menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van Manny Calavera. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2023, februari 2023, maart 2023, april 2023, mei 2023, juni 2023, juli 2023, augustus 2023, september 2023, oktober 2023, november 2023, december 2023, januari 2024, februari 2024, maart 2024

Gears 5 (2019) 4,0

2 april 2022, 12:02 uur

Ik kom niet zo vaak terug op eerder gegeven cijfers, maar bij Gears 5 ga ik dit nu wel doen, want ik ga mijn 3,5* van twee jaar terug verhogen. Ik heb dit recent met een neef van me weer opgepakt en gisteravond volledig uitgespeeld. Dit was de eerste Gears die ik destijds halverwege was gestopt, omdat ik dat rondtoeren in een open wereld echt niks aan vond en totaal niet bij het Gears of War concept vond passen.

Daar denk ik nu overigens nog precies zo over, maar ik heb wel gemerkt dat het in de latere chapters niet meer zat, dus mijn speelplezier is aardig toegenomen. Voor mij is Gears of War gewoon hele intense close combat actie waarbij je op zijn tijd een zware boss om mag leggen, maar ik wil wel dat de game me stuurt en gewoon een tof verhaal voor weet te schotelen. Ik heb geen interesse in side-missions of de vrijheid dat ik 10 minuten kan ''varen'' (ik vond dat transportvoertuig overigens wel enorm vet bedacht) naar een nieuwe locatie. Ik had ook wel wat shoot outs met dat ding verwacht, maar niet gezien, dus het is echt een nutteloze oprekking van de speelduur.

Maar buiten die moment is het weer classic Gears en is het verhaal behoorlijk grauw en tragisch, in de goede zin van het woord. Het is een overgebleven wereld waarin ik niet zou willen leven, maar zij wel. Visueel is de game echt enorm mooi gemaakt en is het weer heerlijk bloederig als je in gevecht raakt. Wel is de game net als de voorgangers wat klinisch en kil, je kan praktisch niks slopen aan omgevingen of interieurs en dat is anno deze moderne gaming-tijden wel wat ouderwets. Maar het is wel een heerlijk intens singleplayeravontuur waar je weer uren bevredigend met stoere macho's lelijke monsters in stukken kan knallen. Wel een wat abrupt slot, voelde niet helemaal als een episch einde. Kom maar op met Gears 6, maar die is er volgens de geruchten niet voor 2024, 2025.

4* (was 3,5*)

» details   » naar bericht  » reageer