elk level. Maar daar draait dit ook niet om. Dit speel je op een laag tempo, want de game draait vooral om het verkennen van elk level om alle gevangen genomen Waddle Dee's te bevrijden, die overigens enorm schattig zijn. Dit doe je door ze op te sporen en ze uit hun kooien te halen. Soms zie je ze en moet je de route vinden, maar nog vaker moet je gewoon elk hoekje van een leven in gaan en geheime ingangen vinden. Ontzettend leuk om te doen, de meeste moet je ook bevrijden door een puzzel uit te voeren of iets in beperkte tijd te doen. Andere Waddle Dee's kun je redden door bepaalde acties uit te voeren. Denk aan dingen verzamelen of raken. Met deze bevrijde Waddle Dee's kun je het Waddle Dee dorpje weer uitbouwen. Er komen steeds nieuwe winkels en mogelijkheden bij als je steeds meer succesvolle bevrijdingen hebt verzorgd. Dat dorpje is enorm cute en gezellig, alleen daar wist ik me al geregeld even te vermaken met de vele dingen die je er kan doen. Het levert ieder geval voor mij hele leuke gameplay op, want je wilt er steeds meer bevrijden. Uiteraard volgt na elke wereld een boss fight die best leuk gedaan zijn, maar niet al te lastig. Gelukkig maar, zit ik ook niet op te wachten hier.

Eigenlijk is Kirby and the forgotten land gewoon een Mario-game, maar dan met Kirby. Het deed me vooral aan Mario 3D World denken, met niet overdreven lange levels en ook genoeg bonuslevels waar je jouw nieuwe wapens of mogelijkheden kunt testen door zo snel als je kan het parcours af te leggen. En vergis je niet, daar zit behoorlijk wat uitdaging in. Het levert ook de nodige afleiding van de normale levels op. Wat op viel was hoe kleurrijk en creatief de levels zijn ontworpen, met elke wereld in een ander thema. Dan loop je in een pretpark rond, dan weer in de sneeuw, dan weer in een lavawereld. Wat ik al zei, de inspiratie is zeker bij Mario vandaan gehaald. Wel opvallend dat er veel verschil in visuele kwaliteiten zit. Zo zijn bomen vrij pixelig en lelijk geanimeerd, net als de Kirby-auto, maar zijn de werelden en de vijanden weer prachtig gemaakt. Dit is absoluut een van de mooiere Switchgames, mits je van dit soort stijl houd.

Nog twee dingen die me bevielen: normaal vind ik al dat upgraden weinig aan in games, maar hier nodigt het wel uit om munten en kristallen te zoeken die je nodig hebt voor verbeteringen, want de aangepaste wapens worden steeds bruter en leuker. Zo heb je richting het eind een laserpistool die als je 'm goed op weet te laden een enorme blast af vuurt. Of je krijgt tegelijk twee grote boren om te graven. En een van de leukste dingen aan deze game is dat Kirby alles op kan zuigen naast de krachten van een vijand, van een auto tot een pilon tot een windblazer. Hiermee kun je in levels weer geheime delen in of sowieso dingen unlocken. Dat vond ik ieder geval fijne afwisselende gameplay.

Zijn we klaar met deze review? Bijna. Of het tof of irritant is weet ik niet, maar ik heb al tijden nu de Kirby soundtrack in mijn hoofd zitten. Die is gewoonweg heerlijk, maar je raakt 'm dus niet meer snel uit je hoofd kwijt De themesong hoor je door de hele game door ook in diverse vormen, wat ook weer erg leuk is gedaan. Kirby and the forgotten land kan wel eens mijn nr 1 game van dit jaar worden. Heb je een Switch en hou je van de typische Nintendo-titels, dan is dit echt een must buy.

4,5*

» details   » naar bericht  » reageer